łamAga Posted June 20, 2015 Author Posted June 20, 2015 No niestety :/ jeszcze tydzien i wracam do pracy ;( Quote
*Magda* Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Dlatego bym nigdy nie chciała ONka :P Nie wytrzymałabym z tym ich szczekaniem na każdego przechodzacego człowieka za płotem :P Mój ONek nie szczeka :D ale co tam , dzisiaj kolejny dzien jak nie słodze kawy :D I jak Ci smakuje? Qurcze mysle sobie dzisiaj że tyle dni nie piłam kawy z cukrem , chyba trzy dni to wychodzi 24 łyzeczki cukru mniej w organiźmie to pozwole sobie dzisiaj na puste kalorie i wypije piwo , uwielbiam calsberga wiec kupiłam sobie calsberga ale Nox-a , ja pierd...le , zrobiłam łyka i myslałam że pawia puszcze , gorszego piwa jeszcze nie piłam , nie polecam !!!! 3,50 popłynęło rurami :[ A ja piłam wczoraj piwo rabarbarowe :) Quote
łamAga Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 Magda bo Ty masz Onka a ja mam "Onka" :P Powiem Ci że mi nawet smakuje o dziwo , sama czarna bez śmietanki była dziwna ale gorzka ze śmietanka jest dobra , teraz mama mnie meczy że mam zastapic sztuczną śmietanke płynną , to bedzie chyba ciężko zrobić :P o qurczaczek o takim piwie to pierwsze słysze :D ja sobie dzisiaj kupie normalne , już nie kupuje nowości bleeee cześć Ania :D ;) Quote
łamAga Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 No i mój telefon jest bogatszy o peknięcie prawie przez caly ekran grrrrrrr najlepsze jest to że nawet nie wiem kiedy to się stało , wczoraj tego nie było a dzisiaj już jest :/ Quote
łamAga Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 Moje dziecko wreszcie postanowiło troszkę pokimać ( mam nadzieje ze nie 15 min jak rano :/ ) więc dodam reszte fotek ;) cdn ..... Quote
*Magda* Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Aguś, kup sobie śmietankę do kawy 10%. Jest słodsza, więc powinna Ci spokojnie zastąpić tę "śmietankę" (:P) w proszku ;) A potem możesz zejść, na mniej tłustą :) Choć ja nie ukrywam, że lubię w kawie taką 7.5-10% śmietankę :D Jednak normalnie, to leję zwykłe krowie mleko, 3.5% :) Quote
łamAga Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 Muszę spróbować ale jak byłam w ciąży to piłam z cukrem i taką śmietaną 12% i tak mi nie smakowała :/ więc bez cukru to może być w ogóle problem , ale podobno można sie do wszystkiego przyzwyczaić ;) Quote
*Magda* Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Jesteś jeszcze reformowalna, więc i śmietankę w płynie wypijesz w kawie ;) Szczerze, to myślałam, że po 1-wszym dniu bez cukru odpuścisz :D Ale jak już tyle wytrzymałaś i nawet Ci smakuje bez cukru, to się tego trzymaj :) Quote
łamAga Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 Dałaś mi do myslenia i jak tak przeliczyłam sobie i wyobraziłam że w samej kawie pochłaniam 8 łyżeczek cukru dziennie plus inne rzeczy które zawierają cukier to sie przeraziłam ! wiadomo że nie można całkowicie wyeliminować cukru z pożywienia ale jak widac idzie bardzo mocno ograniczyć ;) a do tego łączyłam cukier z tłuszczem a takie połączenie to powolne zabijanie swojego organizmu ( cukier i smietanka zawierająca tłuszcz ) , troche się dziwnie czuje , taka jakas osłabiona , nie wiem czy to wina braku duzej ilosci cukru czy alergii ale i to pewnie minie ;) Quote
*Magda* Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Dokładnie ;) Cukier jest wszędzie, bo nawet w chlebie, więc po co się jeszcze faszerować cukrem w kawie?! Skoro da się coś ograniczyć, to co szkodzi nam w za dużych ilościach, to trzeba próbować ;) Ja tam za słodzoną kawą nie tęsknie ;) A jak mam ochotę na trochę słodszą kawę, to mam syrop waniliowy do kawy :) Czasem sobie pozwalam na takie cudeńka :D Żeby Ci było słabo przez niski poziom cukru, to musiałaby mieć problemy cukrzycowe moim zdaniem. W ciąży miałaś badania, więc nie wydaje mi się, żeby brak cukru był przyczyną :/ Stawiałabym na alergię... Quote
łamAga Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 Ja myslalam nad słodzikiem ale czytałam że slodzik jest jeszcze bardziej szkodliwy niż cukier więc nie będę eksperymentować , syropów nie probowałam , moze lepiej nie będę próbować bo mi zasmakuje i będę miała problem :P jestem zagrożona cukrzycą bo rodzina od strony Ojca cała choruje na cukrzyce ale odpukać wyniki miałam dobre więc pewnie tak jak piszesz to wina alergii , chwilowo mnie troche puściły inne objawy więc nie biorę leków ( poza kroplami do oczu i nosa ) i moze dlatego czuje sie jak czuje ale póki mi nie dokucza aż tak bardzo to wole sie nie faszerować tabsami , nadrobię to od sierpnia :) Quote
*Magda* Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Odpuść sobie te słodziki! Jeszcze gorsze gówno niż cukier, bo sztuczne :/ Pij sobie gorzką ze śmietanką :) Jak już musisz, to z tą w proszku ;) Ale fajnie, jakby udało Ci się zamienić ją na płynną :) Quote
łamAga Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 Dzisiaj u mamy spróbuje z taka sztuczna wypić ;) w ogóle Sebka wezwali na Policję w strawie 'wojska" mam nadzieje ze nie chca go na cwiczenia wziąć .... Quote
*Magda* Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Ja pamiętam, że mój tata, to chyba do 40-tego roku życia jeździł na jakieś szkolenia do wojska :P Quote
łamAga Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 No tak ale szkolenia były by w godzinach porannych a Sebek musi mieć 2gą zmianę :P moze tylko sie podpisze i go puszczą , oby bo nie wiem z kim Fabiana bym zostawiła jak do pracy pójdę :/ Quote
*Magda* Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 No to niech zgłosi na miejscu, że ma pracującą żonę i półroczne dziecko :) Quote
łamAga Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 Muszę mu to podpowiedzieć :D buahhaahahahahhaa jaka fajna kawa :D z doświadczenia pewnie wiesz że z tak małym dzieckiem nie ma opcji wypić gorącej kawy :D :P Quote
*Magda* Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Jeśli to ma go uchronić przed wyjazdem, to niech próbuje ;) Ja już mam "duże" dziecko i pijam częściej gorącą kawę :P Quote
Recommended Posts