Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='MaDi']Znacie kogoś od takich owczarków? Może wyciągną psinę?[/QUOTE]
Właśnie szukałam, ale nic nie znalazłam.
Wrzuciłam ją tutaj:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/14909-Owczarek-pirenejski[/url]

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Sayrel']haskacze wrzuce do nas na strone, ale prosilabym o jakies informacje o nich:>
Malamuta podesle malamutom;)[/QUOTE]

Hm, wklejałam je dziś do Was na forum :) Sama czekam na opisy, zamieszczę i tam, i tu :)

Posted

lady wiem:))
Ale wrzucilas na malamucie, a ja hasiory kradne do nas na shusky. Jak tylko cos bedziesz wiedziec napisz mi prosze pw.
Rowniez o takich sprawach jak rezerwacja i kastracja:))

Posted

[quote name='Sayrel']lady wiem:))
Ale wrzucilas na malamucie, a ja hasiory kradne do nas na shusky. Jak tylko cos bedziesz wiedziec napisz mi prosze pw.
Rowniez o takich sprawach jak rezerwacja i kastracja:))[/QUOTE]

Ok :) Już teraz mogę powiedzieć, że nie są kastrowane, a z kierownikiem da się umówić tak, żeby wykastrował przed wydaniem - zazwyczaj.

Posted

To jeszcze sie dowiedz czy jest w stanie psa zarezerwowac tak np. na tydzien.
Sterylizacja moze byc na nasz koszt jak byl opor, wazne, zeby byla.

Aha i ktos sprawdzal temu malamutowi i hasiorce tatuaze?
Bo malamut wyglada za dobrze na pseudo...

Posted

[quote name='Sayrel']To jeszcze sie dowiedz czy jest w stanie psa zarezerwowac tak np. na tydzien.
Sterylizacja moze byc na nasz koszt jak byl opor, wazne, zeby byla.

Aha i ktos sprawdzal temu malamutowi i hasiorce tatuaze?
Bo malamut wyglada za dobrze na pseudo...[/QUOTE]

Tatuaże nie były sprawdzane, miałam jechać do Nowodworu w najbliższym czasie, ale nie mam czym. Psa można zarezerwować, tylko najlepiej pokazać go palcem, że to ten, bo kierownik nie zna większości tych imion, którymi się posługujemy.

Posted

A ten psiaczek całkiem po lewej (kudłacz)? Coś o nim/niej wiadomo? Czego nie był wyciągany? Śliczny jest :loveu:

[IMG]http://lh6.ggpht.com/_Cj7xW6tb_BQ/TI_VDyi3GHI/AAAAAAAAAQI/sIERDqkqIJI/IMG_8944_resize.jpg[/IMG]

Posted

[B]Szukamy osoby, która za zwrotem kosztów za paliwo zawiezie nas - czyt. dwie lub trzy osoby - do Nowodworu, poczeka z nami, aż załatwimy sprawy - i odwiezie nas do Lublina.[/B]

Posted

[quote name='malawaszka']Birman się nie załapał? :([/QUOTE]

Kochana, nie płacz.:razz:Pamiętam o nim.Niech troszkę wyładnieje.Poza tym - pamiętasz - miał do Poznania jechać.W tym tygodniu rozwiąże się sprawa.Birman wejdzie na stronę schronu, jeśli nadal w nim będzie.Foty nie będą tak profesjonalne, ale na pewno poza klatką i ja je osobiście zrobię.No, a że taki brzydok w tej chwili, to i żadne foto ładnie by nie wyszło, a to co by zobaczyli internauci na pewno nie zachęciło by ich do adopcji Birmana.:roll:

[B]Lady[/B], wszelkie dane zapisywała teresz.Co do jamnikowatego, trzeba dzwonić do kierownika.
Jamnior jeden, więc charakterystyczny i nie zgubi się .Tyle, że nawet jak kiero wie, o jakim psie mowa, to nie pamięta skąd go ma i jakie szczepienia ... Wie, że taki jest.

Co do wyjazdu , nie deklaruję się, bo autko prosi o mechanika ...

[B]As_ko [/B], ten kudłaczyk siedział w budzie.O wyjście bardzo trudno.Wszyscy zgodnie stwierdzili, że wredny i gryzie.Wiem, że pojawią się różne opinie na temat, ale ... będą podejmowane próby wyciągnięcia poza boks.Zresztą podobna sprawa z tą rudą Szantą.Grześ nie chciał jej wyjmować, bo powiedział, że musiała być bita i jest po jakiejś traumie, bo boi się okropnie, trudna do złapania, a wyciągniętą rękę od razu gryzie.Powiedział, że potrzebuje czasu.

