Jump to content
Dogomania

Precedens na Dogo !!! Tarnobrzeskie Stowarzyszenie oddało Kamyka na łańcuch !!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesli nie upomni sie o Kamyka jego prawdziwy wlasciciel, Kamyk pozostanie na dlugim lancuchu. Szefowa Stowarzyszenia jest zdania ze lepszy dlugi lancuch, niz kojec, bo Kamyk ma wiecej miejsca do poruszania sie. W najblizszym czasie ma pojechac do obecnego opiekuna Kamyka zeby zrobic zdjecia i wstawic na watek. Wyslany wet przez szefowa, nie stwierdzil zaniedban psa, wrecz odwrotnie pies jest w dobrej kndycji i cieszy sie na widok opiekuna, jest podobno tez regularnie wyprowadzany na spacery. Moim skromnym zdaniem akcja " zerwijmy lancuchy" nie do kazdego dociera.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Szefowa Stowarzyszenia jest zdania ze lepszy dlugi lancuch, niz kojec, bo Kamyk ma wiecej miejsca do poruszania sie. [/QUOTE]

Słucham??!!:crazyeye:
A dlaczego ludzi w więzieniach nie upina się na długim łańcuchu, tylko w celi o określonych prawem wymiarach?! Dlatego bo łańcuch, jak długi by nie był, jest oznaką upodlenia i zniewolenia drugiej istoty!!!

[quote name='Ada-jeje']... bo Kamyk ma wiecej miejsca do poruszania sie. [/QUOTE]

I tak przecież wychodzi na spacery, to po co mu ten łańcuch?

Nie no... Ręce mi opadły!:shake:

Posted

Co prawda mnie tez, nie spodziewalam sie uslyszec od p. Prezes Stowarzyszenia ze lepszy lancuch niz kojec. Im wiecej na dogo czytam o osobach ktorzy zalozyli org. pro. zwierzece, ( nie bardzo kumam w jakim celu), jak dla mnie to my nigdy nie dotrzemy do spoleczenstwa, jezeli w ten sposob bedziemy ich edukowac.

Posted

Ada-jeje bo ludzie zakładaja takie organizacje dla siebie,a nie dla zwierzat:angryy:
W Stowarzyszeniu zmienil sie zarzad,moze nowa pani Prezes potraktuje spraw Kamyka,jako priorytetowa ????????????????????

Posted

[quote name='Ada-jeje']Ale ja wlasnie rozmawialam z nowa pania Prezes.[/QUOTE]
No to ładne podejscie do sprawy:angryy:nie bede tego komentowała ostrzej,bo bym od razu została zbanowana,a psiaki czekaja.........

Posted

Jedna Pani z Kanady poruszona sprawa Kamyka napisała mi na maila piekne zdanie.
Cytuje...

[SIZE=+1][FONT=Arial]...pies nie glodny ani zabiedzony cielesnie, a ze jego dusza umiera to nikogo nie obchodzi.[/FONT][/SIZE].......

Posted

Wszystko wskazuje na to ze Kamyk zostanie na lancuchu, a wedlug slow p. Prezes rozpetalyscie burze w szklance wody, bo sa psy ktore mieszkaja w o wiele gorszych warunkach.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Wszystko wskazuje na to ze Kamyk zostanie na lancuchu, a wedlug slow p. Prezes rozpetalyscie burze w szklance wody, bo sa psy ktore mieszkaja w o wiele gorszych warunkach.[/QUOTE]
To niech pani Prezes przeczyta cytat z postu powyzej.........

