wtatara Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 malagos napisał(a):He, he, żeby tylko sie nie okazało, ze taki ratlerek (jak moja Nutka) "zaszczeka" całą rodzinę i okolicę :eviltong: a to jest możliwe. Pakuś zawsze pierwszy szczekał i najgłośniej Quote
malagos Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Jejku, wtatara, żebyśmy tylko nie zniecheciły neci :multi: ;) Quote
necia25 Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 fizia napisał(a):Oj no to powiem Wam, że lepiej malizna trafić nie mogła!! U Neci i Jej Rodiznki psiaki mają Raj na ziemi!!!:loveu: Fiziu dzięki serdeczne za rekomendację :loveu::loveu::loveu: mam nadzieję, że będzie jej u nas przyjemnie ... to właśnie Fizia ze swoim Radkiem przywiozła naszą Kiarcię z Jamrozowizny do Krakowa za co jestem im obojgu ogrooooooooooomnie wdzięczna:loveu: Sylwia K napisał(a):sterylki w schronie będą w tą środę a potem 2 września, po sterylce może od razu jechać do Was:bigcool: Najprawdopodobniej będę w środę w schronie to przypilnuje, żeby i ona miała zabieg. no to super - będę mocno kciukasy zaciskać za tego Okruszka - poproszę jescze jakieś foteczki pięknoty przy tej okazji :loveu::cool3: malagos napisał(a):Necia, u ratlerków te wypukłe oczki często łzawią i czasem zwykłe przemywanie przegotowaną wodą i krople zapisane przez lekarza wystraczą. Bardzo sie cieszę :p ja też się cieszę ogromnie ... i mam nadzieję, że z tymi jej ślepkami jest dokładnie tak jak piszesz ... a czy wet, który będzie robił sterylkę mógłby zerknąć również na te oczka, by ukrócić mój niepokój? ... malagos napisał(a):He, he, żeby tylko sie nie okazało, ze taki ratlerek (jak moja Nutka) "zaszczeka" całą rodzinę i okolicę :eviltong: może i tak być, bo z reguły te najmniejsze są najwaleczniejsze i najwięcej je słychać:evil_lol::evil_lol::evil_lol: choć 5 kilogramowa Chelsea mojego brata żadko szczeka a do tego szczek ma taki śmieszny i cichutki, że to jest zabawne jak się ją usłyszy ... szczeka tylko jak się zorientuje, że mojej mamy nie ma w pobliżu, ale to dosłownie chwilkę ... malagos napisał(a):Jejku, wtatara, żebyśmy tylko nie zniecheciły neci :multi: ;) ach nie, nie, niestraszne nam szczekaczki-piszczaczki:evil_lol::evil_lol: trzeba się też za transportem rozejrzeć ... nie ukrywam, że najlepszy byłby łączony, żeby koszty były niższe ... czy ewentualnie ktoś wie czy jakiś psiaczek nie będzie w najbliższym czasie "kursował" między Wa-wą a Krakowem? acha i może pomożecie mi wybrać pasujące do tej Malizny imię, bo mi już się mózg topi pomału od tych imion:evil_lol: Quote
malagos Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Moja ratlerka nazaywa sie Nutka vel Nusia. Mix to Dalia, drugi mix to Zulka. Quote
necia25 Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 malagos napisał(a):Moja ratlerka nazaywa sie Nutka vel Nusia. Mix to Dalia, drugi mix to Zulka. w mojej rodzince jest już jedna Nutka i Dalia :evil_lol::lol: (obie człekokształtne:evil_lol:) TZ obstawia Tequila - ale już mieliśmy Sunię o tym imieniu i jakoś tak dziwnie ... mnie się podoba Pola, ale jeszcze mu o tym nie mówiłam:eviltong: czekam na dalsze propozycje :cool3: a może Kruszyna ma już jakieś imię, na które reaguje? Quote
malagos Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Eh, zeby człowiek miał tylko takie problemy, jak wybór imienia dla nowego psa :lol: :evil_lol: Quote
