agamika Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Hans nawet na moje niewprawne oko nie wygląda na czystego doga . ALe wyraźnie cos z molosa ma - co dla niego jest wyrokiem na zime ... CHoćby niewiem jak bardzo mu bude ocieplali, wiemy co ona oznacza dla duzego starszego psa , bez odpowiedniej okrywy :shake: - nie ma możliwości zeby nie odbiła się na jego zdrowiu Jest to wielkopies niestety już w podeszłym wieku ( na psa takich gabarytów) z bardzo marnymi szansami na adopcje ze schroniska . Dlatego zwracam sie z prośba o pomoc w znalezieniu mu bezpiecznej przystani. . Gdy zobaczyłam Hasna na kwarantannie miałam ogromna nadzieje, ze sie tylko komuś zgubił. Niestety .. 2 tyg minęły, mijały kolejne tygodnie, a Hanz jak był tak jest ... Jest to duży pies o dużej sile ;) , do ludzi nastawiony pozytywnie . Na spacerze byłam z nim niestety tylko raz :shake: jak dotąd - za mało czasu na wszystko Niestety do psów jest agresywny , przynajmniej na spacerach w schronisku . Choć podobno już jest lepiej niz na początku . BARDZO PROSZE O POMOC W OGŁOSZENIACH 889 628 346 [email protected] Quote
karusiap Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Hans ma sylwetke doga,zdjecia tego nie oddaja.... piekny pies w malym boksie:( Quote
Patia Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Może na stronie adopcyjnej dogów ktoś by go wypatrzył ? Wysłałam prośbę o umieszczenie ogłoszenia na tej stronie : http://dogiadopcje.pl/do_adopcji/oro.html Quote
bahlsa Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 agamika, napisz krótki tekścik do ogłoszeń dla Hansa, zrobię mu ogłoszenia (:shake: tylko jakoś słabo idą adopcje dużych psów w Krakowie), ale spróbować warto :p. Quote
agamika Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 [quote name='Patia']Może na stronie adopcyjnej dogów ktoś by go wypatrzył ? Wysłałam prośbę o umieszczenie ogłoszenia na tej stronie : Dogi-Adopcje.Strona adopcyjna dogów niemieckich. Patiu może Twoja prośbę spełnią , bardzo dziękuję ja mu założyłam watek na dogach w potrzebie na molosach na poczatku września, Z prośbą o pomoc choćby w ogłoszeniach i ze to jest co prawda mix to nawet ja widzę , ale wielkość i sierść na tyle "zbliżona" do doga ze zima w schronisku moze byc dla niego mordercza i pisze od razu żeby nebyło niedomówień, Hans ma budę porządna , plus wyłozenie słoma. ale w mrozy to za mało :shake::-( w kazdymrazie odzew był zaden na prośbę bahlsa :loveu: bede bardzo wdzięczna, jednak tekst napisze dopiero po niedzieli:oops: , muszę z nim jeszcze raz wyjść choć bo pewna rzecz mnie zaniepokoiła w jego zachowaniu za kratami ;) Quote
bahlsa Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 zaczekam, wobec tego do "po niedzieli" masz może jakiegoś psa do ogłoszen na już? sprzątać mi się nie chce, to miałabym wymówkę ;) " Quote
agamika Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Taliba można na juz :oops: http://www.dogomania.pl/forum/f1160/jedyna-taka-okazja-adoptuj-przyjaznego-wesolego-taliba-144916/ zdjec na watku jest DUUUZO:oops: :diabloti: tu jego allegro stare , ale tekst tam jest i namiary :) na karusiep Okazja ;) - łagodny, przyjazny wesoly Talib czeka (723049676) - Aukcje internetowe Allegro Quote
kanna Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 agamiko....jesteś szybsza od helikoptera:diabloti:...ja tu piszę do Ciebie priva o Hansa a ty ...myk,myk.....:diabloti: ja się powtórzę chyba ale Hans to taki dog z głową niewiadomopokim...... zdjęcia zupełnie nie oddają jego dożej sylwetki...a ta jest piękna.....smukła i dostojna ...ino łep z innej bajki :evil_lol:...ale "boski" jest...no i charakterek ma doży...ludzie tak....konkurenci nie.... "odlegasy" mu się od betonu porobiły i zimno chłopakowi musi być...toć to podszerstka nie ma żadnego...tak jakby teraz ktoś w samym podkoszulku po deszczu chodził:shake: a umaszczenie....ten kołnierz.... Quote
kanna Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 wątek na molosach http://www.forum.**********/showthread.php?p=847596&posted=1#post847596 Quote
izulkabu Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 melduję się :) i będę pomagać w propagowaniu Hansa. Jest bardzo fajny kolorystycznie :) Poproście kogoś o banerek, ja niestety nie potrafię zrobić :( ale umieszczę go w swoim podpisie. Quote
kanna Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 agamiko...przydałyby się nowe foteczki naszego "malca"... ja zrobię tylko ty się ze mną umów kiedy;) Quote
agamika Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 nie mam weny do bannerka . :shake::oops: niewiem co by bnapisac.... kanna :loveu: bede baaardzo wdzięczna. Quote
