Evelin Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Są takie gminy w Polsce, które nie maja umowy z żadnym schroniskiem..Problem wałęsających się psów rozwiązuje się innymi metodami-szpadel,widły,myśliwi...tanio i szybko :shake: Z takiej gminy pochodzi Kretka.Jest to maleńka sunia. Mieszkała gdzieś na podwórku u starej kobiety,babsztyl chciał się pozbyć suni więc odganiał Ja kijem...na domiar złego Kretka miała szczeniaka.. Szczeniaczek-dziewczynka już jest w swoim domu, dzięki białostockiemu TOZ,natomiast Kretka przebywa od tygodnia w DT w Warszawie. Podczas transportu zachowywała się spokojnie,pod koniec nawet zasnęła na siedzeniu..Dwa dni przed przyjazdem zabraliśmy Jej szczylka,którego jeszcze karmiła... Życie odmieniło się Kretce...cóż, kazde zmiany w życiu to stres,więc to chyba nic dziwnego,że mała się boi... Mamy plany żeby Kretkę zaszczepić,wysterylizować (gdy wet pozwoli-niedawno jeszce karmiła) i oczywiście szukać domu. Drogie Panie i Panowie powitajmy na dogo KRETKĘ :multi::multi::multi: Śliczna jest prawda??? Quote
ronja Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Kretka jest słodką, spokojną dziewczynką. Jest odrobaczona, zaszczepiona i w czwartek czeka ją sterylka. Ma około 3 lat i waży 7,55kg:crazyeye: (wygląda na 4kg) - jest mniejsza od mojej kotki. Kretka jest troszkę zagubiona, ale strasznie garnie się do ludzi, chodzi za nogą jak cień, jest przyjacielska do innych psów i kotkę też akceptuje. Malutki czarny psi ideał. Quote
Evelin Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 Już wiadomo,że Kretka będzie miała sterylkę w czwartek (oby wszystko się udało)...Już zaufała opiekunom z DT, choć nadal jeszcze przejawia lęk.. Zresztą o czym tu mówić- Kretunia jest w DT niecałe 2 tygodnie :) Aha,gdyby kogoś interesowała rasa Kretki- to typowy nakolankowiec podlaski :evil_lol: przeflancowany na Mazowsze :diabloti: Quote
Evelin Posted September 7, 2009 Author Posted September 7, 2009 Hej,hej nikt nie lubi Kretki???? Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Wszyscy lubią Kreteczkę-rybeczkę-żabeczkę! E/W Quote
Evelin Posted September 7, 2009 Author Posted September 7, 2009 I od razu mi lepiej :multi: Mały off: Waldi z Antonio ok? Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Antonio zdrowy,duży b.b.b. miły.Jest wielką indywidualnością,widać,że ma swoje zdanie.Najbardziej lubi świeży ogórek.Chętnie zje cykorię. Niedługo powędruje na obcięcie pazurków no i przegląd uszka. E/W Quote
Evelin Posted September 7, 2009 Author Posted September 7, 2009 To poproszę o przekazanie pozdrowień od Honorka z labo :) Dogo jest małe i bardzo sie ciesze z kolejnego spotkania:multi: Kretka jest w tzw dobrych rękach (te dobre ręce mają Stasię i Nelę(świnki uratowane z pseudohodowli) -sama widziałam rosną jak na drożdżach).. Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Kretka mogłaby miec czerwoną obróżkę;)Brunetce w czerwonym do twarzyhmmtj do pyszczka.Jest śliczna. E/W Quote
Evelin Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Co tam u Kretki słychać? Pewnie nie ma biedula pojęcia jaką Jej niespodziankę w czwartek szykujemy-sterylkę.. A coś czerwonego do zdjęć - może to i dobry pomysł..:lol: Quote
ronja Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Kretka ma się dobrze, wczoraj było dłuuuuuuugie siusiu wieczorem na dworzu:multi:. jest przekochana, grzeczna, słodziutka. jutro będzie więcej zdjęć. niestety obrózkę kupiłam w żółte łapki, z czerwonym nic nie mam:roll: Quote
Evelin Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Wiesz, ja się wcale o Nią martwiłam,wiedziałam,że prędzej czy później Kretka się odblokuje..Szybko uświadomiła sobie,że jest bezpieczna i nie musi się bać :) Nie tylko Ona,Łatek też szybko zrozumiał i zaczął się uśmiechać :loveu: Quote
ronja Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 ogonek jej chodzi non stop:p śpi na swojej podusi, ma misia do przytulania. nauczyła już się jeść psie przysmaczki. ona jest cichutka, jakby jej nie było. zrobię jej allegro jutro Quote
ronja Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 obiecane fotki Kretka śmiesznie czołga się po trawie, tylne nóżki ma wyprostowane Quote
Evelin Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 To jakaś podmieniona,śmiejąca się Kretka...:loveu::loveu::loveu: A co Wy wyprawiacie z tymi ogoniastymi,że trochę pobędą i sie tak śmieją?? Ale jutro sterylka... Poczekajmy jeden dzień, żeby było wiadomo,że wszystko ok i zaczniemy ogłaszać.. Krecik,trzymaj się maleństwo... Quote
Evelin Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 Jak już bedzie po wszystkim to koniecznie napisz.. Quote
ronja Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Evelin napisał(a):Jak już bedzie po wszystkim to koniecznie napisz.. odbieram ją o 14 wracając z pracy zadzwonię Quote
ronja Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 z Krecikiem wszystko dobrze. szew nie plami. tylko kołnierz trochę za długi jest i chodząc zahacza:evil_lol:. w domu zrobiła 3 kupy:crazyeye:. a siusiu ładnie na spacerku. Krecik jest cudny. Jak ją odbierałam z lecznicy, jeszcze była ledwo ciepła, ale ogonkiem machała na każde moje słowo. w samochodzie zeskoczyla mi na podłogę (sturlała się), na szczęscie podłogę też wymościłam kocem. jechała wtulona w moją łydkę. wsobotę jedziemy na antybiotyk i za 10 dni zdjęcie szwów i Krecik może iść do domu:) Przytylo jej się:roll: ważyła tydzień temu 7,55kg, a dziś 7,80kg Quote
Evelin Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 I miejmy nadzieję,że trafi do najlepszego domku :loveu: Quote
ronja Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Evelin napisał(a):I miejmy nadzieję,że trafi do najlepszego domku :loveu: też mam taką nadzieję:razz: Krecia ma się dobrze, choć szew ją korci - jak tylko zdejmujemy kołnierz, od razu się interesuje co tam jest na brzuszku. Quote
Recommended Posts