Jump to content
Dogomania

Precedens na Dogo !!! Tarnobrzeskie Stowarzyszenie oddało Kamyka na łańcuch !!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='elik']I ja mam go w subskrypcjach i podglądam - a nuż stanie się....
Ale się nie stanie, jeśli będziemy tylko klepać w tej sprawie w klawiaturkę. Może na początek wartałoby przekonać się na własne oczy jak obecnie wygląda sytuacja tego psiaka. Może znajdą się ze dwie, trzy odważne osoby, które ew. mieszkają w znośnej odległości i dosłownie podglądną jakie Kamyk ma warunki. Mam nadzieję, że posiadłość nie jest ogrodzona murem.
W jakiej obecnie miejscowości jest Kamyk ?[/QUOTE]
Czy nikt nie umie odpowiedzieć na pytanie, gdzie obecnie znajduje się Kamyk ?

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='elik']Czy nikt nie umie odpowiedzieć na pytanie, gdzie obecnie znajduje się Kamyk ?[/QUOTE]
elik pies jest tam gdzie był...jest to mała miejscowość koło Strzyżowa/podkarpackie/.

Posted

[quote name='rita60']elik pies jest tam gdzie był...jest to mała miejscowość koło Strzyżowa/podkarpackie/.[/QUOTE]
Ale dokładnie, gdzie ? Nazwa miejscowości chyba nie jest tajemnicą.

Posted

[quote name='elik']Ale dokładnie, gdzie ? Nazwa miejscowości chyba nie jest tajemnicą.[/QUOTE]

no wlasnie, na pewno mozna kogos znalezc do wizyty. a pies skád zostal wyadoptowany? w razie czego zeby mial dokád wrócic.

Posted

[quote name='emilia2280']no wlasnie, na pewno mozna kogos znalezc do wizyty. a pies skád zostal wyadoptowany? w razie czego zeby mial dokád wrócic.[/QUOTE]
Kamyk był pod opieką własnie tego stowarzyszenia,które oddało go na łancuch.......

Posted

[quote name='emilia2280']czyli ktos z okolicy musi pojechac, zrobic aktualne zdjécia psa i trzeba go oglaszac do nowego domu. rozumiem ze jesli znajdzie sié nowy dom czy DT, stowarzyszenie pomorze w odbiorze psa?[/QUOTE]
Przeczytaj wątek,od ponad dwóch lat stowarzyszenie jest proszone o pomoc w odzyskaniu psa,nie robią nic,położyli krzyżyk na Kamyku:-(

Posted

[quote name='rita60']Przeczytaj wątek,od ponad dwóch lat stowarzyszenie jest proszone o pomoc w odzyskaniu psa,nie robią nic,położyli krzyżyk na Kamyku:-([/QUOTE]

I to jest przerażające, obrzydliwe, po prostu haniebne!
To już 2 lata na łańcuchu. Takie życie zafundowało temu biednemu psu stowarzyszenie, które chce szczycić się działaniami na rzecz zwierząt?!

Posted

teraz od 1 stycznia będzie wolno trzymać tylko 12 godzin psa na łańcuchu,jeśli będzie dłużej będzie powód odebrania kamyka,bo ustawa nowa wejdzie w życie od 2012 roku,więc będzie musiał puszczać z łańcucha psa.

• 2 weeks later...
Posted

:tree1:[B][COLOR=darkgreen]Moim największym światecznym marzeniem jest,to żebyś Święta spedził KAMYCZKU na kanapie przytulony do swojego Człowieka:tree1:[/COLOR][/B]

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='majku33krakow']Obyś miała racje.też mam takie marzenie od nośnie kamyka[/QUOTE]
Dla mnie to nie tylko marzenie :)

• 2 weeks later...
Posted

jezu, naprawdę nic nie można zrobić??? gdzie te odważne osoby z okolicy do podejrzenia warunkow psa? czy na dogo działa to stowarzyszenie? jak się tłumaczą oddaniem psa na łańcuch?

• 3 weeks later...
Posted

To jest Podkarpacie.W Stalowej Woli przy głównej ulicy jest pies na łańcuchu ( 1,5m).Ma ażurową budę, no i co z tego? Najwyżej zamarznie.Powstało stowarzyszenie , ale nie przewidują chyba interwencji. Proszę, obejrzyjcie film, wypowiada się na nim prezydent miasta.Zobaczycie, jak u nas jest.
[url]http://www.tvkstella.pl/news/fullnews.php?fn_id=1420[/url]

Posted

To samo jest u nas w środku miasta - pies, owczarek, pilnuje autokomisu. Na łańcuchu 24 godz na dobę, w kojcu 2x2m, nigdy z niego nie wychodzi, mieszka we własnych odchodach, smród czuć aż na chodniku. Na moją prośbę pojechał tam TOZ i został - delikatnie mówiąc - zrobiony w trąbę przez właściciela, który zapewniał, że psa kocha, spuszcza z łańcucha, karmi itp. Tylko, że ja i inni okoliczni mieszkańcy wiemy jaka jest prawda. W upały kilka razy szłam do tego autokomisu, żeby dali psu wody, bo bębnił łapami w pustą miskę.... Łańcuch jest już chyba częścią jego ciała, bo NIGDY go z niego nie uwalniają. Biedakowi nowelizacja ustawy nic nie pomogła. A co dopiero na wsi... Koszmar...

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Wiecie co,osoba,która skazała Kamyka na łancuch,na FB ma taki wpis:angryy:

Zainteresowania użytkownika

[URL="http://www.facebook.com/ZerwijmyLancuchy"][IMG]http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/174601_104454626277628_1709916187_n.jpg[/IMG]
Zerwijmy łańcuchy
[/URL]

[URL="http://www.facebook.com/profile.php?id=1280897877&sk=favorites"][/URL]