*Jot* Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Pięknie Tofik wygląda :loveu: Pozdrawiam :multi: Quote
Yoko2009 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Ale piękny Tofik, jaki zarosnięty już:) pozdrawiamy wieczornie Quote
Juustii Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 Hehe według mnie taki rozczochrany i nieogarnięty ;] ale co ja poradzę na to, że ja go poczeszę ładnie, a on to rozwala :D Quote
Juustii Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 cześć wszystkim :D z góry przepraszam za nieobecność ;) informuję uroczyście, że Tofiś ma dziś 11 miesięcy :multi::multi::multi::multi::multi: a łobuz dalej z niego taki sam :eviltong: Mam takie pytanie: czy to, że zaczął mi ostatnio sikać gdzie popadnie w domu może być spowodowane dojrzewaniem? :shake: bo już nie wiem jak mam sobie z tym poradzić :-( Pozdrawiamy serdecznie :D Quote
Doti1986 Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Niesyty nie poradzę bo nie wiem jak z tam z chłopcami kiedy w nich hormony buzują;) No i oczywiście naj dla Toffisia;) Quote
Angelika_Roser Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 [CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]Zapraszamy do nas na jutrzejsze urodzinki :loveu:[/FONT][FONT=Comic Sans MS] będzie tort jak mi się uda :lol:[/FONT][/B] [/CENTER] Quote
Pegaza Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Witam i zycze dla Tofika wszystkiego najlepszego:) pancia takie cieplo za oknem i Ty mnie w ciuchy ubierasz;) napewno probuje znaczyc swoj teren;) Quote
Juustii Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 ale to juz trwa tydzień :( przedtem był nauczony, że sikał na mate, a teraz mi leje po podłogach :( Quote
iwa63 Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Wszystkiego naj naj dla Toficzka:BIG: Co do sikania w domku to nie mamy takich problemów bo Toff już nie sika w domu i może długo wytrzymać ,na upartego to mógłby wychodzić 3 razy da dzień:) Quote
Doti1986 Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 My tam robimy 3 spacerki na dzień i nie mamy Awarii w domku;) Quote
Juustii Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 u mnie jest tak, że Tofik od małego nie chciał robić na podwórku ;/ ale nauczyłam go żeby na mate chodził i na balkon ;] ale ostatnio strasznie mnie niepokoi to co się z nim dzieje ;/ widać, żę trzyma siuśki (czasem wysika się tylko z 2 razy na dzień) a jego mocz ma intensywny kolor i zapach ;/ wygląda to tak jakby trzymał, a potem nagle mu się tak chce siku, że nawet nie kontroluje tego, że nie jest na macie ;/ hmm może ma jakieś zapalenie pęcherza, co o tym sądzicie? chyba we wtorek udamy się z nim do weta :( Quote
Pegaza Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Moze lepiej to sprawdz u weta.. Moja Liv tez na dworze tylko jedno siku robi a dwie pozostale dziewczyny kazde miejsce obsikuja co chwile..nie wiem od czego to zalezy.. Quote
Angelika_Roser Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]Na początek po domowemu polecam kupic Rivanolum (rivanol) do przemywania i odkażania. Przemywać i wstrzykiwać go do napleka strzykawką, a jak sobie nie pozwoli to dogłębnie przemywać nasączonym rivanolem wacikiem. Jak nie pomoże to do veta ;)[/FONT][/B][/CENTER] Quote
Juustii Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 We wtorek byliśmy u weta :( no i Tofik jest chory :( ma zapalenie pęcherza i zapalenie uszu :( wet podał mu 2 zastrzyki, dziś jedziemy na kolejną porcję zastrzyków i w sobotę czeka nas to samo :( aż mi go żal :( dowiedziałam się również, że nie wypadły mu 2 przednie kły, więc musimy się umówić z wetem na zabieg :( ajj same złe wiadomości :(((( Quote
