*Gajowa* Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Dziś rano Gajunia niespodziewanie przekroczyła Tęczowy Most ... Żegnaj Słoneczko moje :-(. Quote
*Gajowa* Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Poprzedniego dnia Gaja zachowywała się całkiem normalnie jak zdrowy pies, trudno było przypuszczać, że jest śmiertelnie chora. Rano byliśmy na długim spacerku /min. 3 km/ jak codzień, Gaja szczekała i biegała przy płocie jak zwykle, bawiła się z Milką niedużą sunią, którą uwielbiała i przy której odmłodniała, wieczorem jak zwykle wyczekiwała na kolację, którą zjadła z ogromnym apetytem. Wczesnym rankiem ok. 5.30 obudziła mnie i jak zwykle chciała już wyjść na dwór, więc ją wypuściłam na ogródek. Przed godz.8 wyszłam z domu i Gaji nie było na ganku... zwykle witała mnie jak tylko otworzyłam drzwi, zawołałam - nie przyszła . Zaczęłam jej szukać i znalazłam leżącą na śniegu... łeb miała podniesiony ale nie mogła się ruszyć. Z trudem udało nam się przejść do domu, Gaja chwiała sie musiałam ją podtrzymywać, położyłam ją na legowisku i zaczęłam ogranizować pomoc, żeby przenieść ją do samochdu. Ostatecznie niezawodna okazała się ciocia beka. Udało nam się Gaję załadować i zawieżć do lecznicy. W lecznicy zaraz pobrano krew, podłączono kroplówkę, zrobiono USG, RTG . W trakcie badań Gaja odchodziła. Za pierwszym razem reanimacja udała się, była pod tlenem jakiś czas i odeszła ponownie. Tym razem reanimacja już się nie udała... Wynik badania USG i RTG pokazał duży owalny twór w śródpiersiu w okolicy podstawy serca, widoczne uniesienie tchawicy, płatów płuc oraz serca, worek osierdziowy wypełniony aechogennym płynem. Quote
mysza 1 Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 Bardzo mi przykro z powodu Gajki :( trzymaj się jakoś... Taka niespodziewana śmierć jest jednak najgorszym szokiem :( Quote
Wiedźma Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Gajuszka, legenda Dogo... Ukochany pies wielu Dogomaniaków... Psinko kochana... [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B]Psy które wyszły na wieczny spacer cierpliwi towarzysze dziecinnych zabaw dyskretni świadkowie pierwszych pocałunków piastunki naszych dzieci psy o tyle od nas mniej skomplikowane że rozumiały co to wierność która jest dla nas abstrakcyjnym rzeczownikiem odmienianym przez losowe przypadki psy zazdrosne ale nie zawistne które umiały patrzeć prosto w oczy naszej samotności urodzeni komicy z pantoflem w pysku psy które nie przyjdą już na zawołanie [/B][/SIZE][/FONT] [B]Elżbieta Zechenter-Spławińska [/B] Quote
*Gajowa* Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 Gajeczko wspominamy Cię... [LIST] [*][INDENT][IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-AefZzCx6vlk/Tmmeq1-5nkI/AAAAAAAAEZE/ELFO17BJdq4/s400/znicz_w_dloniach[1].jpg[/IMG] [/INDENT] [/LIST] Quote
*Gajowa* Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 Dzisiaj minął rok, Gajuniu bardzo tęsknimy... Quote
Recommended Posts