Jump to content
Dogomania

MIX AKITOWY SZUKA DOMKU!!!!!!! a ja nie moge mu go dać!!

Recommended Posts

Posted

[B]POMÓŻCIE PROSZĘ!!!!!
nie wiem czy mogę wklejać tu swoje ogłoszenie ale co tam! mam juz dość proszenia znajomych i sąsiadów o pomoc!
wiec tak:
na początku wakacji przybłąkał się do nas na działkę mix akitki amerykańskiej (u nas na ulicy jest 5 akit, w czym 3 to amerykanki). niestety 2 amerykańskie czasem dają dyla z posesji i stad nasz : Czarny!! tak nazwał Go mój Łukasz.
piesek ma ok 2 lat (jak mówi wet) błąka sie u nas po wsi i jada u nas od ponad 2 miesięcy. nie mogę go przygarnąć bo mój Kircio przy każdej nadarzającej się okazji chce zrobić z Czarnego sito!! strasznie ciężko opiekować się 3 psiakami, z czego jednego cały czas chronić przed atakiem. psina musiała być bita, bo bardzo boi się ludzi, bał się.. teraz jest juz znacznie lepiej. dwa tygodnie temu Czarny zaginał a my właśnie znaleźliśmy dla niego dom!! pani przyjechała po psiaka 400 km a psiaka nie było. :placz::placz::placz:
no i przedwczoraj sie odnalazł: szkoda tylko,ze z dzióra w przedniej łapie. ktoś Go postrzelił (jakiś myśliwy lub wredny wieśniak)!!!!!!!
tak więc wzięłam wolne z pracy i siedzĘ z psinka i moja Tajgusią i opiekujemy się biedactwem. dostał zastrzyki na zakażenie,które niestety wdało się w łapkę. :angryy:
w poniedziałek wracam do pracy i psiak znów zostanie sam na wsi.. i znów zacznie błąkać się po polach i nie wiadomo co Go spotka. szlag mnie trafia, bo Pani która miała się nim zaopiekować dostała wczoraj od rodzinki jakiegoś szczeniaka.. no i nie mamy już dla Czarnego domu.
[SIZE=5]BŁAGAM O POMOC.. JA JUŻ NIE MAM POMYSŁÓW JAK MU POMÓC!!!
MOŻE KTOŚ KOGO ZNACIE PRZYGARNIE CZARNUSZKA CHOĆ NA ZIMĘ???[/SIZE]
mój Kircio zagryzł by Czarnego pod jednym dachem, a mamy tylko dwa pokoje :-(:-(:-(:-(:-(
a oto i On:

[IMG]http://img199.imageshack.us/img199/285/dsc02222p.jpg[/IMG]
[/B]
__________________:-(

• 2 weeks later...
Posted

Taka tu cisza, bo z tego co wiemy Czarny zaginął. Nie ma go od ponad tygodnia.
Ewcik pisała, że szukała go, przez ostatnie 4 dni - intensywnie.
Sama nie wiem, może zrobic jakieś większe. Pomóc Ewcik w poszukiwaniach Czarnego? Co myślicie?
W tym pomóc, niestety, nie mogę:oops:
Najprawdopodobniej jest nawet dom chętny do adopcji. Tylko psa nie ma:p

Posted

witajcie!
od wczoraj na naszej działce urzeduja panowie robotnicy. no i Czarny sie pojawil na jedzonko.. zatem włóczęga żyje i ma sie całkiem nieźle!! ba! to jeszcze nie koniec: dzis była u nas jakas Ruda pani i krzyczała na robotnikow,ze to źle,że karmia psiaka bo ona go przygarnęła a On ciagle jej ucieka do nas itp... tylko pytanie, co to za pańcia jak pies chodzi z dziurawą łapka..? no nic. w kazdym razie moj Łukasza jedzie tam jutro i obada całą sytuacje. mam juz nareszcie naprawiony komp wiec mam codzienny dostep do sieci, także napisze jak sie sprawy maja.
dziekuje za zainteresowanie!!!:loveu::loveu:

Posted

no proszę:cool3:
Tak, tak, jak obada, koniecznie daj znać.
"Ruda pani" powinna coś z tym zrobić. Pies nie może ganiać tak sobie samopas. To przecież takie niebezpieczne jest:p

Dzięki, Szaro:)

Posted

Iwona&Wiki napisał(a):

"Ruda pani" powinna coś z tym zrobić. Pies nie może ganiać tak sobie samopas. To przecież takie niebezpieczne jest:p

Żeby go tylko ta Ruda pani nie uwiązała na łańcuchu jak to w zwyczaju na wsiach bywa. No i może niech go lepiej karmi, żeby nie musiał stołować się po okolicy.

