Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 452
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a Lotnikowi to źle?

ta kotka to nasz ostatni nabytek
trafiła do nas z kocim katarem i najpierw trzy tygodnie zdrowiała w łazience a całe stado pod drzwiami węszyło
a jak już została dopuszczona do towarzystwa to okazała się bardzo towarzyskim stworzeniem
no i sypia tylko w psim legowisku i najchętniej z psim 'grzejnikiem'

Posted

Jest ekstra :loveu: Taki zestaw grzejnikowy psio-koci to moje ostatnie marzenie. Po wydaniu kociąt intensywnie myślę o jakimś starym, niepotrzebnym nikomu kocie. Trochę niewiadomych, głównie w związku z psem. No, i TZ jeszcze :razz:
Zobaczymy.
Serdecznie pozdrawiam :p

Posted

Marlenka
koty to cudowne stworzenia
jestem nimi zafascynowana
koci świat jest zupełnie odmienny od psiego
a taki zestaw psio-koci to po prostu coś wspaniałego

• 2 months later...
Posted

hal halo
to ja Wasz Lotniczek
w domu mnóstwo zmian
są zmiany dobre i zmiany smutne
odszedł od nas Serwo - dziwny to był pies ale go lubiliśmy wszyscy - nawet Jaskier go lubił i koty też
leżał całymi dniami i ślicznie pachniał, pachniał takimi zapachami o jakich każdy pies marzy
leżał na swoim legowisku w przedpokoju i ciągle do nas gadał a my do niego a koty to nawet się w niego wtulały i on im pozwalał
no i niedawno znikł a za to w ogrodzie daleko pod płotem pojawiły się kamienie, takie duże kamienie pod modrzewiem się pojawiły

przybyła do nas nowa kotka - ponoc na jakiś tymczas przybyła (co to ten tymczas? bo jest już ponad miesiąc ...) tez dziwna jakaś czarna z białymi łatkami i z białymi wąsami i hania mówi, że pingwinkowata z umaszczenia i ta kotka ma na imię Kropka
no bo ma na nosku taką śmieszną biała kropeczkę
i pierwszy raz zobaczyłem kota z trzema łapkami
bo nasza Kropka to kotka po poważnym wypadku samochodowym i trzeba było jej łapkę obciąć
no i nasza Kropeczka nie ma całej przedniej łapki i tak ślicznie kica na trzech
najpierw to nam wolno było pod drzwiami węszyc i się z jej łapką bawić - bo Kropeczka przez szparę pod drzwiami łapkę do nas wystawiała
a potem hania pozwoliła nam do niej wchodzić pojedynczo i parami a potem ją wypuściła i Kropka biega a właściwie kica po całym domu a najbardziej lubi leżeć na szczycie schodów między balustradą i komódką i obserwuje co się w domu dzieje

i w ten sposób mamy cztery koty, bo ja w ten tymczas to tak wierzę tymczasowo

Teoś znalazł swoich ludzi
najpierw przyjechali się z nim zapoznac i od razu mi się spodobali
usiedli na podłodze w kuchni i bawili się z nami
a potem to przyjechali po Teosia a teraz to hania mówi, że zdjęcia Teosia mówią, że jest kochany i wypieszczony
no tak Teosiowi to dobrze, jest jedynym psiakiem i nie ma z nim jaskra
a ja jak w tym tłumie mam się dopchac do kolan hani, no jak ?
a hania ostatnio to jakaś dziwna jest - smutna i nawet na nas nakrzyczała
pewnie miała rację, ale ja nie lubie jak hania krzyczy
no ale nie wiem czy miała rację
no bo nas zostawiła w domu a na szafce zostawiła trzy 'grześki' i myśmy je strasznie chcieli zjeść i dwa nam się udało a w trakcie próby zjedzenia trzeciego wróciła hania
i te grześki to ona jak zobaczyła to machnęła ręką - nic by nie krzyczała bo to nie pierwszy raz i zawsze hania mruczy 'sama sobie jestem winna, po co było kusic psy'
no ale jak Irma się zorientowała, że hania nie jest zła to ruszyła po grześka a obok stał Jaskier i Irma na niego najpierw nawarczała a potem to nie wiadomo dlaczego się na niego rzuciła i zaczęła go gryźć
Piegus z Bajką od razu się zmyli ale ja nie jestem tchórzem i jak zobaczyłem, że Irma Jaskra gryzie a on nie wie jak się bronić, bo to baba przecież, to od razu ruszyłem i ... ugryzłem, jak najmocniej się dało, Jaskra w nogę, aż zapiszczał
a pod ścianą stała Oliwka i hania się zdenerwowała ale Oliwka szybko się za drzwi schowała a Hania zaczęłą na nas krzyczeć a naet mogę spokojnie napisać, że wrzeszczala
i to na mnie, choc taki dzielny byłem
no to dałem noge do łazienki, no bo groźnie jakoś wrzeszczała moja hania
i jak hania wrzasnęła na Irmę to Irma od razu puściła Jaskra a Jaskier to jeszcze nie doszedł do zdrowia po tej operacji co ją miał (jakiś taki chudy jest i ledwie łazi) więc smutno jakoś się popatrzył na Hanię i Hania kiwnęła głową i powiedziała 'idź piesku, możesz, pozwalam' i Jaskier poszedł na góre do sypialni Hani i do rana już z tej sypialni nie wychodził tylko sobie spał obok haninego łóżka
i gdzie tu sprawiedliwość :shake:
ja byłem dzielny i go ugryzłem a on się bał Irmy i dostał taką nagrodę?

