Agnieszka_ Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Kopiuję : "W poniedziałek 05,10,09 w tyskim lesie w rowie została znaleziona młodziutka sunia. Była w fatalnym stanie fizycznym, z opalonymi lub obciętymi wąsami, wychudzona i bardzo słaba. Pisnęła tak cichutko że znajoma która przechodziła koło tego rowu ledwo to usłyszała. Sunia jak by tego było mało miała zranione zewnętrzne narządy płciowe , nie wiadomo czy nadziała się na jakieś krzaki czy powód był inny Wet ocenia ją na 2-3 miesiące, trudno to dokładnie to ocenić. Jedno jest pewne to PSIE DZIECKO POTRZEBUJE POMOCY !!! Sunia może nie będzie malutkim pieskiem, przypomina po umaszczeniu rodwailera, gończego lub dobermana Jest słodziudka, i widać jak szybko regeneruje swoje siły. Od poniedziałku nastąpiła znaczna poprawa. Sunia pod idealną opieką wzmacnia swoje siły i nabiera chęci do życia. Ale tu zaczynają się schody, osoba która ją znalazła i przygarneła ma dwa huskie i nie może się nią na dłużej zajmować i zostawić u siebie małej Szukamy domu dla sunieczki PILNIE!!! Sunia przebywa w Tychach telefon do osoby u której znalazła ratunek to 509 595 123 Proszę o pomoc dla szczeniaczka " zdjęcia Picasa Web Albums - olekfasolek - Zara . Quote
darusia Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 ale śliczna ta psinka :)pewnie znajdzie dobry domek:-) Quote
Aleksandra Bytom Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 mam bardzo podobnego szczeniora i w tym samym wieku chyba,z tym że mój to pies Quote
mortikia Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Podnoszę dziewczynkę. :-) Malutka wygląda jak młody rottek :loveu: Quote
kuba123 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 szybka konsultacja z rottkami i panna u nich będzie miała wątek Quote
kuba123 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 panna bardzo rottkowa jak rottkowe ciotki będą miały jakiś wolny tymczas dadzą znać Quote
Aleksandra Bytom Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 ja bym się na waszym miejscu z tymi rottkami wstrzymała bo z własnego doświadczenia mój szczeniak też na fotkach jak mały rottek wygląda a na żywo wcale,może niech co do jego wyglądu wypowie się ktoś kto psiaka na żywo widział i wtedy zadecydujecie Quote
kuba123 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 ja ją tylko ( tzn zdjęcia) pokazałam dziewczynie z Pomorskiej Fundacji Rottka z zapytaniem czy pod rottka podejdzie potem podesłałam link do wątku poczytała pooglądała i ona zdecydowała że ją wrzuci na rottkowe forum nie ja to było pytanie skierowane do niej odnośnie szczyla a nie prośba o poparcie wiem że zdjęcia czasem bywają złudne ale im więcej sunia ma ''oglądaczy '' i więcej ludzi o niej wie to ma większe szanse na dom może akurat znajdzie się ktoś komu nie zależy tak bardzo żeby mieć bardzo rottkowego psa bosh... ale namieszałam:oops: Quote
Aleksandra Bytom Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 ja tam wszystko zrozumiałam,moja uwaga wzieła się z tąd że o moim małym też pisali po obejrzeniu zdjęć że rottkowy a teraz bardziej onkowaty jest,w każdym razie będe zaglądać do malucha i trzymać za niego kciuki ;) Quote
olga ruta Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Przydałyby się lepsze zdjęcia i hmm... wymiary ;-) bo chociaż piękno Suni nie podlega dyskusji, to może jakiś wzrokowiec o określonym typie przyszłego psa będzie miał łatwiej. Quote
olga ruta Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 P.S. Dzwoniłam do Pani, która opiekuje się Sunią. Malutka czuje się dobrze, dojada (była wycieńczona), zaczyna brykać z sukami husky. Prosiłam o więcej zdjęć - mają się pokazać bardzo niedługo. Domek musi się znaleźć ! Quote
olga ruta Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 To znowu ja ;-). Kopiuję z foum stake-out: "Jak tylko dostaniemy zdjęcia Zary,(tak została nazwana) to wstawimy. I prośba do Ciebie Olga o dodanie ich na dogo (zapomniałam nika i nie mogę tam wejść) i już bardzo dziękuję Trzeba koniecznie pomóc domkowi który ją przygarnął, w poszukaniu domku na stałe lub tymczasu. Po niedzieli będzie już ciężko z opieką nad małą i dwoma haszczymi mordami Nie można siedzieć na urlopie wieki bo znalazło się bidę w lesie i sumienie nie pozwoliło jej tam zostawić Ja wiem że to nie zaprzęgowiec ale pomóżmy osobie która i tak zrobiła wiele dla ratowania szczeniora Poświęciła swój czas, kasę na leczenie i wzmocnienie małej, więc chwała jej już za to Może i my jesteśmy w stanie pomóc tej bidzie choćby w poszukaniu domku " Quote
kuba123 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 wątek suni na rottkowym forum Forum Pomorskiej Fundacji Rottka z siedzibą w Sopocie :: Zobacz temat - Zara znaleziona w lesie Quote
olga ruta Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Kopiuję ze stake-out: Informacja od osoby która znalazła małą: "Mała ma ok.30cm lub ciut więcej w kłębie. Długa jest na ok 45cm (bez ogona) bo go bardzo mocno schowała pod siebie. Więcej nic nie mierzyłam bo ją to stresowało a tego miała w krótkim życiu aż nadto." Quote
kuba123 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko, jak będę info o Zarze kopiować na rottki Quote
olga ruta Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Proszę o pomoc ze zdjęciami... Mam link Picasa Web Albums - olekfasolek - Zara .# ale nie umiem zrobić tak, żeby się pokazywały zdjęcia :oops: Zwłaszcza 4 ostatnie, bo są nowe. Quote
olga ruta Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 No i oczywiście nic nie mamy przeciwko umieszczaniu Zary, gdzie się da - wszystkim zależy, żeby Maleńka znalazła dobry dom. Jeszcze jedna informacja skopiowana ze s-o: "Mała ma podwójne wilcze pazury, może jest to jakaś wskazówka co do rasy, albo jej wada. Weterynarz mówił,że jak będą przeszkadzały to się usuwa" Quote
kuba123 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> proszę bardzo;) Quote
olga ruta Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Zara, nie poddajemy się ! ;-) Dalej szukamy domu dla wspaniałej suczki. Quote
Recommended Posts