mikoada Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 zerduszko napisał(a): Kurde, nie wiem sama co mam mysleć o tych ludziach. Jak chodze na wizyty dla " moich" psów, to zawsze mam watpliwosci, a jak dla innych to same super domki - nie Ada :eviltong: No ma się rozumieć :cool3: ale miejmy nadzieję, że ten domek okaże się superowy bo jak nie to :mad:, mamy blisko i słowa możemy wprowadzić w czyn :eviltong: Quote
Onaa Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 [quote name='zerduszko']Na kolana nie padłam :eviltong: mam pewne obawy, ale jestem zadowolona. Dla niego to jest szansa, bo diabli wiedzą czy on nie będzie niszczył, wył, siurał. Za smyczą, to on nie przepada :cool1: Do bloków bym go nie dała :roll: Wstepnie wezmą go we czwartek... Podobno Pani rozmawiała juz o psie z katowickiego schronu z wolontariuszką - wiecie kto tam ma wolontariat? Ta babka, która wczoraj pisała mi na komórę, to dorosła kobita.... a napisała mi esa "prosze zadzwonić, bo nie mam nic na koncie". Z ciekawości zadzwoniłam, bo myslałam, że nastka.... nawija o pierdołach, w końcu nie za swoje. Tak się :angryy:, że jej powiedziałam, ze nie wiem gdzie on dokładnie jest - same sobie chciały z koleżanka po niego jechać... ma już 2 samce, jeden w klocie, i ona "nie wie co by zrobiła" jakby się nie dogadały :multi: Kazałam jej jutro zadzwonić, a ona - niech Pani zadzwoni :roll: W Katowicach nie ma wolontariatu, tam chodzi tylko chyba maciaszek albo Lara. Można zapytać. A jeśli chodzi o domek dla psiaczka to to ten co piszesz o nim wyżej ? Quote
zerduszko Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Dogo07 napisał(a):A jeśli chodzi o domek dla psiaczka to to ten co piszesz o nim wyżej ? Nie. Jakoś nie chciałabym dać psa ludziom, których "nie stać" za 5 czy 10 zł doładować telefon, a jedynym impulsem jest podobieństwo do rezydenta - moim zdaniem kompletnie nie przemyślana decyzja. O kastracji czy wizycie mowy by nie było. Tamten domek jest inny - psiak musi się dogadać z dzieckiem, małym, ale z tego co widziałam nie ma z tym problemu. Ogólnie dom dla psa, o którym mało się wie, bo ludzie są wyrozumiali. Jak wspominałam o ewentualnym niszczeniu, to się zasmiali, ze ich malucha na pewno nie przebije, jak ich kotka zrzuciła 1 doniczkę, to młody w tym samym dniu 3 ;) Kotka niestety zaginęła miesiąc temu, nie chca już kota, bo z jednej strony nie chca go trzymać cały czas w domu, a z drugiej takie wypuszczanie źle się może skończyć. Oczywiscie chcieliby kotkę znaleźć lub żeby wróciła, ale chyba stracili najdzieje. O psie myśleli od dawna i naprawdę widać, że nie sa szalenie napaleni na już, tylko mają to przemyslane. Mieli w wekend w góry jechać, ale Pan stwierdził, ze on nie jedzie, bo z takim nowym psem, to nie jest dobry pomysł :razz: Naprawde podejście mają dobre i rozsądne. A jakby co, to my z mikoadą wpadamy, czeszemy i zabieramy psiaka ;) Quote
AgusiaP Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Stop Killing Dogs - the petition to stop brutal dog torture and dog meat consumption in South Korea POWSTRZYMAJMY ZABIJANIE PSÓW -petycja :-(:-(:-(Dziewczynki podpisujcie i posyłajcie dalej Quote
mikoada Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 zerduszko napisał(a): A jakby co, to my z mikoadą wpadamy, czeszemy i zabieramy psiaka ;) służe pomocą :eviltong: chociaż mam nadzieję, że nie będzie potrzebna i pieskowi w nowym domku będzie cudownie :loveu: Quote
malawaszka Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 no jak siępięknie sytuacja rozwija - trzymam nadal :kciuki: domek brzmi fajnie:razz: Quote
mikoada Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 hop hop i jak tam, czy psiaczek jest już w nowym domku?? Quote
zerduszko Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Jestem dopiero w domu. Państwo przyjechali po psiaka. Chłopak spisał się na medal, dał się wziąć na ręce, ufff :p Na płaczące dziecko zareagował wręcz radością :crazyeye: Ludzie byli nim zachwyceni, przywieźli mu smaki, które kulturnie olał. Teraz trzymac kciuki, żeby wszystko było ok :p Maławaszka - zostało allegro wyróżnione, któryś psiak od misiek by nie chciał?? Jak będzie wsio ok, to po co ma sie marnować. :eviltong: Quote
malawaszka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 chciałby chciałby :loveu: Montana nie ma :modla: http://www.dogomania.pl/forum/f1160/duza-czarna-montana-piekna-imponujaca-suka-z-olkusza-szuka-domu-146756/ psiaczku bądź grzeczny :kciuki: Quote
mikoada Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 super super super :) no to teraz tylko trzymam kciuki żeby wszystko było ok i z niecierpliwością czekam na info z nowego domku :) zerduszko a nowi Państwo są z Żor, czy mieszkają gdzieś dalej?? Quote
zerduszko Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Państwo są z Katowic. Maławaszka - poczekam do jutra i zmienię - mam nadzieję :p Ciekawe co karmiciele psa zrobią jak go nie będzie :eviltong: On miał swoja miskę normalnie :p Quote
Onaa Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 zerduszko napisał(a):Pierwsze koty za płoty :multi: Czyli jest dobrze ? Quote
zerduszko Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 Póki co tak. Niech tak już zostanie, bo osiwnę ;) Quote
malawaszka Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 nie osiwniaj nam tu - dobrze będzie - alez psiak miał szczęście :loveu: Quote
Onaa Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Przepraszam za małego offa :oops:, ale nie wiem jak pomóc tym psiakom, zupełnie nie wiem a tak ich żal :-(: http://www.dogomania.pl/forum/f28/wie-o-nas-garstka-ludzi-jak-mamy-znalesc-nowe-domy-psiaki-z-przytulisk-141823/. Quote
Szarotka Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Och to super, ze ten maly sie zalapal :multi::multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
mikoada Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 zerduszko napisał(a):Póki co tak. Niech tak już zostanie, bo osiwnę ;) To cudownie czytać takie wieści, trzymam kciuki żeby nadal było ok i żebyś zerduszko nie osiwła :) Quote
zerduszko Posted October 3, 2009 Author Posted October 3, 2009 Jak on spi spokojnie na tym ostatnim :p Blog Tadeuszka: No i mamy pieska! Quote
mikoada Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 [quote name='zerduszko']Jak on spi spokojnie na tym ostatnim :p Blog Tadeuszka: No i mamy pieska! Cudowny widok, w końcu ma cieplutko i suchutko :) Quote
rita60 Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 mikoada napisał(a):Cudowny widok, w końcu ma cieplutko i suchutko :) I najwazniejsze zeby był bezpieczny i kochany:p Quote
zerduszko Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 [quote name='rita60']I najwazniejsze zeby był bezpieczny i kochany:p[/QUOTE] I nie jest...... diabli wiedzą gdzie jest.... Quote
Szarotka Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 A co sie stalo ???????????????????????? Quote
Recommended Posts