sbsk Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Witam! Mam ogromny problem zToffikiem.Toffika (jamnik długowłosy mix)adoptowaliśmy w grudniu 2008r.Był trochę przestraszony ale na spacerach chętnie się bawił i zawsze chciał wychodzić na dwór.Jedyny problem miał z jedzeniem prawie nic nie jadł.W marcu tego roku Toff został wykastrowany(warunek adopcji) i od mniej więcej tamtej pory zaczęły się poważne problemy z wyjściem na spacer.Tworzymy4 osobową rodzinę (ja, mąż ,córka 14l. i syn 15 miesięcy) Jak ja biorę smycz pies natychmiast jest pod dzrzwiami i szaleje ze szczęścia,mąż bierze smycz pies ucieka,warczy ale on go pogłaszcze i bierze warczącego na ręce,po wyjsciu na dwór cały czas musi go zachęcać dopiero po pewnym czasie pies jest zadowolony z tego spaceru.Z córką jest gorzej pies warczy ja biore go na ręce i jej daje ale ona panicznie się go boi .Jeszcze jedna rzecz kradnie jedzenie i ucieka pod łóżeczko do syna.Jak nie chce iśc na dwór to też ucieka do syna pod łóżeczko nadmienie iż pies i syn są jak najlepsi przyjaciele.Nieznamy jego przeszłości.Błagam o pomoc.Jak ja nie wyjdę z nim na dwór to on potrafi cały dzień się nie załatwiać w domu nic nie narobi.POMOCY!!!!!!!! Quote
karjo2 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Zastanowic sie, co wydarzylo/wydarza sie na spacerach pod opieka meza i corki, skoro reakcja psa jest tak silna. I dopiero po ustaleniu, probowac odkrecic sytuacje. Tak na oko, pies jest totalnie zestresowany, zmuszany do pozostania sam na sam z osobami, ktorym nie ufa. Quote
puli Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 karjo2 napisał(a):Zastanowic sie, co wydarzylo/wydarza sie na spacerach pod opieka meza i corki, skoro reakcja psa jest tak silna. I dopiero po ustaleniu, probowac odkrecic sytuacje. Tak na oko, pies jest totalnie zestresowany, zmuszany do pozostania sam na sam z osobami, ktorym nie ufa.Dokładnie. Problem nie tkwi w psie tylko w ludziach Quote
Recommended Posts