Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W wątku z sierpniowej Bratysławy pojawiło się pytanko o zimową wystawę w Nitrze. Na razie jeszcze nic nie wiadomo poza tym, że to będzie 5-6 grudnia. Należy sprawdzać stronę [URL="http://www.nitracanis.sk"]www.nitracanis.sk[/URL]
A, czy ktoś, z wcześniejszych wyjazdów, wie, czy to są dwie wystawy, czy jedna dwudniowa ?

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='aro']W wątku z sierpniowej Bratysławy pojawiło się pytanko o zimową wystawę w Nitrze. Na razie jeszcze nic nie wiadomo poza tym, że to będzie 5-6 grudnia. Należy sprawdzać stronę [URL="http://www.nitracanis.sk"]www.nitracanis.sk[/URL]
A, czy ktoś, z wcześniejszych wyjazdów, wie, czy to są dwie wystawy, czy jedna dwudniowa ?[/quote]
[FONT=Century Gothic][COLOR=Navy]
Nitra zazwyczaj była jedną wystawą (dwudniową).[/COLOR][/FONT] :)

Posted

Obecnie na stronie Nitry jeszcze nic konkretnego nie pisze.
Też mam ochote przejechać się na tą/te wystawy :)
Tradycyjnie szukam stransportu ;)

[url=http://www.canossa.prv.pl]++ || Strona hodowli psów rasy American Staffordshire Terrier ||++[/url]

Posted

[quote name='canossa']Obecnie na stronie Nitry jeszcze nic konkretnego nie pisze.
Też mam ochote przejechać się na tą/te wystawy :)
Tradycyjnie szukam stransportu ;)

[URL="http://www.canossa.prv.pl"]++ || Strona hodowli psów rasy American Staffordshire Terrier ||++[/URL][/quote]
myślę, że oni specjalnie na razie nic nie dają żeby wszelki siły skierować na światówkę...

Posted

[quote name='Alojzyna']Zwykle razem z międzynarodową były organizowane różne klubówki ;)[/quote]
Raczej wychodzi, że jo-jo ma rację - to będzie jedna wystawa.

Musiałek - ;) dziękuję ;)

Alojzyna - raczej też małe szanse na klubówki i specjalistyczne, bo znaczna część z nich jest przy okazji światówki.

Posted

Nitra ma to do siebie ze wszelkie info podaja na ostatnia chwile :roll:

ja czekam na obsade - w tym czasie jest grudniowy Wels i nie wiem na co sie zdecydowac

albo moze zrobic maraton sobota austria niedziela slowacja :eviltong:

Posted

[quote name='Elitesse']Nitra ma to do siebie ze wszelkie info podaja na ostatnia chwile :roll:

ja czekam na obsade - w tym czasie jest grudniowy Wels i nie wiem na co sie zdecydowac

albo moze zrobic maraton sobota austria niedziela slowacja :eviltong:[/quote]
taaaa, trzeba poczekać.
I tak nie ma wyjścia. Grudniowy Wels (x 2) też kusi... Ale tam też na razie jeszcze nic nie wiadomo. Może pojutrze na wystawie pojawi się jakaś info ?
Nie wiem, jak nam pójdzie pojutrze w Wels, ale jeśli dobrze, to będziemy się zastanawiać na wariantem Nitra + 1 Wels. Chyba.

Posted

[quote name='aro'] Grudniowy Wels (x 2) też kusi... Ale tam też na razie jeszcze nic nie wiadomo. Może pojutrze na wystawie pojawi się jakaś info [/quote]

aro, jamniki w grudniu w Wels oceniają: Sieghart Muthsam (D) i
Monika Blaha (A)

Posted

[quote name='olapsiara']aro, jamniki w grudniu w Wels oceniają: Sieghart Muthsam (D) i
Monika Blaha (A)[/quote]
Wow ! A skąd masz info ? Bo na ich stronie nie widzę obsady..
Ale dzięki wielkie ;)

Posted

[quote name='olapsiara']Ze strony austriackiego klubu, tam jest obsada na cały rok podawana na poczatku roku.[/quote]

klub sznaucera robi tak samo :loveu::loveu:

ja mam wrazenie ze sedziow zapraszaja wlasnie kluby a nie organizatorzy wystaw :roll: tym sposobem przez dany rok sedziowie sie nie powtarzaja - przynajmniej w moich rasach tak jest

Posted

[quote name='osobek']Elitesse, czy wiadomo juz kto będzie sedziował sznucery??[/quote]

[B]WELS grudzien 2009[/B]

[B]sobota
Turin Lajos (SER)[/B] - mini i srednie
[B]Bojan Matacovis (CR)[/B] - duze

[B]niedziela[/B]
[B]Bojan Matacovis (CR[/B]) - srednie i male
[B]Turin Lajos (SER) -[/B] duze

Posted

[quote name='olapsiara']Ze strony austriackiego klubu, tam jest obsada na cały rok podawana na poczatku roku.[/quote]
ThX ;)
patrzeć nie znaczy widzieć ;)
Ps.
Sędziowie mi obojętni. Trzeba zrobić użytek, bo w jamniorach do Ch.A potrzebne są dwa CACe z kl. użytkowej... (bo wariant 6 x CAC mało mi się podoba)
Dzięki raz jeszcze ;)

Posted

Może jednak będą to dwie wystawy ?
Tak wynika z wykazu słowackich wystaw zamieszczonego na stronie FCI...
Pewnie za kilka dni się wyjaśni, bo już od trzech dni Nitra "zawisła" na stronie SKJ (ale jeszcze nie jest aktywna)

Posted

[quote name='olapsiara']Ze strony austriackiego klubu ale jamnika;) więc niestety nie wiem.[/quote]
Czyli - nie wszystkie kluby działają tak prężnie jak jamnika ;)

Ze strony SKJ też wynika, że to 2 x CACIB. W każdym razie ja się piszę na 99, 99 %. A w zależności od wyniku w sobotę oraz aury i warunków jezdnych będę brał też pod uwagę wariant:
sobota - Nitra
niedziela - Wels

Czyli mogę kogoś zabrać w tym wariancie lub na dwa razy Nitra.

Posted

[quote name='Irviers']Są już informacje na stronie- sedziowie, oplaty, terminy itd.
Jednak 2x CACIB :)[/QUOTE]

W którym miejscu :???:... ja na stronie Nitry widzę tylko zdjęcia i rezultaty z finałów marcowych.