Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hejka :)

Hej laseczki ;)

już nie wiem co mam robić , mały spi tylko na czyiś rękach , co go odłożę na tapczan to od razu otwiera oczy i jest ryk , wezme go na ręce cisza , o łóżeczku już w ogóle nie ma mowy w dzień , na szczęście odpukać w nocy śpi w łóżeczku , nawet nie mam jak z wami pogadać mimo że mały spi bo mam zajęte ręce heh

Miałam tak do chyba 3go miesiąca że Maniula sypiała wyłącznie na mnie, do tego nie spała w wózku który stał w miejscu :P. Czasem trochę tęskno mi do tych czasów ;). Z odkładaniem była gimnastyka ciekawa, bo odkładałam i szybko dzióbek zatykałam cycem żeby się nie rozkrzyczała. Oczywiście musiała być najedzona żeby już nie dojadała a tylko pociumkała do snu. Teraz jest znacznie trudniej bo jak ma fazę na spanie ze mną/na mnie to żadna siła jej nie zmusi do powrotu do łóżeczka, a drze się jak by jej krzywda się działa  :nonono2: . Jak nie z cycem to możesz ze smokiem spróbować, może jeszcze da się oszukać;)

Posted

hej laski ;)

Monika

to tez za wesoło nie miałaś , ja mam gimnastykę troszkę inną czyli odkładam go do łóżeczka i po sekundzie musze po niego wrócić , albo jak w dzien to odkładam go na łózko i za chwile musze brać z powrotem , cyckiem go nie oszukam bo już na cycku nie jest :( karmiłam go do 6stego tygodnia potem praktycznie pokarmu nie miałam , jedynie co to 15ml udawało mi sie ściagnąć i zrezygnowałam , teraz jest na mm i wreszcie po jedzeniu jest uśmiechnięty i spokojny przez nastepne 3 godziny ;) ze smoczkiem praktycznie się nie rozstaje , pewnie będzie mu ciężko pozniej wyeliminowac smoka , daje mu 3 na przemian żeby mi pozniej nie zrobił tak jak robiła Marysia że wymemlała jednego smoczka że aż sie rozpadał i innego za cholere doić nie chciała ....

justysiek 

taki bujak jak Ty masz ma Stasiu jeszcze od Marysi , jutro go wypróbuje bo zamierzam iść do nich ,

moja kuzynka ma taki do sprzedania 

6iv7tu.jpg

kusi mnie o tyle ten bardziej że dam za niego tyle ile Ty dałaś za swój a ma wiecej funkcji i chyba lepszy dla takiego maluszka jakim jest Fabian ;)

tutaj jest filmik ;)

https://www.youtube.com/watch?v=KpeZ2akv7m8

Posted

Aga, ten co wstawiła Justysiek miała moja podopieczna. Tylko ja mogłam zdjąć ta obręcz,a Bujak przydał mi się gdy szykowałam kaszkę, a potem karmiłam ja w tym, wiec generalnie przydał sie, ale bez rewelacji. Przynajmniej ten co u niej był był taki do ręcznego bujania.

Rzeczą która bardziej sie przydała i przydaje do teraz, a dziecko ma rok i prawie 3 miesiące jest huśtawka Fisher price. Na początku mama Lenki mówila, że ja tam zostawiala i mała usypiala. Ma tam do ustawienia różne prędkości bujania i muzykę. Potem zaczęłam jej używać jako fotelik do karmienia przed tv haha taka prawda, że w takim normalnym foteliku nie chce siedzieć. Ostatnio awaryjnie nie mieli z kim jej zostawić i nadal ta huśtawka używana jest jako do karmienia. Mogę ci wysłać fotkę na fb porównanie z pierwszych dni pracy i teraz, gdzie dziecko jest dużo większe :D

Posted

One są do samodzielnego bujania tylko jest funkcja wibracji ;)

Ooo to ja poproszę fotkę bo nie wiem o jaka huśtawkę chodzi a może i u nas by sie sprawdziła ;)

Posted

Wchodzę tu na dogo, widzę że odpisałaś i myślałam, że przegapiłam twoja wiadomość na fb, a Ty nic nie napisałas pf :D

Znalazłam nazwę tej huśtawki Fisher price cudowna planeta. Faktycznie nie ma na allegro tej konkretnej huśtawki :(

Posted

Ola bo ja jakoś wolę tutaj rozmawiać :D

ten ostatni link najbardziej mnie zainteresował , ten bujak 3w1 super jest i chyba dłużej by się przydał niż ten od kuzynki ....

musze to przemysleć ;)

Marta ja sie też nie znam za bardzo na cenach ale jak widze firme FischerPrice to wiem czego mogę się spodziewać ;)

Tak się zastanawiam co Stasiowi na chrzciny kupić , wymyśliłam sobie że kupie mu złotą bransoletkę z grawerem , to Sebek popatrzył na mnie i popukał się w czoło heh ale wydała bym tyle kasy co i za taki bujak a miał by pamiątkę a w takim bujaku czy na macie czy jaką kolwiek zabawką za długo się nie pobawi i pewnie poźniej komus dają bo przeciez nie beda trzymali tego wiecznie a tak by miał pamiatke na cale zycie hmmmm 

Posted

Dzień dobry :)

Co do bujaka, to moje zdanie jest taki:

Te wiszące z fisher price nie posłuży Ci dla dziecka długo.

Sama mam na strychu taki wiszący bujaczek z fp i coś koło 6-7 miesiąca, Theoś był do tego za duży.

Podobny problem miała moja koleżanka.

Z tego co zauważyłam, to te stawiane na podłodze, służą dzieciom dłużej.

Taki bujaczek miała moja koleżanka dla Samuela i Kamila, a potem ten bujak zawiozłam mojej bratanicy Michalinie.

Cała trójka korzystała z niego swobodnie do około 1 roku życia.

Takie stawiane na podłodze fp też robi, więc z marką i jakościom nie ma problemu ;)

A teraz co do chrztu ;)

Zdecydowanie coś na pamiątkę!

Chrzest czy komunia, to nie urodziny czy dzień dziecka.

Może jestem staroświecka, ale zdecydowanie jestem za dawanie w takich dniach prezentów pamiątkowych :)

Theodor też dostał prezenty pamiątkowe.

Ja, będąc 3x matką chrzestną, też dawałam prezenty pamiątkowe.

Właśnie jakieś łańcuszki, bransoletki itp. z grawerunkiem :)

Posted

Ja pamietam ze taki wiszący bujak miała siostra do Marysi i Ona w tym siedziec nie chciała ale to był inny rodzaj bujaka niż pokazuje Ola , te "Oli" wydają mi sie super ale cena też mnie powala na kolana , a najgorsze w tym wszystkim jest to że kosztują tyle tylko dlatego że mają znaczek Fisher Price :/

Takie stojące na podłodze są długo przydatne to wiem bo Marysia nawet teraz mając 3 lata potrafi sie godzinami bawić tym bujaczkiem który jest u Stasia , dzisiaj wsadze Małego do bujaczka Stasia i zobacze jak bedzie się zachowywał w nim ;)

Przekonałyście mnie , tzn upewniłyście mnie w przekonaniu że lepiej taką pamiątkę , musze sie do miasta wybrać i poszukać takich bransoletek albo łańcuszków ;)

Ale się dzisiaj nie wyspałam , Fabian wczoraj cały dzien przespał o 21 nawet zostawił 30 ml mleka bo zasnął przy butli , mysle sobie " wyśpie się bo pewnie sie obudzi do picia koło 5tej " a ten mi zrobił pobudkę o 23:30 najadł sie i spac nie chciał , jak mi sie go udało uspic to pozniej znowu pobudka o 3:30 później o 6:30 no i już na dobre o 8smej , najadł się o 11 już była aria że chce jeść i teraz spi w najlepsze , musi odespac zarwaną nockę , uj że matka nie wyspana bedzie chodziła :P

A teraz pytanie do mam , zagęszczała któraś z was dziecku mleko Nutritonem ? już mi ręce opadają z tym jego ulewaniem , nie nadążam prac ciuszków i pieluszek ....

Posted

Ja nie zagęszczałam, ale u nas też nie było ku temu powodu ;)

Ja rozumiem, że już masz dość tego jego ulewania, ale jeśli przybiera na wadze, to do 3 miesiąca ulewanie nie jest niczym niepokojącym ;)

Zamów może to mleko AR ;)

Posted

Przybiera ładnie ale mógł by przybierać lepiej , przybiera około 19gram na dzien a górna granica jest 30 gram , nie przejmuje sie za bardzo tym bo miał niską wage urodzeniowa wiec nie oczekuje że bedzie przybierał te 30 ale z 25 by mógł , najbardziej jednak wkurza mnie to że wszystko mam ulane , pieluszki tetrowe po jednym karmieniu są tak mokre że do niczego sie nie nadaja i trzeba zapierac bo samo wysuszenie nic nie da , straszny zapach jest od takiego ulanego mleka , body do przebrania , rożek ulany mimo że pod głowką ma tetre bo sie tak wierci ze zazwyczaj chwila i już ma buźke poza pieluszką .... za tym mlekiem AR byłam już we wszystkich rossmanach , tesco i biedronkach , zwiedziłam wszystkie apteki i słysze "mleka nie prowadzimy " jutro pojde do tej apteki gdzie mi powiedzieli ze tylko do sprowadzenia jest , żałuję że nie zaczelam karmic go bebilonem , nie ma problemu zeby dostać bebilon AR , w rosmanie cała pułka tego jest , a zmieniać mleka nie można za bardzo zwlaszcza takiemu maluszkowi ....