megi82 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='Juustii']We wtorek byliśmy u weta :( no i Tofik jest chory :( ma zapalenie pęcherza i zapalenie uszu :( wet podał mu 2 zastrzyki, dziś jedziemy na kolejną porcję zastrzyków i w sobotę czeka nas to samo :( aż mi go żal :( dowiedziałam się również, że nie wypadły mu 2 przednie kły, więc musimy się umówić z wetem na zabieg :( ajj same złe wiadomości :(((([/QUOTE] zabki-taki urok tej rasy...Lili ma jeden kiełek podwójny,ale lekko ponoć się rusza,więc znowu mam czekać,bo może jednak obejdzie się bez usuwania...ma dużo twardości do gryzienia,żeby rozruszać go. ale reszta...przykro mi,pogoda taka a nie inna i to pewnie z tąd te przeziebienie i to i pęcherz i uszka...ucałuj maleństwo chore odemnie i moich dziewczyn-niech wraca szybciutko do zdrowia Quote
*Jot* Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Hej !! Trzymamy kciuki,żeby Tofik szybciutko wyzdrowiał.:p Quote
Juustii Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 no i jesteśmy po 2 kolejnych zastrzykach ;) podobno jest poprawa, ale czy ja wiem... w sumie dziś chyba już z 5 razy się wysiusiał :D 2 nie tam gdzie powinien ale no cóż może jeszcze nie kontroluje tego kiedy sika ;) mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje ;) dziękujemy za wsparcie :) :* Quote
iwa63 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Oj, biedny maluch to musiał się nacierpieć ,gdzie Ci się tak przeziębił? Całuski dla Tofisia niech szybko wraca do zdrówka Quote
megi82 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='Juustii']no i jesteśmy po 2 kolejnych zastrzykach ;) podobno jest poprawa, ale czy ja wiem... w sumie dziś chyba już z 5 razy się wysiusiał :D 2 nie tam gdzie powinien ale no cóż może jeszcze nie kontroluje tego kiedy sika ;) mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje ;) dziękujemy za wsparcie :) :*[/QUOTE] jeszcze raz zdrówka dla niego dobrze,że jest poprawa;normalne,że jak pęcherz przeziebiony to psiak może miec wpadki,bardzo mu się chce i chyba jednak nie kontroluje tego do konca,więc też ważne jest,żeby właściciel w tych dniach był bardziej wyrozumiały pozdrawiamy w ten słoneczno-pochmurny dzień Quote
Angelika_Roser Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]I jak tam maleństwo Tofikowe?! zdrówka :lol: kurcze tyle tu tych galerii yorkusiowych, że nie wyrabiam z pisaniem :evil_lol::loveu: [/FONT][/B][/CENTER] Quote
Juustii Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 [quote name='iwa63']Oj, biedny maluch to musiał się nacierpieć ,gdzie Ci się tak przeziębił? Całuski dla Tofisia niech szybko wraca do zdrówka[/QUOTE] a chyba się tak na podwórku przeziębił ;/ mnie nie było ostatnio w domu więc rodzice zabrali małego na podwórko, a dość wiało :( tak to jest jak się powierzy komuś opiekę nad psem :D [quote name='megi82']jeszcze raz zdrówka dla niego dobrze,że jest poprawa;normalne,że jak pęcherz przeziebiony to psiak może miec wpadki,bardzo mu się chce i chyba jednak nie kontroluje tego do konca,więc też ważne jest,żeby właściciel w tych dniach był bardziej wyrozumiały pozdrawiamy w ten słoneczno-pochmurny dzień[/QUOTE] nom mi też się wydaje, że przez to zapalenie może mieć te wpadki :( tyle, że to już takie męczące jak kilka razy na dzień z mopem po domu trzeba latać :D [quote name='Yoko2009']Pozdrawiamy i zdrówka dla Toffisia życzymy[/QUOTE] [quote name='Angelika_Roser'][CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]I jak tam maleństwo Tofikowe?! zdrówka :lol: a dalej nie trzyma moczu :( i chodzi taki roztrzęsiony :( aż mi żal go :( kurcze tyle tu tych galerii yorkusiowych, że nie wyrabiam z pisaniem :evil_lol::loveu: [/FONT][/B][/CENTER][/QUOTE] hehe :D no tak masz rację :) mi też czasem ciężko wyrobić się z czasem i do wszystkich napisać ;) Wszystkim oczywiście bardzo dziękujemy za pamięć o Tofisu :D pozdrawiamy :) :* Quote
Recommended Posts