Posted

[quote name='matrioszka2']
Co do wyjazdu , nie deklaruję się, bo autko prosi o mechanika ...

As_ko , ten kudłaczyk siedział w budzie.O wyjście bardzo trudno.Wszyscy zgodnie stwierdzili, że wredny i gryzie.Wiem, że pojawią się różne opinie na temat, ale ... będą podejmowane próby wyciągnięcia poza boks.Zresztą podobna sprawa z tą rudą Szantą.Grześ nie chciał jej wyjmować, bo powiedział, że musiała być bita i jest po jakiejś traumie, bo boi się okrpnie, trudna do złapania, a wyciągniętą rękę od razu gryzie.Powiedział, że potrzebuje czasu.[/QUOTE]

Aha, no szkoda że taki niedobry. Może następnym razem się uda.

Posted

opis do zdjęć: postanowiłam upublicznić....BĘDĄ PEWNIE RÓWNIEŻ NA STRONIE SCHRONISKA. Ogólnie zasada była taka że z każdego boksu staraliśmy się zrobić zdjęcia 3-4 psom, które według pracownika nadają się do adopcji tzn. że gdyby ktoś przyjechał do schronu to poleciłby te psy jako nieagresywne wobec człowieka.Więcej zdjęć i info będzie za kilka dni na [url]www.schroniskonowodwor.eu[/url]
Jest to opis pierwszych 9 psów z tego albumu
[url]http://picasaweb.google.pl/109873421152284813399/500?authkey=Gv1sRgCMKXrpSkl_agEQ#[/url]

BOKS NR 1 HASZCZAKI:

1. PIES husky czarno - biały, 1,5-2l (oceny po ząbkach)żywiołowy , przyjazny ludziom ,miluśny, nie agresywny wobec towarzyszy, kastracja przed wydaniem.

2. PIES alaskan malamute, nieco starszy ok.4lat,spokojny przyjazny, miałam z nim kontakt wzrokowy- na moje słowa podchodził do krat i lizał mi rękę, zrezygnowany,smutny , ale bardzo przyjazny do człowieka , nie dominujący w boksie, kastracja przed wydaniem

3.SUKA husky SHAKIRA- szara, drobna głowa, młoda 1-2lata , po szceniakach, wysterylizowana. przyjazna do człowieka, nie dominująca w boksie.

BOKS NR.2 - DUŻE CIAPKI

1. PIES LEON w typie leonbergera, nie młody ok.5lat (zęby), sfilcowane kudełki, misiek ciapa przytulas. Nie dominuje w boksie , leży i obserwuje, nie szczeka.kastracja przed adopcją.

2.PIES owczarek brązowo czarny, młody 1-2 lata, spokojny,lekko puszysty, przyjazny wobec człowieka, kastracja przed wydaniem. Chodził nisko przy ziemi, poddańczy wobec człowieka, zrównoważony,myślę że byłby bardzo posłusznym , łatwym do ułożenia psem wpatrzonym w człowieka

3. PIES RUSŁAN młody ok 1 ROK, wielki , ciapa, nie szczeka, daje się obszczekiwać - taki wielki łagodny misiek...kastracja przed adopcją.

BOKS NR 3 -MALIZNY

1. SUCZKA, cała czarna ok 2 lata , po sterylce....obserwowałam ją bo bardzo zrównoważoona, nie płocha, energiczna. Bardzo przyjazna, zauważyłam że nie szczekała nawet wtedy gdy większość psów z boksu robiła rwetes.ona jest do adopcji na już - waży 6 kg...może.

2. PIES bez pół ogonka, troche wyższy od pozostałych malizn, końcówki łapek białe, płaszczowo bury. Jest to szczeniak około 7m-cy, jest zazdrosny o głaskanie innych psów, nie chodzi na smyczy. Taki troche niesforny ale mądrala i przytulak, kastracja przed adopcją.

3. SUCZKA MALWINKA -mała biała z ciemniejszymi uszami,około2 lata, przestraszona,nieśmiała,po szczeniakach, do sterylazacji. Chociaż płocha to miziasta i przytulaśna, zero agresji pomimo strachu. Myślę ze kilka tygodni w domu i będzie to cudna przytulanka. Do adopcji na już. 3-4 kilo wagi.