Posted

Wnioskuje z wypowiedzi p. prezes że nie ruszy palcem w sprawie Kamyka.....
Jak można było się nie odezwać skoro Stowarzyszenie działające na rzecz zwierząt i pewnie promujące akcję zerwijmy łańcuchy samo upina psiaka na łańcuch, nieważne czy długi czy krótki. Widziałam to domostwo, tam wystarczy zamykać bramę!!! Tam wystarczy odrobina dobrej woli ze strony " właściciela " , na prawdę tak niewiele potrzeba...mam wrażenie że to co robi Stowarzyszenie i " właściciel " to pokazywanie sobie na wzajem i nam środkowego palca:shake:

Posted

[quote name='majuska']Wnioskuje z wypowiedzi p. prezes że nie ruszy palcem w sprawie Kamyka.....
Jak można było się nie odezwać skoro Stowarzyszenie działające na rzecz zwierząt i pewnie promujące akcję zerwijmy łańcuchy samo upina psiaka na łańcuch, nieważne czy długi czy krótki. Widziałam to domostwo, tam wystarczy zamykać bramę!!! Tam wystarczy odrobina dobrej woli ze strony " właściciela " , na prawdę tak niewiele potrzeba...mam wrażenie że to co robi Stowarzyszenie i " właściciel " to pokazywanie sobie na wzajem i nam środkowego palca:shake:[/QUOTE]

nie rozumiesz ludzi taka ich mentalnosc,pies ma bude i łancuch.

Posted

ja uwazam ze kamyka trzeba wykupic.kazdy ma swoja cene,prawda?tylko jaką wysoką to juz od kazdego zalezy.zgodzicie sie zemną,tam musi pojechac ktos kto bedzie grał jak by miał gdzies wszystkie psy a bedzie mowił gosciowi ze kamyk mu sie podoba i zapłaci mu tak ze bedzie sie gosciowi opłacało,bo drugiego pomysli ze se wezmie i np znow zarobi.

Posted

majku fajny pomysł....
1. kto pojedzie?
2. Kto zapłaci ? ( może pan sobie zaśpiewać i 2000 zł jak zobaczy, że komus zależy )
3. co dalej z Kamykiem? są deklaracje na hotel? jest tymczas?
4. W razie powodzenia akcji, Kamyk zostanie zastąpiony innym psiem, a co ten drugi zawinił i czy dlatego, że nie jest znany na dogo, będzie sobie mógł spędzić życie na łańcuchu i nikt o niego nie będzie walczył?

Jakoś mi się to wszystko kupy nie trzyma....

Posted

Nie mam pojecia czy Stowarzyszenie bierze udzial w akcji "zerwijmy Lancuchy" jezeli tak proponuje zrobic plakat Kamyka z napisem "wyadoptowany przez Stowarzyszenie" i stanac obok.

Posted

[quote name='majuska']majku fajny pomysł....
1. kto pojedzie?
2. Kto zapłaci ? ( może pan sobie zaśpiewać i 2000 zł jak zobaczy, że komus zależy )
3. co dalej z Kamykiem? są deklaracje na hotel? jest tymczas?
4. W razie powodzenia akcji, Kamyk zostanie zastąpiony innym psiem, a co ten drugi zawinił i czy dlatego, że nie jest znany na dogo, będzie sobie mógł spędzić życie na łańcuchu i nikt o niego nie będzie walczył?

Jakoś mi się to wszystko kupy nie trzyma....[/QUOTE]

nie mamy na to wpływu ktorego sobie psa wezmie

Posted

[quote name='Ada-jeje']Nie mam pojecia czy Stowarzyszenie bierze udzial w akcji "zerwijmy Lancuchy" jezeli tak proponuje zrobic plakat Kamyka z napisem "wyadoptowany przez Stowarzyszenie" i stanac obok.[/QUOTE]

A to jest genialny pomysł. I na plakacie zdjęcie Kamyka PRZED:

[IMG]http://i287.photobucket.com/albums/ll136/luziek/Obraz005-3.jpg[/IMG]

i PO adopcji :angryy:

[IMG]http://i41.tinypic.com/10or75w.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='ata']Widzę, że już zaczął działać:evil_lol:;) prawda carolinascotties:cool3:
E-S :buzi:[/QUOTE]

Były takie optymistyczne wpisy na temat "byłego właściciela" i co ???