przez jakiś czas była u nas Buba, fajna była ale sobie pojechała do swoich ludzi - i dobrze, kolejka do hani jest o Bubę mniejsza

a dzisiaj hania zabrała do pracy Piegusa i powiedziała, że będzie z nią codziennie pracował - a dlaczego nie ja ?

Posted

Juz sie nie moglam doczekac Lotniczkowych opowiesci....jak to dobrze, ze wrociles Lotniku z Hania i z Irma. Pisz jak najczesciej.

Jesli chodzi o prace, to Ty sie juz dosc napracowales, niech teraz Piegus cos zrobi w Haninym biurze. A Ty sobie odpoczywaj.

Posted

Ale wesoło! <olaboga> :crazyeye: Lekka trauma była zdaje się...
Właśnie ciotka, dlaczego nie ja?
Oj... Dawno Lotnika na dogo nie było... Fajnie, że coś wypocił :eviltong:
Mizianka i cmokanka!

Posted

zdjęcia?
ależ proszę oto repotraż
"jak Kropeczka poznała Lotnika a Lotnik poznał Kropeczkę"

[URL=http://imageshack.us][img]http://img61.imageshack.us/img61/3915/dsc00764jn7.jpg[/img][/URL]

[URL=http://imageshack.us][img]http://img109.imageshack.us/img109/456/dsc00767rj7.jpg[/img][/URL]

[URL=http://imageshack.us][img]http://img49.imageshack.us/img49/2152/dsc00768gy8.jpg[/img][/URL]

Posted

i ja sie ucieszylam z powrotu Lotnika :) :)
uwielbiam jego opowiesci.. .

kiedys jednym tchem przeczytalam caly waek, swietna historia

gratuluje nowego "tymczasowego" czarno-bialego nabytku :)

patrzac na koci "ogonek w pionek" widzimy ze Kropeczka jest bardzo zadowolona z towarzystwa Lotnika :D

i ja od dziecka jestem kotami zafascynowanowa, z malymi przerwami zawsze u mnie kociaki byly, teraz mam dwie koteczki, jedna tygrysia to ta z awatara, koty sa wspanialymi towarzyszami
a psio-koci zestaw to juz w ogole pelna szczesliwosc :loveu:
p o l e c a m ! ! !

pozdrawiam

• 2 months later...
Posted

hala halo to JA Wasz korespondent z haninego stada (no bo przecież nie donosiciel, prawda ?)

u nas jakoś tak ostatnio fajnie i niefajnie

pisałem Wam, że Buba znalazła swój dom no ale okazało się, że ten dom to jednak nie jest dom Buby i Buba wróciła do nas
no to teraz nas jest jakoś tak strasznie dużo i znowu dopchac się do haninych kolan jest strasznie trudno
no bo tak
Jaskier to na starość zgłupiał i się hani czepia jak jakiś rzep psiego ogona a Jaskier duży jest i już wyzdrowiał i jak po tej operacji co ją miał schudł to teraz wydaje mu się, że z niego jakiś młodzieniaszek się znowu zrobił
na spacerach za patykami goni i hani się czepia i ją do zabawy zaczepia