Posted

dzieki wielkie.
Za wszelkie dodatkowe info odnosnie polnocniakow bede niezmiernie wdzieczna.
Stosunek do ludzi? Dzieci kotow (tak tak wiem marzenia;))

Maja jakies imiona w tym schronisku?
I czy jest szansa dostac namiar na kogos stamtad kompetentnego rezerwowac psy i udzielac o nich informacji?

Posted

[quote name='Sayrel']dzieki wielkie.
Za wszelkie dodatkowe info odnosnie polnocniakow bede niezmiernie wdzieczna.
Stosunek do ludzi? Dzieci kotow (tak tak wiem marzenia;))

Maja jakies imiona w tym schronisku?
I czy jest szansa dostac namiar na kogos stamtad kompetentnego rezerwowac psy i udzielac o nich informacji?[/QUOTE]
Suczka husky została przez Matrioszkę nazwana Shakira, ale pracownicy będą wiedzieć o suce husky z boksu 1 .
Tak jak napisałam - w poście - prosiłyśmy pracownika o pokazanie psów do adopcji na już, takich które nie są agresywne wobec człowieka. Na dzieci nie sprawdzaliśmy, na koty też nie. Za kilka dni będa wszystkie info na stronie schroniska [url]www.schroniskonowodwor.eu[/url] , zrobimy banerek do stronki, będziemy wysyłać gdzie się da ...

Posted

Ja zamawiam wszelkie info do polnocniakow;))
[U]
Przybywam tez ze swoim spamem,
A was zapraszam na watek kumpeli w innym poprawczaku:
[IMG]http://lh5.ggpht.com/_OIhF7x8VnqQ/TJD5RSfT7kI/AAAAAAAABUg/Q29qtvsshYs/s720/_DSC4134.JPG[/IMG]

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/192832-Masza-mlodziutka-malamutka-w-poprawczaku-%29?p=15379151#post15379151[/URL][/U]

Posted

Sayrel o północniakach nic ciekawego Ci nie powiem, bo kierownika nie było, nawet Grześka nie było, tylko Pan który nie rozróżnia suki od psa :angryy:

Alutka (grubsza, ruda sunia) okazała się nie przy tuszy, a w ciąży i kilka dni temu urodziła kilka szczeniaków :shake: czego nikt wcześniej nie zauważył. eh

Jak się teraz wchodzi do schronu to trzeba bardzo uważać bo obok furtki siedzi wielki czarny pies, podobno nowy nabytek, taki w typie nowofundlanda i rzuca się na wszystkich którzy wchodzą. Lady prawie serce stanęło jak weszła śmiało, a tu na nią taki pies wyleciał, ja się w porę zatrzymałam :razz:

Zdjęcie Birmana mam tylko takie, bo Pan absolutnie nie pozwalał go fotografować, prawie mi aparat z ręki wyrwał, a jak sobie poszedł to Birman już nie chciał wyjść z budy. Oprócz tego facet cały czas twierdził że to suka, nawet jak ja mu pokazywałam co on ma między nogami :roll: Podobno na dniach ma ktoś po niego przyjechać, a na grzbiecie miał podobno grzyba itp. świństwa...jak to Pan powiedział...wszystko co najgorsze.

[URL=http://img267.imageshack.us/i/birman.jpg/][IMG]http://img267.imageshack.us/img267/7633/birman.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='as_ko']Sayrel o północniakach nic ciekawego ci nie powiem, bo kierownika nie było, nawet Grześka nie było, tylko Pan który nie rozróżnia suki od psa :angryy:

Alutka (grubsza, ruda sunia) okazała się nie przy tuszy, a w ciąży i kilka dni temu urodziła kilka szczeniaków :shake: czego nikt wcześniej nie zauważył. eh[/QUOTE]
Ale się porobiło...

Posted

Najbardziej adopcyjne na tą chwilę są dla mnie te dwie suczki:

[IMG]http://lh5.ggpht.com/_Cj7xW6tb_BQ/TI_UyLKFGAI/AAAAAAAAAMw/KtcGAsB5tO0/IMG_8873_resize.jpg[/IMG]

[IMG]http://lh4.ggpht.com/_Cj7xW6tb_BQ/TI_U_WObL7I/AAAAAAAAAPI/_8JW0P-SHAU/IMG_8922_resize.jpg[/IMG]

Jeśli któraś z nich, a w szczególności pierwsza, będzie jechała do schronu, to mogę wziąć ją wcześniej celem wykąpania i oceny, jak zachowuje się w domu.

[B]Sayrel[/B], północniaki ogólnie bardzo spokojne. Bez szczekania, wycia itd. W boksie też dogadują się bez problemu.

Astka ma gluta i krew przy paliczkach. Jamnior ma gluta.