kikou Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 12.09.09 watek dotyczyl dwoch pieskow ale dzisiaj sunia Kama pojechala do Niemiec, a pomocy w tej chwili potrzebuje chlopak, jego zdiecia sa w drugim poscie. 25.08.09 Dwa zapomniane psie smutki..... o przekoszmarnej historii.... urodziły sie i żyły kika lat na posesji u osoby chorej psychicznie, która karmiła je niekiedy chlebem i woda... jak nie zapomniała... czasem wcale i trzymała na króciuteńkich łańcuchach.... po śmierci właściciela trafiły do schroniska... a tutaj cóż, niby maja lepiej, pełny brzuszek, nikt ich nie bije i nie trzyma na krótkim łańcuchu.... ale cóż to za swoboda kilkumetrowy boks....:shake: piesków było tam sporo, kilka szcześliwców znalazło domy, większość zakończyła przesmutny żywot na betonie schroniskowego boksu... pieski nie są przytulankami, szczekają przy ogrodzeniu... cjociaż juz coraz mniej, rozpoczęło sie powolne umieranie, nie ma już entuzjazmu, psiaki nie za często można spotkać na zewnątrz... mogłyby jeszcze pożyć kilka lat broniąc posesji, może zakładu pracy jakiejś osoby o wielkim sercu, psiaki są czujne i przez krate wyglądaja bardzo groźnie... żaden intruz nie ważył by sie wejść a gdyby miały, po takim cierpieniu własnego pana, z pewnością byłyby mu oddane jak żaden inny psiak... pieski nie nadają sie do domu z dziećmi, nie znają świata, nie znają zabawek, nie znają szczotki, nie znają trawy, drzew, śpiewu ptaków, wiele rzeczy je stresuje dlatego trudno przewidzieć jak mogłyby zareagować.... pieski mogłyby nawet razem mieszkać bo sunia jest wysterylizowana!!! kontakt: [email protected] 0792 333 938 Quote
kikou Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 1. sunia: 77/08 7 lat, suczka, średnia, wysterylizowana. Została zabrana z bardzo złych warunków, razem z 14 innymi psiakami. Większość życia spędziła na łańcuchu :-( W stosunku do osób, które zna jest miła i przyjazna. Do obcych podchodzi z dystansem. Będzie pilnować swojego terenu. Dobrze czułaby się w kojcu, spełniając role stróża. 2.pies: 75/08 8 lat, pies, duży. Trafił do schroniska z bardzo złych warunków. Jest psem typowo podwórzowym. Czujny i aktywny. właścicielowi oddany. Quote
kikou Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 jeśli ktokolwiek mógłby zrobić im dodatkowe fotki albo kilka ogłoszeń byłoby wspaniale.... zbyt wiele czasu im nie pozostało... niechby chociaż na stare lata poznały troszeczke jaki świat może być przyjemny.. jak smakuje rosa na d ranem na trawie... cokolwiek, one nie znają nic oprócz łańcucha i krat.... bez bardzo intensywnej pomocy kolejnej wiosny w ich życiu już raczej nie bedzie..... ale i po co? Quote
kikou Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 BĘDZIEMY CIE BRONIĆ jak żaden inny pies i suka (724543337) - Aukcje internetowe Allegro Quote
yuki Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Zrobię im ogłoszenia jutro po południu, jak będę w pracy. Jakieś imiona by się im przydały do ogłoszeń.... Quote
monika083 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 zapisuje..one sa bardzo do siebie podobne ..moze to jest rodzenstwo? nie sa to jeszcze staruszki ,trzeba oglaszac intensywnie. Quote
xmartix Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 cholera, mam pana kolejnego co chce do pilnowania ale chce młodego psa... co za debilizm... - ale.gratka.pl - wroclaw.gumtree.pl - gw - drobne.centrumofert.pl - kupiepsa.pl :shake: Quote
GoskaGoska Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 jeszcze ze szczenskiej byl chyba Hades jest- tylko , ze mlodszy :roll: Quote
iwa77 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Sunia 77/08 została już wcześniej zgłoszona przez mnie do adopcji niemieckiej. Zobaczymy jak to będzie... Quote
GoskaGoska Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 tyle tych biedaków- kazde zgloszenie to cien jakiejs szansy, ale...tak sporo piesków zostalo zgloszonych i jeszcze 2 czekają z pierwszego zgłoszenia , ze teraz tylko trzymać kciuki, zeby się jak największa ilość załapała. A ta ja myślałam, ze ten ten biedak w centki :shake: Quote
yuki Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 I na : 1.olx.pl 2.dwukropek.pl 3.ojej.pl 4.sprzedasz.pl 5.pajeczyna.pl 6.pineska.pl(dolnosląskie, tu podałam maila [email protected], trzeba aktywować ogłoszenie) 7.pineska.pl(wielkopolskie) Quote
Edi100 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Biedy:( To że stały tylko na łańcuchu i bez człowieka nie przekresla ich. Ja mam taką sunie, całe życie na łańcuchu bez człowieka, bez zapawek, głaskania... Wystarczyło jej pokazać, że może być inaczej. Dobrze, gdyby trafiły do domu gdzie jest pies, nauczą się lepszego życia, tak jak moja Foka od Dropsa. Robiła wszystko co on robił i teraz umie się cieszyć. Zyczę im tego z całego serca! Quote
yuki Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 8.adopcjapsa.pl 9.giełdaogloszen.pl 10. adopcja.org(tu musiałam podać imię, żeby zamięścić ogłoszenie, dałam Romeo i Julia) 11.kokosy.pl 12.neeon.pl 13.cafeanimal.pl Quote
kikou Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 dziekuje ogromnie za pierwsze ogłoszenia i fotki chłopaka..... fotki przeniosłam na pierwszą strone zeby potem sie nie zagubiły jak bedzie wiecej stron... i tak sobie licze po cichu, że w Koperkowych archiwach fotograficznych i sunia sie gdzieś znajdzie...;) Quote
Koperek Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 kikou napisał(a): i tak sobie licze po cichu, że w Koperkowych archiwach fotograficznych i sunia sie gdzieś znajdzie...;) a może się znajdzie, ale nic nie obiecuję, bo ostatnio sporo poszło do kosza... Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 zapisuje sobie.. chyba dwa psy z najgorszymi perspektywami.. Quote
iwa77 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Uff udało się !!! Suczka 77/08 Kama jedzie w sobotę do Niemiec! Quote
GoskaGoska Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 TO CUDOOOOWWWWNNNNAAA WIADOMOŚĆ :loveu::loveu::loveu::loveu: - TO MOZE CHLOPAK NA NASTĘPNY RAZ SIĘ ZABIERZE :eviltong: Quote
Recommended Posts