kanna Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 agamika napisał(a):nie mam weny do bannerka . :shake::oops: niewiem co by bnapisac.... kanna :loveu: bede baaardzo wdzięczna.panie z zacięciem literackim mile widziane:cool3: ups....może jakiś pan sie znajdzie:help1: Quote
agamika Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 sesja zdjęciowa od kanny :loveu: Hans był bardzo ......... rozgorączkowany :evil_lol: na spacerze . WIdac ze nie lubi zamknięcia w kojcu :shake: .. nie chciał za bardzo wrócić do klatki :-( Quote
kanna Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 A co mi się tu nikt nie zachwyca pięknym psem!:mad::mad::mad::mad::mad::mad: Quote
bahlsa Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 ale mnie wystraszyłaś!:-o już się zachwycam.... piękny, duży, dostojny Pan Dog. :lol: Właśnie zdjecia przerabiam i ruszam z ogłoszeniami. Agamika...jeszcze tekścik :) proszę.... Quote
agamika Posted October 26, 2009 Author Posted October 26, 2009 klecę klecę ,. tylko dla osoby bez zdolności literackich to nie taka łatwa sprawa :oops: ... (no i musza walczyć z moja suka wredną o MOJA Kawę ... :angryy::roll: ) Quote
kanna Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 :oops:...już mi wsyd...:oops: :diabloti: a poważnie mówiąć..to mam ogromne wątpliwości co do jego wieku... pies jest bardzo dynamiczny....jego ruch jest taki ciapowaty...jak u Pluta....ja sama ma mixa doga w wieku 6 lat...i pamiętam, że jemu okres Pluta to skończył się około 5... 7 lat u doga to dużo...to powinien być stateczny pan..a ten jak szczygieł... mój osiwiał "mordecznie" około 3.5 roku, może 4....Siwą mordę Kazik-Hans ma ale żadnych oznak innych nie...ani nad brwiami, ani nigdzie indziej...no i to jego zachowanie....jak on cudnie kuprem zawraca:loveu: wygląda to tak , że biegnie pies przednimi łapami....a pupa zapomina biec....no więc ,żeby wszystko wziąć w całość...pupsko musi dać co jakiś czas susa:evil_lol:...pół psa biegnie,pół skacze:evil_lol:...Pluto:evil_lol: i to wszystko w ruchu takie młode... ja bym mu dała mniej niż 7..tylko ta morda :shake: Quote
agamika Posted October 26, 2009 Author Posted October 26, 2009 kanna ja postuluje zamiast tekstu ogłoszeń dla Hansa zacytowac Twój opis jego ruchu ... ludzie będa bic sie o Niego :cool1: tez mi sie wydaje ze 7 to chyba duzo , ale nie mozemy podac nizej niz jest okreslone w schronisku . ALe możemy nie podawać w ogłoszeniach konkretnego wieku :diabloti: , tam gdzie niema takiego wymogu ;) " Gdy zobaczyłam tego wielko-psa na kwarantannie miałam ogromna nadzieje ze sie komus tylko zagubił . Ze te smutne psie oczy wypełnione nadzieją patrzące zza krat , niedługo sie rozweselą i wielkopies wróci do swojego DOMU ..Niestety - mineły 2 tyg kwarantanny a Hans tylko zmienił nr boksu schroniskowego . I tak miajają kolejne dni wypełnione oczekiwaniem i złudną nadzieją ... Wielki pies zamknięty w małej klatce ... Hans jest pięknie zbudowanym i umaszczonym mieszańcem w typie doga niemieckiego. Jest przyjaźnie nastawiony do ludzi, ale jednocześnie ma stanowczy charakter. Uwielbia spacery, ruch - nie lubi siedzieć w zamknięciu i każdy powrót do kojca to dla niego tragedia . Jest energicznym psem o dużej sile . NIe moze zamieszkać z innymi psami , ma silny instynkt terytorialny . Idzie zima - zabójcza dla stawów tak dużego dorosłego psa mieszkajacego na zewnatrz, Nawet porządnie ocieplona schroniskowa buda moze okazac sie zbyt małym zabezpieczniem na mroźne dni . Prosze o dom dla tego wielko psa , który będzie wiernym i oddanym towarzyszem . namiary " Dzis nic wiecej z siebie nie "wycisne :oops: przepraszam (odszedł dzis pies którego miałam w hotelu kilka miesięcy a nowym domem mogł sie cieszyc zaledwie rok ) , mozna to porzerabiac jak sie chce , rozbudowac, skrócić itds Quote
kanna Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 [SIZE=1]rok to naprawdę dużo.....mojemu 13-letniemu Oskarowi podarowałam "tylko" pół roku....był szczęśliwy......ja też Quote
bahlsa Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 smutne historie .... tak może być? http://www.garnek.pl/szukam/7603687/hans-piekny-dostojny-pan-dog Quote
kanna Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 [quote name='bahlsa']smutne historie .... po mojemu nie....nie zmarniał w schronie...i nie odchodził sam.... Quote
kanna Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 tak może być? http://www.garnek.pl/szukam/7603687/hans-piekny-dostojny-pan-dog] czy może ?.....:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: :calus: Quote
Recommended Posts