Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A żeby nie było tak bardzo smutno, wstawiam fotki Penny, jak walczy dzielnie z odkurzaczem. Za każdym razem z resztą. W końcu to pies obronny, nie :wink: Broni przed groźnym i krwiożerczym sprzętem domowym :evilbat:

A po walce trzeba trochę ochłonąć, to takie męczące...

• Replies 714
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:lol: :lol:
Codziennie rano liżę ją jęzorem :lol: :lol:
Żartuję. Jest przede wszystkim bardzo czystym psem, nie wiem jak ona to robi bo Polka brudzi się jak białe spodnie a nie tarza się tak jak Penny w piachu. Czasem ją przecieram wilgotnym ręcznikiem, raz na tydzień. A poza tym dieta, jest na tzw. barfie, czyli surowe mięsko z ryżem, podrobami, kości i mielone warzywa. A dodatkowo przed wystawa dostaje kwasy wielonienasycone w kropelkach, ale to moja tajemnica, ci.... :wink: 8) No i różne smakołyki, najchętniej paluszki wołowe. Pychotka :D za nic nie chce się nimi podzielić :wink:

Posted

Marta Chmielewska napisał(a):
Myślisz, że nie chce żebym przytyła od tłuściutkich paluszków wołowych? Ale one mają taki cudowny zapach padniętej krowy, mówię wam, pychotka... :lol: :lol:
kurcze Marta to ty też się tak błyszczysz po tych paluszkach :roll: :lol:
Ozzy jest płowy i nie widać czy ładnie się błyszczy ale też mu daję Efa oil , siemie lniane a jeszcze przez 2 miechy mi się sypał/teraz już wypadanie włosów w normie :wink: /ale młody dostaj suchą :-?

Posted

Polecam przejście na barfa. Penny jest alergiczką pokarmową, ale okazało się, że nie toleruje tylko mięsa gotowanego, te same podane na surowo nie wywołuje u niej reakcji. Poza tym przytyła ponad kilogram (2-letnia suka) i to nie w tłuszcz poszła tylko w masę :D Poza tym praktycznienie nie ma kamienia nazębnego (a na suchej jej się odkładał). Poza tym błyszczy się choć przestałam podawać efa (tyko na dwa tygodnie przed wystawą) i gubi znacznie mniej sierści. Oprócz tego nie śmierdzi jej z pysia, w ogóle. Jedyna wada to czasem lekko śmierdzące kości wyciagane spod łóżka i brudna podłoga od mięcha... No i oczywiscie zamrażarka należy już teraz tylko do niej...

Posted

Patka napisał(a):
Lilith je mieszane surowe i karmę sucha tez jej z mordy nie capi :wink: I błyszczy sie ale moze to zasługa wazeliny i polerki :wink:
Patka a polerka elektryczna :wink:
Grubas /bo podobno za gruby :wink: /je bewi dog a teraz myślimy przejść na Acanę ,też dostaje surowe mięsko i kosteczki cielęcetrochę się błyszczy ale głównie .......... :wink:

Posted

Cha,cha,cha, naczytałam sie o błyszczącej Penny i ją wczoraj oglądałam z każdej strony, gupia baba :lol: Mam jeszcze królika, który jest niezwykle puszysty, zapytam go co robi, że ma takie futro, też sobie zafunduje futerko... tu i tam, chachacha :D :wink:
Zrobię fotki Penny z króliczkiem, ale najpierw muszę je wypatroszyć i postawić wypchane, bo nie chcą ustać na miejscu, prosze, błagam, ale marne z nich modelki jak są razem...

Posted

Patka napisał(a):
Alu no wiesz ... do błyszzcenia potrzeba lat doswiadczeń :wink: nic od razu :D
to jeszcze chyba kupie brylantynę i siakomś dobrą szczotkę do polerki :lol:

Posted

Dbsst miałam cynk, wiesz, od mafii, że zrobisz fotki bullowatym, hihi, czekałam pół nocy, żeby popatrzeć :lol: Dzięki wielkie, że pomyślałaś o tych mordziastych pieszczoszkach, czyż nie sa piękne?
A swoja drogą, jaki masz aparat, bo albo umiesz robić zdjęcia albo masz dobry sprzęt :wink: :D

Posted

Ładne te długowłose amastafiki :wink:
Lilith tez się błyszczy ale czarna maśc lepiej to eksponuje miałam jednak pare pytań co ja daję że pies sie tak świeci :wink: bateryjki :wink: