teQuilla_bdg Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 szukam tresera dla mojej 12 miesiecznej ASTki. Zależałoby mi na kimś kto zna rase i najlepiej szkoleniu w małych grupach (3-4 psy) Moja suka gdy jest na smyczy jest agresywna do innych suk :/ Jak biega luzem- nawet bez kagańca to jest OK a nastepnego dnia z tą samą suką się spotka bedac na smyczy to szczeka i szczerzy zeby ale merda ogonem i nie jezy sie. Nie wiem o co chodzi i potrzebowałabym kogoś kto rozwiąże również ten problem. Quote
pepsicola Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 zdecydowanie polecam te szkolenia: [url=http://www.dobrypiesek.eu]Pozytywne Szkolenie Psów - DOBRY PIESEK[/url] także indywidualnie Quote
karjo2 Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Podjedz i porozmawiaj [url=http://www.cywil.pl/bydgoszcz.htm]Cywil Tresura, Szkolenie Psów - Bydgoszcz psie przedszkole[/url] Quote
teQuilla_bdg Posted September 5, 2009 Author Posted September 5, 2009 o cywilu słyszałam same złe rzeczy :/ Macie jakies doświadczenia z tym ośrodkiem szkoleniowym? Quote
karjo2 Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Porownujac obydwa szkolenia, raczej wybieralabym Cywila, z racji doswiadczenia szkoleniowca. Te niby pozytywne, nie odwazylabym sie korzystac z wiedzy kogos, kto raptem ma niewiele ponad 2 lata do czynienia z psami, a juz szumnie nazywa sie szkoleniowcem, hodowca i "kynoterapeuta", jeszcze po "szkoleniu" w Wesolej Lapce. Do tego znaczna roznica w ilosci zajec, i znacznie mniejsza - w oplacie. No i przede wszystkim warto pojechac, obejrzec, porozmawiac, przemyslec. Quote
pepsicola Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 a ja zdecydowanie polecam pierwsze, jestem super zadowolona, metody pozytywne, miła atmosfera, małe grupy, prowadzący od LAT zajmujący się psami zawodowo i prywatnie, ale wybór należy do Ciebie poczytaj sobie dokładnie stronę, zadzwoń, jedź, porozmawiaj, ja nie zamierzam jak mój poprzednik krytykować Cywila, bo nic na jego temat nie wiem, a samo przeczytanie informacji na stronie, niewiele daje, widać Tobie Karjo2 jest łatwo wydawać osądy na podstawie strony internetowej, nie biorąc udziału w szkoleniu pozdrawiam i życzę powodzenia z pieskiem i jeszcze jedno: prowadząca JEST hodowcą, kynoterapeutą i szkoleniowcem Quote
kendo-lee Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 [quote name='teQuilla_bdg']szukam tresera dla mojej 12 miesiecznej ASTki. Zależałoby mi na kimś kto zna rase i najlepiej szkoleniu w małych grupach (3-4 psy) Moja suka gdy jest na smyczy jest agresywna do innych suk :/ Jak biega luzem- nawet bez kagańca to jest OK a nastepnego dnia z tą samą suką się spotka bedac na smyczy to szczeka i szczerzy zeby ale merda ogonem i nie jezy sie. Nie wiem o co chodzi i potrzebowałabym kogoś kto rozwiąże również ten problem.[/quote] [url=http://www.markusek-team.eu/index.php?option=com_joomgallery&func=viewcategory&catid=12&Itemid=62&lang=pl]Gallery - Category: Markusek-Team[/url] Amsaffa nie możesz szkolić w pierwszej lepszej szkole.Mało szkoleniowców potrafi poprowadzić ttb.Tych psów nie można szkolić w taki sposób jak np.ON czy labki.Podałam Ci link do szkoły Pavla Markuska.Jest to najlepszy czeski szkoleniowiec,ktory zajmuje się ttb a oprócz tego szkoli inne rasy.Przejrzyj stronkę i zobacz co o tym myślisz.Jeśli ttb to tylko u Niego. Quote