Ewcik- to daj znać, bo jeśli pies ma dom to zdejmiemy go ze strony.
Ogromnie się cieszę, że z łapą w porządku.

Posted

witajcie!
wiesci sa bardzo dobre!! psisko sie odnalazlo, robotnicy zamkneli Go na naszej działce.... i o dziwo psiak dzis nadal był na niej!! Łukasz byl z psiakierm dzis u weta i łapka goi sie bardzo ładnie, piesek przytył i jest w bardzo dobrej kondycji. no ale najwazniejsze jest to,ze jutro w samo południe Czarny jedzie do nowego domku!!!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi:
'ruda pania' mamy w nosie.. ;) prawde mowiac ja rowniez obawialam sie łancucha..
no i mam nadzieje,ze wszystko potoczy sie juz tylko z gorki!!
nie chce sie jeszcze za mocno ekscytowac,bo juz kilka razy psiak "jechał" i nie dojechał..ale jestem pełna optymizmu!
jutro napisze jak najszybciej i opowiem co i jak..
DZIĘKUJĘ... w szczególności Edycie i Iwonie :loveu::loveu::loveu:

Posted

witam!
czarny dzis zawitał u nowych włascicieli i jak narazie wszystko jest dobrze.. nawet zbyt duzy stres Go nie zeżarł.
chiałam podziekować bardzo wszytskim osobom zaangażowanym w pomoc w poszukiwaniach psiaka i jego nowego domku!!!! jak rowniezi przede wszystkim dziewczynom z Fundacji. BARDZO DZIEKUJE ZA SZCZERE CHĘCI I BARDZO SZYBKĄ ODPOWIEDŹ NA PROŚBE O POMOC!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu:
mam nadzieję, że inne psiaki również beda mialy tyle szczescia co Czarnuszek!! pozdrawiam wszystkich serdecznie!!:laola:

Posted

Super:multi:, że Czarny ma dom!. Mam nadzieję, że z niego nie zwieje skoro to taki trochę włóczykij z charakteru. Pewnie będzie próbował wycieczek. Może niech nowi Państwo go nie puszczają bez smyczy do czasu, aż się nie przyzwyczai do nich i otoczenia. I obowiązkowy przegląd szczelności ogrodzenia :)
A w jakie rejony pojechał?

Posted

Czarny pojechał na Roztocze!! ze spacerów napewno nie wieje,bo on nawet obcym na spacerze nie ucieka!! jesli o to chodzi jest to najcudowniejszy psiak na swiecie!! mozna z nim jezdzic przy rowerku bez smyczy i tak trzyma sie bardzo blisko....
gorzej jest jak nowa pańcia wyjdzie do pracy. On nie lubi siedziec sam w domu i na poworku.. itp.. ale Pani została poinformowana i jest na to przygotowana. narazie poki co , wszystko jest ok!!

Posted

Na Roztocze :crazyeye::crazyeye:, a mozna dowiedziec sie dokladnie gdzie...moja babcia mieszka na Roztoczu, cudnie jest tam...a ze Czarny znalazl dom to my tez sie bardzo cieszymy i gratulujemy Ewcik wytrwalosci !!!!!!!!!!!!!

Posted

Ewcik, dziękować to powinnaś sobie i Łukaszowi :D:D:D
A my przyłączamy się do tych podziękowań:D:D:D
Więc do radości ze szczęśliwego zakończenia,
że Czarny wylądował bezpiecznie w swoim nowym domu
dołącz buziaki od nas za Waszą pomoc temu łobuzowi!:loveu:
Za ogromną determinację!:loveu::loveu:
Jesteście wspaniali!:loveu::loveu::loveu: Dzięki!