Jump to content
Dogomania

Precedens na Dogo !!! Tarnobrzeskie Stowarzyszenie oddało Kamyka na łańcuch !!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='rita60']Nie mogę znieść mysli,że następne twoje Święta na łańcuchu...[B]nikt cie nie przytuli,nie weżmie do domu abyś spędził te swięta w rodzinnym gronie...[/B].

ZAMIAST WYPISYWAĆ W KÓŁKO TO SAMO RUSZ GŁOWĄ ŻEBY GO Z TAMTĄD WYDOSTAC,GADAC JA TEŻ POTRAFIE

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='majku33krakow'][quote name='rita60']Nie mogę znieść mysli,że następne twoje Święta na łańcuchu...[B]nikt cie nie przytuli,nie weżmie do domu abyś spędził te swięta w rodzinnym gronie...[/B].

ZAMIAST WYPISYWAĆ W KÓŁKO TO SAMO RUSZ GŁOWĄ ŻEBY GO Z TAMTĄD WYDOSTAC,GADAC JA TEŻ POTRAFIE[/QUOTE]

Jak miałeś możliwość pomóc,to skonczyło sie na pisaniu postów na PW,gadać-pisać to potrafisz...
Zrobiłam co mogłam...a ty nawet nie ruszyłeś tyłka,więc nie przygaduj.

• 4 months later...
Posted

Ritka, nie ma sensu rozgrzebywać tego tematu :shake:.

Nic w tym temacie nie zmienimy i nie ma sensu płakać nad rozlanym mlekiem do końca życia, kiedy ono już dawno zostało zlizane (przez Kamyka na dodatek) i wiadomo, że nie ma podstaw do odebrania psiaka, bo jest zdrowy, wesoły i nie ma metrowego łańcucha, a linkę przez całą posesję..

Próbowaliśmy i niejako odnieśliśmy sukces, bo warunki bardzo się poprawiły i nie ma już tego "łańcucha do budy" - tak na pocieszenie pisząc ;)

Posted

[quote name='rita60']Marlena nigdy się z tym nie pogodzę:shake:
Jeśli masz możliwość to wstaw proszę jakieś foty Kamyka po polepszeniu...:roll:[/QUOTE]

Zdjęcia bardzo by się przydały. Na tej lince jest przez 12 godzin czy przez całą dobę?
Proszę o odpowiedź.

Posted

Dziewczyny, ja nie byłam ostatnio tam na miejscu, wiem to od osób które tam były i tak w gruncie rzeczy staram się w to wierzyć. Poproszę o zdjęcia, a jeśli nie ma zrobienie ich na następnej kontroli.
Jeśli chodzi o linkę - pies raczej nie jest spuszczany, bo jeszcze jak ja tam byłam ogrodzenie jest takie sobie, a to obok krajówki więc nawet ja bałabym się psa na takim podwórku puścić bez nadzoru - a tak dużego jak Kamyk, nawet ze smyczy.
Mówią, że chodzi na spacery i potwierdzają to sąsiedzi - podobno na jednej z kontroli - niezapowiedzianej - akurat ze spaceru wracał, ale wiecie, że ja w tej sprawie siedzę podobnie jak Wy - poza tym, że tam byłam, widziałam i próbowałyśmy go zabrać - wtedy jeszcze z łańcucha (w prawdzie długiego, ale łańcucha).

Posted

Dzięki Marlena za odpowiedź,ale jakby nie patrzeć serce ściska...on był stworzony do głaskania,tulenia,przebywania w domu,u boku człowieka...a nie na łańcuchu u bezdusznego ..... z wybujałym ego.

Posted

Znajdzcie po cichu dom, pojedzcie tam i psa zabierzcie.... ja jako nastolatka pozbawialam psiakow moich sasiadow burakow z wioski na koncu swiata..... i dalej bym to robila gdybym tam mieszkala..... nawet fundacja ktora znam takich czynow sie dopuszczala i "pod stolem" psy wydawala dalej.... a ogloszenia mozna wystawiac bez zdjec :diabloti: DUzo biadolenia a ZERO konkretnych krokow.
Czyta ktos watek... no i co z tego???? Komu i co udowodnia? :diabloti:

Posted

Niech czyta, pozdrawiamy nieserdecznie ;)
Jak pisalam - w razie znikniecia psa nikomu nic nie udowodnia ;) wiec szukajcie domu jakos to zorganizujemy :D
Mnie moga w Niemcach szukac, powodzenia :diabloti:

Posted

Noooo, ale to nie dość, że przy głównej krajowej, to jeszcze naprzeciwko sklepu z żulami i obok posterunku policji - no gorzej się nie dałooo :diabloti:

P.S. To może Pan właściciel nam zdjęcia pokaże skoro czyta ;)

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Znajdzcie po cichu dom, pojedzcie tam i psa zabierzcie.... [/QUOTE]

o matko, no rzeczywiście, jak można było na to nie wpaść wcześniej, dzięki Figa :D

Posted

[quote name='majuska']o matko, no rzeczywiście, jak można było na to nie wpaść wcześniej, dzięki Figa :D[/QUOTE]
a wpadaly cioteczki, wpadaly... tylko jak zyskal na tym Kamyk? :diabloti: Wpadac sobie mozna na rozne pomysly, wartosci nabiera to jednak dopiero gdy zostawi sie kompa i przejdzie do dzialan. Ale co ja tam wiem...

Posted

[quote name=':: FiGa ::'] wartosci nabiera to jednak dopiero gdy zostawi sie kompa i przejdzie do dzialan. [/QUOTE]

Rozumiem, że dla Ciebie temat jest prosty, masz doświadczenie, podjęłaś decyzję i przechodzisz do konkretów, jakbyś potrzebowała wskazówek, gdzie mieszka Kamyk to chętnie wytłumaczę.
No dalej Figa, zostaw kompa i ruszaj w teren , działaj!!!!!

Posted

[quote name='majuska']Rozumiem, że dla Ciebie temat jest prosty, masz doświadczenie, podjęłaś decyzję i przechodzisz do konkretów, jakbyś potrzebowała wskazówek, gdzie mieszka Kamyk to chętnie wytłumaczę.
No dalej Figa, zostaw kompa i ruszaj w teren , działaj!!!!![/QUOTE]
Dokładnie...już wiele osób było z różnymi pomysłami,tylko,że na pomysłach się kończyło.

Posted

Ciocie, zapraszam na wątek mojego kudłatego tymczasowicza, który szuka DS - najlepszego, domowego - nie łańcuchowego.
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245926-rasowy-czy-nie-ten-nied%C5%BAwiadek-bez-nas-zgnie-w-g%C5%82usz-le%C5%9Bnej/page9[/url]

Posted

[quote name='majuska']dana, to drugie zdjęcie , które wkleiłaś, zrobiłam ze 3 lata temu ;) , kto wie jak on teraz wygląda:roll:[/QUOTE]

Tego jak teraz wygląda nie wiemy... [B]Majuska[/B], chodziło mi o przypomnienie różnicy między tymi dwoma zdjęciami i pamiętanie ...