Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='matrioszka2']Czyli Negra u Ciebie teraz ?

Taką karmę masz na myśli ?
[url]http://www.allegro.pl/item1005830761_calibra_energy_3kg_prezent_kurier.html[/url]

Czy puszki ?
[url]http://www.allegro.pl/item1005831384_calibra_puszki_basic_adult_1250g.html[/url][/QUOTE]

Nie, takie chrupki jej smakują: [url]http://www.allegro.pl/item1005830736_calibra_adult_small_breed_1_5kg.html[/url], royalem się brzydzi, ble. Nie lubi ryb, tranu, szkoda, szybko by ją postawiło na nogi.
Nie kupuj, mam 8 kg, odsypię i zawiozę as_ko.

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To dobrze,że ma już smycz. Dziewczyny tak jak obiecałam troszeczkę poszperałam i mam już trochę rzeczy na bazarek, po weekendzie będę miała tego więcej, więc jeszcze się wstrzymam kilka dni z przekazaniem na bazarek.Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogę w ten sposób.

Posted

[quote name='matrioszka2']No dobra ... Najwyższy czas poruszyć ten bolesny temat : poniesione koszty.A karmy też nie dostałaś za darmo, nie ?[/QUOTE]
Karmę Calibra kupiłam dawno temu w ilości hurtowej dla moich psów przez internet.
Puszka - 3 zł, podam As_co.
Wet wziął 60 zł - w tym koszt leczenia przez 2 dni, wydanych do domu leków i kropelek sterydowych do oczu.
Jeśli As-ko nie da rady podawać jej zastrzyków sama to musimy pozbierać 30 zł - bo 10 zł kosztuje podanie gotowego leku w zastrzyku podskórnym.

Posted

Jestem i ja :)
Nigdy nie robiłam psu zastrzyków podskórnych niestety. Podejrzewam że nie umiałabym tego zrobić.
Czy krople dawać jej do obydwu oczu czy tylko do tego lewego?
A jak tam szwy po sterylce wyglądają? kiedy będą do zdjęcia?
Czyli przydałoby się kupić jej szelki?
Jeśli chodzi o finanse to ja się trochę odkułam dzięki rodzinie i mogę oddać za karmę i za inne rzeczy Ewie.

EDIT: Już wszystko wiem, rozmawiałam z E-S, suczka przyjedzie dzisiaj do mnie wieczorem :)

Posted

[B]Ewa[/B], wszystkie te rzeczy są na bazarek? Jeśli tak, podaj orientacyjne ceny i wystawię z paroma rzeczami od bonek.

[B]as_ko[/B], rozmawiałam z plasteliną, jej kolega może robić zastrzyki Negrze, tylko musicie się domówić między sobą.

Posted

[B][SIZE=3][COLOR=#ff0000]PROSZE Wszystkich o rozeslanie wiadomosci - potrzebne sa dzialania - inaczej los - lopata i dół - spotka psy, ktore zostaly w Dobrocinie - taki bestialski sposob mieli urzednicy...

[/COLOR][/SIZE][/B][URL="http://www.wiadomosci.swidnickie.pl/index?Act=show_doc&id_doc=20587"][COLOR=#4444ff]http://www.wiadomosci.swidnickie.pl/...c&id_doc=20587[/COLOR][/URL]

[SIZE=4][B][FONT=Times New Roman]DOBROCIN-sposób na szybką adopcję!!!
85 psów zabitych i zakopanych w Pensjonacie dla Zwierząt w Dobrocinie.Zostało jeszcze 65psów i ileś kotów-czy też w ten sam sposób zostaną wyadoptowane? Potrzebują pomocy!
[/FONT][/B][/SIZE][FONT=Times New Roman][COLOR=#4444ff][URL="http://www.dogomania.pl/178904-Polskie-prawo-czy-bezprawie-Dobrocin-czarna-plama-na-mapie-Polski.Organizacje-pomocy?p=14570454#post14570454"]http://www.dogomania.pl/threads/178904-Polskie-prawo-czy-bezprawie-Dobrocin-czarna-plama-na-mapie-Polski.Organizacje-pomocy?p=14570454#post14570454[/URL][/COLOR][/FONT]
[B][SIZE=4]DOBROCIN...DOBRE miejsce na umieranie???[/SIZE][/B] [SIZE=1]
[/SIZE]

