Jump to content
Dogomania

Hodowle buldożkow francuskich (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

_beatka_ napisał(a):
przyznam szczerze że poza nauka są dlugie 1,5godzinne wyjścia z psem i jak wróce z tego lodowatego dworu to jedyne o czym marzę to cieplutkie łóżko :lol:

no ale na szczęscie teraz jest znowu parę cieplutkich dni :)

a nauka najważniejsza pamiętaj :)

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

_beatka_ napisał(a):
tylko w zimę ciężko się uczyc jak się lezy pod kocykiem i momentalnie robi się ciepło i zachciewa mi się spać :D
Beatk, a co to ma wspólnego z hodowlą buldożków francuskich. Bardzo Cię proszę , postaraj się trzymać tematu. tu jest temat o hodowlah buldożków

Posted

_beatka_ napisał(a):
wybacz Draczyn, ale to Ty zaczełaś temat mojej nauki, ja go tylko kontynuowalam, ale masz racje to nie ten topic :D
Masz rację Beatko

Posted

Byliśmy dziś pod Warszawą w hodowli Rejentówka, aby zobaczyć szczeniaczki po Kubusiu. Jestem zauroczona. Małutkie przepiękne stworzonka. Duże łebki, grube łapeczki, no i przede wszystkim wszystkie króciutkie. Jest 6 płowych (beżowych) i 2 pręguski, czyli marengo. Prosili o wybranie najładniejszych, ale nie byliśmy w stanie tego zrobić - tak wyrównany miot. Cudeńka. A pozatym mieli małe 4 tygodniowe goldeny - bajka - małe pluszowe misiaczki. Wzięłam takie maleństwo na kolana i nie mogłam się z nim rożstać. Wizyta bardzo udana, no i hodowcy przemili i bardzo gościnni. Wszystkie psy przebywają w ciple w domu. Mają duży teren do biegania, aż miło popatrzeć

Posted

misiaczek napisał(a):
Draczyn, nie porobiłaś fotek przypadkiem?
No właśnie przygotowaliśmy aparat i stare sklerozy, zapomnieliśmy go wziąść, ale hodowca obiecał, że porobi fotki i nam prześle, tylko chwilowo ma popsuty komputer. Strasznie żałuję, bo to naprawdę ślicznoty. A te małe goldeny, to naprawdę, jak pluszowe misiaczki - cudeńka

Posted

Draczyn dziękowałam Ci za przyznanie mi racji :wink: co do krótkości buldożków to spotkałam się juz parę razy z opinia właścicieli buldozków, że Bajtus jest bardzo ładny bo jest krótki i na grube lapki :-? na początku pomyslałam ze chcieli mi delikatnie zasugerować, że jest niewymairowy, ale widzę ,że to chyba dobre cechy?

Posted

_beatka_ napisał(a):
Draczyn dziękowałam Ci za przyznanie mi racji :wink: co do krótkości buldożków to spotkałam się juz parę razy z opinia właścicieli buldozków, że Bajtus jest bardzo ładny bo jest krótki i na grube lapki :-? na początku pomyslałam ze chcieli mi delikatnie zasugerować, że jest niewymairowy, ale widzę ,że to chyba dobre cechy?
To mieli racje. Powinien być w zasadzie krótki, ale też ni za krótki. Jeżeli Cię to interesuje, to przeczytaj wzorzec buldożka, który jest poniżej u nas w buldożkowym temacie umieszczony, to zobaczysz jakie Bajtuś ma zalety i jaki bf powinie być

Posted

_beatka_ napisał(a):
przeczytam :D jak dla mnie to on jest bardzo zblizony budową do Twoich buldozków
Bo jego mamusia to córka mojej suki i jest z mojej hodowli

Posted

_beatka_ napisał(a):
moze nie jest az tak umięśniony jak Twój kubuś czy Tobiaszek, bo jego tata nie był aż tak nasywny, ale on chyba z budowy bardziej pjest w mamusie :)
Przedewszystkim Beatko, dlatego, że to jeszcze młody piesek, a buldożki nabierają pełnej urody póżniej niż inne rasy psów

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...