Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak jak w temacie, czy ktoś się zetknął z tą karmą?
Z tego co szukałam w necie w polsce jest do kupienia tylko w jednym sklepie internetowym, opini nie znalazłam.

Dog Lovers Gold
skład:
Mączka z jagnięciny, brązowy ryż, mączka z kurczaka, tłuszcz z kurczaka (naturalnie konserwowany mieszanką tokoferoli), mączka z łososia świeżego, jaja, nasiona lnu, olej z łososia, jabłka, marchew, groszek, suszone drożdże piwne, Peppermint, ekstrakt z juki Schidigera, Probiotyk Enterococcus faecium, prebiotyk Fructo-oligosacharydowy i Mannan-oligosacharydowy, naturalny przeciwutleniacz, witamina A uzupełnienia, witamina D3 uzupełnienia, witamina E uzupełnienia, Uzupełnienie Witaminy C, Kwas askorbinowy, witamina B12 Uzupełnienie, Uzupełnienie Ryboflawiny, Niacyna Uzupełnienie, pantotenian Kwasu foliowego , Biotyna, chlorowodorek pirydoksyny, Inozytol, tiamina, chlorek choliny, chlorek potasu, beta karoten, chelat aminokwasowy żelaza, siarczan żelazawy, chelat aminokwasowy miedzi, siarczan miedzi, chelat aminokwasowy cynku, siarczan cynku, manganu siarczan kobaltu Carbonate, Selen, L-karnityna

[LEFT]SUROWE BIAŁKO min 26%
TŁUSZCZ SUROWY min 18%
WŁÓKNO SUROWE max 3,70%
SUROWY POPIÓŁ max 8,70%
WILGOTNOŚĆ max 10%
OMEGA 6 min 3,55%
OMEGA 3 min 0.89%[/LEFT]

[LEFT]bardzo mnie zaciekawiła ze względu na 3 rodzaje maczek, w tym jagnięca na pierwszym miejscu. Za to niepokoją mnie te wszelkie siarczany :roll:[/LEFT]

Posted

Ja karmiłam tą karmą i jestem bardzo zadowolona. Siarczany to nic innego jak dokładnie podane źródło pierwiastków niezbędnych w diecie ;) (żelaza, cynku, miedzi itd.).
Karma sprawdziła się dobrze, żadnych złych efektów nie zauważyłam, dość drobne granulki, bardzo "wydajna", bo mój pies z tendencją do tycia musiał jeść naprawdę znikome jej ilości. Chyba dość smakowita, bo psiaki, które nas odwiedzały, też jadły ją ze smakiem (mój tam zje wszystko co wrzucę do miski, więc nie jest dobrym wyznacznikiem :lol:).
Skład mi się podobał, dlatego postanowiłam wypróbować.

Posted

ja mam strasznego niejadka, przeszliśmy Eucanubę, Bozitę Robur, Purinę Pro Plan, Kobersa, 2 rodzaje TOTWa, Biomilla, Acana Lamb & Apple i obecnie Brit Care też nie robi rewolucji :shake: i tu też się nie łudzę że zasmakuje
Mniejsze dawkowanie wskazane, bo w lecie jak nie dostawał gotowanego, to zjadał zaledwie pół dziennej dawki suchego :roll:
a wielkość granulek to mniej więcej jaka jest? Jak Acana?
jak długo nią karmiłaś?

Posted

przepraszam, ze nie w temacie....ale mam też bardzo wyrednego psa i szukałam ciagle dla niej karmy. Też przeszliśmy kilka karm aż wreszcie trafiłam na Joserę Festival i mam spokój na razie!

Posted

z Josery mieliśmy próbkę, specjalnie podeszłam na wystawie do stoiska i poprosiłam. Niestety ona też polegiwała w misce i zjedzona została bez rewelacji :roll:
Zresztą na ilu karmach się nie wyłożyłam o opiniach wielce smakowitych :roll:
Teraz już kupuję wyłącznie ze względu na skład, jak podejdzie super, jak nie to i tak nie ma wyjścia :evil_lol:

Posted

[quote name='hekate811']a wielkość granulek to mniej więcej jaka jest? Jak Acana?
jak długo nią karmiłaś?[/quote]

Mniejsze, pewnie dlatego że to dla psów w każdym wieku, maluchy też muszą dać radę ;). Znalazłam resztkę w torbie na smakołyki i wstawiłam zdjęcie do wątku "wielkość granulek - ZDJĘCIA".
Karmiłam dog loversem jakieś trzy miesiące (tylko nim, bo psiak jest właściwie wyłącznie na suchym).
Skąd jesteś, jak z Warszawy, to mam tą ostatnią garstkę, co prawda zwietrzałą już, ale można spróbować czy psiak w ogóle na to spojrzy :diabloti:

Posted

spojrzałam na fotkę, rzeczywiście maleństwa, wielkościowo podobnie do groszku.
a jesteśmy ze śląska, więc troche za daleko jak sprawdzenie smaku :roll:
zresztą ja już się nie łudzę ze coś mu zasmakuje, takiego już mam anorektyka, że je wyłącznie tyle coby przeżyć :roll:

Posted

Mój za to pewnie jadłby do momentu pęknięcia żołądka jakbym mu pozwoliła :shake: Przez to muszę mu wydzielać porcje i mam wrażenie, że wiecznie chodzi głodny... Ale pofolgować mu nie mogę, bo wtedy momentalnie tyje. Więc nie wiem która z nas ma gorzej :evil_lol:

Posted

to masz tak jak ja, też nie mogę dawać pofolgować :shake:
dostanie coś lepszego to już w ogóle na miskę nie spojrzy :mad:
ale śmieje się że mam wersję ekonomiczną :razz: