Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Beatko czy to sprawdzone miejsce? są gdzieś zdjęcia tych kojców? one są jakieś ogrzewane czy w środku w pomieszczeniu czy jak?przepraszam moze gdzies tam pisze ale nie dam rady wszystkiego doczytac:( nie chcę go wozić z miejsca na miejsce nie o to chodzi...to dla niego na pewno ogromnych stres ale nie mogę pozwolić na to by spał w budzie i to tego przypięty na lince i to na dodatek za 400zł. Ja nie mam pretesji co do żywienia Kubusia i tego, ze o niego dbano ale po prostu nie potrafię przeboleć tego, ze miał być w domu a śpi w budzie.

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o matko :angryy: aż się we mnie wszystko zatrząsło :shake: Kubuś trafił z deszczu pod rynnę.... Tyle ostanio tego słyszy się na dogo :-(
Asiu, masz gdzieś umowę, którą podpisywałyście? Przecież tak być nie może... Kuba to psiak, ktory absolutnie do budy się nie nadaje :mad: Chyba ta dziewczyna oszalała :shake:
Domowego hoteliku to chyba na cito mu nie znajdziemy :-( Tymbardziej, że Kubuś nie dogadywał sie z wszystkimi psiakami...
Ciekawe kiedy hotelik zamierzał Asię poinformowac, że Kuba zmienił miejscówkę :angryy: (bo chyba dowiedziałaś się jak zapytałas co u niego słychac?) Brak słów.... Kolejny dowód na to, ze na ludziach można się na prawdę nieźle przejechać.
Jakie ta dziewczyna ma pojęcie o hotelikach skoro uwiązała psa do budy i jeszcze życzy sobie za to 400 zł.... Mam nadzieje, że jej pomysł z hotelikiem nie wypali, bo szkoda zwierzaków. Ciekawe czy jeszcze ktoś się nabrał :shake:

Posted

Mysiu tak jak pisałaś może po prostu ta dziewczyna nie zna się na psach:roll: ja nie chcę nikogo osądzać bo nie powiem, ze Kubuś nie miał u niej jedzenia, czy nie poświęcano mu uwagi. Wyglada o wiele lepiej niż wyglądał chodzi tylko o fakt, że to nie jest pies do budy i tak było też ustalone od początku. Zdenerwowało mnie też to, ze tylko raz otrzymałam fotki z domu Kubusia i to przypiętego, bo sika i skacze gdzie się da... Tłumaczenie, że aparat się zepsuł albo bałagan w domu mogę w to uwierzyć ale nie muszę.. Powiedziano mi też, że jak były te okropne deszcze i powodzie to Kuba spał w domu ale nie wiem czy ktoś wytrzymał by z sikającym i srającym psem wszędzie przez tyle dni i nie napisał mi ani jednego słowa żalu w zwiazku z sytuacja... Mam nadzieję, ze nie siedział na deszczu. My osoby znające się na psach wiemy, ze nie nauczymy Kuby załatwiania się na dworze trzymając go na linie i nie nauczymy korzystania z budy zostawiając go podczas burzy na dworze. Ja rozumiem, ze ktoś może się nie znać ale to sprawa, którą poruszyła Mysia po 1 pieniądze, których płacimy baaardzo dużo bo miało być w domu, po 2 umowa, której nie dotrzymano i nie spytano mnie(jako opiekuna psa na umowie)gdzie pies moze mieszkac. Skoro byl tak wielki problem z załatwianiem się dlaczego nie wiedziałam o tym... Szczerze mówiąc ja wiem jak było w gabinecie i Myszko jak się mylę to mnie popraw. Z tego co ja pamiętam przez pierwsze 2dni było narobione wszędzie, całe pomieszczenie było zasikane ale później Kuba się uspokoił i nie nasikał ani razu! U niego według mnie jest to spowodowane jakimś stresem, podekscytowaniem, emocjami i wątpię żeby sikał w domu ciągle(będąc w nim cały czas)skoro w gabinecie schroniskowym się uspokoił. Nie wątpię że sikał jak siedział raz przy budzie, raz na linie, a raz w domu. Wtedy kolejne emocje, nie wiedział o co chodzi i nie zdziwiłabym się jakby wtedy się załatwiał dlatego nie można brać psa do domu i wyrzucac go na dwor i do domu i na dwor bo to kompletnie mija się z celem:shake:a unikanie w ten sposob spacerow i ciagniecia na smyczy nie pomogą mu zlikwidować tego nawyku i nie pomogą w znalezieniu domu.:roll:

Posted

odn. hoteliku - nie jest domowy, kopiuje
;

.Mieszkam 35km.od Radomia w strone Wa-wy na wsi. W sąsiedztwie lasu zdala od sąsiadów na przestronnej działce(ogrodzonej). Dysponuje 9-cioma boksami o wym.2.80m-2.50m,w tym 1 boks o wym.3.50m-2.50m. Zapewniam spacery 3xdziennie ,wyżywienie-sucha karma (ewentualnie jeSli jakiś hotelowicz nie lubi może być jedzenie gotowane) zimą jedzenie gotowane+sucha karma. Wszystko jest w trakcie prac i dogodnień.Wybieg wewnętrzny w planach do realizacj w najbliższym czasie.Weterynarz wrazie potrzeby może przyjechać na miejsce. Wystawiam faktury . Zapraszam psy zaszczepione.Nieagresywne. Cena pobytu 13zł-15 zł(w zależności od wielkości psa,wszystko ustalane indywidualnie). Cena może być niższa jeśli pies przyjezdza z własna karmą. Nr.telefonu 605-112 -881 . Zapraszam.

