orpha Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Roleczka spokojnie , dobrze bedzie :) , jak juz lata Ci sie chwalic ze umie sie sama obsluzyc to git , heheh skubana jaka samodzielna :D. Mysle ,ze powoli wszystko ruszy Quote
kosu32 Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 Myślę że nadal duży wpływ na to jak postrzegacie Miszkę ma Wasz poprzedni pies, który jak wynika z opowiadań był Jej zupełnym przeciwienstwem w kwestii zachowania - (Pan na włościach, który rządził wszystkim, robił co chciała - generalnie domowy dominator). Musicie pamiętać o jednym - Miszka jest zupełnie inna i nie możecie Jej porównywać ani oczekiwać od niej tego samego, co od Waszego poprzedniego czworonoga. To urocza i kochana suczka która potrzebuje dużo cierpliwośći, miłości i oddania. Jestem pewna że odwdzięczy się tym samym - musicie tylko o to obydwoje na spokojnie zawalczyć i nie mówimy to że nagły przełom nastąpi z dnia na dzień. Nie sztuką jest zaadoptowac psa "gotowego" jak to się mówi "pod kokardę'. Ogromnym wyzwaniem jest właśnie pomóc psiakowi ze schroniska, szczególnie takiemu jak Miszka który pogubił sie po drodze a teraz dostał od losu szansę i nie miał szansy na adopcję. Miszka jest u Was dopiero 5 dni - dopiero, a moim zdaniem i tak robi na ten czas ogromne postępy... :) Quote
Agmarek Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Niby dopiero, a w sumie AŻ 5 dni. To już tyle minęło??!~ Roleczko - Ty nie jesteś dla Miszki mniejszym złem. Ona sie Was poprostu uczy! Nie wie czego się może po Was spodziewać i pewnie stąd ten dystans. Prawdopodonie nie była wcześniej rozpieszczana i nie bardzo wie że dotyk może być przyjemnością. Zobacz moją sunię. Jest bardzo powściągliwa w okazywaniu uczuć, ale bardzo chętnie leży koło moich nóg i sama bliskość jej wystarcza...no...chyba że przyjedzie Kosu :razz: Szansa uwielbia ją lizać po twarzy :evil_lol: Dajcie jej trochę czasu. Kiedy Szansa zamieszkała z nami bała się kiedy któreś z nas wyciągało do niej rękę. Chowała głowę, albo przylegała do podłogi plackiem. Jedna taka mądra głowa poradziła mi żeby wyciągać do niej rękę dłonią do góry. Tak jakbym chciała jej coś dać. Nawet nie zauważyła kiedy zaczęłam znów wyciągać rękę dłonią w dół. Ja też nie :evil_lol: a dzisiaj kiedy to robię wyciąga głowę i mruży oczy, bo wie że będzie głaskana, a nie bita. Roleczko, Tomku jesteście wspaniali, tylko dajcie Miszeczce trochę więcej czasu. Quote
lilk_a Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 podajcie mi nr konta na które mam przesłać pieniądze z bazarku dla Miszki najlepiej na pw żebym go nie zagubiła :) Quote
Szarotka Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Hm...........5 dni :):) moj kot siedzial w piwnicy 2 miesiace zanim wylazl i sie zadomowil i zaprzyjaznil z psem i czesciowo z moja kotka, ktora do tej pory go nie bardzo lubi. 5 dni to naprawde malo, zeby byl postep. Quote
roleczka Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Kochani, ja juz jestem nawet bardzo DObRYM złem! Miszka zaczyna się zachowywać jak pies! Ja wcale nie powiedziałam że postępu nie ma przez te 5 dni, wręcz przeciwnie, a widzę postęp średnio co pół dnia. Np. przed chwila sie bardzo ucieszyła z mojego powrotu! I truptała pod trzwiami jak otwierałam a nie jak ostatnio skitrana na swym kocyku... a skolei rano był dół. Nie moge się nad nia nazachwycać poprostu! Jestem bardzo bardzo zadowolona z Miszki! Miszki nie da sie porównac z Filipciem, ale wcale od niej nie oczekuje podobieństwa , a nawet sie cieszę że wykazuje inne cechy- niektóre nawet lepsze, a niektóre po prostu inne....wiodomo że każdy pies to inna bajka tak jak z ludźmi. Quote
orpha Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 [quote name='roleczka']Kochani, ja juz jestem nawet bardzo DObRYM złem! Miszka zaczyna się zachowywać jak pies! Ja wcale nie powiedziałam że postępu nie ma przez te 5 dni, wręcz przeciwnie, a widzę postęp średnio co pół dnia. Np. przed chwila sie bardzo ucieszyła z mojego powrotu! I truptała pod trzwiami jak otwierałam a nie jak ostatnio skitrana na swym kocyku... a skolei rano był dół. Nie moge się nad nia nazachwycać poprostu! Jestem bardzo bardzo zadowolona z Miszki! Miszki nie da sie porównac z Filipciem, ale wcale od niej nie oczekuje podobieństwa , a nawet sie cieszę że wykazuje inne cechy- niektóre nawet lepsze, a niektóre po prostu inne....wiodomo że każdy pies to inna bajka tak jak z ludźmi.[/QUOTE] te jej przebieranie przednimi lapkami jest po prostu przeurocze :) Quote
roleczka Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 [IMG]http://img187.imageshack.us/img187/3972/imgp4202.jpg[/IMG]śliczny lisek pilnuje okolice. Quote
Szarotka Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Ona jest taka wyjatkowo slodka i urokliwa :):) cud miod :):) Quote
roleczka Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Właśnie przeczytałam cały watek Miszki od początku (z Miszką na kanapie, co prawda co chwile uciekajacą, ale zaraz wracajaca po nastepny serek) i to jest zupełnie niezwykłe. To przeciez dzieki Wam mam takiego boskiego psa, jesteście naprawde super! Ciekawe co nastepnego wymyslicie, mam nadzieję że też bedę mogła pomagać.Ściskam! Quote
Sylwia K Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 w celestynowie jest ogromna ilość psich nieszczęść jedna schorowana ma nawet swój osobny wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/171590-Schorowana-duA-a-sunia-cierpi-prosimy-o-allegro[/url] Quote
kosu32 Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 No i co Roleczko słychać u Was ??? Jak tam Miszka ??? Quote
anui Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Tu [B]ORPHA :D:D:D:D , [/B]tak latwo sie mnie Ci nadwrażliwi admini nie pozbeda :) Quote
kosu32 Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 [quote name='anui']Tu [B]ORPHA :D:D:D:D , [/B]tak latwo sie mnie Ci nadwrażliwi admini nie pozbeda :)[/QUOTE] [B]He he - WARIATKA !!![/B] [B]I LOVE YOU :) [/B] Quote
Nikus Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 [quote name='kosu32'][B]He he - WARIATKA !!![/B] [B]I LOVE YOU :) [/B][/QUOTE] ja też:loveu: Orpha co nawywijałaś?:evil_lol: Quote
Livka Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 [quote name='anui']Tu [B]ORPHA :D:D:D:D , [/B]tak latwo sie mnie Ci nadwrażliwi admini nie pozbeda :)[/QUOTE] Witaj Anui :loveu::loveu::loveu: :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
lilk_a Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 tzn co [B]orpha[/B] ? jesteś zbanowana ? ja dostałam dzisiaj ostrzeżenie za offowanie bazarkiem ... :-( Quote
lilk_a Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 pieniądze z bazarku na Miszkę wpłaciłam jak dojdą na konto proszę o inf na bazarku :) Quote
kosu32 Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 Roleczko Wysłałam do Ciebie smsa - dostałaś ??? Quote
kosu32 Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 Niestety Dogo nadal nie pozwala mi edytować posów ... W pierwszym poście chciałam podać aktualny stan konta. Quote
Sylwia K Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 kliknij szybo 2 razy, jeśli nie zadziała to kliknij znowu szybko 2 razy Quote
kosu32 Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 [quote name='Sylwia K']kliknij szybo 2 razy, jeśli nie zadziała to kliknij znowu szybko 2 razy[/QUOTE] do du... z tą edycją !!! klikam-pstrykam i ciągle mnie wywala na jakąś stronę - jak było, tak jest dalej Quote
Agmarek Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='kosu32']do du... z tą edycją !!! klikam-pstrykam i ciągle mnie wywala na jakąś stronę - jak było, tak jest dalej[/QUOTE] Nie przejmuj się. Ja mogę edytować posty, a nie mogę dodawać załączników!Do d... taka robota. A Orpha za co banned? Pewnie za pyskowanie?! :evil_lol: Quote
kosu32 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 [B]Orpha[/B] Tęsknimiy za Tobą - wracaj !!! Quote
Recommended Posts