Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='vpassione']

17. cytrynowa
[IMG]http://i717.photobucket.com/albums/ww179/vpassione/inne/IMG_9421_zps9831f63e.jpg[/IMG][/QUOTE]

o, cudowna. idę napisać do AD, czy mi taką uszyją, czy może zakończyli już działalność. :evil_lol:

Posted (edited)

[quote name='anikout']Myślę że tak:) tak do miesiąca będzie;)

ale i tak widzę Twoje cudo w naszym Wolfie;)[/QUOTE]

ojej, no to czekam! :loveu:

Wolf, tez mi się podoba, ale najpierw poczekam na samolociki. :diabloti:\

[quote name='masdamerka']Nie liczyłabym na koniec AD :evil_lol:[/QUOTE]

ja też nie. :) z tym, że ja mimo wszystko lubię AD.

Edited by Olson
Posted

Podejrzewam że nikt nie ma takiego problemu jak ja ale może ktoś ma jakiś pomysł .
Posiadam dla młodego szelki guardy ale są to typowo szelki dla ttb itp więc są sztywne dość , mój pies ma duży przód a krótkie łapy przez co jak ściągam szelki ciężko mi wyjąć łape z tej obręczy i psa to zwyczajnie boli .
Przez to że są dośc sztywne mam małe pole manewru i to łapą muszą kombinować .
Szukam teraz szelek które się u nas sprawdzą , ale nie wiem jak one powinny wyglądać (krój) .
Nie chciałabym zbytnio szelek norweskich bo wydaje mi się że pies z nich wyjdzie , szelki muszą być dość miękkie żebym mogła wyginać taśme (nie cienkie bo tego nie znosze) ale i wytrzymałe bardzo na pociągnięcia więc nie wiem czy klips to dobry pomysł .
Jestem w kropce bo nie wiem gdzie i jakie szelki powinnam kupić , czy guardy z miękkiej taśmy czy może te bez regulacji na przodzie ala hurtty albo łodeczkowe. Wiem na pewno że muszą być na zamówienie bo pies mega niewymiarowy.
No i dodatkowo chciałabym żeby były ładne.
Ktoś mi podopowie jakie szelki byłyby najlepsze?

Posted

[quote name='gops']Podejrzewam że nikt nie ma takiego problemu jak ja ale może ktoś ma jakiś pomysł .
Posiadam dla młodego szelki guardy ale są to typowo szelki dla ttb itp więc są sztywne dość , mój pies ma duży przód a krótkie łapy przez co jak ściągam szelki ciężko mi wyjąć łape z tej obręczy i psa to zwyczajnie boli .
Szukam teraz szelek które się u nas sprawdzą , ale nie wiem jak one powinny wyglądać (krój) .
Nie chciałabym zbytnio szelek norweskich bo wydaje mi się że pies z nich wyjdzie , szelki muszą być dość miękkie żebym mogła wyginać taśme (nie cienkie bo tego nie znosze) ale i wytrzymałe bardzo na pociągnięcia więc nie wiem czy klips to dobry pomysł .
Jestem w kropce bo nie wiem gdzie i jakie szelki powinnam kupić , czy guardy z miękkiej taśmy czy może te bez regulacji na przodzie ala hurtty albo łodeczkowe. Wiem na pewno że muszą być na zamówienie bo pies mega niewymiarowy.
Ktoś mi podopowie jakie szelki byłyby najlepsze?[/QUOTE]

Kup guardy z dwoma klamrami: nie trzeba wtedy przekładać przez nic łapy, przekładasz rzez głowę, zapinasz i już. Miałam takie z Huntera i po nich uważam, że te z jedną klamrą to nieporozumienie. Ohmydog takie robi: [url]http://www.ohmypet.pl/OhMyDog/Produkt/szelki-guardy,khj/szelki-guardy-twojego-projektu,piah[/url]

Posted

[quote name='Olson']
ja też nie. :) z tym, że ja mimo wszystko lubię AD.[/QUOTE]
Ja właśnie też lubię AD, mimo tego że robią takie numery z kończeniem działalności i gorzej podchodzą do klientów, ale ich wyroby nadal bardzo mi się podobają

[quote name='gops']Podejrzewam że nikt nie ma takiego problemu jak ja ale może ktoś ma jakiś pomysł .
Ktoś mi podopowie jakie szelki byłyby najlepsze?[/QUOTE]

Łódeczkowe (chyba chodzi ci o step-in) nie będą dobrym pomysłem, bo psu łatwo jest z nich wyjść (nie mówiąc o tym, że są zazwyczaj niewygodne dla psa). Może właśnie ten krój Y, albo takie guardy z obiema obręczami zapinanymi na sprzączki.

Posted

[quote name='Unbelievable']a może szelki zapinane z dwóch stron, tak jak ja mam te Y z ohmypet? spróbuję zrobić zaraz jakieś zdjęcia na Gramie. On bardzo nie lubi przekładania łap.[/QUOTE]

[quote name='anostek']Kup guardy z dwoma klamrami: nie trzeba wtedy przekładać przez nic łapy, przekładasz rzez głowę, zapinasz i już. Miałam takie z Huntera i po nich uważam, że te z jedną klamrą to nieporozumienie. Ohmydog takie robi: [URL]http://www.ohmypet.pl/OhMyDog/Produkt/szelki-guardy,khj/szelki-guardy-twojego-projektu,piah[/URL][/QUOTE]
O dwóch klipsach nawet nie pomyślałam , wtedy łapy nie trzeba przekładać ściągając prawda?
Martyna jakbyś dała zdjęcie byłoby super .

