Jump to content
Dogomania

HANS 7 LAT - molosowaty - potrzebuje domu przed zimą :( POMOCY

Recommended Posts

Posted

Hans nawet na moje niewprawne oko nie wygląda na czystego doga . ALe wyraźnie cos z molosa ma - co dla niego jest wyrokiem na zime ... CHoćby niewiem jak bardzo mu bude ocieplali, wiemy co ona oznacza dla duzego starszego psa , bez odpowiedniej okrywy :shake: - nie ma możliwości zeby nie odbiła się na jego zdrowiu

Jest to wielkopies niestety już w podeszłym wieku ( na psa takich gabarytów) z bardzo marnymi szansami na adopcje ze schroniska . Dlatego zwracam sie z prośba o pomoc w znalezieniu mu bezpiecznej przystani.
.
Gdy zobaczyłam Hasna na kwarantannie miałam ogromna nadzieje, ze sie tylko komuś zgubił. Niestety .. 2 tyg minęły, mijały kolejne tygodnie, a Hanz jak był tak jest ...

Jest to duży pies o dużej sile ;) , do ludzi nastawiony pozytywnie . Na spacerze byłam z nim niestety tylko raz :shake: jak dotąd - za mało czasu na wszystko

Niestety do psów jest agresywny , przynajmniej na spacerach w schronisku . Choć podobno już jest lepiej niz na początku .

BARDZO PROSZE O POMOC W OGŁOSZENIACH

889 628 346
[email protected]

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agamika,
napisz krótki tekścik do ogłoszeń dla Hansa, zrobię mu ogłoszenia
(:shake: tylko jakoś słabo idą adopcje dużych psów w Krakowie),
ale spróbować warto :p.

Posted

[quote name='Patia']Może na stronie adopcyjnej dogów ktoś by go wypatrzył ?

Wysłałam prośbę o umieszczenie ogłoszenia na tej stronie :

Dogi-Adopcje.Strona adopcyjna dogów niemieckich.

Patiu może Twoja prośbę spełnią , bardzo dziękuję

ja mu założyłam watek na dogach w potrzebie na molosach na poczatku września, Z prośbą o pomoc choćby w ogłoszeniach i ze to jest co prawda mix to nawet ja widzę , ale wielkość i sierść na tyle "zbliżona" do doga ze zima w schronisku moze byc dla niego mordercza
i pisze od razu żeby nebyło niedomówień, Hans ma budę porządna , plus wyłozenie słoma. ale w mrozy to za mało :shake::-(
w kazdymrazie odzew był zaden na prośbę

bahlsa :loveu: bede bardzo wdzięczna, jednak tekst napisze dopiero po niedzieli:oops: , muszę z nim jeszcze raz wyjść choć bo pewna rzecz mnie zaniepokoiła w jego zachowaniu za kratami ;)

Posted

agamiko....jesteś szybsza od helikoptera:diabloti:...ja tu piszę do Ciebie priva o Hansa a ty ...myk,myk.....:diabloti:

ja się powtórzę chyba ale Hans to taki dog z głową niewiadomopokim......

zdjęcia zupełnie nie oddają jego dożej sylwetki...a ta jest piękna.....smukła i dostojna ...ino łep z innej bajki :evil_lol:...ale "boski" jest...no i charakterek ma doży...ludzie tak....konkurenci nie.... "odlegasy" mu się od betonu porobiły i zimno chłopakowi musi być...toć to podszerstka nie ma żadnego...tak jakby teraz ktoś w samym podkoszulku po deszczu chodził:shake:

a umaszczenie....ten kołnierz....

Posted

melduję się :) i będę pomagać w propagowaniu Hansa. Jest bardzo fajny kolorystycznie :)
Poproście kogoś o banerek, ja niestety nie potrafię zrobić :( ale umieszczę go w swoim podpisie.