necia25 Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 może to i mały problem (i pewnie każdy by chciał mieć tylko takie problemy), ale jakoś tak ciężko bezimiennie :evil_lol::cool3: kurcze żeby się tylko jakiś łączony transport trafił z Celestynowa np. do Miechowa, czy Krakowa ... jak już Mała będzie po sterylce to może trzeba by zmienić tytuł, że szukamy transportu Celestynów/Warszawa do Miechów/Kraków lub okolice, jak myślicie? bo na razie to nie wiadomo jak się będzie po zabiegu czuła a to jednak spora odległość - nawet dla całkiem zdrowego psa ... Quote
malagos Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Necia, miałas całą dobę do zastanowienia sie : jakie imię? :cool3: :evil_lol: Quote
necia25 Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 :evil_lol: ... ciężko było :razz: ale w końcu o dziwo jednomyślnie "stanęło" na TOSIA :loveu: jutro dla Tosieńki ważny dzień ... mocno będę od rana 3mać kciuki (a właściwie - jak znam siebie - to już pewnie w nocy nie będę mogła spać ;)) - Maleńka, oby wszystko poszło pomyślnie:thumbs::thumbs::thumbs: Quote
malagos Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Ale Sylwia dała znać w schronisku, zeby Tosię wzięli "na pierwszy ogień", to znaczy jutro? Quote
Sylwia K Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 jutro będę więc przypomnę żeby ją ciachneli Quote
Sylwia K Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 sunia znalazła już dom stały. Jest starszym psiakiem, ma posiwiały pyszczek. Zdecydowanie nie lubi większych psów. Dzisiaj miała sterylkę. Pani Dyrektor woli oddać ją do tamtej rodziny, gdyż tam ma na 100% zagwarantowany dom stały. Co o tym sądzicie? (Tamten dom jest sprawdzony przez fundacje, która od dawna współpracuje ze schroniskiem) Quote
necia25 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 jeśli ma domek stały na 100% no to jestem ZA:multi::multi::multi: i się cieszę, że znalazła SWOJEGO człowieka :multi::multi::multi: ... to, że jest starsza wcale mi nie przeszkadzało (ten siwy pycholek wypatrzyłam na fotce) ... a to, że nie lubi większych psów, to mnie jeszcze utwierdziło, że ten domek w Niemczech będzie dla Niej lepszy (niestety/stety:roll:) Quote
malagos Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 W Niemczech? :cool1: Necia, a nie pomogłabyś takie Babcince, co to 1 nogą w grobie siedzi? Jej niewiele zostalo, a śliczna jest nad wyraz.... http://www.dogomania.pl/forum/f1159/ma-chyba-20-lat-porzucona-starowinka-czy-przezyje-kolejny-tydzien-w-schronisku-144902/ Quote
necia25 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 tak, podobno ma być adoptowana przez rodzinkę z Niemiec i ma jechać 10. września - takie info dostałam od Sylwii na priv :razz: zajrzałam na wątek BABUNI a tam same :multi::multi::multi: bidulka doczekała się!!! Quote
Sylwia K Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 tak, zgadza się wszystko. szkoda, że nie pojedzie do Neci... Quote
tanitka Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 nie mieszkam u Neci, ale w Niemczech i mam nowe imie Juolie , pozdrawiam Was!:lol: Quote
Sylwia K Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 dzięki Tanitko za foteczkę:p Quote
malagos Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 No mówcie, co chcecie, ale ratlerki to najladniejsze pieski na świecie :evil_lol: może oprócz, kundelków, jamników, wyzełków, pekińczyków.... Quote
necia25 Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 [quote name='tanitka']nie mieszkam u Neci, ale w Niemczech i mam nowe imie Juolie , pozdrawiam Was!:lol: piękna istotka :loveu: bądź szczęśliwa :loveu: Quote
Recommended Posts