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/178904-Polskie-prawo-czy-bezprawie-Dobrocin-czarna-plama-na-mapie-Polski.Organizacje-pomocy?p=14570454#post14570454"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1789...4#post14570454[/COLOR][/URL]

a tu jest link do zdjęć, okropne warunki, biedne psiaki i kotki [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/180763-Rodi-jest-lepiej-ale-nadal-musi-zostać-w-klinice-nadal-potrzebne-PLN!/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG]
[URL="http://picasaweb.google.pl/110372356167419149256/DbcMini#"][COLOR=#4444ff]http://picasaweb.google.pl/110372356...49256/DbcMini#[/COLOR][/URL]

Posted

[quote name='ladySwallow'][B]Ewa[/B], wszystkie te rzeczy są na bazarek? Jeśli tak, podaj orientacyjne ceny i wystawię z paroma rzeczami od bonek.

[B]as_ko[/B], rozmawiałam z plasteliną, jej kolega może robić zastrzyki Negrze, tylko musicie się domówić między sobą.[/QUOTE]

Lady, nie wiem jakie ceny, te rzeczy na bazarki przysłała mi z Kanady IVV, IVV - kurka - JAKIE CENY WYWOŁAWCZE !!!

As-ko, już mówiłam przez telefon, ale jeszcze raz - kropelki do obu oczek, w obu jest zapalenie grudkowe trzeciej powieki i zmiany w rogówce. To ponoć zagraża ślepotą dlatego pilna operacja po długim weekendzie z jednoczesnym zdjęciem szwów.

Posted

Lady, to wymyśl sama ceny wywoławcze bardzo Cię proszę, ja nie żyję.

Negra już u As_ko, zastrzyki zrobiłam jej w pracy, kropelki zapuściłam do worka spojówkowego u As_ko, żeby widziała jak i że Negra grzecznie daje sobie zapuszczać.
Bida taka ta Negra, dzisiaj miała gorszy dzień, spała nieprzytomnie, z gorączką, posiusiała się na siebie, dalej w tym spała, zauważyłam dopiero jak ją brałam na ręce z materacyka żeby na dwór wynieść ... strasznie biedna jest ... :(

Posted

Ok, ceny wymyśle. Aśka miała kontaktować się z kolegą plasteliny, który ofiarował się zrobić jutro zastrzyki. Ewa, ile trzeba zbierać pieniędzy na leczenie i operację?

Posted

[quote name='ladySwallow']Ok, ceny wymyśle. Aśka miała kontaktować się z kolegą plasteliny, który ofiarował się zrobić jutro zastrzyki. Ewa, ile trzeba zbierać pieniędzy na leczenie i operację?[/QUOTE]
Tzn. leczenie już kupione, ja mam nadzieję, że nie trzeba będzie dokupywać antybioli, kropelki sterydowe też są, bo trzeba je jak zrozumiałam także po operacji zakraplać, sama operacja - wypalanie tych wrzodów z 3 powieki ciekłym azotem + znieczulenie sedalinem, wet powiedział, że ona taka słaba i awitaminoza, że nie powinno się jej podawać pełnej narkozy, nie spytałam ile, ale nie sądzę, żeby ponad 100 zł kosztowało.
Przy okazji ma jej od razu wyjąć z brzucha te szwy samorozpuszczalne bo powiedział, że to potwornie długo się rozpuszcza a czasem nie rozpuszcza a może uczulać i też dawać zapalenia ropne, że w jej stanie lepiej to wywalić bo się ślicznie zrasta sama.

EDIT: zapomniałam - jej łupież, takie duże płaty skóry jej się sypią - to też z ogólnego stanu zapalnego organizmu i trzeba będzie w perzyszłości wyleczyć jak sam nie przejdzie jak już ożyje.

