leni356 Posted December 27, 2009 Author Posted December 27, 2009 [quote name='mgie']O to super :) a wiadomo jak dogaduje się z innymi psami? W schronie podobno zęby pokazywała ... ale to pewnie ze strachu.[/QUOTE] Na początku powarkiwała na Limbę, teraz już mniej Quote
Madallena Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 [quote name='leni356'][B]Dogo07[/B], wyczyść skrzynkę, nie mogę wysłać pw :) A ja jak zwykle pomęczę o fundusze - 28 grudnia do dt jedzie Yoko :multi: Na początku stycznia do Zuzi pojedzie kudłaczek w typie PONa. [COLOR=Red][B]Bardzo prosimy o wsparcie skarpetki [/B][/COLOR] Yoko bidulka marznie w schronisku :-( [IMG]http://img20.imageshack.us/img20/6987/p1040244b.jpg[/IMG][/QUOTE] Nie wiem gdzie Yoko planowo miala jechac, do ktorego DT ale jutro przyjezdza do Warszawy i biore ja do siebie. Nie wiem o niej kompletnie nic, dowiem sie jutro :P Trzymajcie kciuki! i pomozcie mi znalezc jej DS :) Quote
mgie Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Uroczy uciekinier Kumpel [img]http://images30.fotosik.pl/309/9fe6f081593ae297.jpg[/img] [img]http://images37.fotosik.pl/44/1cdf88047d94c3bd.jpg[/img] [url]http://www.dogomania.pl/threads/128193-Kumpel-A-liczny-kudA-atek-znA-w-w-schronisku-Szukamy-domu[/url] Quote
leni356 Posted December 27, 2009 Author Posted December 27, 2009 [quote name='Madallena']Nie wiem gdzie Yoko planowo miala jechac, do ktorego DT ale jutro przyjezdza do Warszawy i biore ja do siebie. Nie wiem o niej kompletnie nic, dowiem sie jutro :P Trzymajcie kciuki! i pomozcie mi znalezc jej DS :)[/QUOTE] No to super :) Miała jechać do Malagos, ale na pewno znajdzie się inna bidulka w potrzebie Quote
mgie Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 [quote name='Talcott']Cuuudny! A czemu uciekinier?[/QUOTE] Wszystko pisze na jego wątku. Ma na swoim koncie kilka ucieczek. Quote
Madallena Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 ja przepraszam, ze podjelam decyzje bez ustalen, ale dzisiaj znalazl sie dodatkowy DT a jutro jest transport z Zamoscia malej Bialej. Pomyslalam, ze moge wziac cos w potrzebie co jest w planach i przypomnialam sobie o tej szorstkiej bidulce... :) Quote
leni356 Posted December 27, 2009 Author Posted December 27, 2009 [quote name='Madallena']ja przepraszam, ze podjelam decyzje bez ustalen, ale dzisiaj znalazl sie dodatkowy DT a jutro jest transport z Zamoscia malej Bialej. Pomyslalam, ze moge wziac cos w potrzebie co jest w planach i przypomnialam sobie o tej szorstkiej bidulce... :)[/QUOTE] Bierz oczywiście jak najbardziej, bidulka z niej straszna :( Quote
Madallena Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 w kolejce na DT do mnie czeka ktorys lobuziak z Glowna. Takie male pol kudlate... tylko ktos moglby je tam odwiedzic...:( Quote
Olga7 Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Leni -a czy tego srebrnego kudlacza z przytuliska w Kazimierzu Wlkp. możesz umiescic także : /post-133/ oraz z postu 135 - czarnego tri-colorka także ? [URL]http://www.dogomania.pl/threads/141823-Wie-o-nas-garstka-ludzi-Jak-mamy-znaleA-AE-nowe-domy-Psiaki-z-Przytulisk?p=13766541#post13766541[/URL] no i malego ,ślicznego kudlatego Dziadka -także .. Quote
Madallena Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Lenka, ktora stacjonowala w hotelu u megi1 zaadoptowana :) Dlatego na jej watku napomknelam o Wojtusiu z Glowna. przeciez to odbicie lustrzane Lenki, tylko z siusiakiem :) Wsparcia tam potrzebuje, moze dziewczyny zgodza sie, zeby wskoczyl na miejsce Lenki? oby...;( Quote