Posted

Napisałam do OMP czekam na wycene do jutra ponieważ jeszcze nie mają ich w ofercie , jeśli cena nie będzie wyjątkowo wysoka na pewno je kupię u nich .

Posted

[quote name='gops']O dwóch klipsach nawet nie pomyślałam , wtedy łapy nie trzeba przekładać ściągając prawda?
Martyna jakbyś dała zdjęcie byłoby super .[/QUOTE]
Nie, łap nie trzeba przekładać :) Miałam z dwoma klipsami guardy z trixie i wystarczyło odpiąć oba klipsy i tylko zdjąć przednią obręcz jak obrożę :) Dużo wygodniejsze niż z jednym klipsem

Posted

sorki za marne zdjęcia, ale nie wzięłam lustra, a Gramiś nie chciał współpracować i stać jak na księcia przystało, bo go brzusio boli

[IMG]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/1003257_526067634113306_2017048581_n.jpg[/IMG]

[IMG]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1006258_526067660779970_1687996336_n.jpg[/IMG]

Posted

Bardzo fajnie wyglądają, do pyska mu .
To Twoje szelki pokazali mi na wzór chyba jako pierwsza takie zamówiłaś .
[IMG]https://www.facebook.com/ajax/messaging/attachment.php?attach_id=deab2f9a1ddfc3c6d24dfe994cd0a471&mid=mid.1372672797064%3Aaac70207b9dba89991&hash=AQBY_4RmHQ1Kkwa-[/IMG]

Posted

nie otwiera się załącznik, ale bardzo możliwe ;)
w ogóle to bałam się, że będzie ciężko z wymierzeniem i dopasowaniem, ale pasują na niego idealnie i co najważniejsze nie przekręcają się i są bardzo lekkie, aczkolwiek trochę sztywne

Posted

[quote name='Unbelievable']nie otwiera się załącznik, ale bardzo możliwe ;)
w ogóle to bałam się, że będzie ciężko z wymierzeniem i dopasowaniem, ale pasują na niego idealnie i co najważniejsze nie przekręcają się i są bardzo lekkie, aczkolwiek trochę sztywne[/QUOTE]
Przód mierzyłaś jak do guardów ? czy jakoś inaczej trzeba?

Posted

[quote name='gops']Przód mierzyłaś jak do guardów ? czy jakoś inaczej trzeba?[/QUOTE]
mierzyłam tak jak mi się wydawało ;) napisałam dokładnie tak, mierzyłam według instrukcji na stronie
[URL]http://www.ohmypet.pl/OhMyDog/Produkt/szelki-guardy,khj/szelki-guardy-twojego-projektu,piah[/URL]

[FONT=arial]górny pasek 8cm[/FONT][FONT=arial]dolny pasek 16cm[/FONT]
[FONT=arial]obwód szyi 35cm[/FONT]
[FONT=arial]klatka piersiowa 50cm[/FONT]

Posted

[quote name='Unbelievable']mierzyłam tak jak mi się wydawało ;) napisałam dokładnie tak, mierzyłam według instrukcji na stronie
[URL]http://www.ohmypet.pl/OhMyDog/Produkt/szelki-guardy,khj/szelki-guardy-twojego-projektu,piah[/URL]

[FONT=arial]górny pasek 8cm[/FONT][FONT=arial]dolny pasek 16cm[/FONT]
[FONT=arial]obwód szyi 35cm[/FONT]
[FONT=arial]klatka piersiowa 50cm[/FONT][/QUOTE]
Dzięki , czyli w sumie tak jak guardy .
Ale Grami malutki :loveu:

Posted

[quote name='Unbelievable']ja wiem czy taki malutki, Brum ma niewiele większe wymiary :evil_lol:[/QUOTE]
Chociaż szelki kupujesz tańsze :lol: Ja się boje wyceny tych dla nas.

Posted

[quote name='gops'][B]Chociaż szelki kupujesz tańsze[/B] :lol: Ja się boje wyceny tych dla nas.[/QUOTE]
I to jest ogromny plus małych piesków, wszystko jest takie tanie w porównaniu do tych co mają spore wymiary :evil_lol:

Posted

No i zamówiłam naszą super niepowtarzalną obróżkę z OhMyDog. :diabloti: Jestem przekonana, że jeszcze nikt na świecie takiej nie ma. :loveu:

Posted

Uwaga, z okazji dnia psa przyszykowaliśmy dla Was promocje :)

Przy zamówienie na kwotę powyżej 50 zł, każdy dostanie rabat w wysokości 10%
Przy zamówieniu na kwotę powyżej 100 zł, każdy dostanie rabat w wysokości 20%
Przy zamówieniu na kwotę powyżej 150 zł, każdy dostanie rabat w wysokości 30%

UWAGA! Rabat będzie uznany tylko wtedy gdy w komentarzu do zamówienia napiszecie DZIEŃ PSA. W mailu zwrotnym dostaniecie wartość zamówienia po rabacie.

Wiecie już jaki prezent sprawicie swojemu pupilowi z okazji jego dnia? :)

[url]www.prestigedogs.pl[/url]