Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie chodzi mi o te nitki :/ ponieważ mój pies pasie inne psy w zabawie, to co chwila lezy na glebie, wiec bloto, piach i kamienie... obroza sie wyciera i niszczy od codziennego prania...

Posted

A ja dublindoga, pod warunkiem, że moja chciwość by mi na to pozwoliła. A tak na serio to, wg. mnie rogzy są fajne, ale jak patrzyłam na używane to aż się dziwię, że coś się dzieje z taką taśmą powiedzmy po roku albo pół. My przez długi czas mieliśmy zwykłą taśmówkę, maksymalnie używaną (bo jako jedyna obroża) i po praniach jedynie zblakła, a wywaliłam ją dlatego, że położyłam niedaleko środków do czyszczenia i wylał się na to domests czy inne tałatajstwo.

Kantar można psu zakładać jako sam? Tzn, że zapinam tylko za kółko przy kantarze i nie doczepiam smyczy do obroży

Posted

Ale nie rozumiem "problemu", uzywam rogza niszczy sie to wywalam. Tak na dobra sprawe prawie kazdy z nas lubi zmieniac czesciej psie akcesoria, bo sie znudzily, bo...;) Ciagle sa ogloszenia, sprzedam, wymienie mysle, ze min z tego powodu. Po co mi wiec obroza "na lata" ? Kupuje rogza, uzywam pol roku max rok, zmechacony wywalam i kupuje kolejnego ;) Swoja droga dawno nie wywalilam kupionej obrozy, bo wczesniej ja sprzedaje, zeby kupic inny kolor

Posted

[quote name='HelloKally']A ja dublindoga, pod warunkiem, że moja chciwość by mi na to pozwoliła. A tak na serio to, wg. mnie rogzy są fajne, ale jak patrzyłam na używane to aż się dziwię, że coś się dzieje z taką taśmą powiedzmy po roku albo pół. My przez długi czas mieliśmy zwykłą taśmówkę, maksymalnie używaną (bo jako jedyna obroża) i po praniach jedynie zblakła, a wywaliłam ją dlatego, że położyłam niedaleko środków do czyszczenia i wylał się na to domests czy inne tałatajstwo.

Kantar można psu zakładać jako sam? Tzn, że zapinam tylko za kółko przy kantarze i nie doczepiam smyczy do obroży[/QUOTE]

Ja jak miałam kantar, to zakładałam bez obroży.

Posted

[quote name='HelloKally']Kantar można psu zakładać jako sam? Tzn, że zapinam tylko za kółko przy kantarze i nie doczepiam smyczy do obroży[/QUOTE]

o ile wiem nie, bo kantar uzywasz w razie potrzeby - tu dobrze sprawdzaja sie przepinane smycze z dwoma karabinczykami - jeden przyczepiasz do kantara )i uzywasz w razie korekty etc), a drugi do obrozy.

Posted

[quote name='Agnes']Ale nie rozumiem "problemu", uzywam rogza niszczy sie to wywalam. Tak na dobra sprawe prawie kazdy z nas lubi zmieniac czesciej psie akcesoria, bo sie znudzily, bo...;) Ciagle sa ogloszenia, sprzedam, wymienie mysle, ze min z tego powodu. Po co mi wiec obroza "na lata" ? Kupuje rogza, uzywam pol roku max rok, zmechacony wywalam i kupuje kolejnego ;) Swoja droga dawno nie wywalilam kupionej obrozy, bo wczesniej ja sprzedaje, zeby kupic inny kolor[/QUOTE]

No widzisz, a ja nie wywalam, tylko dokładam do kolekcji w dobrym stanie :P

Posted

[quote name='Smile of Red Witch']Mi również bardzo podobają się te obróżki Dublin Dog i myślę nad jakimś wzorkiem dla Rudej ;) szkoda tylko, że nie ma 4 cm[/QUOTE]

Z podobnego powodu nie zaczełam jeszcze nie nie odkładać ;)

Posted

mi sie bardzo podobaja dublindogi kiedys moze sie szarpne i kupie :) bo faktycznie w wodzie to wszystko nam rdzewieje a jak susze po 10 razy dziennie to blaknie . to sie wydaje fajna alternatywa

Posted

Mnie też się podobają, ale ta cena echhh...może kiedyś ;)
Dziś na spacerku wiał wiatr i odsłonił Lupine :D Futro świeżo po praniu:
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_Coi1fowQ--A/TZm8bwoFXsI/AAAAAAAAERE/v6SlS2PSETE/s640/DSC_0061.JPG[/IMG]
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/_Coi1fowQ--A/TZm8ZG3GgYI/AAAAAAAAERM/tarxjEQGEzI/DSC_0055.JPG[/IMG]

Posted

[quote name='Smile of Red Witch']Mi również bardzo podobają się te obróżki Dublin Dog i myślę nad jakimś wzorkiem dla Rudej ;) szkoda tylko, że nie ma 4 cm[/QUOTE]
Kiedyś mieli w ofercie rozmiar XL tych obroży i on miał 3,5 cm. Dufflowy kolega Brutus ma właśnie taką, można u nas w galerii na ostatnich zdjęciach zobaczyć.
Ale nie wiem czemu wycofali je ze sklepu...

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Kiedyś mieli w ofercie rozmiar XL tych obroży i on miał 3,5 cm. Dufflowy kolega Brutus ma właśnie taką, można u nas w galerii na ostatnich zdjęciach zobaczyć.
Ale nie wiem czemu wycofali je ze sklepu...[/QUOTE]

Ja właśnie zerknęłam po moim zamówieniu do sklepu i obroży nie ma. Czyżby wycofali na stałe?

Posted

PW :diabloti:

[IMG]http://lh5.ggpht.com/_WtBeCAh1jUA/TOkTzSwKwaI/AAAAAAAAA1E/YiaDN3nWPQs/s720/Lars%20011.JPG[/IMG]

[IMG]http://i865.photobucket.com/albums/ab214/cieputka/Domcio003.jpg?t=1271610774[/IMG]

+ smycze do kompletu

Posted

Mnie najbardziej podoba się chyba ten - przydałby się na letnie zabawy nad Bugiem :D

[IMG]https://www.dublindog.com/Dublin-Dog-Store/images/stripe-key-largo-325.png[/IMG]

Posted

[quote name='Paulix']Ja właśnie zerknęłam po moim zamówieniu do sklepu i obroży nie ma. Czyżby wycofali na stałe?[/QUOTE]
Zerknij na "aktualizację" ;) Cytuję:
"[FONT=arial]W dniu 04/04 przeprowadzane będą prace związane z aktualizacja oferty obroży Dublin Dog i zabawek Orbee Planet Dog. [/FONT] [FONT=arial]W związku z tym nie ma w tym dniu możliwości składania zamówień na obroże Dublin Dog i zabawki Orbee Planet Dog. [/FONT]
[FONT=arial]Przepraszamy za utrudnienia."[/FONT]

Posted

[quote name='Agnes']No tak, foty szelek to widzimy, ale foty szelek na PSIE juz nie ;) Przeciez tu nic nie widac, tylko kawalek futra i tyle[/QUOTE]

:evil_lol:

A ja czekam na nasze sledy :loveu: