Jump to content
Dogomania

VIII Ogólnopolski Zlot Dogomaniaków - rozpoczęty :-)

Recommended Posts

Posted

Ja postaram się przyjechać. :) Jeszcze na 100% nie jest to pewne, muszę pogadać z rodzicami, ale to dopiero jak wrócą z gór.
Termin jak najbardziej pasuje:cool3:
Estera, orientujesz się może czym można dojechać z bdg? Czy pociągiem jest jakiś w miarę dojazd czy lepiej pks? I ewentualnie jaka przybliżona cena?

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Linka - a w ogóle to już pewne, że jedziemy? :evil_lol:

My z Linką tak jak pisałem wcześniej - czekamy na podanie kosztów jakie będą w przypadku namiotu :razz: I dopiero wtedy zdecydujemy ;) I jeśli pojedziemy - to raczej bez psów ;)

Posted

Ja czegoś nie kminie zlot DOGOmaniaków.A ludzie przyjeżdżają bez psów.Dla mnie bezsensowny w takim razie taki wyjazd jest i idea zlotów.:shake:rozumiem jeśli ktoś ma psa zabijake ,albo staruszka.
Chociaż moje psy będą jeździć na zlotu póki im tylko zdrowie pozwoli.Bo widzę ,że każdy wyjazd jest dla nich wielką radością.

Posted

to jest zlot dogomaniaków, czy dogomaniackich psów? Są stworzenia, które nie są przyzwyczajone do funkcjonowania w większej grupie, więc niektorzy nie widzą sensu w ciągnięciu psa przez całą Polske po to żeby ten siedział zestresowany przez tydzien na zlocie który pod żadnym względem zabawą dla niego nie będzie. Każdy kto jedzie zna swojego psa najlepiej i jest w stanie sam określić, czy jego pies nadaje się na takie wyjazdy, czy lepiej dla niego jeśli mu się po prostu tego oszczędzi.

Posted

A który pies jest przyzwyczajony do przebywania w takim stadzie??Chyba żaden nie mieszka z 20kilkoma psami na codzień a jednak psy doskonale radzą sobie na zlotach.I nie wyglądają na specjalnie udręczone tym faktem.
Jak się nie weźmie psa na zlot to się nigdy nie przekona czy będzie się tam zachowywał normalnie czy nie.:cool3:
Po za tym odnoszę wrażenie ,że niektórym jest wygodniej przyjechać bez psa itd.Ale czy tym samym nie przeczymy sobie jadąc po ludziach ,którzy je porzucają właśnie ,żeby na wyjazdach było im wygodniej??Ja to tak odbieram.

Posted

[quote name='olekg89']Po za tym odnoszę wrażenie ,że niektórym jest wygodniej przyjechać bez psa itd.Ale czy tym samym nie przeczymy sobie jadąc po ludziach ,którzy je porzucają właśnie ,żeby na wyjazdach było im wygodniej??Ja to tak odbieram.[/quote]
A dla mnie nijak ma się to porównanie...Każdy najlepiej zna swojego psa i wie mniej więcej jakiego zachowania może się po nim spodziewać. Ja wiem że nigdy w życiu na zlot nie wzięłabym Rocketa bo tylko bym się wkur..i wszyscy wokoło również bo gnomek szukałby tylko zaczepki...Nie oznacza to jednak że w ramach tego że jest asocjalny przy pierwszej nadarzającej się okazji zostawiłabym go w lesie bo nie mam ochoty się z nim użerać:roll:

Nie czyń drugiemu co Tobie nie miłe...nie chciałabym żeby jakiś pies non stop rzucał się na mojego i go prowokował,dlatego też Rocky za nic nie pojedzie na taką impreze;)

Posted

Dobra może ten przykład był nie trafiony ,co nie zmienia faktu ,że wiele osób było zaskoczonych zachowaniem swojego psa na zlocie.
Np. Marta Ares myślala ,że Ares będzie ciepał się na wszystkie psy jak to robi na treningach ,a na zlocie był grzeczny i spokojny.

Posted

Ja się też boję że Shira będzie "natarczywa" wobec innych psów. Jednak nie wyobrażam sobie wyjechać na tak długo bez niej:loveu:. Mało tego nie wyobrażam sobie że mogła bym ją pozbawić 6-cio dniowego rojbrowania z innymi psiakami. Już nie mogę się doczekać jak zobaczę ją hasającą z psiulami i padniętą wieczorem.Wiem że nie będę mogła z niej oka spuszczać i moge się namęczyć pilnując jej żeby innym spokoju nie zakłócała ale uważam że za radość jaką jej ten wypad da to żadna cena:diabloti:. I mam nadzieję że do tego czasu zdołam troche chociaż pohamować jej entuzjazm bo teraz ma 4 miesiące ana zlocie bedzie już miała ponad rok:cool3:. Trzymajcie za nas kciuki:razz:.
P.S jbc ja śpię na dolnym łóżku bo inaczej będziemy mieli serenadę przez całą noc w obozie:evil_lol:

Posted

Ale dziwna dyskusja ;)
Ktoś zna swojego psa nie od dziś, wie, że będzie to dla niego stres, wie że bynajmniej nie będzie wtedy szczęśliwy, wie, że każda próba zaczepki może się skończyć jatką - jedzie bez psa..
Nie uważam też bynajmniej, jakobym psa porzucał (o ironio..) - zostanie w domu, wśród ludzi którzy potrafią się nim świetnie zaopiekować, co zresztą czynią również codziennie, bądź podczas moich krótszych wyjazdów, których w ciągu roku nie brakuje.
A jeżdżenie i ryzykowanie - "a może się uda i się dogada z innymi" - to chyba bardziej ambicje właścicieli w tym momencie, a ja do aż tak egoistycznych myśli wobec własnego psa skłonić się nie potrafię. Bo jeśli by się "nie udało" - to miałby kilkudniową męczarnie zamiast letniego wypadu pełnego zabawy.
Zdecydowanie mój pies (tak jeden jak i drugi) woli spotkania w mniejszych grupach psów, które już zna nie od wczoraj ;)

Posted

Jak już pisałam dam Pani Agnieszce czas do jutra. Jak do 15 nie zadzwoni, sama tam przetelefonuję.
Usunęłam psa Saintowi. Linkę dopisać jako os. tow. czy osobno? Też bez psa?

Posted

[quote name='olekg89']ESTERAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:evil_lol:
Tylko pamiętaj ,żeby uruchomić swój urok osobisty i załatwić pieseczki gratis:loveu:Jak nie to szukam czegoś innego.[/quote]
Już Ty się o to nie martw :loveu: :evil_lol:

Posted

hej chłopaki :evil_lol:

Atkaaa, to ja chyba liczyć nie umiem , mamy 3 os. domek, na teraz jesteśmy w czórkę z Cymbianką i Twoim chłopakiem ? czy jak , bo przeczytałam parę postów wcześniej , ze nas jakoś za dużo :p

Posted

[quote name='yuki']

Atkaaa, to ja chyba liczyć nie umiem , mamy 3 os. domek, na teraz jesteśmy w czórkę z Cymbianką i Twoim chłopakiem ? czy jak , bo przeczytałam parę postów wcześniej , ze nas jakoś za dużo :p[/quote]
nie,nie,ne, nie, nie xD

Domek jest 5osobowy, tzn. 6 ale wejdzie 5.
1.Ty
2.Cymbianka
3.ja
-----
4. Może moja osoba towarzysząca(dziewczyna xD) z aussikiem
5. Macho? Marta? nie wiem kto pojedzie?

Posted

co mam napisać? wejdź do galerii poczytaj, aktualnie ona tam taka lekko nieczynna jest ale to co tam jest starczy. Ogolnie, to ma 7lat, ćwiczymy frisbee i agility, wlasnie wrocilismy z semi z Tomkiem. Jak dla mnie pies idealny, ale każdy tak o swoim powie:lol: