Jump to content
Dogomania

Przytulisko " Cztery Łapy " Boguchwała - super psy szukają domków - prosimy o pomoc!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agula99']Dzięki barb, ja się właśnie na każdym produkuje!!! :) Oj szkoda, szkoda!!! Że tacy porządni ludzie mieszkają tak daleko!![/QUOTE]

Ale dziś mialaś fajne towarzystwo. A dziewczynki jeszcze kiedyś przyjdą ? A Ty mieszkasz w Boguchwale czy dojeżdzasz do Przytuliska?

Posted

[quote name='barb']Ale dziś mialaś fajne towarzystwo. A dziewczynki jeszcze kiedyś przyjdą ? A Ty mieszkasz w Boguchwale czy dojeżdzasz do Przytuliska?[/QUOTE]
Ja mieszkam w Boguchwale, to często gęsto można mnie wykorzystać, żeby podejść, jakiegoś psa wprowadzić itp, no ale wiadomo jak to jest, idzie jesień, coraz szybciej robi się ciemno, a człowiek zanim z pracy wróci, to już nie wie sam czy ma iść, czy nie, a tam ciemności egipskie, zero światła, zero lampy, nic!!! :(

Posted

A oglaszałyście gdzieś poza Dogomanią ze potrzebni sa wolontariusze do Przytuliska ? Chociaz do takich wspolnych odwiedzin?

Posted

Wstawilam Brutusa do Bazy zwierzat zaginionych. Skopiowalam zdjęcia i tekst z wątku. Może ktoś go rozpozna a może sie komuś spodoba. Agulu a czy byloby mozliwe sprawdzeniego jak Brutus reaguje na koty ? Bo na wątku gdzie wstawila go Majuska potrzebuja owczarka l[U]ubiącego koty[/U].

Posted

Sprawdzenie Brutusa na koty będzie ciężkie, bo trzebaby go zaprowadzić do lecznicy pewnie, a to kawałek drogi, poza tym nie jest to miarodajne. Jeżeli się uprą na Brutusa, to trzeba będzie to jakoś załatwić, ale jeżeli na razie nikt nie dopytuje o niego, to uważam to za zbędną "operację"

[B]Bardzo potrzebujemy jakiejś ciotki od allegro...żaden z naszych psiaków nie ma, obawiam się, że pewnie i dlatego taki zastój....[/B]

Posted

Tak ogłaszałyśmy już chwilę temu, był specjalny plakat, który mówił o możliwości adopcji i że szukamy wolontariuszy, zero odzewu!!!! A niedawno, bo w maju w naszej gminnej gazecie w artykule też napisałam że szukamy wolontariuszy, zero odzewu!!! :( Jakaś dziewczyna niby mówiła jak to ona lub zwierzęta i mogłaby przychodzić, ale nigdy się nie pojawiła. Niektóre osoby myślą, że może znajdą tam prace, albo zbiją majątek...porażka i żenada!!!

Posted

[quote name='majuska']Sprawdzenie Brutusa na koty będzie ciężkie, bo trzebaby go zaprowadzić do lecznicy pewnie, a to kawałek drogi, poza tym nie jest to miarodajne. Jeżeli sie upra na Brutusa, to trzeba będzie to jakos załatwić, ale jeżeli na razie nikt nie dopytuje o niego, to uważam to za zbędną "operację"[/QUOTE]
Tak, zgada się majuska!!! Ale często tak bywa, że nie jest sprawdzone a z kotami się super dogaduje, choćby nasz Rambuś, lub Viki, która śpi z kotami. Myślę, że Brutus chyba byłby zgodny, on taki przyjazny do każdego, jakoś nie widzę go goniącego za kotami :mad:

Posted

[quote name='majuska']
[B]Bardzo potrzebujemy jakiejś ciotki od allegro...żaden z naszych psiaków nie ma, obawiam się, że pewnie i dlatego taki zastój....[/B][/QUOTE]
A jak się robi na allegro?? Pewnie trzeba mieć konto, albo płacić?? Nie mam pojęcia, szczerze napiszę, bo rzadko korzystam z allegro (czytaj nigdy) i jak to się odbywa nie wiem :)

Posted

Dlatego piszę, że często jest tak, że w lecznicy pies na koty nie reaguje, a potem się okazuje, że je ściga, albo na odwrót. Nie jeden przypadek na dogo czytałam, że pies w schronie nie reagował wogóle na koty, a w nowym domu okazywało się, że je goni..albo np. Beza z Orzechowców, moja podopieczna, w kociarni dostawała szału na widok kotów, a u mnie i w swoim domu śpi w łóżku z kotami i jest git :)

