Marta_Ares Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 Czy jest jakis sposób na zwalczenie pcheł u 2 miesięcznego szczeniaka kundelka?????? prosze o szybką odpowiedź Quote
kasja Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 Jest wiele skutecznych preparatów na zwalczenie pcheł, ale wydaje mi się, że tak małemu pieskowi nierozsądne byłoby podawać któryś z nich. Najlepiej będzie jak zasięgniesz rady weta :) Quote
AG Posted July 13, 2005 Posted July 13, 2005 Mnie wet poradził kąpiel malucha i w lecznicy kupiłam szampon przeciwpchelny dla szczeniąt. Było na nim napisane, że można stosować juz u szczeniąt 6-tygodniowych. Wet stwierdził, że u 2 - miesięcznego szczeniaka jest za wcześnie na środki typu spot-on czy obroża. Aga Quote
Marta_Ares Posted August 25, 2005 Author Posted August 25, 2005 szczeniak ma teraz juz prawie 4 m-c i nadal nie moge zwalczyc pchel byl okres ze nie mial wogole i znowu wrocily:( wet zalecil kapiel w szamponie dla szczeniat ale on nic nie daje:/ czy moge juz stosowac obroze??? Quote
Gośka Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Uważam że jeśli zastosujesz Frontline absolutnie nic nie stanie się szczeniakowi, a pchły na pewno znikną. Nie wolno jedynie kąpać przed pryskaniem (ok.2 dni) i po spryskaniu (ok 3 dni). Quote
Elastyna Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 Witaj Moja sunia w wieku 4 m-cy także miała pchły, została polana kropelkami Frontline i wszytsko sie skończyło jak ręka odjął.Wczesniej były próby szamponowe i niestety pchły czuły sie świetnie, nawet nie raczyły sie schować przede mna ;) Polecam tylko Frontline i to jak najszybciej, wkońcu piesek się bardzo z tymi pchłami męczy :( Tak jak pisze Gośka pamietaj o tym aby piesek nie był kąpany przed ani po użyciu przez min 2 dni. Jeśli chodzi o obroże zastosowanie ich w przypadku jak juz sa pchy to strata pieniędzy. Pozdr Quote
sota36 Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 Tak dla szczeniaka Frontline jest dobry - ale pamietaj tez o dokladnym odkurzeniu mieszkania i kanap, bo tam moga byc zlozone jajeczka, i spaleniu worka, ja to robilam raz na tydzien, prze okres 3 tygodni, o ile dobrze pamietam, a do worka wsypalam Puralyl, musisz przerwac cykl rozwojowy pchly! Quote
cuciola Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 a co sa,dzicie o obrozy? na mojego spray frontline nie dziala..jeszcze wyprobuje pipetki... Quote
Nurr Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Marta Ares - polecam Exspot - jest bardzo skuteczny i zabezpiecza również przed kleszczami. Oluśka, spróbuj dać mu karmę innej firmy, może ta mu nie smakuje. Quote
mariolka1 Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Myśle, że obroże spokojnie możesz mu założyć. Trzeba tylko uważać, żeby jej nie lizał Quote
Artur Dobrzynski Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Proponuję zapytać lekarza o nowość na rynku pod tym względem - Advocate Quote
Masza13 Posted December 31, 2016 Posted December 31, 2016 U szczeniaczków można uzywać fiprexu też :) Quote
Recommended Posts