Piegus młody jest i hania powiedziła, że trzeba poświęcac czas na jego wychowywanie

no tak dla takiego smarkacza to czas jest a dla mnie? mnie też trzeba wychować bo ja w schronisku 9 lat siedziałem i strasznie niewychowany jestem, prawda?

a Bajka z Bubą to na zmianę takie wielkie, słodkie oczy robią i hani serce mięknie i ciągle je głaszcze i mizia i coś im tam do ucha wygaduje

no i gdzie jest sprawiedliwość? no gdzie? one są młode i ładne i lepiej niech im hania domy jakieś znajdzie i wtedy będzie miała więcej czasu dla mnie bo ja staruszek jestem i mnie się należy - no w końcu nadrobić chciałbym te 9 lat gdy hani nie miałem ani innego człowieka nie miałem
no dobra
tak naprawdę to niech już u nas zostaną, ale niech pamiętają, żeby hani czasu nie zabierały zbyt dużo bo ja jestem niewykochany i niewychowany i potrzebuję żeby mi dużo, dużo czasu i uwagi poświęcić

a Irma to teraz taka wielka się zrobiła i ciągle próbuje mną rządzić i wiecie co ja się jej troszkę boję bo ona jak się zezłości to od razu zęby w ruch i mnie ustawia
Jaskier to tylko warknie albo się odgryzie jak go zaczepię a Irma jak tylko jej się coś niezbyt spodoba to mi skórę chce przetrzepac
oj dobrze, że hania czuwa i jej nie pozwala
niedawno to chciałem Irmie wytłumaczyć, kto jest ważniejszy i że to ja i że ma się słuchac i ... przetrzepała mi futro i to jak ??? krew mi z uszka leciała - małpa jedna czarna i kudłata a nie hovawart

a jakby tego dosyć nie było to jeszcze koty sie plączą
Kropka ciągle u nas na tymczasie - hihihihihohohooooo :cunao:

tiiiiiiiiaaaaaaaa pewnie mi powiedzą, że Buba też na tymczasie

tak tymczasowo to ja nadal wierzę, że tymczasowo mam Kropkę na jakieś kilkanaście lat i Bubę też

no ale wracając do kotów - koty mam cztery
Rufus - ten to jest KOTem i rządzi nie tylko kotami ale też nami psami próbuje
codziennie polule w ogrodzie na wszystko, co sie rusza
upolował srokę - a ta sroka to jak pół Rufusa
krety też upolował i myszy i inne jakieś takie i wszystko co upoluje to hani przynosi
srokę to przyniósł przez okno w łazience aż na piętro do haninej sypialni a po drodze to takie czerwone ślady zostawił - fujjjj
Saba to najbardziej lubi całymi dniami w sypialni przesiadywać i Kropka też to lubi
a Saszka to chyba nie wie, że jest kotką i wydaje jej się, że jest psem
no bo rano to z nami chce iśc na spacer i wieczorem też i jak hania wraca do domu to z nami biegnie ją przywitac i włazi do mojego legowiska i chce mi pyszczek wylizywać i nic a nic się nas nie boi
nawet Jaskra się nie boi

no pomyślcie, co to się dzieje
ja Lotniczek, owczarek warmińsko-mazurski schodzę na koty :shake:

a jak hania pracuje to dwa koty leżą zawsze na jej biurku obok monitora
na krześle za hanią śpi Bajka (tej to fajnie)
ja leżę pod biurkiem na haninych stopach - super, co?
Piegus śpi pod krzesłem hani a Irma i Jaskier z boku a Buba na swoim krześle obok biurka

a koty to mają swój pokój :cool3:
i nam tam nie wolno wchodzić i nawet w drzwiach zamontowali taką specjalną kratę, że możemy tylko patrzeć
niby dlatego, że 'wyżeramy' kocie jedzenie
a niby co mamy robić? patrzeć jak się marnuje?
a jak hania idzie do tego pokoju to koty od razu lecą z całego domu aż tupią i nawet nasza Kropka tupta a właściwie kica (no bo pamiętacie, że ona ma trzy łapy, więc nie może sobioe tak po prostu pobiec)

ale wiecie co jest najgorsze? najgorsze to jest, że w nocy koty mogą wleźć do haninej sypialni i tam spać a ja Lotniczek nie mogę
no mam fajne łóżeczko i nawet je lubię ale tak bym chciał nawet na łysej podłodze ale blisko hani :shake:
ale jak wieczorem hania wyjdzie z łazienki to tak ładnie nas mizia, po kolei i długoooooo ....
oj fajnie jest być Lotniczkiem, fajnie ...
no to zmykam na spacerek i na mizianie wieczorne
pa pa pa

