Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Są takie gminy w Polsce, które nie maja umowy z żadnym schroniskiem..Problem wałęsających się psów rozwiązuje się innymi metodami-szpadel,widły,myśliwi...tanio i szybko :shake:
Z takiej gminy pochodzi Kretka.Jest to maleńka sunia. Mieszkała gdzieś na podwórku u starej kobiety,babsztyl chciał się pozbyć suni więc odganiał Ja kijem...na domiar złego Kretka miała szczeniaka..
Szczeniaczek-dziewczynka już jest w swoim domu, dzięki białostockiemu TOZ,natomiast Kretka przebywa od tygodnia w DT w Warszawie.
Podczas transportu zachowywała się spokojnie,pod koniec nawet zasnęła na siedzeniu..Dwa dni przed przyjazdem zabraliśmy Jej szczylka,którego jeszcze karmiła...
Życie odmieniło się Kretce...cóż, kazde zmiany w życiu to stres,więc to chyba nic dziwnego,że mała się boi...
Mamy plany żeby Kretkę zaszczepić,wysterylizować (gdy wet pozwoli-niedawno jeszce karmiła) i oczywiście szukać domu.
Drogie Panie i Panowie powitajmy na dogo KRETKĘ :multi::multi::multi:

Śliczna jest prawda???

Posted

Kretka jest słodką, spokojną dziewczynką. Jest odrobaczona, zaszczepiona i w czwartek czeka ją sterylka. Ma około 3 lat i waży 7,55kg:crazyeye: (wygląda na 4kg) - jest mniejsza od mojej kotki. Kretka jest troszkę zagubiona, ale strasznie garnie się do ludzi, chodzi za nogą jak cień, jest przyjacielska do innych psów i kotkę też akceptuje. Malutki czarny psi ideał.

Posted

Już wiadomo,że Kretka będzie miała sterylkę w czwartek (oby wszystko się udało)...Już zaufała opiekunom z DT, choć nadal jeszcze przejawia lęk..
Zresztą o czym tu mówić- Kretunia jest w DT niecałe 2 tygodnie :)

Aha,gdyby kogoś interesowała rasa Kretki- to typowy nakolankowiec
podlaski :evil_lol: przeflancowany na Mazowsze :diabloti:

Guest Elżbieta481
Posted

Wszyscy lubią Kreteczkę-rybeczkę-żabeczkę!
E/W

Guest Elżbieta481
Posted

Antonio zdrowy,duży b.b.b. miły.Jest wielką indywidualnością,widać,że ma swoje zdanie.Najbardziej lubi świeży ogórek.Chętnie zje cykorię.
Niedługo powędruje na obcięcie pazurków no i przegląd uszka.
E/W

Posted

To poproszę o przekazanie pozdrowień od Honorka z labo :)
Dogo jest małe i bardzo sie ciesze z kolejnego spotkania:multi:
Kretka jest w tzw dobrych rękach (te dobre ręce mają Stasię i Nelę(świnki uratowane z pseudohodowli) -sama widziałam rosną jak na drożdżach)..

Guest Elżbieta481
Posted

Kretka mogłaby miec czerwoną obróżkę;)Brunetce w czerwonym do twarzyhmmtj do pyszczka.Jest śliczna.
E/W

Posted

Co tam u Kretki słychać? Pewnie nie ma biedula pojęcia jaką Jej niespodziankę
w czwartek szykujemy-sterylkę..
A coś czerwonego do zdjęć - może to i dobry pomysł..:lol:

Posted

Kretka ma się dobrze, wczoraj było dłuuuuuuugie siusiu wieczorem na dworzu:multi:.
jest przekochana, grzeczna, słodziutka. jutro będzie więcej zdjęć. niestety obrózkę kupiłam w żółte łapki, z czerwonym nic nie mam:roll:

Posted

Wiesz, ja się wcale o Nią martwiłam,wiedziałam,że prędzej czy później Kretka się odblokuje..Szybko uświadomiła sobie,że jest bezpieczna i nie musi się
bać :) Nie tylko Ona,Łatek też szybko zrozumiał i zaczął się uśmiechać :loveu:

Posted

ogonek jej chodzi non stop:p
śpi na swojej podusi, ma misia do przytulania. nauczyła już się jeść psie przysmaczki. ona jest cichutka, jakby jej nie było.
zrobię jej allegro jutro

Posted

To jakaś podmieniona,śmiejąca się Kretka...:loveu::loveu::loveu:
A co Wy wyprawiacie z tymi ogoniastymi,że trochę pobędą i sie tak śmieją??
Ale jutro sterylka...
Poczekajmy jeden dzień, żeby było wiadomo,że wszystko ok i zaczniemy ogłaszać..
Krecik,trzymaj się maleństwo...

Posted

z Krecikiem wszystko dobrze. szew nie plami. tylko kołnierz trochę za długi jest i chodząc zahacza:evil_lol:. w domu zrobiła 3 kupy:crazyeye:. a siusiu ładnie na spacerku.
Krecik jest cudny. Jak ją odbierałam z lecznicy, jeszcze była ledwo ciepła, ale ogonkiem machała na każde moje słowo. w samochodzie zeskoczyla mi na podłogę (sturlała się), na szczęscie podłogę też wymościłam kocem. jechała wtulona w moją łydkę. wsobotę jedziemy na antybiotyk i za 10 dni zdjęcie szwów i Krecik może iść do domu:)
Przytylo jej się:roll: ważyła tydzień temu 7,55kg, a dziś 7,80kg

Posted

Evelin napisał(a):
I miejmy nadzieję,że trafi do najlepszego domku :loveu:

też mam taką nadzieję:razz:

Krecia ma się dobrze, choć szew ją korci - jak tylko zdejmujemy kołnierz, od razu się interesuje co tam jest na brzuszku.