Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

całkiem serio , ale to zależy od tego czy pokryjemy Qwendi , jeżeli w przyszłym roku pokryjemy Qwendi wtedy jeden szczeniak zostaje u nas , jak nam sie nie uda znaleźć reproduktora który spełni nasze oczekiwania i jej nie pokryjemy( za dwa lata będzie już za stara na młode )  wtedy na 99% kupimy rottka ....

aha, myślałam, że to plan na teraz ;) a psa czy sukę byś chciała?

Posted

aha, myślałam, że to plan na teraz ;) a psa czy sukę byś chciała?

Nie , nie , teraz jak Fabian jest malutki to nowe zwierzątko nie wchodzi w grę , jak najbardziej suczka tylko i wyłącznie ;)

Wy go będziecie chcieli wystawiać? Normalne ogony tez są ładne u rottkow ;)

A nad tym nie myślałam , nie podoba mi się "styl" wystawiania rottkow , podobnie jak Onków więc raczej bym jej nie wystawiała :shake:

Posted

Ale z Polski nie będe mogła skopiować bo 

po pierwsze : hodowca nie kopiuje bo jest zakaz 

po drugie : weterynarz może nie chcieć skopiowac mi psa z Polski poza tym to jest już operacja a jak kupisz importa to zrobią to po urodzeniu bez zagrożeń

po trzecie : jak ktoś przyuważy że skopiowaliśmy psa może nasłać na nas animalsa żeby nas sprawdzili skąd mamy psa ( raczej by tak nie było ale jest taka opcja ) ;)

Posted

Aga bredzisz :P

gorączki nie mam :P

ale dlaczego chcesz kopiowanego??? :crazyeye:

dla mnie pies bez ogona jest zawsze dziwny, bez względu na rasę.

Trudno mi odpowiedzieć dlaczego , jak dla mnie rottek z ogonem , dobek z ogonem i uszami czy bokser z uszami i ogonem wyglądają dziwnie ....

Ogon u rotta to najmniejszy problem. 

Gorzej z wodogłowiem, kiepskim charakterem, brakiem popędów. 

To jest straszne http://www.vom-hause-edelstein.com/Images2/yanez3years7.jpg
Ale to ju cudo! http://www.pets4homes.co.uk/images/classifieds/2013/08/27/404306/large/working-rottweiler-for-sale-521cc591c8e93.jpg

A dla mnie ani jeden ani drugi nie jest fajny , ten z pierwszego linka jest faktycznie przesadzony a ten na drugim jest zbyt suczy ....

Posted

Na upartego skopiujesz w Polsce, ba.. także wystawisz :P ale to też chyba od hodowcy zależy. Nie wiem, nie siedzę komplet w rottkach ; p

Ale to wszystko pewnie niezgodnie z prawem więc podziekuję :P

ten jest mega  :loveu: ( poza ogonem :P )

GANDALF_Marstal100%5B1%5D.JPG

Posted

Niby zgodne. ;) pozatym cie nie zjedzą na wystawie no nie chcesz jeździć. No i nadal powtórzę ze rottek jest rasa której zakaz kopiowania wyszedł akurat na plus :P

Ja wystawiac nie chce ale Sebastian to podczytuje i mi powiedzial " Ty sobie możesz nie chcieć a ja i tak wystawiał będe " więc .... jak chce się bawić w te krzyki i piszczenie zabawkami to jego sprawa ;)

Ja nie upieram się że musze miec kopiowanego i innego nie , chciala bym ale może w koncu stanie na nie kopiowanym , a moze dopuścimy Qwendi i wtedy rottek już u nas raczej nie zagości ;)

Posted

Hejka Aga ;)

A mnie się tam rottek nie podoba, ale jak już to z ogonem ;) Dobki to jeszcze może i kopiowane ładniejsze, ale rott nie :P Kwestia gustu :)

hejka ;)

Każdy lubi co innego ;)

niektórzy uważają że boksery z kopiowanymi uszami są straszne a mi sie bardzooo podobają  :loveu:

Posted

dla mnie każdy pies bez ogona ma zaburzone proporcje. rottki z ogonami wyglądają o niebo lepiej. tan, którego aga wstawiłaś rzeczywiście ładny (choć tak jak pisałam to kompletnie nie moja rasa). ogon ma piękny, nie zawinięty jak precelek, nie cienki jak u szczura. 

generalnie nie rozumiem chęci "upiększania" psów poprzez wycinanie im części ciała, ale to już osobny temat...

Posted

Woow,wygląda tak prawdziwie :D

Na żywo wygląda jeszcze lepiej , ale jak bym miała sama jej ją kupić to bym nie dała tyle pieniędzy , po pierwsze nie było by mnie na to stac po drugie nie jestem za tym żeby tak rozpieszczac dzieci zwlaszcza że są takie dzieci które  nie dostana nic :( 

dla mnie każdy pies bez ogona ma zaburzone proporcje. rottki z ogonami wyglądają o niebo lepiej. tan, którego aga wstawiłaś rzeczywiście ładny (choć tak jak pisałam to kompletnie nie moja rasa). ogon ma piękny, nie zawinięty jak precelek, nie cienki jak u szczura. 

generalnie nie rozumiem chęci "upiększania" psów poprzez wycinanie im części ciała, ale to już osobny temat...

Jak tak piszesz to faktycznie brzmi to brutalnie , nigdy nie patrzyłam na to z tej strony , ale .... coś w tym jest 

O ja cie, myślałam że to dziecko :D

Hmm, bokser to w sumie i taki i taki mi się podoba :) Jak dobek :)

Mi ogólnie boksery średnio się podobają ale jak na wystawach porównuje to jednak kopiowane sa ładniejsze ;)

Posted

agnieszka, ale to jest smutna prawda, nic innego. nazwałam to po prostu po imieniu.

Jak tak piszesz to faktycznie brzmi to brutalnie , nigdy nie patrzyłam na to z tej strony , ale .... coś w tym jest 

jakoś mi się to dziwnie zacytowało.

Posted

oo piękny, lubię szczupłe, wysuszone psy :loveu:

a tu jak zwykle nagadane ;)

Qwendi znowu ma urojkę? ona chyba po każdej cieczce tak ma ostatnio.

jesso co ja czytam. kolejny pies to albo Tebetan albo rotek... Aguś miał być DONek :loveu: dziwi mnie tylko ta rozbieżność.

A ja nadal nie wiem o co chodzi z tą psychiką owczarów. Każdy narzeka, tylko o co chodzi :evil_lol:

Ahhh a mi się marzą dwa psy, ale to dopiero za ponad 5 lat :siara: