Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kopiuję :

"W poniedziałek 05,10,09 w tyskim lesie w rowie została znaleziona młodziutka sunia.
Była w fatalnym stanie fizycznym, z opalonymi lub obciętymi wąsami, wychudzona i bardzo słaba.
Pisnęła tak cichutko że znajoma która przechodziła koło tego rowu ledwo to usłyszała.
Sunia jak by tego było mało miała zranione zewnętrzne narządy płciowe , nie wiadomo czy nadziała się na jakieś krzaki czy powód był inny
Wet ocenia ją na 2-3 miesiące, trudno to dokładnie to ocenić.
Jedno jest pewne to PSIE DZIECKO POTRZEBUJE POMOCY !!!

Sunia może nie będzie malutkim pieskiem, przypomina po umaszczeniu rodwailera, gończego lub dobermana
Jest słodziudka, i widać jak szybko regeneruje swoje siły.
Od poniedziałku nastąpiła znaczna poprawa.
Sunia pod idealną opieką wzmacnia swoje siły i nabiera chęci do życia.
Ale tu zaczynają się schody, osoba która ją znalazła i przygarneła ma dwa huskie i nie może się nią na dłużej zajmować i zostawić u siebie małej
Szukamy domu dla sunieczki PILNIE!!!
Sunia przebywa w Tychach
telefon do osoby u której znalazła ratunek to
509 595 123
Proszę o pomoc dla szczeniaczka "

zdjęcia Picasa Web Albums - olekfasolek - Zara .

Posted

ja bym się na waszym miejscu z tymi rottkami wstrzymała bo z własnego doświadczenia mój szczeniak też na fotkach jak mały rottek wygląda a na żywo wcale,może niech co do jego wyglądu wypowie się ktoś kto psiaka na żywo widział i wtedy zadecydujecie

Posted

ja ją tylko ( tzn zdjęcia) pokazałam dziewczynie z Pomorskiej Fundacji Rottka z zapytaniem czy pod rottka podejdzie potem podesłałam link do wątku poczytała pooglądała i ona zdecydowała że ją wrzuci na rottkowe forum nie ja
to było pytanie skierowane do niej odnośnie szczyla a nie prośba o poparcie
wiem że zdjęcia czasem bywają złudne ale im więcej sunia ma ''oglądaczy '' i więcej ludzi o niej wie to ma większe szanse na dom może akurat znajdzie się ktoś komu nie zależy tak bardzo żeby mieć bardzo rottkowego psa

bosh... ale namieszałam:oops:

Posted

Przydałyby się lepsze zdjęcia i hmm... wymiary ;-) bo chociaż piękno Suni nie podlega dyskusji, to może jakiś wzrokowiec o określonym typie przyszłego psa będzie miał łatwiej.

Posted

P.S. Dzwoniłam do Pani, która opiekuje się Sunią. Malutka czuje się dobrze, dojada (była wycieńczona), zaczyna brykać z sukami husky. Prosiłam o więcej zdjęć - mają się pokazać bardzo niedługo. Domek musi się znaleźć !

Posted

To znowu ja ;-). Kopiuję z foum stake-out:
"Jak tylko dostaniemy zdjęcia Zary,(tak została nazwana) to wstawimy.
I prośba do Ciebie Olga o dodanie ich na dogo (zapomniałam nika i nie mogę tam wejść) i już bardzo dziękuję
Trzeba koniecznie pomóc domkowi który ją przygarnął, w poszukaniu domku na stałe lub tymczasu.
Po niedzieli będzie już ciężko z opieką nad małą i dwoma haszczymi mordami
Nie można siedzieć na urlopie wieki bo znalazło się bidę w lesie i sumienie nie pozwoliło jej tam zostawić
Ja wiem że to nie zaprzęgowiec ale pomóżmy osobie która i tak zrobiła wiele dla ratowania szczeniora
Poświęciła swój czas, kasę na leczenie i wzmocnienie małej, więc chwała jej już za to

Może i my jesteśmy w stanie pomóc tej bidzie choćby w poszukaniu domku "

Posted

Kopiuję ze stake-out:
Informacja od osoby która znalazła małą:

"Mała ma ok.30cm lub ciut więcej w kłębie. Długa jest na ok 45cm (bez ogona) bo go bardzo mocno schowała pod siebie. Więcej nic nie mierzyłam bo ją to stresowało a tego miała w krótkim życiu aż nadto."

Posted

No i oczywiście nic nie mamy przeciwko umieszczaniu Zary, gdzie się da - wszystkim zależy, żeby Maleńka znalazła dobry dom.
Jeszcze jedna informacja skopiowana ze s-o: "Mała ma podwójne wilcze pazury, może jest to jakaś wskazówka co do rasy, albo jej wada. Weterynarz mówił,że jak będą przeszkadzały to się usuwa"