Iza i Avanti Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Bydgoszcz... 15 października, zimne, deszczowe popołudnie... Koleżanka znajduje przecudowną, czarną, przerażoną kulkę na swej drodze do domu... Zabiera to "coś" z sobą do domu... A w domu... [FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana]Tak opisuje go Asia, u której znalazł swoją tymczasową przystań: "psiak ma mięciutkie futerko, jest bardzo grzeczny i wygląda jak mop albo elegancka skurzawka :), takie słodkie wystraszone maleństwo, które zgubiło dom....koło 2 lat...oaza łagodności i przymilności. psiak do tulenia i totalnego kochania...może się komuś zgubił- u nas na osiedlu nikt go nie zna...[/FONT]" [FONT=Verdana]"[/FONT][FONT=Verdana]psiak jest superowo boski, wesoły, ma jednak dwa lata, ale słucha,odrobaczyłam go, a niedługo zaszczepię p ko wściekliźnie, taki wulkan radości na spacerze, biega radośnie jak szalony tylko mu te uszy i sierść lata na boki, przybiega na zawołanie, z taka radością podskakuje żeby być bliżej człowieka...toż to maleństwo, nawet przy Klusce...jest to pierwszy pies totalnie bezkonfliktowo przyjęty przez moje dwa- nawet dziś Wafel dał się na zabawę namówić, taką boksiową, aż się poryczałam taki staruszek na końcu się wywalił...ale Mopek budzi same pozytywne emocje- u ludzi i u dorosłych psów :)" [/FONT] Quote
Iza i Avanti Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 Allegro: Sznaucer -owanty Mops szuka domu... (788408004) - Aukcje internetowe Allegro Alegratka: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2314223_sznaucer_owaty_mops_szuka_domku.html Quote
Iza i Avanti Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 Wszystkie dobre Cioteczki proszę o pomoc w szukaniu domku... Quote
Alicja Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [FONT=Arial]mały jest śliczny ..podsyłam dalej [/FONT] Quote
eliza_sk Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Cudowne znalezisko. Zrobię kilka serii allegro na różne województwa i rozsyłam dalej. Quote
leni356 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 CUDO :loveu: Trzeba dobrze domki sprawdzić. Mam kilka domków po naszych kudłaczach, które szukają pieska kudłatego, podeślę zdjęcia tego uroczego maluszka. Zakochałam się :loveu: Quote
Iza i Avanti Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Dziewczyny! Dziękuję za każdą formę pomocy!!! Quote
eliza_sk Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Mopek na: wielkopolskie, mazowieckie, kujawsko-pomorskie, pomorskie: MOPEK-cudny,młody SZNAUCER mix-wyrzucony NA ULICE (788919055) - Aukcje internetowe Allegro Quote
malawaszka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 ślicznosci naprawdę - sznaucerkiem to chyba nie jest - jest trochę dłuższy niż wyższy czy mi się wydaje? kochane kudłaciątko :loveu: Quote
Iza i Avanti Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 malawaszka napisał(a):ślicznosci naprawdę - sznaucerkiem to chyba nie jest - jest trochę dłuższy niż wyższy czy mi się wydaje? kochane kudłaciątko :loveu: Malawaszka! Jakoś mi się tak skojarzył, jak oglądałam jego zdjęcia.... Nieostrzyżony sznupek... :evil_lol: Ale mogę go jakoś inaczej sklasyfikować... Tylko jak??? :shake: Quote
leni356 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Napisała do mnie pani z Piaseczna pod Warszawą w sprawie kudłaczka. Będzie kto miał sprawdzić domek? Nie znam nikogo z okolic Piaseczna Quote
eliza_sk Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 leni356 napisał(a):Napisała do mnie pani z Piaseczna pod Warszawą w sprawie kudłaczka. Będzie kto miał sprawdzić domek? Nie znam nikogo z okolic Piaseczna Nie wiem jak się ma Konstancin do Piaseczna, ale z Konstancina jest beka i Gajowa. Quote
malawaszka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 eliza_sk napisał(a):Nie wiem jak się ma Konstancin do Piaseczna, ale z Konstancina jest beka i Gajowa. to około 10 km Iza i Avanti bo każdy niestrzyżony kudłaczek w dodatku brodaty kojarzy się ze sznupkiem - pewnie jakby go obciac to będzie nawet podobny :loveu: Quote
Iza i Avanti Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 malawaszka napisał(a):to około 10 km Iza i Avanti bo każdy niestrzyżony kudłaczek w dodatku brodaty kojarzy się ze sznupkiem - pewnie jakby go obciac to będzie nawet podobny :loveu: No właśnie! :evil_lol: To co Malawaszka? Robimy z niego sznupka??? :cool3: Quote
Iza i Avanti Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Kto zrobi Mopkowi jakiś ładny bannerek??? Quote
malawaszka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 no ale nie napisałyście mi czy on jest taki wydłużony? jeśli tak to lepiej by wyglądał jako shih-tsu/tzu :hmmmm: Quote
leni356 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Iza i Avanti napisał(a):No właśnie! :evil_lol: To co Malawaszka? Robimy z niego sznupka??? :cool3: Nie, proszę.. Kocham sznupki, ale jak ostatnio zobaczyłam teriera tybetańskiego wyciętego na sznupka to się mało nie przewróciłam - sznupek ma szorstką sierść, a taką miękką jak tybet czy cavalier to się raczej tak nie tnie :cool3: Malawaszka, dzwoniła do mnie pani której zginął średni sznupek podobny do Fafiego w okolicach Wwy, odesłałam ją na wątek sznaucerów do adopcji. Szuka go po schroniskach Quote
Iza i Avanti Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Leni! Pisałaś do beki lub Gajowej w.s. sprawdzenia domki? Bo nie chcę prośby powtarzać... Malawaszka! Raczej wydłużony, ale zadzwonię jutro do Aśki i dam znać... Quote
leni356 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Iza i Avanti napisał(a):Leni! Pisałaś do beki lub Gajowej w.s. sprawdzenia domki? Bo nie chcę prośby powtarzać... Malawaszka! Raczej wydłużony, ale zadzwonię jutro do Aśki i dam znać... Na razie czekam aż pani się odezwie w sprawie wizyty, napiszę do dziewczyn Quote
Iza i Avanti Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 leni356 napisał(a):Na razie czekam aż pani się odezwie w sprawie wizyty, napiszę do dziewczyn Dziękuję! :loveu: Quote
eliza_sk Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Dobre cioteczki - która znajdzie chwilkę na ogłoszenie cudeńka ... Jeszcze moja fafluniasta Klara nie wyjechała, a już od wczoraj mam nowe znalezisko, które muszę ogłosić :placz: : http://www.dogomania.pl/forum/f28/shira-2letnia-zjawiskowa-sunia-wyrzucona-czeka-na-swojego-czlowieka-149279/ Quote
Iza i Avanti Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 Eliza! Link mi się nie otwiera.... Quote
eliza_sk Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Bo coś się linki spsuły od wczoraj :-( Chodzi o ONkę z mojego banerka - ale pewnie też nie zadziała - może wysortuj z wątków założonych przeze mnie. Quote
leni356 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Są dwa domki zainteresowane - jeden w Piasecznie do sprawdzenia. Ja sprawdzę drugi domek na Mokotowie w piątek Quote
Recommended Posts