Bjuta Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 (edited) Nie trzeba było czekac do Sylwestra. Uciekł wczoraj. Mama Pani Ewy (chodzi o kulach) otworzyła listonoszowi, który nie domknął furtki w ogrodzie i tyle. Wczoraj koło 14. Niestety mama pani Ewy do niej nie zadzwoniła, więc p. Ewa dowiedziała się dopiero o 18. Wtedy ruszyły poszukiwania. Teraz pani Ewa wzięła urlop z pracy ale i tak musi do niej pojechać żeby wydrukować ogłoszenia. Wyszukajcie proszę dogomaniaków z Będzina, zaraz zrobię ogłoszenie do druku. Jedno dobrze, że miał adresownik. Dostał nową obrożę z adresówką. :( :( :( [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-zZuavJn_MCY/Ur6Sq7bxWbI/AAAAAAABn9E/LD1ZsjwWHNE/w671-h982-no/Kuba+zagin.JPG[/IMG] Edited December 28, 2013 by Bjuta Quote
Jolanta08 Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Kubuś coś ty zrobił ??? :shake: Oby tylko się odnalazł ... Quote
psiakiGabi Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Jak to nie powiadomiła od razu? Po tylu godzinach to daleko mogl zawedrowac :( Przepraszam bardzo ale chyba szlag mnie zaraz trafi ! Brak odpowiedzialności i tyle :( Quote
beataczl Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 dobrze,ze jest adresatka jak mozna pomoc na odleglosc? Kto jest z Bedzina..szukajmy Quote
Bjuta Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Drukują mi się ogłoszenia, zaraz jadę szukać. Na razie zrobiłam na swoim FB, ale jak Psitul też zrobi, to będę prosiła o udostępnianie. Mam znajomych w Teatrze Dzieci Zagłębia - już wiedzą. Szukajcie proszę dogomaniaków z Będzina. Tą adresówkę ma tylko dzięki zachary, która mnie zmoblizowała, bo ja zapomniałam o tym powiedzieć. Ta adresówka to teraz jego główna szansa. Quote
beataczl Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 MartynaP jest z Bedzina napisalam pw, w tej chwili nie ma Jej na dogo.. Quote
Jolanta08 Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Napisałam na wątku sosnowieckiego schroniska czy ktoś nie zna dogomaniaków z Będzina,szukam dalej Oj Kubusiu ,Kubusiu :shake: Quote
Bjuta Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Udostępniajcie proszę. [url]https://www.facebook.com/psitulmnie[/url] Quote
beataczl Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 [quote name='Bjuta']Udostępniajcie proszę. [URL]https://www.facebook.com/psitulmnie[/URL][/QUOTE] juz udostepniam Quote
beataczl Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 (edited) Sarunia-Niunia podeslala mi link do osob z Bedzina link do osób z Będzina: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/memberlist.php?s=&securitytoken=1388227115-e39caebd35a79247dee250139da367d9fda84e2f&do=getall&ausername=&homepage=&field1=&field2=Bedzin&field3=&field4=&icq=&aim=&msn=&yahoo=&skype=&postslower=&postsupper=&joindateafter=&joindatebefore=&lastpostafter=&lastpostbefore=&sort=username&order="]http://www.dogomania.pl/forum/member...sername&order=[/URL] pisze pw... Edited December 28, 2013 by beataczl Quote
Jolanta08 Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Katik na wątku sosnowieckiego schroniska napisała ,że będzie się rozglądać za Kubą. Quote
Jolanta08 Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 [quote name='beataczl']Sarunia-Niunia podeslala mi link do osob z Bedzina link do osób z Będzina: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/memberlist.php?s=&securitytoken=1388227115-e39caebd35a79247dee250139da367d9fda84e2f&do=getall&ausername=&homepage=&field1=&field2=Bedzin&field3=&field4=&icq=&aim=&msn=&yahoo=&skype=&postslower=&postsupper=&joindateafter=&joindatebefore=&lastpostafter=&lastpostbefore=&sort=username&order="]http://www.dogomania.pl/forum/member...sername&order=[/URL] pisze pw...[/QUOTE] Czy mam pomóc w pisaniu pw ? Quote
jolawigor Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Dziewczyny już działam zadzwoniłam do cioci, która mieszka w dzielnicy Brzozowica i ona mi mówiła, że dziś widziała błąkającego się czarnego pieska w okolicach targu będzińskiego dużego. Prosiłam ją aby, jeśli go jeszcze zobaczy aby zwabiła do swojego ogródka, ale nie wiem czy to ten. Postaram się wydrukować ogłoszenia, ale muszę do kogoś pójść bo moja drukarka kaput. Mam nadzieję, że się znajdzie. Quote
MartynaP Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 jestem rozsyłam gdzie sie da to troche dalej odemnie ale bede szukac Quote
psiakiGabi Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 my tez udostepniamy :( jezeli on wczoraj uciekl to dzisiaj moze byc juz wszedzie :( trzeba powiadomoc policje, SM, taksówkarze dużo widza może z nimi porozmawiać, na CBradiu oglosic .... Quote