• 2 weeks later...
Posted

Och Lotniczku kochany, jak to dobrze, że Hania ma Ciebie, bo inaczej to ja już nie wiem, kto by nam opowiedział, co się w waszym domku dzieje.
Lotniczku, przekaż od nas buziaki wszystkim koteczkom i tym pieseczkom, które lubią Twoje Lotnisiowe buziaki. I jeszcze oczywiście Hani naszej kochanej przekaż dużo, dużo uścisków i szepnij jej do uszka, że bardzo, bardzo ją kochamy.

Posted

[quote name='kaerjot']Och Lotniczku kochany, jak to dobrze, że Hania ma Ciebie, bo inaczej to ja już nie wiem, kto by nam opowiedział, co się w waszym domku dzieje.
Lotniczku, przekaż od nas buziaki wszystkim koteczkom i tym pieseczkom, które lubią Twoje Lotnisiowe buziaki. I jeszcze oczywiście Hani naszej kochanej przekaż dużo, dużo uścisków i szepnij jej do uszka, że bardzo, bardzo ją kochamy.[/quote]
ciociu Kasiu - a może mnie odwiedzisz, co?
baaaaaaardzo bym się ucieszył
no i Jaskier też by się ucieszył i reszta też
bo jak u nas byłaś to nie wszyscy jeszcze u nas byli
no bo nie było Buby i nie było Saszki-Maszki (oj jaka to łobuzica :crazyeye: ) no i naszj Kropeczki nie było
a Ty przecież lubisz koty, prawda ?

no to ja jeszcze tak szybko napisze co się u nas dzieje - no to u nas chyba nic się nie dzieje
w ogrodzie zielono, wszędzie coś rośnie, jakieś takie kwitną i pachną i ja kicham ale najwięcej to kicha Jaskier i trawa też rośnie i Hania mówiła, że jest pięknie
dzisiaj hania nie poszła do pracy i było fajnie
rano wstaliśmy i ja, Bajeczka i Pegus poszliśmy z hanią na spacerek
ja zaznaczałem gdzie są moje tereny, Bajka z Piegusem szaleńczo biegali i rozrabiali a hania sobie szła i oglądala rośliny
dziwna ta moja hania ciągle ogląda te swoje choinki i je dotyka, głaszcze, sprawdza kolor a najdłużej to sprawdza ze zmartwiona miną takie małe niewiadomoco co się metasekwoja nazywa
potem wrócilismy i hania poszła na spacerz Buba, Jaskrem i Irmą no a ja czekałem na ich powrót pod drzwiami
potem poszliśmy do łazienki
ja pobiegłem pierwszy, żebym zdążył bo kiedyś to zostałem po drzwiami jak troszkę się spóźniłem
potem weszła Irma i położyła się w swoim kącie - nawet nie próbuję się tam kłaść bo i tak mnie przegoni wredna baba
potem wszedł Piegus i od razu na środku się położył
no i jeszcze Jaskier
i Saszka-Maszka
i.... hania zamknęła łazienkę (bo jeszcze Buba się czaiła pod drzwiami)
no i jak już się umyliśMY to ...
dostaliśmy pyszne śniadanie - gotowany kurczak, marchewka i rosołek zmieszane z naszymi chrupkami - mniam, mniam ...
po sniadaniu hania nas nie zaprowadziła do kojca tylko z nami siedziala i jakieś papiery przekładała a my sobie leżeliśmy i ja cały czas leżałem na haninej nodze i tak cudnie było
a potem poszliśmy do ogrodu i się włóczyliśmy, a potem znowu leżeliśmy a hania coś tam stukała w klawiaturę
a potem jednak poszliśmy do kojca bo hani się pielić zachciało
no i po co ona te rośliny wyrywa? no po co? żeby inne sadzić?
dziwni są Ci ludzie, oj dziwni :crazyeye:
sadzą rośliny i wyrywaja inne
a wieczorem to jeszcze hania i Pan sadzili jakieś rośliny
ja nie bardzo rozumiem o co z tymi roślinami chodzi no ale jeśli hania jest z tym szczęsliwa no to niech sobie sadzi i wyrywa ile chce
no a jak hania chodzi po ogrodzie i coś robi to wiecie kto za nią chodzi i cały czas sprawdza i patrzy jej na ręce? no wiecie kto?
hmmmm ... jestem pewien, że nie wiecie - otóż za hanią łażą cały czas trzy koty
niby, że muchy łapią :cool3:
ale jakoś ciągle obok hani
jakby gdzie indziej much nie było
a ja w tym czasie siedze w kojcu :mad: - gdzie tu sprawiedliwość?
niby, że przeszkadzam i niszczę rośliny
a jak niby mam nie niszczyć jak te rośliny zawsze są tam, gdzie ja MUSZĘ no MUSZĘ przebiec żeby obszczekać psy od sąsiada gdy stoją pod MOIM płotem
no a teraz hania pracuje (hm....)
pracuje ....
jak ona pracuje skoro dwa koty leżą na biurku, no jak
ja rozumiem, że jeden mały piesek leżałby na biurku :roll: (zamiast na nodze hani) ale dwa koty? to oburzające :cool3:
dzień się kończy
jeszcze spacerek i pójdziemy spać
oj żeby tylko znowu nie było takich strasznych hałasów na dworze (ponoć to się burza z piorunami nazywa), bo my, tzn ja i Jaskier to takich hałasów nie lubimy, oj nie lubimy
a suczki i Piegus to chyba są głucholami i tych hałasów nie słyszą bo leżą jakby nic się nie działo

