*Magda* Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 [quote name='Angi']może zrobiła to specjalnie?:D[/QUOTE] Nie, ona jest ślepa :evil_lol: Aga, dla Twojej siostry :cool3: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235831-3-miesięczna-kotka-znaleziona-na-ulicy-szuka-DS[/URL] Quote
łamAga Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 [quote name='magdabroy']Nie, ona jest ślepa :evil_lol: Aga, dla Twojej siostry :cool3: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235831-3-miesięczna-kotka-znaleziona-na-ulicy-szuka-DS[/URL][/QUOTE] troszku :eviltong: dostałam prywatną wiadomośc od tej dziewczyny bo wyczytała na wątku agaga21 że szukam kotka dla siostry ale są dwa problemy :roll: siostra się wprowadzi do domu dopiero w przyszlym roku i kot nie miał by gdzie być do tego czasu :roll:a drugi to ona wolała by kotka starszego do adopcji , takiego nauczonego już na kuwete bo ma totalny brak wiedzy na temat kotów i nie była by w stanie nauczyć małego kociaczka czystości :roll: jest też jedna ładna koteczka do adopcji w hodowli już nieco starsza i nauczona ale to wszystko jeszcze za wcześnie :shake: zaczniemy szukać dopiero jak już będą tam "wprowadzeni " :roll: ale nie ukrywam że śliczny i przekochany ten kociaczek :loveu: Quote
*Magda* Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Szkoda :( Fakt, koteczka jest przecudna :loveu: Sama bym ją chętnie przygarnęła, ale... :( Quote
łamAga Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 [quote name='magdabroy']Szkoda :( Fakt, koteczka jest przecudna :loveu: Sama bym ją chętnie przygarnęła, ale... :([/QUOTE] Ja też bym ją najchętniej wzięła ale niestety na dzień dzisiejszy mam już komplet zwierząt , w ogóle to mam problem z Neronem , pytałam mamy to w domu je rano miarkę suchej karmy wieczorem je gotowane i jeszcze leży koło miski prosząc o suchą karmę a jak weźmiemy go tutaj to nic nie chce jeść :roll: wydaje mi sie ze boi sie Qwendy , ona przy nim tak pilnuję miski że nie jest głodna a zagryzła by go bez skrupułów jak tylko do niej Neron podejdzie , caly czas leży przy swojej misce i łypie czy Neron sie zbliża jak on się zbliża nawet zeby sie z nia pobawić to ona zaczyna warczeć i mimo że Neron ma miske w domu to boi się nawet do niej podejść , wczoraj nic nie zjadł dzisiaj jak Pepsi dostawała jedzenie ( ma te ż wydzielane osobno bo Ibri je inna karmę ) to podlecial do jej miseczki i tak szybko jadł ( razem z nią z jednej miseczki :crazyeye:) żeby tylko Qwendi nie wparowała i nie zobaczyła żę on raczył coś zjeść :roll: tak troche mam wyrzuty sumienia z tego powodu że on tu "cierpi " :roll: a sąsiad moich rodziców powiedział im dzisiaj ( ten co mu przynosi skóreczki i chrząsteczki ) że Neron tu nie zostanie , że na pewno nam ucieknie i wróci do rodziców :roll: Quote
*Magda* Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 A gdybyś go karmiła (tak na początek) w pokoju, z ręki, w zabawie itp.?? Może tak być, że ucieknie :( Ze stresu może nawet mieć problemy ze zdrowiem :( Pytanie tylko, czy Twoi rodzice są wstanie i czy by chcieli zaopiekować się Neronem, gdyby on nie chciał z Wami mieszkać? Quote
łamAga Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 [quote name='magdabroy']A gdybyś go karmiła (tak na początek) w pokoju, z ręki, w zabawie itp.?? Może tak być, że ucieknie :( Ze stresu może nawet mieć problemy ze zdrowiem :( Pytanie tylko, czy Twoi rodzice są wstanie i czy by chcieli zaopiekować się Neronem, gdyby on nie chciał z Wami mieszkać?[/QUOTE] Sebastian próbował ja dzisiaj też próbowałam i nawet nie powąchał :shake: Neron jest trudnym , duzym i silnym psem , mój ojciec ma chory kręgosłup ( ma na niego rentę ) do tego ma cukrzyce i często słabo się czuję i wychodzenie z Neronem na dwór sprawia mu trudność , wiem jak Nerona ciężko utrzymać a do tego póżniej moj tata chodzi cały roztrzęsiony bo Neron na kogoś " wyskoczył" i dostało mu się za niego opierdziel więc nie miala bym nawet sumienia zostawiac im na głowie Nerona :-( będzie musiał tu mieszkać czy będzie tego chciał czy nie :roll: najwyżej nie będzie wypuszczany na dwór jak nas nie bedzie w domu ( jak bedzie sama teściowa ) i przyszło by mu do głowy nasz szukać :roll: tylko mam własnie nadzieję że nie odbiję sie to na jego zdrowiu :roll: Quote