Posted

[quote name='ladySwallow']Ok, ceny wymyśle. Aśka miała kontaktować się z kolegą plasteliny, który ofiarował się zrobić jutro zastrzyki. Ewa, ile trzeba zbierać pieniędzy na leczenie i operację?[/QUOTE]
Napisałam do tego chłopaka smsa ale mi nie odpisał, jutro jak się nie odezwie to do niego zadzwonię jeszcze.
Negra jak się położyła tak leży, wstała tylko na chwilkę zęby się wody napić i trochę suchej karmy zjeść. Jak nie będzie spala to ja może jeszcze na dwór wyniosę, ale wydaje mi się ze już się podnosić nie będzie.

Posted

[quote name='E-S']Tzn. leczenie już kupione, ja mam nadzieję, że nie trzeba będzie dokupywać antybioli, kropelki sterydowe też są, bo trzeba je jak zrozumiałam także po operacji zakraplać, sama operacja - wypalanie tych wrzodów z 3 powieki ciekłym azotem + znieczulenie sedalinem, wet powiedział, że ona taka słaba i awitaminoza, że nie powinno się jej podawać pełnej narkozy, nie spytałam ile, ale nie sądzę, żeby ponad 100 zł kosztowało.
Przy okazji ma jej od razu wyjąć z brzucha te szwy samorozpuszczalne bo powiedział, że to potwornie długo się rozpuszcza a czasem nie rozpuszcza a może uczulać i też dawać zapalenia ropne, że w jej stanie lepiej to wywalić bo się ślicznie zrasta sama.

EDIT: zapomniałam - jej łupież, takie duże płaty skóry jej się sypią - to też z ogólnego stanu zapalnego organizmu i trzeba będzie w perzyszłości wyleczyć jak sam nie przejdzie jak już ożyje.[/QUOTE]

Tak mnie naszło - dobrze, że ten łupież nie ma nóżek... :evil_lol:

Czyli póki co za leczenie 60 zł, ktoś tak pisał + ok. 100 zł na operację, no i tam po drodze pewnie parę rzeczy...

Posted

[quote name='ladySwallow']Tak mnie naszło - dobrze, że ten łupież nie ma nóżek... :evil_lol:

Czyli póki co za leczenie 60 zł, ktoś tak pisał + ok. 100 zł na operację, no i tam po drodze pewnie parę rzeczy...[/QUOTE]
Lady, ja nie chce, zebyscie mi oddawaly pieniadze, jestem w koszmarnie zlej sytuacji finansowej, w dodatku ostatnio chorowalam, bylam na zwolnieniu no i nie zarobilam ani grosza w kwietniu :( mialam 60 zl i mama mi starej babie pozyczyla na benzyne, ale martwie sie, bo przez dlugi weekend nie zarobie, nie wiem ile kasy bede miec za ten Elblag a musze za telefony zaplacic i nie wiem ile bede mogla dolozyc do operacji, jeszcze deklaracje Maniek i Fabian moje niezaplacone i Ostrow Wlkp. czyli Malwi trzeba pomoc - zbankrutowala z Opera cholera jasna :( sucz taka piekna i domu nie ma, no skandal. Wiec nie zbierajcie zeby mi oddac, ja szukam fantow na bazarek i zbieramy na operacje oczek, nie chce, zeby oslepla :(

Posted

[quote name='E-S']Lady, ja nie chce, zebyscie mi oddawaly pieniadze, jestem w koszmarnie zlej sytuacji finansowej, w dodatku ostatnio chorowalam, bylam na zwolnieniu no i nie zarobilam ani grosza w kwietniu :( mialam 60 zl i mama mi starej babie pozyczyla na benzyne, ale martwie sie, bo przez dlugi weekend nie zarobie, nie wiem ile kasy bede miec za ten Elblag a musze za telefony zaplacic i nie wiem ile bede mogla dolozyc do operacji, jeszcze deklaracje Maniek i Fabian moje niezaplacone i Ostrow Wlkp. czyli Malwi trzeba pomoc - zbankrutowala z Opera cholera jasna :( sucz taka piekna i domu nie ma, no skandal. Wiec nie zbierajcie zeby mi oddac, ja szukam fantow na bazarek i zbieramy na operacje oczek, nie chce, zeby oslepla :([/QUOTE]

No ale ja to mówię właśnie - chce zobaczyć, ile potrzeba na operację i ew. leczenie. Myślę, że Negrze można porobić zdjęcia, ja napiszę łzawy tekst - może akurat ktoś się zlituje? A część kosztów można pokryć z pozostałości po hoteliku Marianowym... Poświęciłabym bazarek tekstowy, ale niestety, póki co muszę za Froda zapłacić, a biedak ma bardzo mało, dla mnie też ten miesiąc był chudy...

