borsaf Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Witam, Już niedługo będzie w domu. Narazie jest bezimienny. Skłaniam się ku: Poker, Rebus, Regon, Rezon musi być imię z literą "R". Czekam na metrykę, bo może da się go wołać tak, jak mu na "chrzcie" dano. Może, drodzy dogomaniacy zabawicie się w rodziców chrzestnych mojego malucha? Prostuje pomyłkę - ojcem jest Sasza p. Elizy czyli Distinctive Exterior.... Mam nadzieję, że mój mały będzie miał normalne w metryce. Quote
Ali26762 Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Hej [b]borsaf[/b] :) Od półtora miesiąca mamy welsha. Zaczęłam go szukać jak przyśnił mi się welsh o imieniu RAF. Mały w metryce ma Deryl, a ponieważ nasz poprzedni welsh miał na imię Bery, uznaliśmy to za palec Boży i został Derylem. Gdyby miał imię nie do wymówienia, na pewno zostałby Rafem. Quote
Jura Posted June 11, 2005 Posted June 11, 2005 Borsaf, myśłeę, że nie trzeba przejmować się metryką, chyba, że jak widząc imię, które w niej znajdziesz, pomyślisz - to jest własnie to. Ja czekając na przybycie szczeniaka, chodziłam i wymyślałam rózne imiona i pamiętam dokładnie gdzie szłam, jak przyszła mi do głowy Fredzia (Fredzi na cześc Kubusia Puchatka, który w dosłownym tłumczeniu nazywa się Fredzia Phi Phi). I to mi psowałodo glutka, którego wybrałam. Potem gdy ją odbirałam okazało się, że w papierach moja Fredzia to Fergie. Też fajnie, ale ona już była w mojej głowie Fredzią. Quote
Flaire Posted June 12, 2005 Posted June 12, 2005 [quote name='borsaf']Mam nadzieję, że mój mały będzie miał normalne w metryce.[/quote]borsaf, porozmawiaj z hodowcą - dowiedz się, jakie mają być imiona w metrykach (na jaką literę i czy mają jeszcze jakiś inne wymogi spełniać). Może pozwoli Ci pomóc w wyborze imienia metrykowego, albo przynajmniej zatwierdzić to przez siebie wybrane. Ja tak zrobiłam z moimi szczeniętami. Oczywiście to znaczy, że musisz wybrać szczenię w wieku 6 tygodni, ale to i tak najlepszy czas. :D Quote
PARSONRK Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 [quote name='Flaire']borsaf, porozmawiaj z hodowcą - dowiedz się, jakie mają być imiona w metrykach (na jaką literę i czy mają jeszcze jakiś inne wymogi spełniać). Może pozwoli Ci pomóc w wyborze imienia metrykowego, albo przynajmniej zatwierdzić to przez siebie wybrane. Ja tak zrobiłam z moimi szczeniętami. Oczywiście to znaczy, że musisz wybrać szczenię w wieku 6 tygodni, ale to i tak najlepszy czas. :D[/quote] Ja tak wymyśliłam z rodzinką imię dla naszej russellki, tylko uważaj co wymyślasz, bo imiona często odpowiadają charakterkom ( a może na odwrót ? ) Quote
Recommended Posts