Justineee Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 Witam! W całkiem odległej przyszłości (za ok. 2 lata) mam zamiar kupić sobie psa. Od pewnego czasu zastanawiam się nad seterem angielskim. Pomimo tego, że to odległa przyszłość, chciałabym przedtem dowiedzieć się możliwie jak najwięcej o rasie. Od dawna interesuję się psami, mam labradora, jeżdżę na wystawy, ale myślę, że moja wiedza o seterach angielskich nie jest na tyle duza aby zdecydowac się ostatecznie na tą rasę. Przeglądałam setki książek, ale i tam jest sucha wiedza a'la wikipedia. W dodatku nie jest to zbyt popularna rasa, co jeszcze bardziej utrudnia znalezienie informacji. Dlatego proszę Was, właścicieli seterów o pomoc :) jaki jest seter angielski? :p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Impresja&Simarilion Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 seterki są kochane, potrzebują mnóstwo kontaktu z właścicielem i bardzo dużo ruchu. W domu anglik jest bardzo grzeczny, chcętnie śpi na kanapie pod warunkiem że miał okazję wcześniej porządnie się wyszaleć na spacerze. Jeśli masz laba to pewnie będziesz zaskoczona, że seter na sapacerze raczej nie będzie szedł obok ciebie. Anglik ma zawsze swoje sprawy, może się oddalać nawet całkiem daleko a nieszkolony nie koniecznie będzie chciała wrócić na zawołanie :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talagia Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 szkolony rowniez moze uznac, ze ma cos baardzo waznego do zalatwienia i na zawolanie odpowie wzrokiem "no zaraz przyjde głupia...nie widzisz, ze pracuje?" :diabloti: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Justineee Posted September 12, 2009 Author Share Posted September 12, 2009 a czy nadaje sie do życia w bloku? oczywiascie uwzgledniajac dluuugie spacery. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talagia Posted September 12, 2009 Share Posted September 12, 2009 Ja mam w bloku dwa i nie zauwazylam jakiejs roznicy w mieszkaniu w porownaniu z innymi psami. W domu z reguly śpią, ewentualnie obgryzaja meble. W wieeelkim domu przeciez pies i tak sie nie wybiega ;) Wiec liczy sie tylko czas jaki poswieci mu wlasciciel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zosia123 Posted December 26, 2011 Share Posted December 26, 2011 Szukam pomocy dla mieszańca setera - proszę zajrzyjcie na wątek, doradźcie coś! Pies ma totalną depresję.... [url]http://www.dogomania.pl/threads/212731-poczciwy-MISIEK-szuka-swojego-domu[/url] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts