Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mi się wydaje że mi też łysinke już na przedziałce widać :/ a co dziennie tyle włosów mi przy czesaniu wylatuje że aż się płakać chce :/ brak witaminy A powoduje wylatywanie włosów ?

no mi sie też przetłuszczają , w jeden dzień umyje a na drugi dzien mam tłuste ;(

jak specjalnego lekarza ?

Marta pasuje mu , pasuje <3

butelki były podobne :P

Posted

Chociaz nie masz lysych plackow, ja to na razie zafarbowac sie nie moge i nie wiem czy w tym roku to zrobie :c no i pojde do tego dermatologa.. moze pomoze a ze we wtorek ide do hematologa to sie zapisze bo w tym samym budynku. No chyba ze trzeba skierowanie to tam mnie kurwa rozjebie. Wszedzie te skierowania po kiego siusiora no.

Posted

Marta źle przeczytałam tzn źle odebrałam Twoją wypowiedz i myslalam ze "załatwiłaś " w sensie że odzyskałaś blask włosów farbą buahahahha jaka ja głupia jestem :D

Ja zniszczyłam włosy też farbowaniem a raczej rozjasnianiem , kiedys zachciało mi sie czarnych włosów i jak sie zobaczyłam w lusterku to padłam i od razu po rozjasniacz biegłam który nic nie dał i tak ściągałam kolor i nakładałam nowy cztery razy w ciagu czterech dni :/ skutki odczuwam do dzisiaj :/

Angi a wiesz od czego Ci tak wyleciały te włosy ? ja sie własnie obawiam ze mi sie stanie tak samo :/ no a skierowania to rozwalają system , raczej będą od Ciebie wołali skierowanie :/

Posted

No wlasnie nie wiem. Podejrzewam ze z braku witaminy a, bo jej nie jadam. Nawet jak nie z tego to sie nic nie stanie. Moze to powiazane z wezlami? Nie wiem. Ale one ostatnio wybitnie lecialy, byly na ziemi, poduszce, Wszedzie! Teraz leca troche mniej. Ale i tak moje wlosy mozna spotkac w obiedzie ;( spinac ich nie zepne bo mi kucyk zostanie w lapie chyba

Jak zechca skierowania to siusiok im w dupe. Nic mnie tak nie irytuje jak lekarze. Nawet dzieci.

Posted

Ja mam to samo , moje włosy też są wszedzie , moja mama mi mówi ze teraz wiosna jest to wszystkim wypadają i że mi mogą leciec tak przez to że narkoze miałam w kręgosłup ale ja nie sądze bo mi zawsze włosy leciały ale teraz to już jest jakas katastrofa , jak je rozczesuje po umyciu to sie boje że wszystkie mi wylecą ;(

To jest jakieś dziwne , dlaczego z nóg tak same z siebie wyleciec nie chcą tylko trzeba golić :P

Więc Angi nie łam się , nie jesteś sama ;) być może że to u Ciebie jest jakos związane z węzłami ale nie koniecznie ;)

A teraz ide spać bo alergia mi sie już zaczęła i woda mi leci z nosa a oczy sobie zaraz wydrapie , chyba pojde do alergologa i spytam czy sie jakiś termin wczesniej nie znajdzie :/ a jutro sobie kupie chociaż allertec wapno plus , może coś złagodzi objawy :/

więc .... dobranoc ;) jutro dodam fotki ;)

Posted

Ja nie mialam narkozy w pleca :p

No mi tez sie bardziej zaczelo ale na razie nie jem tabsow by isc na mam nadzieje testy. Ale czuje ze na daremno bo mi ich nie zrobia od razu :p brzoza!

Posted

Ja testów robić nie muszę , chociaż mogła by mi powtórzyć bo bylica jeszcze chyba nie pyli a ja juz oddychac nie umiem :[

No niestety same lecieć nie chcą :/ a mogło by być tak pięknie :P

Kurcze młody nadal ma kaszel i dzisiaj kaszle bo ciezko mu slinke połknąć z tym katarem , ubiore go i idziemy do lekarza , trzymajcie kciuki żebyśmy w szpitalu znowu nie wylądowali i to jeszcze na długi weekend ....

Posted

kciuki trzymamy

mi bardzo włosy leciały(miałam grube pasma włosów na poduszcze jak po nocy wstałam),przez stres,ściałam je naświetlałam lampą bioptron,kupiłam leczniczy szampon i odżywkę do włosów w aptece,po kilku tygodniach przestały mocno wypadać,ale mam ich obecnie zdecydowanie mniej,przeżadziły mi się

Posted

Hejka laski ;)

Na szczeście wszystko ok , osłuchowo jest czysty , stwierdzia że katarku też za dużego nie ma , przepisałam nam jakiś probiotyk , juvitC chociaz ja mu i tak go daje codziennie i wode marimer którą też używam ;)

Na poczekalni siedzialam 4 godziny , jedna laska mnie nastraszyła , była z córka juz starsza jakies 9 lat mogła mieć i z synkiem 1,5 rocznym , Fabian oczywiscie zarzygał mi całe spodnie i całego siebie i Ona mi powiedziała że nie chce mnie straszyc ale mam zmienić lekarke , że jej Patryczkowi też sie tak ulewalo a ta lekarka cały czas twierdziła tak jak u nas że wszystko jest ok że dzieci ulewają a w 12stym miesiącu jej synek wylądował na stole operacyjnym bo sie okazało że miał zwężony oddzwiernik jakiś tam i miał dwie operacje :/ powiedziała oczywiscie ze Ona mnie nie straszy i nie mówi ze u nas jest to samo ale Ona by na moim miejscu skonsultowała to z innym lekarzem bo ta nasz ma zlewke , i że dzisiaj przyszła do niej bo nie było innej lekarki a musiała bo jej synek jest przeziebiony ale jak by miała wybor to by poszła do innej :/

no i oczywiscie nie obyło sie bez ekscesów dzisiejszego dnia , przed chwilą wysypałam sobie na głowe pojemnik soli :P a podobno jak sie sól rozsypie to na halas jest :P

Posted

Kiedyś słyszałam ze jak coś reklamują to dlatego że się nie sprzedaje , a dzisiaj w żadnej z aptek nie mieli Allertek wapno plus :/

a teraz daje fotki ;)

DSC01489.JPG

DSC01490.JPG

DSC01491.JPG

DSC01492.JPG

DSC01493.JPG

cdn .....

Posted

No to super że Fabian nie ma nic gorszego ;) Chociaż ta lekarka... Na dzieciach się nie znam, ale może faktycznie skonsultuj się z innym lekarzem?

A z solą... Ty to masz pecha :p

Posted

No to super że Fabian nie ma nic gorszego ;) Chociaż ta lekarka... Na dzieciach się nie znam, ale może faktycznie skonsultuj się z innym lekarzem?

A z solą... Ty to masz pecha :P

Poważnie nad tym własnie mysle  tylko muszę znaleźć takie godnego zaufania żeby nie iśc na darmo i usłyszeć że to normalne ;)

Wszystko przes Sebka bo mu sie zachcialo herbaty która stała za solą a że ja niska jestem to tak jakoś wyszło :P

DSC01500.JPG

DSC01501.JPG

DSC01502.JPG

DSC01503.JPG

DSC01504.JPG

kolejne jutro ;)