Posted

agamika napisał(a):
nie mam weny do bannerka . :shake::oops: niewiem co by bnapisac....

kanna :loveu: bede baaardzo wdzięczna.
panie z zacięciem literackim mile widziane:cool3: ups....może jakiś pan sie znajdzie:help1:

Posted

sesja zdjęciowa od kanny :loveu:

Hans był bardzo ......... rozgorączkowany :evil_lol: na spacerze . WIdac ze nie lubi zamknięcia w kojcu :shake: .. nie chciał za bardzo wrócić do klatki :-(

Posted

ale mnie wystraszyłaś!:-o
już się zachwycam.... piękny, duży, dostojny Pan Dog. :lol:

Właśnie zdjecia przerabiam i ruszam z ogłoszeniami.
Agamika...jeszcze tekścik :) proszę....

Posted

klecę klecę ,. tylko dla osoby bez zdolności literackich to nie taka łatwa sprawa :oops: ...

(no i musza walczyć z moja suka wredną o MOJA Kawę ... :angryy::roll: )

Posted

:oops:...już mi wsyd...:oops: :diabloti:

a poważnie mówiąć..to mam ogromne wątpliwości co do jego wieku...
pies jest bardzo dynamiczny....jego ruch jest taki ciapowaty...jak u Pluta....ja sama ma mixa doga w wieku 6 lat...i pamiętam, że jemu okres Pluta to skończył się około 5...
7 lat u doga to dużo...to powinien być stateczny pan..a ten jak szczygieł...
mój osiwiał "mordecznie" około 3.5 roku, może 4....Siwą mordę Kazik-Hans ma ale żadnych oznak innych nie...ani nad brwiami, ani nigdzie indziej...no i to jego zachowanie....jak on cudnie kuprem zawraca:loveu: wygląda to tak , że biegnie pies przednimi łapami....a pupa zapomina biec....no więc ,żeby wszystko wziąć w całość...pupsko musi dać co jakiś czas susa:evil_lol:...pół psa biegnie,pół skacze:evil_lol:...Pluto:evil_lol: i to wszystko w ruchu takie młode...
ja bym mu dała mniej niż 7..tylko ta morda :shake:

Posted

kanna ja postuluje zamiast tekstu ogłoszeń dla Hansa zacytowac Twój opis jego ruchu ... ludzie będa bic sie o Niego :cool1:

tez mi sie wydaje ze 7 to chyba duzo , ale nie mozemy podac nizej niz jest okreslone w schronisku . ALe możemy nie podawać w ogłoszeniach konkretnego wieku :diabloti: , tam gdzie niema takiego wymogu ;)

" Gdy zobaczyłam tego wielko-psa na kwarantannie miałam ogromna nadzieje ze sie komus tylko zagubił . Ze te smutne psie oczy wypełnione nadzieją patrzące zza krat , niedługo sie rozweselą i wielkopies wróci do swojego DOMU ..Niestety - mineły 2 tyg kwarantanny a Hans tylko zmienił nr boksu schroniskowego . I tak miajają kolejne dni wypełnione oczekiwaniem i złudną nadzieją ...

Wielki pies zamknięty w małej klatce ...

Hans jest pięknie zbudowanym i umaszczonym mieszańcem w typie doga niemieckiego. Jest przyjaźnie nastawiony do ludzi, ale jednocześnie ma stanowczy charakter. Uwielbia spacery, ruch - nie lubi siedzieć w zamknięciu i każdy powrót do kojca to dla niego tragedia . Jest energicznym psem o dużej sile .
NIe moze zamieszkać z innymi psami , ma silny instynkt terytorialny .

Idzie zima - zabójcza dla stawów tak dużego dorosłego psa mieszkajacego na zewnatrz, Nawet porządnie ocieplona schroniskowa buda moze okazac sie zbyt małym zabezpieczniem na mroźne dni .

Prosze o dom dla tego wielko psa , który będzie wiernym i oddanym towarzyszem .

namiary "

Dzis nic wiecej z siebie nie "wycisne :oops: przepraszam (odszedł dzis pies którego miałam w hotelu kilka miesięcy a nowym domem mogł sie cieszyc zaledwie rok ) , mozna to porzerabiac jak sie chce , rozbudowac, skrócić itds