NNikka Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 [quote name='AnnaM']bidulka... ;) daj im jakieś zabawki :cool3: :D[/quote] Mają! :mad: Pełno! Zołzy jedne! Ale i tak je kocham... :loveu:
agara Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 hehe, kochane zołzy:D malta uwielbia swoje zabawki:*:)
kama98 Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Dziewczyny, chyba będę brała pieska od Pani Lidi :multi: Wolałabym suczke, ale piesek też będzie super :) Jutro jade obejżeć pieski i jak mi sie spodoba, to jedziemy wszyscy do domu :) Ale jestem podekscytowana... :loveu:
AnnaM Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 supeeer... :) daj nam szybciutko znać... bo my tez sie ekscytujemy ;)
invictus hilaritas Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 no ptorsze.. widzisz jak sie chce to sie potrafi :)
Cockerek Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Kama, to ja trzymam kciuki żeby ci się spodobał :multi: [SIZE=1]Na pewno się spodoba :razz: [/SIZE][SIZE=2] Będziecie tu mieć forumową siostrę Amiśkę od Nesjanki :D[/SIZE]
Cockerek Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Puli, ty to mnie zawsze czymś zaskoczysz. Nie wiedziałam o tych gruczołach, że to głównie przez nie te alergie :oops: A ja ostatnio przeczytałam gdzieś, że psy o białym włosie i jasnej różowej skórze (czyli m.in. nasze maltany) sa bardziej podatne na pchły :crazyeye: Nie wiem tylko dlaczego niby tak miałoby byc. Może ktoś z was się spotkał z ta tezą?
puli Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 O pchłach nie wiem,(moze stąd ta teza,że je po prostu łatwo zauwazyć?), a n/t psich alergii to mnie m.in. dr Sumińska uświadamiała. W radio TOK FM w każdą niedzielę od 13.00 do 15.00 prowadzi audycję ''Wierzę w zwierzę".Przez pierwszą godzinę opowiada a w drugiej odpowiada na telefony.Niemal co tydzień dzwoni ktoś z problemem alergii i juz niejednego psa przed schronem uratowała. Jak ktoś ma alergie to nie idzie po radę do weta,a lekarz alergolog woła: "pozbyc sie psa!" bo nikt go o zwierzetach nie uczyl. I tak z braku wiedzy i przez kiepską wymianę informacji psy lądują w schronach (w najlepszym przypadku). A można by wczesniej chociaż spróbować zminimalizować problem.....
sarabella Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 No Kama czekamy z niecierpliwością, i jak już się zdecydujesz to oczywiście FOTY FOTY prosimy:crazyeye: . Ja mam psa i jestem bardzo zadowolona, a sunie ponoć bardziej wolą płeć męską,tak więc mały będzie Cię kochał jak nikt:loveu: Normalnie nie mogę się jutra doczekać o której mam filować na forum??;)
georgina Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 [quote name='kama98']Dziewczyny, chyba będę brała pieska od Pani Lidi :multi: Wolałabym suczke, ale piesek też będzie super :) Jutro jade obejżeć pieski i jak mi sie spodoba, to jedziemy wszyscy do domu :) Ale jestem podekscytowana... :loveu:[/quote] A ja dziś bylam w Poznaniu i przy okazji pojechałam zobaczyć maluszki.....widziałam "Twojego" synka:lol: ......jest śliczny:loveu:
kama98 Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Naprawde?! :loveu: Jejciu jak ja sie nie moge doczekac jutra!
