JustynaJK Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 _beatka_ napisał(a):przyznam szczerze że poza nauka są dlugie 1,5godzinne wyjścia z psem i jak wróce z tego lodowatego dworu to jedyne o czym marzę to cieplutkie łóżko :lol: no ale na szczęscie teraz jest znowu parę cieplutkich dni :) a nauka najważniejsza pamiętaj :)
Draczyn Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 Ucz się ucz Beatko, a garb ci ddddduuuuuuuuuuuuuuużżżżżżżżżżżżżżży wyrośnie
_beatka_ Posted October 23, 2005 Posted October 23, 2005 nie wyrosnie bo najbardziej lubie sie uczyc na leżąco :wink:
JustynaJK Posted October 24, 2005 Posted October 24, 2005 ja też wiedzę przyswajam tylko na leżąco :)
_beatka_ Posted October 24, 2005 Posted October 24, 2005 tylko w zimę ciężko się uczyc jak się lezy pod kocykiem i momentalnie robi się ciepło i zachciewa mi się spać :D
Draczyn Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 _beatka_ napisał(a):tylko w zimę ciężko się uczyc jak się lezy pod kocykiem i momentalnie robi się ciepło i zachciewa mi się spać :DBeatk, a co to ma wspólnego z hodowlą buldożków francuskich. Bardzo Cię proszę , postaraj się trzymać tematu. tu jest temat o hodowlah buldożków
_beatka_ Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 wybacz Draczyn, ale to Ty zaczełaś temat mojej nauki, ja go tylko kontynuowalam, ale masz racje to nie ten topic :D
Draczyn Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 _beatka_ napisał(a):wybacz Draczyn, ale to Ty zaczełaś temat mojej nauki, ja go tylko kontynuowalam, ale masz racje to nie ten topic :DMasz rację Beatko
Draczyn Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 _beatka_ napisał(a)::D dziekujęBeatko, za co Ty mi dziękujesz?
Draczyn Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Byliśmy dziś pod Warszawą w hodowli Rejentówka, aby zobaczyć szczeniaczki po Kubusiu. Jestem zauroczona. Małutkie przepiękne stworzonka. Duże łebki, grube łapeczki, no i przede wszystkim wszystkie króciutkie. Jest 6 płowych (beżowych) i 2 pręguski, czyli marengo. Prosili o wybranie najładniejszych, ale nie byliśmy w stanie tego zrobić - tak wyrównany miot. Cudeńka. A pozatym mieli małe 4 tygodniowe goldeny - bajka - małe pluszowe misiaczki. Wzięłam takie maleństwo na kolana i nie mogłam się z nim rożstać. Wizyta bardzo udana, no i hodowcy przemili i bardzo gościnni. Wszystkie psy przebywają w ciple w domu. Mają duży teren do biegania, aż miło popatrzeć
Draczyn Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 misiaczek napisał(a):Draczyn, nie porobiłaś fotek przypadkiem?No właśnie przygotowaliśmy aparat i stare sklerozy, zapomnieliśmy go wziąść, ale hodowca obiecał, że porobi fotki i nam prześle, tylko chwilowo ma popsuty komputer. Strasznie żałuję, bo to naprawdę ślicznoty. A te małe goldeny, to naprawdę, jak pluszowe misiaczki - cudeńka
_beatka_ Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Draczyn dziękowałam Ci za przyznanie mi racji :wink: co do krótkości buldożków to spotkałam się juz parę razy z opinia właścicieli buldozków, że Bajtus jest bardzo ładny bo jest krótki i na grube lapki :-? na początku pomyslałam ze chcieli mi delikatnie zasugerować, że jest niewymairowy, ale widzę ,że to chyba dobre cechy?
Draczyn Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 _beatka_ napisał(a):Draczyn dziękowałam Ci za przyznanie mi racji :wink: co do krótkości buldożków to spotkałam się juz parę razy z opinia właścicieli buldozków, że Bajtus jest bardzo ładny bo jest krótki i na grube lapki :-? na początku pomyslałam ze chcieli mi delikatnie zasugerować, że jest niewymairowy, ale widzę ,że to chyba dobre cechy?To mieli racje. Powinien być w zasadzie krótki, ale też ni za krótki. Jeżeli Cię to interesuje, to przeczytaj wzorzec buldożka, który jest poniżej u nas w buldożkowym temacie umieszczony, to zobaczysz jakie Bajtuś ma zalety i jaki bf powinie być
_beatka_ Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 przeczytam :D jak dla mnie to on jest bardzo zblizony budową do Twoich buldozków
Draczyn Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 _beatka_ napisał(a):przeczytam :D jak dla mnie to on jest bardzo zblizony budową do Twoich buldozkówBo jego mamusia to córka mojej suki i jest z mojej hodowli
Draczyn Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 _beatka_ napisał(a):wiem, pan Staś wszystko nam wyjasnił :DNo to nie powinnaś się dziwić, że jest podobny do naszych psów. to prawidłowe
_beatka_ Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 moze nie jest az tak umięśniony jak Twój kubuś czy Tobiaszek, bo jego tata nie był aż tak nasywny, ale on chyba z budowy bardziej pjest w mamusie :)
Draczyn Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 _beatka_ napisał(a):moze nie jest az tak umięśniony jak Twój kubuś czy Tobiaszek, bo jego tata nie był aż tak nasywny, ale on chyba z budowy bardziej pjest w mamusie :)Przedewszystkim Beatko, dlatego, że to jeszcze młody piesek, a buldożki nabierają pełnej urody póżniej niż inne rasy psów
_beatka_ Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 to kiedy mam sie spdziewać po nim kulturysty? :wink:
Draczyn Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 _beatka_ napisał(a):to kiedy mam sie spdziewać po nim kulturysty? :wink:W większości przypadków ma to miejsce w wieku 2 - 2,5 roku
Recommended Posts