Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dlatego bym nigdy nie chciała ONka :P Nie wytrzymałabym z tym ich szczekaniem na każdego przechodzacego człowieka za płotem :P

Mój ONek nie szczeka :D

ale co tam , dzisiaj kolejny dzien jak nie słodze kawy :D

I jak Ci smakuje?

Qurcze mysle sobie dzisiaj że tyle dni nie piłam kawy z cukrem , chyba trzy dni to wychodzi 24 łyzeczki cukru mniej w organiźmie to pozwole sobie dzisiaj na puste kalorie i wypije piwo , uwielbiam calsberga wiec kupiłam sobie calsberga ale Nox-a , ja pierd...le , zrobiłam łyka i myslałam że pawia puszcze , gorszego piwa jeszcze  nie piłam , nie polecam !!!! 3,50 popłynęło rurami :[

A ja piłam wczoraj piwo rabarbarowe :)

Posted

Magda bo Ty masz Onka a ja mam "Onka" :P

Powiem Ci że mi nawet smakuje o dziwo , sama czarna bez śmietanki była dziwna ale gorzka ze śmietanka jest dobra , teraz mama mnie meczy że mam zastapic sztuczną śmietanke płynną , to bedzie chyba ciężko zrobić :P

o qurczaczek o takim piwie to pierwsze słysze :D ja sobie dzisiaj kupie normalne , już nie kupuje nowości bleeee

cześć Ania :D ;)

Posted

No i mój telefon jest bogatszy o peknięcie prawie przez caly ekran grrrrrrr najlepsze jest to że nawet nie wiem kiedy to się stało , wczoraj tego nie było a dzisiaj już jest :/

Posted

Aguś, kup sobie śmietankę do kawy 10%. Jest słodsza, więc powinna Ci spokojnie zastąpić tę "śmietankę" (:P) w proszku ;)

A potem możesz zejść, na mniej tłustą :)

Choć ja nie ukrywam, że lubię w kawie taką 7.5-10% śmietankę :D Jednak normalnie, to leję zwykłe krowie mleko, 3.5% :)

Posted

Muszę spróbować ale jak byłam w ciąży to piłam z cukrem i taką śmietaną 12% i tak mi nie smakowała :/ więc bez cukru to może być w ogóle problem , ale podobno można sie do wszystkiego przyzwyczaić ;)

Posted

Jesteś jeszcze reformowalna, więc i śmietankę w płynie wypijesz w kawie ;)

Szczerze, to myślałam, że po 1-wszym dniu bez cukru odpuścisz :D

Ale jak już tyle wytrzymałaś i nawet Ci smakuje bez cukru, to się tego trzymaj :)

Posted

Dałaś mi do myslenia i jak tak przeliczyłam sobie i wyobraziłam że w samej kawie pochłaniam 8 łyżeczek cukru dziennie plus inne rzeczy które zawierają cukier to sie przeraziłam ! wiadomo że nie można całkowicie wyeliminować cukru z pożywienia ale jak widac idzie bardzo mocno ograniczyć ;) a do tego łączyłam cukier z tłuszczem a takie połączenie to powolne zabijanie swojego organizmu ( cukier i smietanka zawierająca tłuszcz ) , troche się dziwnie czuje , taka jakas osłabiona , nie wiem czy to wina braku duzej ilosci cukru czy alergii ale i to pewnie minie ;)

Posted

Dokładnie ;) Cukier jest wszędzie, bo nawet w chlebie, więc po co się jeszcze faszerować cukrem w kawie?!

Skoro da się coś ograniczyć, to co szkodzi nam w za dużych ilościach, to trzeba próbować ;)

Ja tam za słodzoną kawą nie tęsknie ;) A jak mam ochotę na trochę słodszą kawę, to mam syrop waniliowy do kawy :)

Czasem sobie pozwalam na takie cudeńka :D

Żeby Ci było słabo przez niski poziom cukru, to musiałaby mieć problemy cukrzycowe moim zdaniem.

W ciąży miałaś badania, więc nie wydaje mi się, żeby brak cukru był przyczyną :/

Stawiałabym na alergię...

Posted

Ja myslalam nad słodzikiem ale czytałam że slodzik jest jeszcze bardziej szkodliwy niż cukier więc nie będę eksperymentować , syropów nie probowałam , moze lepiej nie będę próbować bo mi zasmakuje i będę miała problem :P

jestem zagrożona cukrzycą bo rodzina od strony Ojca cała choruje na cukrzyce ale odpukać wyniki miałam dobre więc pewnie tak jak piszesz to wina alergii , chwilowo mnie troche puściły inne objawy więc nie biorę leków ( poza kroplami do oczu i nosa ) i moze dlatego czuje sie jak czuje ale póki mi nie dokucza aż tak bardzo to wole sie nie faszerować tabsami , nadrobię to od sierpnia :)

Posted

Odpuść sobie te słodziki! Jeszcze gorsze gówno niż cukier, bo sztuczne :/

Pij sobie gorzką ze śmietanką :)

Jak już musisz, to z tą w proszku ;) Ale fajnie, jakby udało Ci się zamienić ją na płynną :)

Posted

Dzisiaj u mamy spróbuje z taka sztuczna wypić ;)

w ogóle Sebka wezwali na Policję w strawie 'wojska" mam nadzieje ze nie chca go na cwiczenia wziąć ....

Posted

No tak ale szkolenia były by w godzinach porannych a Sebek musi mieć 2gą zmianę :P

moze tylko sie podpisze i go puszczą , oby bo nie wiem z kim Fabiana bym zostawiła jak do pracy pójdę :/

Posted

Muszę mu to podpowiedzieć :D

buahhaahahahahhaa jaka fajna kawa :D z doświadczenia pewnie wiesz że z tak małym dzieckiem nie ma opcji wypić gorącej kawy :D :P