Posted

[URL="http://img196.imageshack.us/i/dsc02072i.jpg/"][IMG]http://img196.imageshack.us/img196/2124/dsc02072i.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://img687.imageshack.us/i/dsc02073kl.jpg/"][IMG]http://img687.imageshack.us/img687/1738/dsc02073kl.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://img36.imageshack.us/i/dsc02077bl.jpg/"][IMG]http://img36.imageshack.us/img36/2876/dsc02077bl.jpg[/IMG][/URL]

Posted

a wydawało się na początku, że jest tak fajnie... te zdjęcia z ogrodu - zadowolony Kubuś. a teraz takie coś wychodzi.
normalnie brak odpowiedzialności ze strony Pani z hoteliku, bo o każdej decyzji powinna informować opiekuna psa, a nie tak - samowolka.

A może w Przebieczanach by się zgodzili przyjąć? albo u Ania Milva, pytać Asiu, czy już coś kombinujesz?? Jamor oczywiście też - to są trzy miejsca, w których Kubuś miałby jak w raju :)

Posted

W Przebieczanach mialby super ale tam z tego co mowila Bjutka pełno do granic...u Ani nie wiem... ja wysłałam zapytanie narazie do jednego hotelu ja chcę żeby to było coś sprawdzonego i coś gdzie Kuba nie czułby się jak w schronisku chociaż wiem, ze teraz na szybko trudno cos takiego znalezc tym bardziej ze on do psow jest rozny..wieczorem jeszcze napiszę do takich 2 domków dam znać jak coś wymyślę ale to dopiero wieczorkiem bo niestety zaraz musze wyjsc..

Posted

Asiu, hotelik o którym pisze jest sprawdzony, więc bez obaw Kubuś miałby tam dobrze.
Tu link do strony: [url]http://www.dogomania.pl/threads/126059-HOTEL-DLA-PSA-W-Brodnica-woj-kuj-pom-Niesiemy-pomoc-dogomaniackim-psiakom[/url]
Tam jest nr do Ani, chciałam do niej zadzwonić i spytać czy mogłaby przyjąć od zaraz Kubusia jakby była taka potrzeba, ale niestety okazało się, że nie mam już nic na koncie. więc jeśli byś mogła, albo ktokolwiek z obecnych tu na wątku...

Posted

Ha moja zmora mam telefon na mix i mam 50gr musze doładować dzisiaj nie dam rady zadzwonic jak jutro coś wyszkrobie i doładuje to zadzwonie. Anie znam osobiscie chociaz widzialysmy się tylko przez chwilkę wiozłam do niej Kiera;)

Posted

a może kto inny mógłby zadzwonić do hoteliku do Ani?choćby po to, żeby zorientować się czy w ogóle miałaby miejsce, bo jeśli Lena nie bedzie mogła Kubusia przyjąć, to zostaniemy na lodzie...
bo my niestety z Asią bidulki i nie dość że kasy brak na koncie, to jeszcze na doładowanie brak... a wypłata dopiero za pare dni... :(

Posted

Biedny Kubulek, ma pecha. Dobrze, że sprawdziłaś te warunki, bo ostatnio coraz częściej spotyka się takie sytuacje, że inne warunki obiecują, a co innego psina dostaje.
Kurcze, Kubuś w budzie..................:-(:shake:

Posted

Lena ma remont jak się z tym upora to się postara widzę, ze chce.. ma jeszcze jedno miejsce w domu, gdzie Kubuś mógłby spac ale narazie ma tam trochę rzeczy no a główną przeszkodą jest to, że ma bardzo duzo psow a ona nie chce żadnego zaniedbywać....kazdy pies musi miec spacery, wybieg pare razy dziennie, tulenie, czesanie i nikt nie może być poszkodowany a przy gromadzie psow to wielkie wyzwanie;) Dajmy jej parę dni może się damyśli może coś wymyśli w razie czego szukajmy czegos jeszcze...ja tak strasznie bronie się od tych kojców:shake:

Posted

tez nie jestem za bardzo za kojcami, troche mi to niestety schronisko przypomina takie przedluzenie ....
jedynie do ratowania od reki awaryjnie np. wyrwac psiaka od uspienia -tak tymczasowo, to jak najbardziej... ale jak dla Kubusia to tylko domowy ,do kojca go szkoda...

Posted

bo jeszcze w razie co można tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/threads/187647-Polecam-hotelik-dla-ps%C3%B3w-w-potrzebie-w-Teresinie?p=14947027#post14947027[/url]
normalnie dla psów prywatnych cena jest 30 zł za dobę, ale napisane jest też że dla tymczasowiczów chyba ok 12 zł - tam chyba nie ma kojcy, tylko taki psi domek.