Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no własnie, dom nie do sprawdzenia, no chyba ze ktoś ma kogoś znajomego z Londynu. ale to juz pikuś bo tak naprawdę pani wydaje sie sensowna i dla niej wydać tysiaka na tą adopcję to małe piwo, mieszka tam 10 lat, ma terierkę ze schroniska.\ ale tak: psa swojego nie przywiezie, bo tez musiałby czekać 7 m-cy na badania itd.., no i ten czas, to mnie przeraża:roll: probowałam pani tłumaczyć ze to dobro psa, ale ona mówi ,ze go chce i ze przeciez chce mu pomóc ( no tak w sumie).
Nie wiem kurdę,m nie wiem. a pani kusi, chce zamowic budy do schronu, karmę kupiła...eeeee rozwaliło mnie to na maxa :shake:i powiem tak, gdyby ona była slepa, bez łapy czy z padaczką czy czymś innym ,ze nie miałaby szans na adopcję - to bym poczekała i oddała. Ale jak mam jej nie ogłaszać przez pół roku i rezerwować, to ....nie chcę tak :roll: chyba

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie - wydaje się sensowna. Ale tak naprawdę nie wiadomo z kim masz do czynienia, bo na kilka minut rozmowy każdy może wydawać się ok. Wielu jest takich, którzy wydają się sensowni przez telefon, oferują pieniądze dla zwierząt, a okazuje się, że to zwyczajne świry. Przez pół roku pies będzie pozbawiony możliwości znalezienia domu, a za pół roku wszystko może się zmienić. Gdyby kobieta faktycznie chciała dla niej dobrze, potrafiłaby to zrozumieć. A tak - traktuje ją jak rzecz, która może bez konsekwencji sobie te pół roku poleżeć i nic się nie stanie. Nie wiadomo nawet, czy to, co mówi jest prawdą. Ja nie oddałabym psa do nie sprawdzonego domu. Tutaj na miejscu trzy razy się zastanawiamy, sprawdzamy, dopytujemy, wizyty przed i po-adopcyjne. A tam co? Kompletnie nic. Jak kobieta nie będzie chciała nic Ci na temat psa nie powie i nic na to nie poradzisz.

Posted

wiesz to juz nawet nie o to chodzi, bo ja z nią rozmawiałam juz z 10 razy po pół godziny ( pani nie daje mi żyć od środy :evil_lol:).
Tylko ja się boję, nie o kontakt, a o to że:
-zablokujemy możliwość jej adopcji na 7 miesięcy
-nie dogada się z terierką ( wiecie jakie są teriery, zawzięte)
- przywiąże sie do DT przez poł roku i zrobimy jej krzywdę

Posted

myśle ze obawy są usprawiedliwione niestety:roll:

przecież jak sie okaże ze coś jest nie tak to co..pół roku i z powrotem do Polski?i co wtedy..poł roku..

ja wiem że mogła cie oczarować tym wszystkim...brzmi bajkowo..sama bym sie wahała i to mocno...

Posted

Brzmi bajkowo to prawda, ale dla mnie jeżeli coś wygląda zbyt pięknie, zaczynam się zastanawiać co jest nie tak. Jeżeli kobieta z niej zrezygnuje np. z powodu konfliktu z terierką (co jest możliwe, bo teriery bywają zazdrosne) to nie łudźcie się, że uda się sprowadzić ją z powrotem do Polski. Poogłaszajmy ją, z dobrymi zdjęciami na pewno się uda znaleźć domek. Ja chętnie zrobię Buni ogłoszenia, jak tylko dacie sygnał, że jednak decydujecie się ją ogłaszać.
W mojej ocenie lepiej ogłaszać i szukać domu na miejscu, bo:
1. Sunia musiałaby czekać pół roku, a w tym czasie Pani może się rozmyślić.
2. W ciągu pół roku przywiąże się do DT.
3. Brak możliwości przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej i poadopcyjnej.
4. Możliwy konflikt z terierką.
5. W razie konfliktu brak możliwości ponownego sprowadzenia psa do Polski.

Posted

no własnie, ja sie stety/niestety z Tobaą zgadzam.:shake:

A Bunia ma ogłoszenia - ma allegro z nowymi fotami.:razz:

Wejdz na allegro wpisz malutka Bunia i Ci powinna wyskoczyc ( nie podsunę linka, bo w pracy jestem i mam zablokowane:roll: )

Posted

[quote name='losiczka']suczka łaciata szuka domu Bunia

suczka łaciata Bunia szuka domu - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Warszawa

Sunia łaciata Bunia szuka domu : losiczka : Najnowsze ogłoszenia : Adopcja zwierząt, oddam, sprzedam, kupię, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl

suczka łaciata szuka domu : Ogłoszenie w Dwukropek.pl

tu ma ogłoszenia

losiczka trzeba uaktualnic ogłsozenia, wstawic nowy tekst i zdjęcia.:razz: a ostatnie juz nieaktualne :oops:

Trzeba Buni szkac domu z noymi fotami, na tych schrniskowych wygada najgorzej :shake:

Posted

Zapraszam na bazarek- zbieramy na dlug po Funi...:oops:

[U][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/zestaw-rosenthal-na-prezent-na-dlug-po-funi-do-11-11-godz-11-11-a-172911/#post13437154"][COLOR=#000000]ZESTAW ŚNIADANIOWY ROSENTHAL :p[/COLOR][/URL][/U]

[U][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/filizanki-villa-italia-na-dlug-po-funi-do-11-11-godz-11-11-a-172912/#post13437347"][COLOR=#000000]FILIŻANKI VILLA ITALIA :diabloti:[/COLOR][/URL][/U]

Posted

Bunia ma się dobrze, ale boi sie bardzo obcych, od razu sie chowa. Upodobała sobie Panią, za którą łazi krok w krok.
Na babcie, któa w ciagu dnia wyprowadza psiaki na siku juz reaguje lepiej, ale tylko po parówce ;)
Szwy zdjete, jest po kąpieli..

Tylko domu nie ma:shake:

dzwoniła wczoraj 1 pani... ale dzisiaj juz nie zadzwoniła:roll:

Posted

postaram sie zabrać za ogłoszenia i je uaktualnić:oops:byłam tak zabiegana ostatnio że nawet swoja psine zaniedbałam:oops:nie omieszka mi tego wypominać co 5 min....tak wiec zabiore sie za to jutro;)