Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Teraz będą razem od szczeniaka wychowywać psa to też inaczej ;) pewnie nie będzie dla psa jakimś guru (tak jak pewnie będzie Sebek) ale myślę że nie ma co dramatyzowac i pies Agi nie zje :P

Posted

Suka, największa fajtłapa w miocie i dadzą radę, trzymam kciuki :D

Posted

Oj dobra, Angi, ale uwierzmy w Agę ;) Dominant a fajtłapa są sporą różnicą. Zwłaszcza, że Sebek pomoże. Chyba :D

Posted

Właśnie, nie gniewaj się na nas. My naprawdę to piszemy z troski ;)

Jaka decyzja by nie była przecież i tak będę C kibicować.

Posted

Ja się wcale nie denerwuję ;) przecież moze sie okazac że przed kupnem zmienie zdanie i wezme inna rase albo całkiem się rozmyślę ;) więc ta dzisiejsza rozmowa i tak jest zbędna :P

Posted

Wychowanie molosa to nie jest jakiś hardcore, tylko trochę żyje się z tymi psami inaczej. 
Tylko to mądre i cwane bestie, wykorzystają każdą słabość człowieka.

Moja rodzinka jakoś daje rade, nie jest pięknie, pies się ich nie słucha, siostrę ledwo akceptuje, ale sami sobie na to zapracowali ;) Mamuśka tylko daje radę, bo to ona zajmuje się psami, gdy ja nie mogę, bardzo mi pomagała ze szczeniakiem. 

Tak od siebie jeszcze dodam, że raczej w przyszłości nie wezmę tak dominującego, mocnego, niezależnego psa. Po co sobie utrudniać? :P 
Jetsu uwielbiam nad życie i wiem, że drugiego tak genialnego tybetana nie będę miała, ale nie zawsze jest z nim łatwo. 

Posted

Molosy są fajne, choć dobija mnie ich powolność - zanim coś zrobią to myślą, myślą i myyyślą :D

Wolę ciut szybsze psy :p

Posted

Molosy są fajne, choć dobija mnie ich powolność - zanim coś zrobią to myślą, myślą i myyyślą :D

Wolę ciut szybsze psy :P

nie zawsze, jak im zależy, to bardzo szybko działają :P 
Jetsu robi zmiany pozycji szybciej niż Arnik, pięknie paca (Arnika musiałam tego uczyć), z siadu do pozycji stój potrafi wyskoczyć na metr w przód :P 

Posted

Ciężko mi w to uwierzyć, ale mało molosów poznałam, więc pewnie dlatego :D

Posted

Jak widać po tym co napisała Aneta molos molosowi nie równy , Qwendi jest faktycznie psem autystycznym i bardzoooo powolym czego nie można napisać o Jetsanie , wiadomo że dużo zależy od wychowania i pewnie dlatego nasze psy sie tak od siebie różnią , chociaż w sytuacjach gdzie chodzi o jedzenie lub obcych na naszym terenie to Qwendi mogła by startowac w zawodach najbardziej aktywnych psówh świata ;)
Tak samo jak obserwuję rasę DC to widzę kolosalną różnicę miedzy tybetanami a nimi , maja całkowicie inny temperament , inne zachowanie , inne priorytety ....

Posted

Jetsu to flegma ;) 
Ale są sytuacje kiedy bardzo się pobudza. Dobre żarcie i zagrożenie. 
Na co dzień komendy wykonuje powoli z miną "babo, czego ty ode mnie chcesz? popacz w me piękne oczy i się odwal" 
W ogródku cały czas śpi, dopóki coś się nie dzieje, wtedy biega jak torpedka i drze jape. Na spacerze zlewa wszystko, dopóki jakiś większy pies na nas nie wystartuje. Ze spokojnego miśka w mgnieniu oka zmienia się w potwora. Na szczęście równie szybko wraca do pierwotnego stanu :P 

Posted

Qwendi w sumie robi podobnie do Jetsa poza komendami , ona komend w ogóle nie wykonuje , no chyba ze trzymam w ręce jedzenie , wtedy nawet nic mówić nie musze i siada podając łapę ;)

O qurwa Angi zagiełas mnie tym pytaniem , nie pamietam ;(