Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bydgoszcz... 15 października, zimne, deszczowe popołudnie... Koleżanka znajduje przecudowną, czarną, przerażoną kulkę na swej drodze do domu... Zabiera to "coś" z sobą do domu... A w domu...

[FONT=Verdana]

[/FONT][FONT=Verdana]Tak opisuje go Asia, u której znalazł swoją tymczasową przystań: "psiak ma mięciutkie futerko, jest bardzo grzeczny i wygląda jak mop albo elegancka skurzawka :), takie słodkie wystraszone maleństwo, które zgubiło dom....koło 2 lat...oaza łagodności i przymilności. psiak do tulenia i totalnego kochania...może się komuś zgubił- u nas na osiedlu nikt go nie zna...[/FONT]"

[FONT=Verdana]"[/FONT][FONT=Verdana]psiak jest superowo boski, wesoły, ma jednak dwa lata, ale słucha,odrobaczyłam go, a niedługo zaszczepię p ko wściekliźnie, taki wulkan radości na spacerze, biega radośnie jak szalony tylko mu te uszy i sierść lata na boki, przybiega na zawołanie, z taka radością podskakuje żeby być bliżej człowieka...toż to maleństwo, nawet przy Klusce...jest to pierwszy pies totalnie bezkonfliktowo przyjęty przez moje dwa- nawet dziś Wafel dał się na zabawę namówić, taką boksiową, aż się poryczałam taki staruszek na końcu się wywalił...ale Mopek budzi same pozytywne emocje- u ludzi i u dorosłych psów :)"

[/FONT]

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

CUDO :loveu: Trzeba dobrze domki sprawdzić. Mam kilka domków po naszych kudłaczach, które szukają pieska kudłatego, podeślę zdjęcia tego uroczego maluszka. Zakochałam się :loveu:

Posted

malawaszka napisał(a):
ślicznosci naprawdę - sznaucerkiem to chyba nie jest - jest trochę dłuższy niż wyższy czy mi się wydaje? kochane kudłaciątko :loveu:

Malawaszka! Jakoś mi się tak skojarzył, jak oglądałam jego zdjęcia.... Nieostrzyżony sznupek... :evil_lol: Ale mogę go jakoś inaczej sklasyfikować... Tylko jak??? :shake:

Posted

leni356 napisał(a):
Napisała do mnie pani z Piaseczna pod Warszawą w sprawie kudłaczka. Będzie kto miał sprawdzić domek? Nie znam nikogo z okolic Piaseczna

Nie wiem jak się ma Konstancin do Piaseczna, ale z Konstancina jest beka i Gajowa.

Posted

eliza_sk napisał(a):
Nie wiem jak się ma Konstancin do Piaseczna, ale z Konstancina jest beka i Gajowa.

to około 10 km

Iza i Avanti bo każdy niestrzyżony kudłaczek w dodatku brodaty kojarzy się ze sznupkiem - pewnie jakby go obciac to będzie nawet podobny :loveu:

Posted

malawaszka napisał(a):
to około 10 km

Iza i Avanti bo każdy niestrzyżony kudłaczek w dodatku brodaty kojarzy się ze sznupkiem - pewnie jakby go obciac to będzie nawet podobny :loveu:

No właśnie! :evil_lol: To co Malawaszka? Robimy z niego sznupka??? :cool3:

Posted

Iza i Avanti napisał(a):
No właśnie! :evil_lol: To co Malawaszka? Robimy z niego sznupka??? :cool3:

Nie, proszę.. Kocham sznupki, ale jak ostatnio zobaczyłam teriera tybetańskiego wyciętego na sznupka to się mało nie przewróciłam - sznupek ma szorstką sierść, a taką miękką jak tybet czy cavalier to się raczej tak nie tnie :cool3:
Malawaszka, dzwoniła do mnie pani której zginął średni sznupek podobny do Fafiego w okolicach Wwy, odesłałam ją na wątek sznaucerów do adopcji. Szuka go po schroniskach

Posted

Iza i Avanti napisał(a):
Leni! Pisałaś do beki lub Gajowej w.s. sprawdzenia domki? Bo nie chcę prośby powtarzać...

Malawaszka! Raczej wydłużony, ale zadzwonię jutro do Aśki i dam znać...

Na razie czekam aż pani się odezwie w sprawie wizyty, napiszę do dziewczyn