elik Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='elik']I ja mam go w subskrypcjach i podglądam - a nuż stanie się.... Ale się nie stanie, jeśli będziemy tylko klepać w tej sprawie w klawiaturkę. Może na początek wartałoby przekonać się na własne oczy jak obecnie wygląda sytuacja tego psiaka. Może znajdą się ze dwie, trzy odważne osoby, które ew. mieszkają w znośnej odległości i dosłownie podglądną jakie Kamyk ma warunki. Mam nadzieję, że posiadłość nie jest ogrodzona murem. W jakiej obecnie miejscowości jest Kamyk ?[/QUOTE] Czy nikt nie umie odpowiedzieć na pytanie, gdzie obecnie znajduje się Kamyk ? Quote
rita60 Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 [quote name='elik']Czy nikt nie umie odpowiedzieć na pytanie, gdzie obecnie znajduje się Kamyk ?[/QUOTE] elik pies jest tam gdzie był...jest to mała miejscowość koło Strzyżowa/podkarpackie/. Quote
elik Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='rita60']elik pies jest tam gdzie był...jest to mała miejscowość koło Strzyżowa/podkarpackie/.[/QUOTE] Ale dokładnie, gdzie ? Nazwa miejscowości chyba nie jest tajemnicą. Quote
emilia2280 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='elik']Ale dokładnie, gdzie ? Nazwa miejscowości chyba nie jest tajemnicą.[/QUOTE] no wlasnie, na pewno mozna kogos znalezc do wizyty. a pies skád zostal wyadoptowany? w razie czego zeby mial dokád wrócic. Quote
rita60 Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 [quote name='emilia2280']no wlasnie, na pewno mozna kogos znalezc do wizyty. a pies skád zostal wyadoptowany? w razie czego zeby mial dokád wrócic.[/QUOTE] Kamyk był pod opieką własnie tego stowarzyszenia,które oddało go na łancuch....... Quote
emilia2280 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 czyli ktos z okolicy musi pojechac, zrobic aktualne zdjécia psa i trzeba go oglaszac do nowego domu. rozumiem ze jesli znajdzie sié nowy dom czy DT, stowarzyszenie pomorze w odbiorze psa? Quote
rita60 Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 [quote name='emilia2280']czyli ktos z okolicy musi pojechac, zrobic aktualne zdjécia psa i trzeba go oglaszac do nowego domu. rozumiem ze jesli znajdzie sié nowy dom czy DT, stowarzyszenie pomorze w odbiorze psa?[/QUOTE] Przeczytaj wątek,od ponad dwóch lat stowarzyszenie jest proszone o pomoc w odzyskaniu psa,nie robią nic,położyli krzyżyk na Kamyku:-( Quote
kameralna Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='rita60']Przeczytaj wątek,od ponad dwóch lat stowarzyszenie jest proszone o pomoc w odzyskaniu psa,nie robią nic,położyli krzyżyk na Kamyku:-([/QUOTE] I to jest przerażające, obrzydliwe, po prostu haniebne! To już 2 lata na łańcuchu. Takie życie zafundowało temu biednemu psu stowarzyszenie, które chce szczycić się działaniami na rzecz zwierząt?! Quote
emilia2280 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 to niech sie to [B]dupa-a-nie-stowarzyszenie[/B] wypcha. mozna zawsze pojechac z interwencjá i psa odebrac! Quote
majku33krakow Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 teraz od 1 stycznia będzie wolno trzymać tylko 12 godzin psa na łańcuchu,jeśli będzie dłużej będzie powód odebrania kamyka,bo ustawa nowa wejdzie w życie od 2012 roku,więc będzie musiał puszczać z łańcucha psa. Quote
rita60 Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 :tree1:[B][COLOR=darkgreen]Moim największym światecznym marzeniem jest,to żebyś Święta spedził KAMYCZKU na kanapie przytulony do swojego Człowieka:tree1:[/COLOR][/B] Quote
Bejotka Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Przyłączam się do tych marzeń i życzeń ... Quote
rita60 Posted December 31, 2011 Author Posted December 31, 2011 Może ten Nowy Rok 2012 przyniesie zmiany i spełni się moje i nie tylko moje marzenie. Trzymaj się Kamyczku....... Quote
elik Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Trzymaj się. Mam nadzieję, że ten rok przyniesie ci uwolnienie od łańcucha. Quote
rita60 Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 [quote name='elik']Trzymaj się. Mam nadzieję, że ten rok przyniesie ci uwolnienie od łańcucha.[/QUOTE] Miałam własnie do ciebie pisać... Quote
majku33krakow Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 [quote name='elik']Trzymaj się. Mam nadzieję, że ten rok przyniesie ci uwolnienie od łańcucha.[/QUOTE] Obyś miała racje.też mam takie marzenie od nośnie kamyka Quote
elik Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='majku33krakow']Obyś miała racje.też mam takie marzenie od nośnie kamyka[/QUOTE] Dla mnie to nie tylko marzenie :) Quote
zuzlikowa Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='elik']Trzymaj się. Mam nadzieję, że ten rok przyniesie ci uwolnienie od łańcucha.[/QUOTE] Oby były to prorocze słowa... nareszcie! Quote
pj. Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 jezu, naprawdę nic nie można zrobić??? gdzie te odważne osoby z okolicy do podejrzenia warunkow psa? czy na dogo działa to stowarzyszenie? jak się tłumaczą oddaniem psa na łańcuch? Quote
Bejotka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Kamyczku.... Może Cię chociaż w te mrozy uwolnili z łańcucha i wzięli pod dach....? Quote
ewkar Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 To jest Podkarpacie.W Stalowej Woli przy głównej ulicy jest pies na łańcuchu ( 1,5m).Ma ażurową budę, no i co z tego? Najwyżej zamarznie.Powstało stowarzyszenie , ale nie przewidują chyba interwencji. Proszę, obejrzyjcie film, wypowiada się na nim prezydent miasta.Zobaczycie, jak u nas jest. [url]http://www.tvkstella.pl/news/fullnews.php?fn_id=1420[/url] Quote
Bejotka Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 To samo jest u nas w środku miasta - pies, owczarek, pilnuje autokomisu. Na łańcuchu 24 godz na dobę, w kojcu 2x2m, nigdy z niego nie wychodzi, mieszka we własnych odchodach, smród czuć aż na chodniku. Na moją prośbę pojechał tam TOZ i został - delikatnie mówiąc - zrobiony w trąbę przez właściciela, który zapewniał, że psa kocha, spuszcza z łańcucha, karmi itp. Tylko, że ja i inni okoliczni mieszkańcy wiemy jaka jest prawda. W upały kilka razy szłam do tego autokomisu, żeby dali psu wody, bo bębnił łapami w pustą miskę.... Łańcuch jest już chyba częścią jego ciała, bo NIGDY go z niego nie uwalniają. Biedakowi nowelizacja ustawy nic nie pomogła. A co dopiero na wsi... Koszmar... Quote
rita60 Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 Ja nie zapomniałam piesku...siedzisz mi jak zadra w sercu... Quote
rita60 Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 Wiecie co,osoba,która skazała Kamyka na łancuch,na FB ma taki wpis:angryy: Zainteresowania użytkownika [URL="http://www.facebook.com/ZerwijmyLancuchy"][IMG]http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/174601_104454626277628_1709916187_n.jpg[/IMG] Zerwijmy łańcuchy [/URL] [URL="http://www.facebook.com/profile.php?id=1280897877&sk=favorites"][/URL] Quote
Recommended Posts