Posted

[quote name='Agula99']A jak się robi na allegro?? Pewnie trzeba mieć konto, albo płacić?? Nie mam pojęcia, szczerze napiszę, bo rzadko korzystam z allegro (czytaj nigdy) i jak to się odbywa nie wiem :)[/QUOTE]

Trzeba mieć konto i cos tam się płaci, ja niestety nie ogarniam tego, własnie o to chodzi, że nie każdy ogarnia:roll: dlatego prosimy zwykle o tę pomoc inne zdolniejsze ciotki :)

Posted

Kurde no!! Co za pech!! [COLOR=navy][B]
POTRZEBUJEMY CHĘTNE, OBROTNE CIOTKI DO ZROBIENIA ALLEGRO DLA NASZYCH MILUSIŃSKICH!!!
POMÓŻCIE, NIE BĄDŹCIE OBOJĘTNE NA LOS NASZYCH BIDULKÓW: WALUSIA, KAI, BLONDI, BRUTUSA, RUDZIKA, ATOSA, CZOKO, NINKI I MAŁEJ BEZIMIENNEJ SRAJDY!!!!
POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[/B][/COLOR]

Posted

aaaaa..odnośnie bezimiennej srajdy...może Agatko nie Puszek, dopiero co był u nas Puszek, nawet Becia spotkała w szpitalu jego pana chyba wczoraj i opowiadał jaki to z niego stróż i dziarski chwat, noce spędza w łóżku z córką tego pana :)))) Takich domków nam potrzeba!!!!!
Wymyślmy "srajdzie " jakieś inne imię.....

Posted

Duperelek - Kurdupelek...

Cholera z tym allegro...Dzika_Figa ma teraz na głowie bardzo chorą kicię. Mogę spróbować przejąć jej konto na allegro, albo się podszyć i coś wymodzić - kiedyś próbowałam i mi okropnie nie szło, ale może się naumiem. Obiecuję, że spróbuję, w każdym razie.

Posted

Witajcie kochane dziewczyny !
uzupełniam nieobecność , mam teraz trochę oddechu , porobię allegra psiakom
a jest ich troszkę teraz jak widzę ..może teraz po wakacjach ludzie będą bardziej skorzy do adopcji ...

Posted

[quote name='figa33']a może Loluś? :cool3: , można go zjeść ,jest taki słodki ..
czy te zdjęcia z dziewczynkami można wykorzystać do ogłoszeń ?[/QUOTE]
Loluś?? Ja już nie wiem, a fakt jest przesłodki!!! Co do zdjęć, myślę że tak, tam jest tylko jedna dziewczynka, nie znam jej rodziców, ale nie sądzę, że będą szukać psa na internecie i ją zobacza, zresztą biorę to na siebie. :)

Posted

Ja moge robic allegro, ale musze do PLu wrocic bo musze miec stały dostep do neta a tu nie mialam przez wyjazdy na zawody

Bede w niedz. w Polsce musze sie troche ogarnac, pozałatwiac i bede do dyspozycji, bede mieszkała na Mikolajczyka bede miała jakas sasiadke niedaleka;)?

Posted

Woooooow!!!! wreszcie się ciotki nasze wszystkie kochane zleciały:multi::multi::multi:

Ja wlaśnie wiedziałam, że ciocia Dzika Figa ma chorą kicię, więc jej nawet nie nękałam prośbami, ale super że druga figunia się odezwała, ciesze się, że żyje przede wszystkim no a jej pomoc zawsze była dla nas nieoceniona i allegra szczęśliwe dla psiaków:loveu::loveu:
Szpileczko, jak na Mikołajczyka masz mieszkać, to w sumie niedaleko, bo po drugiej stronie nowego wiaduktu masz Becię, a kawałek dalej na sąsiednim osiedlu mnie, więc w razie wyjazdu do przytuliska będzie nam sie łatwo do kupy zebrać :)

Na wątku u Brutuska pisałam, że był fajny telefon w jego sprawie, w sobotę sie wszystko w razie czego okaże....więc na razie Brutuskowi allegra nie trzeba, wierzę, że ten domek wypali.

Odnośnie małego srajdka, wydawało mi się, że on nie szczeniak tylko po prostu taki maluch, ale właśnie rozmawiałam z Justynką, że on ma jeszcze mleczne zęby więc jest w wieku około 5 miesięcy, podobno zanim trafił do przytuliska błąkał się po tej okolicy ze dwa dni ( to dobrze nie wróży ) a co gorsze był z nim widziany jeszcze jeden pies ( w typi małego collie ) ale jego nie udało się podobno złapać:shake: