Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 minuty temu, majoka napisał:

Aguś serce nie pozwala na długie meczenie, mam mamę z wieńcówką i czasem niestety ląduje na kardiologii (więc mam obraz jak to wygląda)

Tylko wiesz , to jest wersja weta który widział go tylko z zewnątrz , nie mógł na 100% postawić poprawnej diagnozy 

Posted
Teraz, majoka napisał:

Nie chorował, był energiczny, więc raczej układ krążenia pozostaje. Nie miał jakiejś zadyszki ostatnio???

Miał właśnie , często chodził i tak kaszlał , charczał , wet zapytał o to samo , jak usłyszał odpowiedz to powiedział że tak własnie objawia się choroba serca 

Posted
7 minut temu, majoka napisał:

ewentualnie przychodzi mi na myśl woda w płucach, ale faktycznie charczenie to objaw choroby serca (często czytam o tym na stronach bokserzych)

Przejrzałam na szybko artykuł o wodzie na płucach i raczej odpada bo to nie był taki jakiś uciążliwy kaszel , charczenie , to było takie raz po raz jak byc chiał coś odchrząknąć , albo jak by sobie po prostu kaszlał , nie wiem jak to opisać 

3 minuty temu, Angi napisał:

Misia tez pokaszluje, charczy. I to od niedawna. Mamy potwierdzona  lekka arytmie. ;) wiec moze faktycznie to serducho 

Na szczescie u Was to szybko wykryli , My chodziliśmy z nim teraz do weta z powodu nosa , i nie wiem , nie poznali by się że cos jest nie tak z sercem ?

Posted

Jeszcze mi się przypomnialo że dzien predzej jak szałały z Qwendi to po zabawie zaczął się dusić i wymiotował , ale to trwało chwilę , moment , pozniej było już ok , chyba , nie potrafie sobie tak wszystkiego przypomniec z tego dnia :/

Posted

A osluchiwali go? Tzn nie dokonca wiem czy Misia ma arytmie (to mi utkwilo w glowie :p ) tylko jej serce wolniej bije. Tez czasem lapie fazy, jakby chxiala sie odchrzakac.

Posted
3 minuty temu, Angi napisał:

A osluchiwali go? Tzn nie dokonca wiem czy Misia ma arytmie (to mi utkwilo w glowie :p ) tylko jej serce wolniej bije. Tez czasem lapie fazy, jakby chxiala sie odchrzakac.

W sumie to nie osłuchiwali :/

Posted

No wlasnie. U nas to przed zabiegiem wyszlo.(pal licho ze zsbieg za dwa mies) :/ za to wyniki krwi mamy cudne. Nie jeden 10latek takie by chcial. wczoraj u weta bylam i zapomnialam sie zapytac czy cos z tym sercem robic. Niby mam u siebie kardiologa dla zwierzow.. Ale pewnie zre fortune :/

Posted
18 minut temu, Angi napisał:

No wlasnie. U nas to przed zabiegiem wyszlo.(pal licho ze zsbieg za dwa mies) :/ za to wyniki krwi mamy cudne. Nie jeden 10latek takie by chcial. wczoraj u weta bylam i zapomnialam sie zapytac czy cos z tym sercem robic. Niby mam u siebie kardiologa dla zwierzow.. Ale pewnie zre fortune :/

czasami wlasnie takie przypadkowe wykrycie choroby we wczesnym stadium pomaga zwierzę uratować ;) 

na szczescie nasz wet nie jest drogi bo byśmy już zbańczyli dawno ;)

Posted

Aga, nie myśl tyle ;) Skoro wszystkie objawy wskazują na serducho, to pewnie tak było ;) Poza tym pisałaś, że nie zbyt fajnie już pachniał :/ Więc to się nie mogło stać na chwilę przed wyjściem Sebka do psów, tylko wiele godzin wcześniej. Więc nie musisz się zadręczać, że całą noc się męczył czy coś :/ Bardzo prawdopodobne, że wieczorem jak sąsiedzi wrócili, to był już za TM. I do rana leżąc już nieprzyjemnie pachniał, bo jednak noce są ciepłe.

Sama widzisz, że wet też pytał o zadyszkę, kaszel itp. Widocznie psy w tym wieku właśnie najczęściej mają problemy z serduchem :/ Pamiętam, że moja Tiamat (8lat) też miała szmery na sercu. Miała być na tabletkach, ale rak zabrał ją szybciej niż wyleczyliśmy serducho :/ Więc nie sądzę, żeby wet się mylił, choć widział Nerona tylko z zewnątrz i miał tylko informacje od Was co się działo ;)

Posted
10 godzin temu, *Magda* napisał:

Aga, nie myśl tyle ;) Skoro wszystkie objawy wskazują na serducho, to pewnie tak było ;) Poza tym pisałaś, że nie zbyt fajnie już pachniał :/ Więc to się nie mogło stać na chwilę przed wyjściem Sebka do psów, tylko wiele godzin wcześniej. Więc nie musisz się zadręczać, że całą noc się męczył czy coś :/ Bardzo prawdopodobne, że wieczorem jak sąsiedzi wrócili, to był już za TM. I do rana leżąc już nieprzyjemnie pachniał, bo jednak noce są ciepłe.

Sama widzisz, że wet też pytał o zadyszkę, kaszel itp. Widocznie psy w tym wieku właśnie najczęściej mają problemy z serduchem :/ Pamiętam, że moja Tiamat (8lat) też miała szmery na sercu. Miała być na tabletkach, ale rak zabrał ją szybciej niż wyleczyliśmy serducho :/ Więc nie sądzę, żeby wet się mylił, choć widział Nerona tylko z zewnątrz i miał tylko informacje od Was co się działo ;)

Staram się nie myśleć ale jakos nie idzie , niby z czasem powinno być lepiej a im wiecej dni mija tym bardziej mi go brakuje ;( cały czas wydaje mi się to takie jakieś nierealne że już nigdy go nie zobacze , nie wycałuje , nie wysciskam ;( cały czas te wszystkie myśli krążą mi wokol głowy , mimo że odpędzam je od siebie jak tylko mogę ....

Cóż , trzeba czekać i mieć nadzeje że kiedys sie z tym "pogodzę" i będzie mi lżej na sercu ;)

Posted
3 minuty temu, *Magda* napisał:

Będzie łatwiej, ale czy lżej? nie sądzę :/ Mi nadal ciężko i tęsknię za Tiamat, a minęło już 11 lat :(

Pojebane jest to wszystko , czasami chciała bym nie posiadać sumienia ;(

Posted
1 minutę temu, *Magda* napisał:

Myślę, że wszyscy tu mamy taki sam problem ;)

No ja na razie jestem na etapie " nigdy więcej psa" ale moze dlatego że mam jeszcze jednego w domu ;)

Posted
4 minuty temu, *Magda* napisał:

Moja mama też tak mówiła, jak uśpiliśmy moją Tiamat :/ Wytrzymała rok bez psa :P I Tobie wróżę, że nawet tyle nie wytrzymacie ;)

Sebastian już siedzi i ogląda psy , ostatnio studiował Rottki , i co chwile powtarza " Qwende ale wali jak została sama , wiecznie lata i drze papę " ale że to ja mam "prawo" decyzji co do rasy psa jaki u nas kiedyś zawita to nie będzie za prędko :) o ile w ogóle ;)

Posted
8 minut temu, *Magda* napisał:

Bierz ;)

Nie mówię że nigdy nie wezmę ale na razie czuła bym się jak bym "wymieniła" sobie jednego psa na drugiego , w tym roku na pewno nie ;) 

Wiem jedno że co do rasy to będę miała ogromny dylemat ;)