puli Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 [quote name='kendo-lee'] Amsaffa nie możesz szkolić w pierwszej lepszej szkole.Mało szkoleniowców potrafi poprowadzić ttb. [/QUOTE] Dokładnie. Ttb to inna bajka niż zabawa z cavisiami... :shake: [QUOTE]Podałam Ci link do szkoły Pavla Markuska.Jest to najlepszy czeski szkoleniowiec, ktory zajmuje się ttb a oprócz tego szkoli inne rasy.Przejrzyj stronkę i zobacz co o tym myślisz.Jeśli ttb to tylko u Niego.[/QUOTE]Jest tylko jeden drobiazg. Do Markuska jest 130 km w jedna strone... Quote
kendo-lee Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 [quote name='puli']Dokładnie. Ttb to inna bajka niż zabawa z cavisiami... :shake: Jest tylko jeden drobiazg. Do Markuska jest 130 km w jedna strone...[/quote] Wiem ja mam blisko.Ale On jeździ ze szkoleniami do innych miast,robi takie kilkudniowe obozy szkoleniowe:loveu:Teraz chyba będą we Wrocławiu. Quote
pepsicola Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 [quote name='puli']Dokładnie. Ttb to inna bajka niż zabawa z cavisiami... :shake: [/quote] pewnie, że inna bajka, ale do szkoły, do której my chodzimy na szkolenie nie chodzą same cavisie:lol: jest akita, azjata i bullterrier jeśli się nie mylę ale tak jak napisałam wyżej dokonując wyboru trzeba rozważyć wszystkie za i przeciw każdej szkoły i wybrać taką, która w naszym mniemaniu jest najlepsza, ja nikogo na siłę zachęcać nie chcę, wybrałam szkolenie, które jest najlepsze dla mojego psa, nie umiem z góry przewidzieć czy będzie pasowało innym psom i innym właścicielom Quote
teQuilla_bdg Posted September 7, 2009 Author Posted September 7, 2009 przyjrzę się bliżej temu czeskiemu szkoleniowcowi. W październiku bedzie w Bydgoszczy jednak na szkoleniu psów policyjnych :( Postaram się z nim skontaktować i może uda mi się jakoś z nim spotkać. Jak wygląda kurs u niego? Kończy się egzaminem na PT? Bo nie mogę znaleźć na ten temat informacji na stronce. Weekend szkoleniowy to chyba mało więc wszystkie dalsze propozycje mile widziane :) Quote
kendo-lee Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 [quote name='pepsicola']pewnie, że inna bajka, ale do szkoły, do której my chodzimy na szkolenie nie chodzą same cavisie:lol: jest akita, azjata i bullterrier jeśli się nie mylę ale tak jak napisałam wyżej dokonując wyboru trzeba rozważyć wszystkie za i przeciw każdej szkoły i wybrać taką, która w naszym mniemaniu jest najlepsza, ja nikogo na siłę zachęcać nie chcę, wybrałam szkolenie, które jest najlepsze dla mojego psa, nie umiem z góry przewidzieć czy będzie pasowało innym psom i innym właścicielom[/quote] Dokładnie.Chodzi mi o to,że w większości szkół amstaffy są szkolone tak jakk ON,Labki,Cocery,a to przy tej rasie się nie sprawdza.Może narobić więcej szkody niż pożytku.Dlatego tak ważne jest aby szkoleniowiec znał ttb i umiał je poprowadzić. Quote
teQuilla_bdg Posted September 7, 2009 Author Posted September 7, 2009 i właśnie takiego szkoleniowca szukam- żeby znał i rozumiał tą rasę. Moja znajoma chodzi ze swoim ASTem gdzieś do Myślęcinka na szkolenie indywidualne, co w ogóle chyba jest głupie bo pies jest szkolony bez obecności innych psów. Quote
TresuraPsowCywil Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Na początku października ruszają nasze kursy w Bydgoszczy - [url=http://cywil.pl]Cywil Tresura Psów - psie przedszkole, szkolenie psów[/url] Teraz można przyjść, porozmawiać z instruktorami, kursantami i obejrzeć zajęć. Zapraszam w weekendy na Jachcice. Pozdrawiam, Marcin Quote
jackdaw Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 [url=http://www.vigor.p9.pl/]Vigor Team FCI[/url] ;-) Quote
ms_arwi Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 bylam na tym psim przedszkolu (w Poznaniu) ze swoja ASTka - nic szczegolnego w zasadzie. Mam wrazenie, ze zdecydowanie za malo dla takiego psa. Quote
Recommended Posts