ania_kielce Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Zorka jest piękną suczką, która przybłąkała sie do naszej stajni w końcu czerwca. Jest bardzo optymistycznie nastawiona do życia, łagodna dla dorosłych i dzieci, bezproblemowo nawiązała kontakt z naszymi pięcioma psami, nawet z kotami potrafi się dogadać. Jest młodziutka nie ma roku, lecz w pewnien sposób doświadczona przez życie, lekko utyka na nogę na skutek prawdopodobnie starego złamania. Jednym jej felerem jest to , że gania za końmi:mad: W tej chwili Zorka jest u mnie w domu po zabiegu sterylizacji, ale dziś muszę ją odwieźć do stajni i trochę się boję, że zrobi sobie krzywde (np rozdrapie szwy). MOŻE KTOŚ MÓGŁBY JĄ PRZYGARNĄĆ NA 10 DNI do czasu zdjęcia szwów?? Szukamy dla suni także domku stałego. Quote
ewelinka_m Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 a jak z chodzeniem na smyczy? weterynarz robiący sterylkę obejrzał tą łapkę na którą ona utyka? Quote
ania_kielce Posted September 20, 2009 Author Posted September 20, 2009 Nie oglądał, bo sterylizacja była sprawa priorytetową, łapkę zobaczymy na zdjęciu szwów. Co do chodzenia na smyczy- nie rzuca się, jedynie co, jak nie ma ochoty isc to się kładzie trzeba ja bardzo motywowac zeby szła dalej. Ogólnie to spowodowane było tym, ze jej sie u mnie nie podobało, jak wyszła na dwór to szła fajnie, ale jak przychodziło do zawrocenia w stronę bloku kładła się co trzy kroki, a do klatki to juz ją musiałam wnosić. W domu ciężko obrażona nawet ucha nie podnosiła jak ją wołałam, ale juz w aucie w stronę stajni odzyła bardzo, jak sie zatrzymalismy to w locie ją łapałam z auta, taka szczęsliwa ze wróciła. Teraz jest zamknięta, ma pościelone słomą i derkami, wodę ma, dostanie raz dziennie jeść. Problem w tym ze nikt nie bedzie jej pilnował czy się nie drapie i nie gryzie. Ech....czuję, ze tak posiedzi do zdjęcia szwów i moge mieć tylko nadzieję, ze nic sobie nie zrobi. A ona i tak woli tam sama w zamknięciu siedzieć niż u mnie w domu. Quote
andzia69 Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 co u suni?Ania - żeby znaleźć domek małej to musisz tu zaglądać...nawet nie mamy namiarów do ogłoszeń... Quote
Eruane Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Konieczne namiary do ogłoszeń. Przydałby się faktycznie DT na czas do zdjęcia szwów. Ewelinko, chodzenie na smyczy jakoś sieprzerobi, ważne ,że sunia zrównoważona i łagodna. Quote
andzia69 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 i cisza...nie wiadomo co z sunią, nie wiadomo na kogo dawać ogłoszenia...nic nie wiadomo... Quote
Recommended Posts