Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rasa: Angielski cocker spaniel
boks: K-1
numer: 1188/09
miasto: Szczecin
sterylizacja: nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: nie
charakter i opis:
Pies trafił do naszego Schroniska 18.09.2009, znaleziony został w okolicy Jeziora Głębokiego i do nas doprowadzony. Zaniedbana sierść (poplątana).
kontakt:
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt
w Szczecinie
al. Wojska Polskiego 247
Szczecin 71-346 .

telefon interwencyjny
całodobowy
091 487 02 81

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Biedak, pewnie ofiara wakacji... :-(

Wrzucę go na forum spanielowe.
Mogę mu też zrobić allegro, ale potrzebowałabym więcej zdjęć i informacji o psiaku.

Allegro nie można

Posted

kamilqax95x napisał(a):

telefon interwencyjny
całodobowy
091 487 02 81

chyba ze chcecie się coś więcej dowiedzieć to dzwońcie na nr powyżej (schroniskowy) i się dowiecie wszystkiego o tym pie i czy nikt się na niego nie zapisał

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Ja też mam Pana i to ze Szczecina chętnego na spanielka, tylko musi lubić dzieci.

a ten szczeciński Agor, co jak sucz dostaje cieczki to agresywny jest? On chyba newt z dziećmi jest wychowywany.., Chyba, ze coś mi się pomyliło

Posted

Byłam, psa widziałam, wygląda bardzo statecznie. Żadnego wybuchu entuzjazmu, żywiołowej radości. Ot, podszedł do kraty, pocieszył się lekko, liznął, i tyle :p

Przepraszam za złą jakość zdjęcia :/

Posted

no to tak:
pies jest ruchliwy, skacze, biega(widać na filmiku).... jak każdy spaniel :p i dlatego wyszła takie zamazane zdjęcia .... potrzebuje na pewno fryzjera bo jest zaniedbany jak wcześniej chyba pisałam nie pamiętam czyli ma poplątaną mokrą sierść nawet się zdążył kołtun ale jest towarzyski :)

Kilka zdjęć :

I filmik

wiem że brzydka jakość

Posted

kopiuje ze strony tozu:
06.10.2009 - prośba schroniska - 5letni cocker spaniel

W dniu dzisiejszym kierowniczka schroniska, p. Hermanowicz poprosiła nas o pomoc w szukaniu domu dla 5letniego cocker spaniela, który trafił do nich 18.09.2009r., doprowadzony z okolic Jeziora Głębokiego. Ma numer 1188/09. Ludzie, którzy przyprowadzili go do schroniska twierdzą, że pies jest agresywny i nieobliczalny, w schronisku jednak nie zaobserwowano niepokojących zachowań. Pies wariuje jedynie kiedy przekracza próg gabinetu lekarskiego. Niestety póki co nie możemy przejąć nad nim opieki ze względu na zapełnione kojce i domy tymczasowe, ale zadeklarowaliśmy pomoc w szukaniu nowego domu. Jeśli dostaniemy zgodę na bezpłatne wydanie go do nowego domu, jego oferta znajdzie się na naszej poczekalni. Pies jest bardzo skołtuniony i zaniedbany, przez co szanse na znalezienie nowego domu maleją - zaproponowaliśmy, że zabierzemy go do psiego fryzjera. Psa oceni również nasza behawiorystka wol.Marta Borowska. Jesteśmy dobrej myśli.

Posted

Ze strony TOZ:

:: 06.10.2009 - prośba schroniska - 5letni cocker spaniel
W dniu dzisiejszym kierowniczka schroniska, p. Hermanowicz poprosiła nas o pomoc w szukaniu domu dla 5letniego cocker spaniela, który trafił do nich 18.09.2009r., doprowadzony z okolic Jeziora Głębokiego. Ma numer 1188/09. Ludzie, którzy przyprowadzili go do schroniska twierdzą, że pies jest agresywny i nieobliczalny, w schronisku jednak nie zaobserwowano niepokojących zachowań. Pies wariuje jedynie kiedy przekracza próg gabinetu lekarskiego. Niestety póki co nie możemy przejąć nad nim opieki ze względu na zapełnione kojce i domy tymczasowe, ale zadeklarowaliśmy pomoc w szukaniu nowego domu. Jeśli dostaniemy zgodę na bezpłatne wydanie go do nowego domu, jego oferta znajdzie się na naszej poczekalni. Pies jest bardzo skołtuniony i zaniedbany, przez co szanse na znalezienie nowego domu maleją - zaproponowaliśmy, że zabierzemy go do psiego fryzjera. Psa oceni również nasza behawiorystka wol.Marta Borowska. Jesteśmy dobrej myśli.

06.10.2009

Zgodnie z obietnicą, Marta wzięła psa na spacer, podczas którego oceniła jego charakter. Pies jest bardzo pozytywny, nie przejawia żadnej agresji. Jutro zostanie ostrzyżony a zaraz po tym trafi do domu tymczasowego, gdzie będzie oczekiwał na nowy dom.

/red/

06.10.2009

Niestety jeszcze tego samego dnia pies musiał wrócić do kojca - okazało się, że ma bardzo silny charakter, z którym tymczasowi opiekunowie nie potrafili sobie poradzić. Jeśli czegoś chce - wymusza to kłapiąc zębami.

/red/

07.10.2009

Pies trafił do ośrodka szkoleniowego GROM, gdzie zostanie oceniony przez szkoleniowca Pana Stanisława Śniegulskiego.

/red/

12.10.2009

Niestety w ubiegłą sobotę doszło do pogryzienia córki trenera przez psa. Wg opinii fachowców pies przejawia oznaki agresji spowodowanej prawdopodobnie przez smutną przeszłość, której nie znamy i nie wiemy jak go traktowano.

Po konsultacji z Ośrodkiem Szkoleniowym Grom ustaliliśmy, iż należy psa poddać eutanazji.

Zgłosiłam do PIW w Szczecinie sytuację z pogryzieniem, opowiedziałam historię psa od momentu doprowadzenia go do schroniska przez nieznane osoby, poinformowałam o obserwacji psa w schronisku pod kątem wścieklizny gdyż wcześniej już pokąsał ludzi.

Obecnie oczekujemy na przyjazd lekarza weterynarii z PIW, gdyż psa trzeba poddać oględzinom i natychmiastowej obserwacji po której będziemy go mogli zgodnie z prawem poddać eutanazji.

Dostarczenia psa do naszej siedziby zobowiązała się Marta Borowska.

insp.Karolina Jurzysta

13.10.2009

Wydano decyzję na podst., której wykluczono wystąpienie choroby zakaźnej - wścieklizny i umorzono postępowanie.

Dokonaliśmy humanitarnej eutanazji.

/red/

14.10.2009

Wg uzyskanych informacji, w schronisku pies nie był obserwowany pod kątem wścieklizny. Po przyprowadzeniu go przez osoby, które go znalazły pies pozostał w schronisku i odbywał 2 tygodniową kwarantannę. Został tam również z dniem przyjęcia zaszczepiony przeciwko wściekliźnie.

/red/