kamilqax95x Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 płeć: pies wiek: 5 lat rasa: Angielski cocker spaniel boks: K-1 numer: 1188/09 miasto: Szczecin sterylizacja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: nie charakter i opis: Pies trafił do naszego Schroniska 18.09.2009, znaleziony został w okolicy Jeziora Głębokiego i do nas doprowadzony. Zaniedbana sierść (poplątana). kontakt: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Szczecinie al. Wojska Polskiego 247 Szczecin 71-346 . telefon interwencyjny całodobowy 091 487 02 81 Quote
Asia & Ginger Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Biedak, pewnie ofiara wakacji... :-( Wrzucę go na forum spanielowe. Mogę mu też zrobić allegro, ale potrzebowałabym więcej zdjęć i informacji o psiaku. Quote
kamilqax95x Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 Asia & Ginger napisał(a):Biedak, pewnie ofiara wakacji... :-( Wrzucę go na forum spanielowe. Mogę mu też zrobić allegro, ale potrzebowałabym więcej zdjęć i informacji o psiaku. Allegro nie można Quote
Asia & Ginger Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 kamilqax95x napisał(a):Allegro nie można Dlaczego? Możesz napisać coś więcej? A można robić jakiekolwiek ogłoszenia? :roll: Quote
GoskaGoska Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 a ja mam chętnych na spaniela - czy ewentualnie by była możliwość pomoc w transporcie do Wrocławia , bo nie wiem czy proponowac Pani? Quote
Asia & Ginger Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Ja też mam Pana i to ze Szczecina chętnego na spanielka, tylko musi lubić dzieci. GoskaGoska zajrzyj do tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f66/spanielki-szukajace-nowych-domkow-prosze-nie-pisac-w-tym-watku-121612/ Quote
kamilqax95x Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 Ale jak już to dopiero 2.10.09 bo jest jeszcze na kwarantannie Quote
kamilqax95x Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 kamilqax95x napisał(a): telefon interwencyjny całodobowy 091 487 02 81 chyba ze chcecie się coś więcej dowiedzieć to dzwońcie na nr powyżej (schroniskowy) i się dowiecie wszystkiego o tym pie i czy nikt się na niego nie zapisał Quote
Kajusza Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Przepraszam za offa - ale proszę o pomoc w szukaniu domu dla Saby!! http://www.dogomania.pl/forum/f28/wesola-saba-szuka-domu-136105/ z góry dziękuje!! Quote
Sebriel Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Asia & Ginger napisał(a):Ja też mam Pana i to ze Szczecina chętnego na spanielka, tylko musi lubić dzieci. a ten szczeciński Agor, co jak sucz dostaje cieczki to agresywny jest? On chyba newt z dziećmi jest wychowywany.., Chyba, ze coś mi się pomyliło Quote
Sebriel Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Byłam, psa widziałam, wygląda bardzo statecznie. Żadnego wybuchu entuzjazmu, żywiołowej radości. Ot, podszedł do kraty, pocieszył się lekko, liznął, i tyle :p Przepraszam za złą jakość zdjęcia :/ Quote
kamilqax95x Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 no to tak: pies jest ruchliwy, skacze, biega(widać na filmiku).... jak każdy spaniel :p i dlatego wyszła takie zamazane zdjęcia .... potrzebuje na pewno fryzjera bo jest zaniedbany jak wcześniej chyba pisałam nie pamiętam czyli ma poplątaną mokrą sierść nawet się zdążył kołtun ale jest towarzyski :) Kilka zdjęć : I filmik wiem że brzydka jakość Quote
Asia & Ginger Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Jaki smutas, tak siedzi w kącie... :-( Quote
aicrew Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 kopiuje ze strony tozu: 06.10.2009 - prośba schroniska - 5letni cocker spaniel W dniu dzisiejszym kierowniczka schroniska, p. Hermanowicz poprosiła nas o pomoc w szukaniu domu dla 5letniego cocker spaniela, który trafił do nich 18.09.2009r., doprowadzony z okolic Jeziora Głębokiego. Ma numer 1188/09. Ludzie, którzy przyprowadzili go do schroniska twierdzą, że pies jest agresywny i nieobliczalny, w schronisku jednak nie zaobserwowano niepokojących zachowań. Pies wariuje jedynie kiedy przekracza próg gabinetu lekarskiego. Niestety póki co nie możemy przejąć nad nim opieki ze względu na zapełnione kojce i domy tymczasowe, ale zadeklarowaliśmy pomoc w szukaniu nowego domu. Jeśli dostaniemy zgodę na bezpłatne wydanie go do nowego domu, jego oferta znajdzie się na naszej poczekalni. Pies jest bardzo skołtuniony i zaniedbany, przez co szanse na znalezienie nowego domu maleją - zaproponowaliśmy, że zabierzemy go do psiego fryzjera. Psa oceni również nasza behawiorystka wol.Marta Borowska. Jesteśmy dobrej myśli. Quote