Bjuta Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 [quote name='jolawigor']Dziewczyny już działam zadzwoniłam do cioci, która mieszka w dzielnicy Brzozowica i ona mi mówiła, że dziś widziała błąkającego się czarnego pieska w okolicach targu będzińskiego dużego. Prosiłam ją aby, jeśli go jeszcze zobaczy aby zwabiła do swojego ogródka, ale nie wiem czy to ten. Postaram się wydrukować ogłoszenia, ale muszę do kogoś pójść bo moja drukarka kaput. Mam nadzieję, że się znajdzie.[/QUOTE] Jak rozwieszaliśmy ogłoszenia z mężem, to spotkaliśmy panią Ewę, że dostała telefon o czarnym psie widzianym koło targu. Ona z jednej strony, córka z drugiej+ my, obszukiwaliśmy ten (ogromny) teren. Ale ani widu ani słychu. Jak wjeżdżaliśmy w dzielnicę pani Ewy, to zobaczyliśmy Kubę, ale miał oba oczka... No dosłownie identyczny. Spodziewam się telefonów w jego sprawie. Rozwieszaliśmy z Jarkiem parę godzin, ale obskoczyliśmy tylko najbliższą okolicę jego zaginięcia (ul. Reja) i potem penetrowaliśmy las i pola koło targu. Jeszcze 100 ogłoszeń zostawiłam pani Ewie. Ona aktywnie szuka. Ale... :( Boję się że jakieś śladowe szanse są tylko do Sylwestra. No i ja niestety, wyjeżdżam ze studentami w góry i to o 5 rano na warsztaty dokumentalne. Mniejsza o to, że musiałabym przesunąć kilkanaście osób, musiałabym przesunąć całą parafię, bo filmujemy Księdza jak idzie z kolędą. Rusza właśnie teraz. Dlatego nie mam żadnego manewru. Strasznie mi przykro, ale wrócę dopiero 8-go. :( Nie wiem co powiedzieć. Dzięki zachary ma wizytówkę przy obróżce (jeśli nie zgubił). Dzięki Gabi (wpłaciła mi stówkę na konto) objechaliśmy dzisiaj te okolice i porozwieszali ogłoszenia, bo już w baku były tylko opary. Nie wiem. Jestem totalnie załamana... Tak naprawdę to trzeba by jeszcze Dąbrowę Górniczą obskoczyć, bo to rzut beretem. Pani Ewa też załamana, już spał w łóżku, już się wydawał zadomowiony, a tu... Eh... :( Quote
Bjuta Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 [quote name='Jolanta08']Czy mam pomóc w pisaniu pw ?[/QUOTE] Byłoby super! Quote
Jolanta08 Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Kurcze,złe wiadomości a ja jestem bezsilna :shake: do Będzina i okolic mam daleko i nikogo nie znam z tych stron.Postaram się obdzwonić znajomych czy nie znają kogoś w Dąbrowie Górniczej.U nas już słychać pojedyńcze wystrzały... Kubuś wróć!!! Quote
Bjuta Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Tak naprawdę, to to jest wymarzony dom dla Kuby. Żeby tylko do kogoś rozsądnego podszedł... Jestem załamana. 4 lata starań żeby nazbierać na hotelik, żeby miał lepiej, a on nawiał i to zimą i w mieście... No po prostu załamka. Quote
Livka Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Tu link do ludzi z Dąbrowy Górniczej : [URL="http://www.dogomania.pl/forum/memberlist.php?s=&securitytoken=1388246367-d951556f2e9da5f0dcabfce21a29a41c3f2ebb4c&do=getall&ausername=&homepage=&field1=&field2=D%C4%85browa+G%C3%B3rnicza&field3=&field4=&icq=&aim=&msn=&yahoo=&skype=&postslower=&postsupper=&joindateafter=&joindatebefore=&lastpostafter=&lastpostbefore=&sort=username&order="]http://www.dogomania.pl/forum/memberlist.php?s=&securitytoken=1388246367-d951556f2e9da5f0dcabfce21a29a41c3f2ebb4c&do=getall&ausername=&homepage=&field1=&field2=D%C4%85browa+G%C3%B3rnicza&field3=&field4=&icq=&aim=&msn=&yahoo=&skype=&postslower=&postsupper=&joindateafter=&joindatebefore=&lastpostafter=&lastpostbefore=&sort=username&order=[/URL] AgusiaP, Mysza2, Gabi79, Crys one są stale na dogo - super babki, spróbujcie ... Quote
Bjuta Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Do AgusiP już pisałam. Zaraz napiszę do Myszy. Dzięki Livko!! Quote
Jolanta08 Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Bjuta zrobiłaś co mogłaś ,gdybym była zmotoryzowana to pojechałabym go szukać mimo ,że nie znam okolic Będzina. Autem to niecałe 30 km w jedną stronę Quote
psiakiGabi Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 On poprostu sobie wyszedł, bramka była nie zamknięta to poszedł :( nie zna okolicy i sie pewnie zgubił :( Najgorsze jest to, że on nie umie po mieście się poruszać, nie uważa na auta :( Quote
Jolanta08 Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Może Pani Kubusia zadzwonilaby jak radzi psiakiGabi do SM ,przecież jeżdźą po mieście więc może zauważą Kubusia ? Quote
Bjuta Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Rano już mi mówiła, że dzwoniła na Straż Miejską, do Schroniska W Sosnowcu i do punktu z którym Będzin ma umowę, zapomniałam nazwy. Swoją drogą oficjalne instytucje zawiadomiła Mysia z naszego schroniska. Na policję chyba nie dzwoniła. Quote
Recommended Posts