*Magda* Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 A on nie chce jeść tylko karmy czy gotowanego też? Quote
łamAga Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 [quote name='magdabroy']A on nie chce jeść tylko karmy czy gotowanego też?[/QUOTE] ani karmy ani gotowanego :shake: teściowa mu dała z ręki kawałek kurczaka to zjadł ale to raczej każdy pies by zjadł Quote
*Magda* Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 A może spróbuj mu jakoś czymś dosmaczyć czymś jedzenie, żeby go zachęcić ;) Nie podpowiem Ci czym, bo on nie może wszystkiego jeść, więc nie wiem co Ci doradzić :hmmmm: Może np. kocią karmą w sosie :cool3: Quote
łamAga Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 [quote name='magdabroy']A może spróbuj mu jakoś czymś dosmaczyć czymś jedzenie, żeby go zachęcić ;) Nie podpowiem Ci czym, bo on nie może wszystkiego jeść, więc nie wiem co Ci doradzić :hmmmm: Może np. kocią karmą w sosie :cool3:[/QUOTE] Kocia karme to on jadła aż mu sie uszy trzęsły ale w tępie torpedy zeby tylko Qwendi nie zdazyła zobaczyć .... myśle że podobnie było by ze wszystkim co mu dam .... Quote
*Magda* Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 [quote name='dOgLoV']Kocia karme to on jadła aż mu sie uszy trzęsły ale w tępie torpedy zeby tylko Qwendi nie zdazyła zobaczyć .... myśle że podobnie było by ze wszystkim co mu dam ....[/QUOTE] A nie da się, żeby Sebastian wyszedł z Qwenduchą na spacer? Żeby Neron mógł się rozluźnić ;) Quote
łamAga Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 [quote name='magdabroy']A nie da się, żeby Sebastian wyszedł z Qwenduchą na spacer? Żeby Neron mógł się rozluźnić ;)[/QUOTE] Wtedy by sie na pewno nie rozluźnił bo by sie zapiszczał że sami poszli , Neron to zagadka nieodgadnięta , Sebastiana traktuje jak guru , za mna nie piszczy tak jak za nim ale jak Sebastian mu dawał z ręki jedzenie to też pogardził Quote
*Magda* Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Ja bym spróbowała dać mu suchą karmę z kocią puszką, ale małymi porcjami, żeby nie jadł zbyt łapczywie ;) Bo skoro pożera kocią karmę (jak chyba większość psów :D), to powinnien ładnie zjeść ;) A żeby nie jadł zbyt łapczywie, to bym mu po jednej łyżce do miski dawała ;) Na tę chwilę innej opcji nie widzę :shake: Quote
łamAga Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 [quote name='magdabroy']Ja bym spróbowała dać mu suchą karmę z kocią puszką, ale małymi porcjami, żeby nie jadł zbyt łapczywie ;) Bo skoro pożera kocią karmę (jak chyba większość psów :D), to powinnien ładnie zjeść ;) A żeby nie jadł zbyt łapczywie, to bym mu po jednej łyżce do miski dawała ;) Na tę chwilę innej opcji nie widzę :shake:[/QUOTE] zawsze mogę spróbować :calus: tylko męczą mnie pytania , czy jemu tu będzie dobrze , czy nie bedzie tęsknił za "domem " :roll: Quote
*Magda* Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 [quote name='dOgLoV'] tylko męczą mnie pytania , czy jemu tu będzie dobrze , czy nie bedzie tęsknił za "domem " :roll:[/QUOTE] Tego nikt nie wie :niewiem: Bo równie dobrze, on może teraz tęsknić za Tobą :loveu: Nie ma złotego środka w takiej sytuacji :shake: Quote
Izabela124. Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 To Twoje psy mają cały czas dostęp do miski, że Qwendi jej broni? Quote
łamAga Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 [quote name='magdabroy']Tego nikt nie wie :niewiem: Bo równie dobrze, on może teraz tęsknić za Tobą :loveu: Nie ma złotego środka w takiej sytuacji :shake:[/QUOTE] w sumie racja , okaże sie jak tu przyjdzie , wtedy na pewno będe widziała czy tęskni czy nie ;) jedno zdjęcie udało mi sie tylko zrobić Kini bawiącej się z Neronem bo jak tylko widziała aparat to do mnie podbiegała :lol: [IMG]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/DSC09913.jpg[/IMG] Quote
łamAga Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 [quote name='Izabela124.']To Twoje psy mają cały czas dostęp do miski, że Qwendi jej broni?[/QUOTE] Qwendi ma brana miske , chyba ze w weekend jak jest Neron to ma swoją miskę wystawioną na dwór i jak dostaje jeśc koło 18-19 to czasem sie zapomni zeby sprawdzic czy zjadła i np dzisiaj rano jeszcze miska była prawie pełna ( wiec tez nie zjadla ) i tego broniła jak lwica , rano Sebastian wypuścił Nerona na dwór , musiał Qwendę " wykopać z pod drzwi żeby przepuściła Nerona , Neron wyszedł to Sebastian zamknął drzwi a Qwenda jak bumerang wróciła pod drzwi do miski i biedny Neron stał pod schodami i piszczał w niebo głosy bo chciał iśc do domu a bał sie podejśc pod drzwi żeby w nie drapnąc .... Quote
łamAga Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 [quote name='magdabroy']A czyje zdjęcie jest tam na szafce??[/QUOTE] Marysieńki :loveu: dostałam je od niej chyba na gwiazdkę ;) Quote
Izabela124. Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Powinnaś zabierać im miski i dawać tylko w porze karmienia :) Wtedy Qwendi nie miałaby czego pilnować i nie ważne, że jej miska jej n dworze, bo Neron ma d niej dostęp, więc trzeba zabierać Quote
bira Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Neron bedzie sie musial przyzwyczaic. Ludzoe sie przeproeadzaja, dobieraja sobie zwierzeta i psy sie musza dostosowac. Nie bedzie mial wyjscia. Zaglodzic tez sie nie da ;-) Jakis czas go bardziej dopilnujecie i sie ulozy :-) Glowa do gory :-) Quote
kalyna Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Aga nie podawaj mu kociej karmy... Kocia karma ma w sobie coś co szkodzi psu...kot psią może jeść.... Od jednego razu mu nic nie będzie, ale na dłuższą metę to nie wiadomo.... U nas tak było, jak Sonia w domu była... no to Sonia jadła z swoich misek i miała tak długo warować, aż Ciap nie zje.. bo potem problemy mogą się piętrzyć... i doszłoby do tego, co jest u Was... Qwednę wywaliłabym na dwór, a Neronowi dała jeść. Albo jak ona siedziałaby w pokoju obok, żeby wiedział, ze jest w domu, ale że on też będzie bezpieczny?? No i polecam złotą zasadę... Dać jeść, a jak nie zje to po 10 minutach zabrać... Quote
łamAga Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 [quote name='Izabela124.']Powinnaś zabierać im miski i dawać tylko w porze karmienia :) Wtedy Qwendi nie miałaby czego pilnować i nie ważne, że jej miska jej n dworze, bo Neron ma d niej dostęp, więc trzeba zabierać[/QUOTE] wiem wiem , ale nawet w momencie kiedy oby dwa dostają miski , Qwendi na dworze a Neron w domu to Qwendi nie obchodzi jej miska ona sie dobija do drzwi zeby tylko czasami Neron niczego nie dostał i on już sie tak nauczył że mu nie wolno ze boi sie zjeść cokolwiek zeby Qwenda go nie pogoniła :roll: [B]Magda[/B] - a to zdjęcie ze zdjęcia ;) [IMG]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/DSC09920.jpg[/IMG] Quote
Izabela124. Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Przegłodź Qwndę kilka dni to odechce się jej wariowania zamiast jedzenia. U mnie psy wiedzą, że jak nie zjedzą w wyznaczonym czasie to w ogólne nie zjedzą i nie w głowie im kłótnie o miskę. Quote
Recommended Posts