Asia & Ginger Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 W takim razie może polecę fryzjera, hodowczyni cocker spanieli ze Szczecina (Hodowla Caminada*PL Wioletta Barbara Nowak): Dane kontaktowe: Animalia.pl :: Ogłoszenia :: Katalog hodowli :: Caminada Telefon: 601704075 Adres e-mail: [email protected] telefon: 914640883 po 19.00 Komunikator GG: 1443761 Godziny kontaktu:19-22 Quote
kamilqax95x Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 Ze strony TOZ: :: 06.10.2009 - prośba schroniska - 5letni cocker spaniel W dniu dzisiejszym kierowniczka schroniska, p. Hermanowicz poprosiła nas o pomoc w szukaniu domu dla 5letniego cocker spaniela, który trafił do nich 18.09.2009r., doprowadzony z okolic Jeziora Głębokiego. Ma numer 1188/09. Ludzie, którzy przyprowadzili go do schroniska twierdzą, że pies jest agresywny i nieobliczalny, w schronisku jednak nie zaobserwowano niepokojących zachowań. Pies wariuje jedynie kiedy przekracza próg gabinetu lekarskiego. Niestety póki co nie możemy przejąć nad nim opieki ze względu na zapełnione kojce i domy tymczasowe, ale zadeklarowaliśmy pomoc w szukaniu nowego domu. Jeśli dostaniemy zgodę na bezpłatne wydanie go do nowego domu, jego oferta znajdzie się na naszej poczekalni. Pies jest bardzo skołtuniony i zaniedbany, przez co szanse na znalezienie nowego domu maleją - zaproponowaliśmy, że zabierzemy go do psiego fryzjera. Psa oceni również nasza behawiorystka wol.Marta Borowska. Jesteśmy dobrej myśli. 06.10.2009 Zgodnie z obietnicą, Marta wzięła psa na spacer, podczas którego oceniła jego charakter. Pies jest bardzo pozytywny, nie przejawia żadnej agresji. Jutro zostanie ostrzyżony a zaraz po tym trafi do domu tymczasowego, gdzie będzie oczekiwał na nowy dom. /red/ 06.10.2009 Niestety jeszcze tego samego dnia pies musiał wrócić do kojca - okazało się, że ma bardzo silny charakter, z którym tymczasowi opiekunowie nie potrafili sobie poradzić. Jeśli czegoś chce - wymusza to kłapiąc zębami. /red/ 07.10.2009 Pies trafił do ośrodka szkoleniowego GROM, gdzie zostanie oceniony przez szkoleniowca Pana Stanisława Śniegulskiego. /red/ 12.10.2009 Niestety w ubiegłą sobotę doszło do pogryzienia córki trenera przez psa. Wg opinii fachowców pies przejawia oznaki agresji spowodowanej prawdopodobnie przez smutną przeszłość, której nie znamy i nie wiemy jak go traktowano. Po konsultacji z Ośrodkiem Szkoleniowym Grom ustaliliśmy, iż należy psa poddać eutanazji. Zgłosiłam do PIW w Szczecinie sytuację z pogryzieniem, opowiedziałam historię psa od momentu doprowadzenia go do schroniska przez nieznane osoby, poinformowałam o obserwacji psa w schronisku pod kątem wścieklizny gdyż wcześniej już pokąsał ludzi. Obecnie oczekujemy na przyjazd lekarza weterynarii z PIW, gdyż psa trzeba poddać oględzinom i natychmiastowej obserwacji po której będziemy go mogli zgodnie z prawem poddać eutanazji. Dostarczenia psa do naszej siedziby zobowiązała się Marta Borowska. insp.Karolina Jurzysta 13.10.2009 Wydano decyzję na podst., której wykluczono wystąpienie choroby zakaźnej - wścieklizny i umorzono postępowanie. Dokonaliśmy humanitarnej eutanazji. /red/ 14.10.2009 Wg uzyskanych informacji, w schronisku pies nie był obserwowany pod kątem wścieklizny. Po przyprowadzeniu go przez osoby, które go znalazły pies pozostał w schronisku i odbywał 2 tygodniową kwarantannę. Został tam również z dniem przyjęcia zaszczepiony przeciwko wściekliźnie. /red/ Quote
Asia & Ginger Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Szkoda psiaka... :placz: Ale lepsze to niż miałby gnić całe życie w schronisku... :-( Dla spanielka [*] [*] [*] :-( :-( :-( Quote
Recommended Posts