Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W dniu 01.05.2005 r. w m-ści Soskut/Węgry odbędzie się wystawa klubowa ras psów podlegającym coursingom. Jak się okazało, basenji również podlegają tej próbie pracy(?) i dlatego (również po rozmowie z p. Miklosem Levente z Węgier) zgłosiłam moje baski na tę wystawę. Ponieważ nie mam preferencji sędziowskich, i tym razem nie znam obsady sędziów na tę wystawę. Ale po powrocie - napiszę dokładnie, kto sędziował.
Kto chce znać stawkę swojej rasy - piszcie.
Pzdr.

Posted

to się spotkamy :D i to na tym samym ringu

[b]Mr Markku Mähonnen (FIN):[/b] Greyhound, Deerhound, Irish Wolfshound, Sloughi, Azawakh, Chart Polski, Galgo Espanol,Cirneco dell’Etna, Podengo Portugues, Podenco Canario,

[b]Mr Steven Seymour (AUS):[/b] Afghanhound, Italian greyhound, Borsoi, Saluki, Whippet, Basenji, Pharaohound, Podenco Ibicenco,

Posted

Naprawdę jedziesz?! TO SUPER!
My dzień wcześniej jesteśmy na wystawie CACIB-Budapeszt i stamtąd będziemy jechali w 2 samochody z koleżanką z Węgier. Może więc nie zabłądzimy...
{zdr.

Posted

Potwierdzenia nie dostałam i nie dostanę. Tak zostało uzgodnione z panią Moniką Orosz, która mi to wyraźnie napisała w mailu. W tym mailu potwierdziła mi, że moje dokumenty doszły (faksem) i są przyjęte.
Pzdr.

Posted

Nikt nie chce ode mnie stawki swojej rasy, to z "reporterskiego obowiązku" napisze jak wypadły zaprzyjaźnione psiaki na Klubowej Wystawie w Soskut:
Sędziowało nas 2 sędziów: Marku Mahonnen/Finlandia i Steven Seymour/Australia. Dla mnie ważne było, że będę miała ocenę od sędziego australijskiego.
Teren - wspaniały, aż się chciało połazić z psiakami, a nawet spuścić ze smyczy nasze pupilki i patrzeć, jak hasają. Teren, oprócz tego, że wspaniały, to jescze olbrzymi i praktycznie dostępny dla nas-wystawców. Bo tak wogóle, to jest to teren klubu jeździeckiego w Soskut.
Zgłoszonych było 116 psiaków z 11 ras.
Sędziowanie odbywało się na 2 ringach.

A oto moje i zaprzyjaźnionych psiaków osiągnięcia:
Chart afganski - FLIBBERTIGIBBET Varius Avis - III dosk.,
Chart polski- ALEX Wodne Oczko - Zw. Klubu'05, [b]BOB[/b]
Chart polski - SMUGA SOLA Ksenas - Zw. Klubu '05.
Basenji - FARIQUE FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek - Vice Zw.Klubu'05,
Basenji - FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek - Zwyc. Klubu '05, [b]BOB[/b]
Basenji - [b]Najlepsza para hodowlana (I miejsce).[/b]
Basenji - II miejsce - Grupa hodowlana.

Uważam, że jak na naszą b.skromną reprezentację z PL, osiągnięcia nie są najgorsze. Każdy Zw. Klubu (pies + suka) otrzymali pamiątkowe tablice, a każdy uczestnik wystawy pamiątkowy breloczek do kluczy. Będzie na co patrzeć w domu i wtedy bardzo łatwo będzie nam się przypominało o tej minionej już wystawie.

Pogoda dopisała, chyba nawet za bardzo, bo niektórzy (np. ja) z nas maja z lekka popalone karki. Ale cóż wymagać - temperatura wynosiła 25 stopni C! Toż to było lato w pełni.

Pzdr.