Jump to content
Dogomania

!!!Terierkowaty miziak - mieszkał na ulicy, miał swój dom!!! teraz przepadł ;(

Recommended Posts

Posted

zerduszko napisał(a):

Kurde, nie wiem sama co mam mysleć o tych ludziach. Jak chodze na wizyty dla " moich" psów, to zawsze mam watpliwosci, a jak dla innych to same super domki - nie Ada :eviltong:

No ma się rozumieć :cool3: ale miejmy nadzieję, że ten domek okaże się superowy bo jak nie to :mad:, mamy blisko i słowa możemy wprowadzić w czyn :eviltong:

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zerduszko']Na kolana nie padłam :eviltong: mam pewne obawy, ale jestem zadowolona. Dla niego to jest szansa, bo diabli wiedzą czy on nie będzie niszczył, wył, siurał. Za smyczą, to on nie przepada :cool1: Do bloków bym go nie dała :roll: Wstepnie wezmą go we czwartek...

Podobno Pani rozmawiała juz o psie z katowickiego schronu z wolontariuszką - wiecie kto tam ma wolontariat?

Ta babka, która wczoraj pisała mi na komórę, to dorosła kobita.... a napisała mi esa "prosze zadzwonić, bo nie mam nic na koncie". Z ciekawości zadzwoniłam, bo myslałam, że nastka.... nawija o pierdołach, w końcu nie za swoje. Tak się :angryy:, że jej powiedziałam, ze nie wiem gdzie on dokładnie jest - same sobie chciały z koleżanka po niego jechać... ma już 2 samce, jeden w klocie, i ona "nie wie co by zrobiła" jakby się nie dogadały :multi: Kazałam jej jutro zadzwonić, a ona - niech Pani zadzwoni :roll:

W Katowicach nie ma wolontariatu, tam chodzi tylko chyba maciaszek albo Lara. Można zapytać.
A jeśli chodzi o domek dla psiaczka to to ten co piszesz o nim wyżej ?

Posted

Dogo07 napisał(a):
A jeśli chodzi o domek dla psiaczka to to ten co piszesz o nim wyżej ?

Nie. Jakoś nie chciałabym dać psa ludziom, których "nie stać" za 5 czy 10 zł doładować telefon, a jedynym impulsem jest podobieństwo do rezydenta - moim zdaniem kompletnie nie przemyślana decyzja. O kastracji czy wizycie mowy by nie było.

Tamten domek jest inny - psiak musi się dogadać z dzieckiem, małym, ale z tego co widziałam nie ma z tym problemu. Ogólnie dom dla psa, o którym mało się wie, bo ludzie są wyrozumiali. Jak wspominałam o ewentualnym niszczeniu, to się zasmiali, ze ich malucha na pewno nie przebije, jak ich kotka zrzuciła 1 doniczkę, to młody w tym samym dniu 3 ;) Kotka niestety zaginęła miesiąc temu, nie chca już kota, bo z jednej strony nie chca go trzymać cały czas w domu, a z drugiej takie wypuszczanie źle się może skończyć. Oczywiscie chcieliby kotkę znaleźć lub żeby wróciła, ale chyba stracili najdzieje. O psie myśleli od dawna i naprawdę widać, że nie sa szalenie napaleni na już, tylko mają to przemyslane. Mieli w wekend w góry jechać, ale Pan stwierdził, ze on nie jedzie, bo z takim nowym psem, to nie jest dobry pomysł :razz: Naprawde podejście mają dobre i rozsądne.

A jakby co, to my z mikoadą wpadamy, czeszemy i zabieramy psiaka ;)

Posted

zerduszko napisał(a):

A jakby co, to my z mikoadą wpadamy, czeszemy i zabieramy psiaka ;)

służe pomocą :eviltong: chociaż mam nadzieję, że nie będzie potrzebna i pieskowi w nowym domku będzie cudownie :loveu:

Posted

Jestem dopiero w domu. Państwo przyjechali po psiaka. Chłopak spisał się na medal, dał się wziąć na ręce, ufff :p Na płaczące dziecko zareagował wręcz radością :crazyeye: Ludzie byli nim zachwyceni, przywieźli mu smaki, które kulturnie olał. Teraz trzymac kciuki, żeby wszystko było ok :p

Maławaszka - zostało allegro wyróżnione, któryś psiak od misiek by nie chciał?? Jak będzie wsio ok, to po co ma sie marnować.
:eviltong:

Posted

super super super :) no to teraz tylko trzymam kciuki żeby wszystko było ok i z niecierpliwością czekam na info z nowego domku :) zerduszko a nowi Państwo są z Żor, czy mieszkają gdzieś dalej??

Posted

Państwo są z Katowic.

Maławaszka - poczekam do jutra i zmienię - mam nadzieję :p

Ciekawe co karmiciele psa zrobią jak go nie będzie :eviltong: On miał swoja miskę normalnie :p

Posted

zerduszko napisał(a):
Póki co tak. Niech tak już zostanie, bo osiwnę ;)

To cudownie czytać takie wieści, trzymam kciuki żeby nadal było ok i żebyś zerduszko nie osiwła :)

• 3 months later...