Posted

[quote name='as_ko']Napisałam do tego chłopaka smsa ale mi nie odpisał, jutro jak się nie odezwie to do niego zadzwonię jeszcze.
Negra jak się położyła tak leży, wstała tylko na chwilkę zęby się wody napić i trochę suchej karmy zjeść. Jak nie będzie spala to ja może jeszcze na dwór wyniosę, ale wydaje mi się ze już się podnosić nie będzie.[/QUOTE]
Wiesz, u mnie też nie wstawała ( tylko raz, żeby się napić), a rano całe pomieszczenie w strugach moczu i wielka ko.. Zabezpiecz inne pomieszczenia.Na początek polecam łazienkę na nocleg.Bez dywaników.

Posted

[quote name='E-S']Lady, ja nie chce, zebyscie mi oddawaly pieniadze, jestem w koszmarnie zlej sytuacji finansowej, w dodatku ostatnio chorowalam, bylam na zwolnieniu no i nie zarobilam ani grosza w kwietniu :( mialam 60 zl i mama mi starej babie pozyczyla na benzyne, ale martwie sie, bo przez dlugi weekend nie zarobie, nie wiem ile kasy bede miec za ten Elblag a musze za telefony zaplacic i nie wiem ile bede mogla dolozyc do operacji, jeszcze deklaracje Maniek i Fabian moje niezaplacone i Ostrow Wlkp. czyli Malwi trzeba pomoc - zbankrutowala z Opera cholera jasna :( sucz taka piekna i domu nie ma, no skandal. Wiec nie zbierajcie zeby mi oddac, ja szukam fantow na bazarek i zbieramy na operacje oczek, nie chce, zeby oslepla :([/QUOTE]
Szczerze mówiąc, to kompletnie brak logiki w Twoim poście . Jesteś grubo pod krechą i piszesz :Ja nie chcę, żebyście mi oddawały, jestem w koszmarnie złej sytuacji finansowej.
Ty sobie możesz nie chcieć, ale pieniądze Ci się należą i na pewno nikt z tego wątki nie uda, że to wszystko za darmo, i co go to obchodzi.Jechałaś tyle kilometrów (złamałaś tyle przepisów :razz:).Tyle godzin spędziłaś u weta, zamiast w domku popijać kawkę.A pisałaś, że czuwałaś w nocy, śpiąc z Negrą na fotelu ? Są rzeczy, których nie da się przeliczyć na pieniądze, ale myślę, że to 60 zł teraz i 100 zł później musi się uzbierać. I bez dyskusji mi tu.:mad: ... nam tu , znaczy się :lol:
Dziewczyny, co wy na to ?

Posted

Dawno nie byłam na wątku Nowodworzaków,ale nie zapominam...dziś Negruni przyszłam pożyczyć zdrowia-trzymaj się suczko!!!
Obejrzałam zdjęcia...tak mądre i dojrzałe oczka...trzymaj się malutka!

Posted

[quote name='matrioszka2']Szczerze mówiąc, to kompletnie brak logiki w Twoim poście . Jesteś grubo pod krechą i piszesz :Ja nie chcę, żebyście mi oddawały, jestem w koszmarnie złej sytuacji finansowej.
Ty sobie możesz nie chcieć, ale pieniądze Ci się należą i na pewno nikt z tego wątki nie uda, że to wszystko za darmo, i co go to obchodzi.Jechałaś tyle kilometrów.Tyle godzin spędziłaś u weta, zamiast w domku popijać kawkę.A pisałaś, że czuwałaś w nocy, śpiąc z Negrą na fotelu ? Są rzeczy, których nie da się przeliczyć na pieniądze, ale my ślę, że to 60 zł teraz i 100 zł później musi się uzbierać.
Dziewczyny, co wy na to ?[/QUOTE]

Też tak uważam, ale znając Ewę, nie chcę jej nic narzucać. Oddałabym chętnie. Trzeba robić bazarki.