georgina Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 [quote name='kama98']Naprawde?! :loveu: Jejciu jak ja sie nie moge doczekac jutra![/quote] Nie bedziesz żałować, pieski maja piekne włoski i żadnych zacieków, idealnie biało pod oczkami. Jedynie maja zielone uszka od tatuaży, śmiesznie wygladają:loveu: Zrobiłam kilka fotek, ale akurat Twojego kluska nie mam:)
anii Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 [quote name='yoasia']nie będę wyrywać Zizce tych włosków i juz :eviltong: :eviltong: nie widzę takiej potrzeby na razie skoro uszka ma badane co 3 tygodnie i wszystko z nimi w porządku i nie przekona mnie nawet 500 waszych wypowiedzi, ze należy to robić :eviltong: może jak zacznie się jej coś dziac to wtedy przyznam wam rację ale teraz pozostanę przy swoim zdaniu a że jestem nonkorfomistką to nie ulegnę presji bo nigdy nie ulegam :p [B]Sarabello[/B] - Zizka ma 3 miesiące tzn skończy jutro dopiero więc moze jeszcze jej nic tam nie zarasta bo jest za mała :p [/quote] Jak wyrywac wlosy z uszu, to jak najszybciej, pozniej to psa irytuje, Jak kupowalam Lumpa, zostalam zwolniona z wyrywania wlosow z uszu ;-) Szczerze powiem, nie znosze tego robic! Jedna pani doktor zwrocila mi uwage, ze nie wyrywam wlosow (mimo, ze w tym momencie, pies mial calkowicie czyste uszka), a inni weci nie stwierdzili, ze ma to na uszy wiekszy wplyw. Nie wyrywam, a moj pies ma juz kilka ladnych lat i z uszami, nie ma problemu. Psa to nie boli, ale na pewno czuje, ze wyrywamy mu wlosy, a to na pewno jest nic przyjemnego. Takze yoasiu, poznalas osobe, ktora psu wlosow nie wyrywa i wcale do tej czynnosci nie namawia:) pozdrawiam anii
Cockerek Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Puli, szkoda że to radio TOK a nie np. bardziej popularne RMF albo ZET. Ale lepszy rydz niż nic. Na jakich falach nadaje to radio? Już dziś bym posłuchała.
puli Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 [quote name='Cockerek']Puli, szkoda że to radio TOK a nie np. bardziej popularne RMF albo ZET. Ale lepszy rydz niż nic. Na jakich falach nadaje to radio? Już dziś bym posłuchała.[/quote] Mówisz i masz: [URL]http://nadaje.com/Radio_TOK_FM.html[/URL] [URL]http://serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,53882,2112579.html[/URL]
Nessti Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 [B]Kama[/B] czekamy, czy już maluszek jest u was? :cool3: Pewnie leży wpatrzona w śpiącą kruszynke :loveu: A z tym radiem to świetny pomysł...Puli dzięki :lol: skorzystałam [FONT=Comic Sans MS][SIZE=1][COLOR=DarkRed]Pozdrawiam ;)[/COLOR][/SIZE][/FONT]
agara Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 mi sie nie udało nawiązać połączenia z radiem, a dostep miałam tylko w samochodzie i na komputerze( nie chciałam siedzieć w samochodzie a na komputerze nie udało mi sie odsłuchać:|) więc w przyszłym tygodniu posłucham skombinuje jakieś radyjo(wiem, ze sie pisze radio:D) i już:D
kama98 Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Dziewczyny Toluś już jest z nami!!! :loveu: Jest cudowny, oj przecudowny, taka mała kruszynka....:loveu: Mój kochany maluszek :loveu:
Nesjanna Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 kama - gratulacje !!! :loveu::loveu::loveu: pozdrowienia od siostry :multi::multi: wstawiaj zdjęcia
kama98 Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Niestety nie mam aparatu :( Toluś teraz sobie smacznie śpi, jest słodki ja aniołek, zakochałam sie po uszy :)
Nesjanna Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 oj szkoda bo szczerze liczyłam na słodkie zdjęcia :lol: ucałowania dla maluszka pozdrawiam
kama98 Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 [quote name='Nesjanka']oj szkoda bo szczerze liczyłam na słodkie zdjęcia :lol: ucałowania dla maluszka pozdrawiam[/quote] dziekuje, maluszek zostanie wycałowany zaraz jak sie obudzi :loveu:
Recommended Posts