Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No sypło zielenią :P

uwielbiam zielony kolor :P

alelepiej mi powiedz jak mam oduczyć młodego bycia na rekach , pół dnia z nim sama i padam na pape , nie poleży sam i sie nie pobawi mimo ze ma mnóstwo zabawek dzwiekowych w koło , tylko chce byc na rękach i skakać , jak go odłoże to ryk , masakra , jak wroce do pracy i bede sie z Sebkiem wymieniac to nic nie zrobie , kawe piłam dopiero o 20stej jak młody usnął , to samo z mlekiem , już na niego mówie mlekojad , dam mu obiadek warzywa z miesem albo zje całą porcję albo i nie i od razu ryk że chce mleko i wypije całe 180 , już powinien pić mleko tylko nad ranem i przed snem a On pije co najmniej 4 razy dziennie mimo ze dostanie obiadek i np jabłko czy banana , chrupki , biszkopty , rynce opadają ....

Posted

Kto Ci powiedział, że powinien pić mleko nad ranem i przed snem?!

Theodor w tym wieku pił jeszcze 2x w ciągu nocy + przed snem, a jak miał ochotę, to również w ciągu dnia 1-2x po posiłku.

Aguś, Fabian ma zaledwie pół roku. Jego głównym jedzeniem nadal jest mleko.

Ok, ma dostawać zupki, obiadki, biszkopty, owoce itp. Ale mleko nadal jest podstawą posiłków ;)

Co do noszenia, to musisz rozróżniać czy stęka, bo ma taki kaprys czy rzeczywiście coś jest nie tak ;)

Jak stęka, bo stęka, to go przetrzymać. Nie bierz na ręce, tylko zabawiaj.

Daj mu np. plastikową łyżeczkę i niech się bawi. Albo plastikowy kubeczek, miseczkę itp.

Posted

U Marcela sytuacja odwrotna, kiepsko pije mleko. Natomiast my mu na przykład nie dajemy samego sloiczka owoców, bo uważamy ze tym się nie naje tylko robimy mu kaszkę: robimy 90 ml
mleka i do tego dodajemy kaszkę tyle aż jest gęsta i do tego dodajemy mu owoców. :) bardzo mu smakuje :)

Posted

W sumie może za bardzo sugeruje sie tym jak karmią Stasia , On pije mleko własnie tylko nad ranem i przed snem , na sniadanie je chleb i parówke pozniej deserek pozniej obiadek i tak wytrzymuje bez mleka a Fabian o 5tej wypije mleko , koło 8smej zje skibke chleba a za chwile i tak placze ze chce mleko i jak widzi że biorę butelke do reki to ma usmiech od ucha do ucha , jak mu dam obiadek to tak nie moge wyjsc nigdzie dalek bo wiem ze moze chciec mleko za 2 godziny ale równie dobrze moze juz chciec za pół godziny , sama już nie wiem jak ja mam mu dawac jeść , juz nie mowia o tym ze takie wygibasy mi robi przy jedzeniu nawet z butki ze juz mysle ze adhd ma , w spokoju nawet jesc nie potrafi 

A marudzenie to wlaśnie nie jest takie sobie stekanie tylko od razu płacz a jak wezme go na rece to od razu sie smieje kwiczy i skacze ....

Tyska oba koty czasami podchodza do młodego i sie do niego łaszą , jak był mały to Ibri cały czas spała koło niego ale teraz to raczej uciekaja przed nim bo już potrafi je złapać za sierść co im sie nie bardzo podoba ;)

Posted

Niespełna roczne dziecko je parówki??????????????????

To nie moje dziecko, ale takiego maluszka się takim czymś nie karmi :/

Aguś, Fabian jest na etapie próbowania jedzenia. On się nie ma tym najadać, jeśli nie ma na to ochoty.

Dlatego jeszcze długo będzie chciał mleko ;)

Polecam sposób Oli ;) Czyli kaszka mleczna i owoce do tego :)

To bardziej odpowiedni posiłek niż parówka ;)

Posted

No a jak on ma nie chcieć mleka po śniadaniu jak zje kawałek chleba? Wg mnie jest po prostu głodny! ;)

Przykładowo u Marcela 6-7 mleko, 9 kaszka, 12 obiadek,14 owoce, a jak nie to 15 ja mu daje kasze z owocami lub mleko. Ale te owoce traktuje jako przekąskę między posiłkami.

Posted

To mnie uspokoiłaś :*

bałam się że jak On chce jeść tylko mleko to niedojada , jabłko zje całe ale bana to nawet połowy nie zje a obiadku różnie czasami zje takie trzy łyżki stołowe ale w większości zostawia sporo , chrupke też pomymla jedną i to wszystko , jak mam mu dawac jedzenie to z góry mysle ze bedzie mi wybrzydzał i On pewnie wyczuwa ze ja sie denerwuje i może dlatego mi tak wariuje przy jedzeniu 

kaszki jeszcze nie próbowałam mu dawać bo kiedys dałam mu taką ze słoika , gotową to nie chciał jeść ;)

A co do Stasia to ja sie im nie wtracam mimo że dużo rzeczy mi sie w jego wychowywaniu nie podoba bo Paulina ze Sławkiem wiedzą przeciez najlepiej .... z nimi nie ma rozmowy ;)

Posted

No a jak on ma nie chcieć mleka po śniadaniu jak zje kawałek chleba? Wg mnie jest po prostu głodny! ;)

Przykładowo u Marcela 6-7 mleko, 9 kaszka, 12 obiadek,14 owoce, a jak nie to 15 ja mu daje kasze z owocami lub mleko. Ale te owoce traktuje jako przekąskę między posiłkami.

No w sumie tak , kawałek chleba to nie dużo , sugerowałam sie tym że mi skibka chleba starcza na śniadanie .....

A ile razy dziennie Marcel pije mleka ?

Posted

Aguś, kup kaszkę mleczno-ryżową z BoboVita albo Nestle ;)

I mu zrób na śniadanko albo na podwieczorek.

Tylko nie rób strasznie gęstej. Niech będzie lekko lejąca, żeby mu się łatwo przełykało ;)

Posted

Wiesz co, jak z nim siedziałam to zastępowałam mleko czymś innym, bo nie chciał ode mnie pić. A od mamy nie wiem ile dostaje. Na pewno dostaje przed spaniem, w nocy pewnie 1-2 razy i rano jak wstanie. Pije tak po 150 ml jednorazowo. Ode mnie kiedyś wypij na pół śpiocha 90 ml sukces :D

Marcel tez średnio je, dlatego dajemy mu co 3-3,5 h. Zawsze jedna ręką go karmie, a w drugiej mam grająca książeczkę, czy gitarę :D coś co lubi :P

Posted

Marcel akurat je kaszkę sinlac, bo ma alergie lub jakaś inna zbożowa chyba ze śliwkami :) całkiem dobra, bo próbowałam :) jak zrobisz mu kaszki przygotuj siebie trochę mleka może z 90 ml i dawaj mu popijać, bo po kaszce będzie mu się chciało, a i będzie bardziej najedzony

Posted

Ja Fabianowi robię 180 ml mleka ale przeważnie wylewam 30 ml bo nie wypija , zaczne mu robić 150 moze wtedy bedzie chętniej jadł po tych 3-4 godzinach , ale jak już mija 3 godziny to ja już sie zaczynam denerwowac ze jak mu bede chciała dac jesc to znowu bedzie wywijał , dzisiaj przy dawaniu mu obiadku wymiękłam trzasnelam łyzeczka i powiedziałam Sebastanowi zeby mu dał reszte ale i jemu wywijał i nie chciał jeść , zawsze musze kombinowac i udawac łyżeczką samolot albo jeszcze inne dziwne rzeczy żeby jadł , ale jak juz nie chce to wypluwa albo zaczyna płakać a ja sie cały czas stresuje ze On za mało je , do tego wysypało go na zgieciu kolan a lekarka jak u niej byłam z wysypka na twarzy powiedziała mi że jak by miał jakąkolwiek skaze to miał by wysypane zgiecia kolan więc dzisiaj z nim poszłam do lekarza była inna lekarka nie "nasza" stwierdziła że Ona by mu mleka jeszcze nie zmieniała bo jej to nie wygląda na skaze i znowu nam przepisała jakąś robioną maść , chyba jednak młody ma coś po mnie ..... alergie ....

Posted

Marcel miał po zwykłym mleku na buzi wysypkę. To zacznij mu dawać co te 3,5h będzie głodny to zje. Nie dokarmiaj go między posiłkami, bo właśnie potem nie je ci porcji.. :)

Czekam na relacje jak będzie dalej Z tym jedzeniem. :) a na fb masz link

Posted

DSC01784.JPG

Mina pod tytulem " myślisz że długo tu poleżę ? "

zrobiłam mu dzisiaj posłanko na Nerona legowisku , myślałam ze mu sie spodoba , poleżał moze z minute i był ryk i wyciaganie rączek żeby go wziąć :/

Posted

Młody tez ma wysypkę ale jego lekarka cały czas twierdzi że to nie od mleka ;)

właśnie tak zrobię , będę mu dawała 150 moze bedzie jadł chętniej ;)

dzieki za linka za chwilę tam wejdę ;)

Posted

A mogłaś ; D

Jutro pójdę kupić :P

w ogóle biedronka jest niedobra bo ciagle sa te zabawki dla psów co mnie kusza :P czekam aż przecenia z 9 zł na 5 :P wtedy moge kupic wiedzac ze psy sie nimi bawić nie będą :P