Onaa Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Kudłacz ma szanse na domek, ale schronisko uważa, że to psiak starszy i że całe życie spędził na polu, i do mieszkania się nie nadaje (może mieć kłopoty z zachowaniem czystości, no i czy się przyzwyczai do życia w bloku ). Widziałby dla psiaka dom z ogródkiem. Nie wiem co robić :(. Quote
Talcott Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 A co oni tacy uparci!!! Jeśli domek ma czas i cierpliwość to pies szybko złapie co i jak. Mój Teoś też nie młodzieniec i musiał mieć troszkę czasu na opanowanie schroniskowych nawyków - a teraz nie ma panie dzieju większego sybaryty i kanapowca!!!! Hi Hi!!!! Quote
magda z. Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Dogo nasz Betthoven był w schronie 8 lat, jest dziadkiem, a został niedawno wrocławianinem-jeździ tramwajem, a nawet buty przynosi jak chce wyjść na dwór. Mieszkał przy budzie, a wcześniej nie wiadomo... [URL]http://www.dogomania.pl/threads/147736-13-letni-BethowenMA-DOM-dziAE-kuje-wszystkim-za-pomoc[/URL] mój osobisty Bismarck też był brany w "ciemno" i wołał od początku, a też starszy Quote
Talcott Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Ja nawet nie miałam zdjęcia Teosia!!! Teraz nawet schody ruchome to dla niego pikuś!!!! Quote
Onaa Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Czyli uważacie że psiak sie powinien dostosować do domowych warunków, i nauczyć zachowania czystości. Mimo wieku i stażu w schronisku. Mnie też sie tak wydawało. Tylko jak schron o tych racjach przekonać. Quote
Talcott Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Trochę czasu, wyrozumiałości i miłości i już!!!! Quote
magda z. Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 nasza cc też pojechała przed świętami-ma 3,5 roku, od 3 lat w schronie i też daje radę. W zasadzie nie ma reguły, ale z tego co czytałam na dogo to wiele psów poszło ze schronu i nie paskudzi-mój tylko oznaczał teren-dostało się spódnicy mojej mamy na dzień dobry;) Quote
Talcott Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Teoś dwa razy objadł mi tapicerkę z drzwi = a 350 złotych każda - zanim zrozumiał że jak wychodzę to wrócę! tapicer płakał ze śmiechu na moje wezwania! teraz mamy święty spokój i psiego gentelmana:evil_lol: Quote
magda z. Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 mój poprzedni pies też jamniol miał tendencję do destrukcji, ale Bismarck o dziwo ok, chociaż po czasie doczytałam w jego wątku, że w hoteliku miał za uszami, ale w domu nic, mam go od 3 lat i nawet kartki, nic nie wciągnał ani nie podarł-a był psem, który bał sie wszystkiego. Cenzor jak była burza to potrafił mi nawet kablówkę przegryźć, książki namiętnie oporządzał jak był szczylem, kapcie przez całe życie, a jak miał biegunkę to mnie budziły jego haftciki post factum-tak z nerwów strzelał, a Bismarck to mnie nawet w nocy obudzi w takiej sytuacji. Nie ma reguły, a psu naprawdę zalezy na nowym domu i się stara, a większośc psów jest mądra:) Quote
Talcott Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Najważniejsze żeby Pańci czy Pańciowi starczyło rozumu!!! Quote
Onaa Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Tylko że to schronisko nie chce psiaka dać do mieszkania :(. Quote
Talcott Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Jeja oni z.... spadli?????? To chyba trzeba im nabujać ile wejdzie i już! Myślał by kto że to taka troska, tfu! Quote
Onaa Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 To wszystko jest bez sensu. Jest mi bardzo przykro :(. Quote
Recommended Posts