no to papa
jutro Wam napisze jak minął kolejny dziń mojego psiego życia

Posted

Wiesz,co Lotnik? a ja cie doskonale rozumiem. Tez uwazam,ze miejsce na biurku,byloby idealne dla nieduzego pieska i ze to jawna dyskryminacja jest.Trzymaj sie Lotnik! I nie daj sie kotom!

Posted

[quote name='brazowa1']Wiesz,co Lotnik? a ja cie doskonale rozumiem. Tez uwazam,ze miejsce na biurku,byloby idealne dla nieduzego pieska i ze to jawna dyskryminacja jest.Trzymaj sie Lotnik! I nie daj sie kotom![/quote]

Wiola ! Wiola !
choc Ty mnie rozumiesz
a kiedy przyjedziesz żeby troszkę maleńkiego pieseczka wymiziać, co ?

• 3 weeks later...
Posted

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]halo halo [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]to ja LOTNICZEK, Wasz korespondent z haninego stada[/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][URL=http://imageshack.us][img]http://img484.imageshack.us/img484/7272/dsc00348ra6.jpg[/img][/URL][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]łomatko co u nas się dzieje[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]ani chwili spokoju[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]miauczenie, karmienie, zmiana pieluch[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]a Irma to zupełnie zgłupiała i wydaje jej się, że te małe niewiadomoco to jej własne dzieci i nawet na nas wszystkich warczy jak tylko spróbujemy się za długo na te niewiadomoco patrzeć (a co się dzia lo jak Buba chciała powąchac - napisze tylko, że futro latało po całym pokoju tak Irma małych broniła)[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]ciekawe czy Irma ich tak broni bo to jej śniadanie czy jakiś instynkt się w niej obudził[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]hania pozwala Irmie opiekowac się maluszkami i je wylizywać ale tylko wtedy gdy sama jest obok[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]a potem Irma siedzi z nosem w szparze pod drzwiami pokoju, w którym spią maluchy[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]rany julek co to się porobiło (chyba zostałem WUJKIEM')[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img529.imageshack.us/img529/6076/k070624019hn8.jpg[/IMG][/URL][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img529.imageshack.us/img529/1931/k070624025fl9.jpg[/IMG][/URL][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img128.imageshack.us/img128/8586/k070624026on3.jpg[/IMG][/URL][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img128.imageshack.us/img128/7189/k070624027mb9.jpg[/IMG][/URL][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img128.imageshack.us/img128/1483/k070624028ne5.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT]