Klaudus__ Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Jest zwykłym, pospolitym rudzielcem... Nie ma imienia, ani Pana... Jego właściciel umarł jakiś miesiąc temu, a One zostały same... Jest ich czworo... Może pięcioro... Są głodne i samotne... Do mnie z prośbą o pomoc przyszedł właśnie On...To wspaniały kot, tuli się, dziękuje całym sobą za jedzenie... Kilka razy dziennie przychodzi i dopomina się pieszczot... Będzie wspaniałym domownikiem... Tylko niech ktoś da Mu szansę... Oto On... Quote
_bubu_ Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 piękny kiciuś, wiadomo w jakim jest wieku? Quote
Klaudus__ Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Bubu nie wiem... Myślę,że około 2-3 lat... Nie jest stary... Sprawa jednak jest na tyle pilna,że ja aktualnie mam dzikiego kocurka [wykastrowanego] którego oswajam, a Rudzik zaczyna Go domikować - i tamten kocurek się strasznie boi... Nie chciałabym,żeby Go pogonił... Dlatego tymczas bardzo pilny... Quote
halbina Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 rudzielec dom znajdzie dość szybko... tylko dt potrzebny :roll: Quote
Klaudus__ Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Pokaż się wszystkim przystojniaku... Pomóżcie... On tak bardzo potrzebuje pomocy... Quote
jotpeg Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 podnosze, mam nadzieje ze Rudek szybko znajdzie dom! Klaudus, nie ma pospolitych rudzielcow... Quote
wellington Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Klaudus, istnieje mozliwosc zebys go zlapala i zawiozla do Waszej lecznicy zeby go wykastrowali i zeby mogl zostac tam pare dni, zeby go potem zaszczepic na wirusy i dac do jakiegos hoteliku ? Jakos te koszty juz uzbieramy, mysle :hmmmm: A moze mu dac imie Rudolf ? Quote
Klaudus__ Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 [quote name='wellington']Klaudus, istnieje mozliwosc zebys go zlapala i zawiozla do Waszej lecznicy zeby go wykastrowali i zeby mogl zostac tam pare dni, zeby go potem zaszczepic na wirusy i dac do jakiegos hoteliku ? Jakos te koszty juz uzbieramy, mysle :hmmmm: A moze mu dac imie Rudolf ? On cały czas spędza u mnie w ogrodzie. Wystarczy zawołać i już jest... Rano na śniadanko dostaje puszkę i mleczko, potem obiad jak wrócę z pracy i kolacja. Zjada wszystko z chęcią. Strasznie wygłodzony był. Ja Go mogę wykastrować u mnie, tylko licho narazie u mnie z kasą... Transportu do Was narazie zagwarantować też nie mogę... Straszny z Niego piszczoch, inne koty olewa, jakby prosił o miejsce w stadzie... Jest kochany... Quote
wellington Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Ile ta kastracja by kosztowala u Ciebie ? Quote
Klaudus__ Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 [quote name='wellington']Ile ta kastracja by kosztowala u Ciebie ? U mnie około 70 zł. Quote
wellington Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 No to ja daje 40.--. Kto sie jeszcze dolozy ? Quote
Klaudus__ Posted October 4, 2009 Author Posted October 4, 2009 Tymczas dla Rudzielca bardzo pilnie potrzebny. Goni mojego dzikuska... Jest od Niego sporo większy i pokazuje Mu, że jest silniejszy...:shake: Quote
wellington Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Czy ktos sie dolozy do kosztow kastracji Rudaska ? Quote
jotpeg Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 ja sie moge dolozyc, ale dopiero w listopadzie. Klaudus, co z Rudzielcem? a moze ma juz cos stalego?? Quote
Klaudus__ Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 Niestety nie ma nic dla Niego... A On tak bardzo chce do człowieka... Jest wspaniałym przytulaskiem i ma nie więcej jak 2 lata. Jest zdrowy. Takim ładnym przystojniakom to chyba łatwiej powinno być znaleźć domek... Quote
BasiaD Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Śliczny jest.. I miziasty.. I ciotka ( tzn. ja )deklaruję, że dołozy pozostałe 30,00 zł na kastrację.. Teraz juz tylko domeczek potrzebny.. Musi się znaleźć, takie domowoe Kocio nie może zostać w zimę na dworze , nie ma takiej opcji.. Rudzik do góry po domek hopaj! Quote
wellington Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 No to jak robimy ? Kwote potrzebna na kastracje mamy, czy przelac do lecznicy bezposrednio czy jak ? Quote
Klaudus__ Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 Ooo no to super! W takim razie ja jutro rano zajadę do lecznicy i umówię się co i jak. Troszkę później wkleję nowe zdjęcia Rudaska. Bardzo dziękuję za pomoc Cioteczki... Bez Was ani rusz... Quote
Klaudus__ Posted October 10, 2009 Author Posted October 10, 2009 Rudasek już po kastracji. Była możliwość wykastrować Go dzisiaj, więc się nie wahałam. Umówiłam się z lekarzem,że zapłacę jak będę miała pieniążki. Został też usunięty kamień nazęby, wyczyszczone uszka. Pan doktor powiedział,że to wspaniały kocurek jest... Quote
wellington Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 wellington napisał(a):No to jak robimy ? Kwote potrzebna na kastracje mamy, czy przelac do lecznicy bezposrednio czy jak ? Napisz prosze jak zwrocic koszty kastr. Czekamy na fotki :lol: Quote
Klaudus__ Posted October 11, 2009 Author Posted October 11, 2009 Nikt nie chce ślicznego rudaska? Zobaczcie jaki śliczny! A pieniążki można na moje konto przesłać. Wyślę dane na pw. Quote
wellington Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 [quote name='Klaudus__'] Został też usunięty kamień nazęby, wyczyszczone uszka. 1) Klaudus, czy te dodatkowe zabiegi mieszcza sie w kwocie 70.-- ? 2) Gdzie Rudasek teraz przebywa, u Ciebie w domu ? 3) czy oglaszacie go gdzies ? Jest zwykłym, pospolitym rudzielcem..No z tym to juz nie moge sie zgodzic :mad: Ani nie jest zwykly, ani pospolity, bo takich kotow w ogole nie ma :eviltong:. KAZDY kot jest wyjatkowy :kociak: Quote
Klaudus__ Posted October 11, 2009 Author Posted October 11, 2009 Resztę zabiegów zrobiono gratisowo :loveu: Rudas mieszka teraz u mnie w garażu. Ma czysto i ciepło, no i jedzonka też ma pod dostatkiem. Jednym słowem jest bezpieczny. I wiem,że nie jest pospolity - każdy zwierzak jest jedyny w swoim rodzaju i wyjątkowy... Natomiast ogłoszeń już kilka zrobiłam, resztę dorobię później lub jutro. Quote
BasiaD Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Ależ piękny ten Rudzik! Hopaj Kiciu na początek prosić cioteczki o domek! Quote
Recommended Posts