Paulina87 Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 Przygotowania do wystawy :lol: :cool3: Quote
Paulina87 Posted May 26, 2006 Author Posted May 26, 2006 Tito w swoim ulubionym miejscu czyli na kolankach u panci przy komputerze Quote
Paulina87 Posted June 15, 2006 Author Posted June 15, 2006 W minioną niedziele na wystawie w Kaliszu Jura zdobyła swój pierwszy złoty medal :multi: i ocenę doskonalą. [SIZE=2]To była nasza druga wystawa i Jura nie jest typowym psem wystawowym a tu taka niespodzianka. Sędziował pan Maciej Kozber, był bardzo dokładny starał się niczego nie przeoczyć bardzo wymagający sędzia. A oto jak ocenił Jurę "Dobra wielkość, ładna głowa i górna linia oraz wykrój klatki piersiowej, ogon dobrze osadzony i trzymany, dość wydajny ruch". Nie zapisał tego, ale powiedział, że Jura ma masywne uda. :cool3: To kilka zdjęć z wystawy. Ostatnie przygotowania Na ringu Zasłuzony odpoczynek Pełna dumy Quote
KaRa_ Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 [quote name='Paulinka18']Pełna dumy Dusisz psa:lol: :lol: Gratulujemy medalu do pyszczka jej w nim;) Jak sie spisywala?:razz: Quote
Kamila Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 Masywne uda?:crazyeye: O rany,a mnie sie ona taka drobniutka wydaje:roll: .Ja rowniez gratuluje,moze jednak powinniscie z nia czesciej na wystawy jezdzic:razz: .A tak nawiasem mowiac to Jura ma naprawde zabojcze to spojrzenie:evil_lol: .I domagam sie wiekszej ilosci fotek bo jest na co popatrzec:loveu: . Quote
Paulina87 Posted June 15, 2006 Author Posted June 15, 2006 Ja też tam myslę, że ona drobniutka, ale mozliwe, że uda ma dobrze umięśnione, ponieważ przez cala zimę biegała w zaprzęgu jako wheel-dog (przy samych saniach) a czytałam, że na samym tyle powinny być najsilniejsze psy. Powinniśmy na wystawy jeździć cześciej, ale jedyna osoba posiadającą prawko jest tata a jemu się nie chce jeździć. Jakbym ja miała prawko i do tego samochód to bym pół Polski zjeździła. No ale niestety nie dany mi jest talent rajdowca :lol: . Quote
Kamila Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 O tym talencie rajdowca to ja cos wiem:roll: .Ale fotki bys mogla powklejac:mad: Quote
Koma Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 [quote name='Paulinka18'](...)i Jura nie jest typowym psem wystawowym a tu taka niespodzianka Jura jest tak ślicznym huszczakiem że nie wiem czego od niej chcesz :lol: BTW a jak to jest z tymi ogonami u huskich? Powinny być noszone na grzbiecie czy nisko? :roll: bo zawsze się nad tym zastanawiam :hmmmm: Quote
Paulina87 Posted June 15, 2006 Author Posted June 15, 2006 Ogon huskych nie powinnien leżeć na grzbiecie powinien byc podniesiony do góry i zakręcony. Podczas biegu husky przeważnie podnoszą ogon do góry. W taki sposób http://img127.imageshack.us/img127/362/zdjcie521jp.jpg Jeżopies :lol: Przygotowania Jura brała udział również w młodym prezenterze, byla wystawiana przez AgęCzips, niestety była juz wyczerpana bo jednak było to 6 godzin w upale a do tego stres i podczas oceny co chwile sie kładła :lol: Randka pod parasolem :loveu: Quote
kalina. Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 gratulacje złotego medalu:cool3: ostatnie zdjęcie=>:cool1: Flircik pod parasolem Quote
AgaCzips Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 jutro będę miała fotki więc wstawię Jury zdjęcia :) Quote
anetta Posted June 18, 2006 Posted June 18, 2006 Paulinka, gratuluje!!!:klacz: http://img63.imageshack.us/img63/8978/dsc043038eb.jpg hahahahhaha Quote
Paulina87 Posted June 23, 2006 Author Posted June 23, 2006 Wstawiam zdjecia Jury, które przesłała mi AgaCzips :cool3: Tak biegła Jura, ktora już miała dosyć :lol: Quote
AlKil Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Serdecznie gratulujemy!!!!:multi::multi::multi: Quote
Paulina87 Posted June 23, 2006 Author Posted June 23, 2006 AlKil napisał(a):Serdecznie gratulujemy!!!!:multi::multi::multi: Dziękujemy :oops: :oops: Quote
kalina. Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 ale ona ma oczy niebiesko niebieskie:p A moja brązowo brązowe. Quote
kalina. Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 Paulinka18 napisał(a): ale super zdjecia, a Jura to piekny haszczak:eviltong: . Quote
Paulina87 Posted July 13, 2006 Author Posted July 13, 2006 Ostatnio była u mnie z wizyta moja mała sąsiadka, tito na jej widok schował się na dole za tapczanem a Jura dzielnie znosiła "zabawę". Jagódka chciała zjeść chrupki dla szczurow, pokruszyła wafelka... Jura nie lubi jak ktoś obcy, albo jakiś pies grzebie jej w misce a mała weszła do jej kojca i zaczeła jej dawać z miski żarcie :crazyeye: po czym maczała raczki w misce z wodą i myła Jurze pysk :lol: , potem "karmiła" ją ogórkami, które babcia przygotowała do zapraw :cool3: , klepała ją po głowie, przekładała łapy... Chodź idziemy na spacer... Quote
Paulina87 Posted July 14, 2006 Author Posted July 14, 2006 Jura jest bardzo ciekawska i wszędzie szuka czegos co się nadaje do zjedzenia. A najlepszym miejscem do buszowania jest podwórko moich dziadków. :cool3: Tu musi być coś do zjedzenia... Ooo nie ja po te marchewki nie zamierzam nurkować w misce... Tu nic nie było Może tu cos znajdę? Uwaga! Wchodzę! No nie... tutaj też nic nie ma :shake: Pójdę za dziadkiem może on coś chowa do jedzenia :cool3: Wchodzi do domu a tam przecież jest lodówka :cool1: Dziadku czekaj ja też wchodzę Quote
Paulina87 Posted July 15, 2006 Author Posted July 15, 2006 Galeria Jury i Tita świeci pustkami :placz: Quote
Recommended Posts