Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych poszukuje nowych właścicieli dla ok. 4-5 letniej suni amstaffki o imieniu ADELKA.

ADELKA jest uroczą rudo białą amstaffką z nieobciętymi uszami, jest wysterylizowana, zaszczepiona i zachipowana. W naszej fundacji przeszła szkolenie w kierunku Psa Towarzyszącego - zna podstawowe komendy, przydatne w codziennym życiu.

Sunia została znaleziona 2 lata temu na Mazurach, trafiła do schroniska gdzie spędziła 2 lata na łańcuchu, bo nikt odpowiedzialny nie wyrażał chęci jej adopcji w małym mieście.

Adelka niedawno trafiła pod opiekę naszej fundacji. Została umieszczona w hotelu dla zwierząt z możliwością szkolenia przez behawiorystę stricte od ras typu bull.

Okazało się, że Adelka to typowo domowa sunia, znająca jazdę samochodem, dom, meble, zachowująca czystość.
Sunia ukończyła szkolenie PT - pies towarzyszący.

Obecnie Adelka jest gotowa do adopcji. Poszukujemy dla niej aktywnej osoby, gdyż Adelka uwielbia ruch, bieganie przy rowerze, pływanie.

Adelka jest łagodna do ludzi, nie dogaduje się natomiast z innymi zwierzętami.

Obecnie Adelka przebywa w okolicach Radomia. Jutro zaś trafi do nas na dom tymczasowy, czyli będzie w Warszawie :)

W sprawie adopcji suni, prosimy o kontakt z naszą fundacją:
0 501 797 018
[email protected]
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych - Strona glówna

Fundacja zastrzega sobie prawo wizyty przed i po adopcyjnej. Nowy właściciel będzie musiał także podpisać umowę adopcyjną.

Posted

doddy czy Ty ogłaszałaś ostatnio Adelkę?, bo widziałam robiąc ogłoszenia Teqilli tydzień temu, że ktoś ogłaszał Adelę a nie chciałabym niepotrzebnie dublować ogłoszeń na tych samych portalach w tak krótkim czasie.

• 4 weeks later...
Posted

Nasza ślicznotka zamieszkała w nowym domu u Basi w Krakowie.
Bardzo serdecznie dziękuję dziewczynom z Krakowa za sprawdzenie domku przed adopcją, dziewczynom które ogłaszały Adelcię.

Adelka od pierwszego momentu bardzo dobrze dogadała się z Basią, wykonywała komendy pod okiem Magdy.
Podróż dziewczyny zniosły dzielnie. A Adelka oszalała... jak zobaczyła windę w bloku. Od tej pory wiedziała już, że ma dom.

Posted

Wieści Adelkowe:

Cześć Kasiu.
Adelka jakoś znosi to siedzenie w samotności jak ja jestem w pracy. Po powrocie odrazu ją wyprowadzam, ale widać że troszkę ją takie siedzenie męczy ( pewnie się nudzi ). Nie niszczy w mieszkaniu zachowuje czystość, wydaje mi się że śpi. Kanapa to jej ulubione miejsce, ale nie ma też problemu aby przeniosła się na kocyk na podłodze. Sąsiedzi jeszcze do mnie nie apelowali , więc jak mniemam nie zakłóca ciszy.
Z jedzonkiem nie ma problemu....wszystko jest smaczne i znika szybciutko. Trzeba się jednak bardzo pilnować aby nie zostawiać w jej zasięgu smakołyków, bo zrobi absolutnie wszystko by je zjeść- taki z niej smakosz jest. Uwielbia zabawę patykami, i wspólne bieganie. Okolicznych piesków nie atakuje ale jest nimi żywo zainteresowana. Nie ma jednak mowy abym mogła jej pozwolic na swobodne bieganie bez smyczy, bo zwraca zbyt dużą uwage innych brytanów, które nie konieczne są do niej przyjazne. Adelka to spokojna sunia, szkoda tylko że nie mam dla niej tyle czasu ile bym chciała, dobrze jednak, że jutro wolna środa będę miała dla niej cały dzień. Kasiu to naprawdę wyjątkowa psinka. To zdumiewające jak szybko sie przystosowała do nowych warunków. W mieszkaniu łazi za mną wszędzie, wszystko musi obejrzeć i skontrolować--no cóż a może da się to zjeść. Doskonale wpływa też na trzymanie linii, bo nie da się przy niej podjadać---dotąd siedzi przy tobie wpatrzona w ciebie aż zmiękniesz i sie podzielisz chrupeczkiem i etc. jest tylko jedna rzecz której się ewidentnie boi---to suszarka do włosów. Zmyka jak tylko usłyszy ten odgłos. Jakie to zabawne. Taka właśnie jest Adelka w mieszkaniu.
W weekend zapewne zrobie jakieś foty to podeślę.
Pozdrawiam tymczasem.

• 2 weeks later...
Posted

Wieści Adelkowe z 10.11.09.

Witaj Kasiu,
Tak obserwuję te moją psinkę i muszę Ci powiedzieć, że Adelka przeszła już okres aklimatyzacji na nowym miejscu. Traktuje mnie jak swojego ( tylko swojego) człowieczka. Obowiązkowo każdego dnia jestem wycałowana( właściwie to wyśliniona ). Na dodatek pilnuje mnie jak oosbistą zdobycz, każdy kto się jej nie spodoba jest obszczekany pod drzwiami, wszędzie wszystko co nowe jest po tysiąc razy obwąchane i zbadane dla pewnosci. Dba o moją linię jak najlepszy ditetyk-bo nic przy niej nie wolno mi zjeść....cóż pożera mnie wtedy wzrokiem nie rozumiejąc dlaczego ja coś podjadam a ona nie ( ostatnio mi keczup porwała z lodówki- i wylizała ile się dało nim dałam radę jej odebrać). Na dodatek aby mi w nocy zimno nie było, zakrada się do mnie jak śpię i czuwa ( chrapiąc na całego-aha ha ha). Sąsiedzi też ją bardzo polubili, początkowo widziałam w oczach obawę ( wszak to pies morderca) ale po tym jak sąsiadce zjadła banany z siatki w windzie pokochano ją jako psa wielbiciela bananów na dodatek po pożarciu banana zadowolona podała sama łapę sasiadce - kobieta się rozpłynęła jak to zobaczyła ( ta siateczka wypadła z ręki mojej sąsiadce a Adelka juz się banankami zajęła po swojemu-no straszny z niej łakomczuch). Oczywiście proszę nie mysleć że mała tyje na potęgę...od czasu do czasu cos sobie przękąsi smacznego i tyle.
Kasia nie martwcie się więc o Adelcie, ten pies zachowuje się czasem jak zwariowany szczeniak ( szczególnie jak biegamy razem-dla nie to jest najlepsza zabawa). Mała sobie świetnie radzi....w dalszym ciągu nie pozwalam jej samej biegać....boję się odpiąć ją ze smyczy bo jak wychodzimy to pora jest taka na wyprowadzenie psa, więc lepiej jej nie stresować.
Pozdrowionka Dla Ciebie Kasiu i oczywiście Madzi. Pa dziewczyny.