Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, chyba będę brała pieska od Pani Lidi :multi:
Wolałabym suczke, ale piesek też będzie super :) Jutro jade obejżeć pieski i jak mi sie spodoba, to jedziemy wszyscy do domu :) Ale jestem podekscytowana... :loveu:

Posted

Kama, to ja trzymam kciuki żeby ci się spodobał :multi: [SIZE=1]Na pewno się spodoba :razz: [/SIZE][SIZE=2] Będziecie tu mieć forumową siostrę Amiśkę od Nesjanki :D[/SIZE]

Posted

Puli, ty to mnie zawsze czymś zaskoczysz. Nie wiedziałam o tych gruczołach, że to głównie przez nie te alergie :oops:
A ja ostatnio przeczytałam gdzieś, że psy o białym włosie i jasnej różowej skórze (czyli m.in. nasze maltany) sa bardziej podatne na pchły :crazyeye: Nie wiem tylko dlaczego niby tak miałoby byc. Może ktoś z was się spotkał z ta tezą?

Posted

O pchłach nie wiem,(moze stąd ta teza,że je po prostu łatwo zauwazyć?), a n/t psich alergii to mnie m.in. dr Sumińska uświadamiała. W radio TOK FM w każdą niedzielę od 13.00 do 15.00 prowadzi audycję ''Wierzę w zwierzę".Przez pierwszą godzinę opowiada a w drugiej odpowiada na telefony.Niemal co tydzień dzwoni ktoś z problemem alergii i juz niejednego psa przed schronem uratowała. Jak ktoś ma alergie to nie idzie po radę do weta,a lekarz alergolog woła: "pozbyc sie psa!" bo nikt go o zwierzetach nie uczyl. I tak z braku wiedzy i przez kiepską wymianę informacji psy lądują w schronach (w najlepszym przypadku). A można by wczesniej chociaż spróbować zminimalizować problem.....

Posted

No Kama czekamy z niecierpliwością, i jak już się zdecydujesz to oczywiście FOTY FOTY prosimy:crazyeye: .
Ja mam psa i jestem bardzo zadowolona, a sunie ponoć bardziej wolą płeć męską,tak więc mały będzie Cię kochał jak nikt:loveu:
Normalnie nie mogę się jutra doczekać o której mam filować na forum??;)

Posted

[quote name='kama98']Dziewczyny, chyba będę brała pieska od Pani Lidi :multi:
Wolałabym suczke, ale piesek też będzie super :) Jutro jade obejżeć pieski i jak mi sie spodoba, to jedziemy wszyscy do domu :) Ale jestem podekscytowana... :loveu:[/quote]

A ja dziś bylam w Poznaniu i przy okazji pojechałam zobaczyć maluszki.....widziałam "Twojego" synka:lol: ......jest śliczny:loveu:

Posted

[quote name='kama98']Naprawde?! :loveu:
Jejciu jak ja sie nie moge doczekac jutra![/quote]
Nie bedziesz żałować, pieski maja piekne włoski i żadnych zacieków, idealnie biało pod oczkami. Jedynie maja zielone uszka od tatuaży, śmiesznie wygladają:loveu:

Zrobiłam kilka fotek, ale akurat Twojego kluska nie mam:)

Posted

[quote name='yoasia']nie będę wyrywać Zizce tych włosków i juz :eviltong: :eviltong:
nie widzę takiej potrzeby na razie skoro uszka ma badane co 3 tygodnie i wszystko z nimi w porządku
i nie przekona mnie nawet 500 waszych wypowiedzi, ze należy to robić :eviltong:
może jak zacznie się jej coś dziac to wtedy przyznam wam rację ale teraz pozostanę przy swoim zdaniu a że jestem nonkorfomistką to nie ulegnę presji bo nigdy nie ulegam :p

[B]Sarabello[/B] - Zizka ma 3 miesiące tzn skończy jutro dopiero więc moze jeszcze jej nic tam nie zarasta bo jest za mała :p
[/quote]

Jak wyrywac wlosy z uszu, to jak najszybciej, pozniej to psa irytuje, Jak kupowalam Lumpa, zostalam zwolniona z wyrywania wlosow z uszu ;-)
Szczerze powiem, nie znosze tego robic!
Jedna pani doktor zwrocila mi uwage, ze nie wyrywam wlosow (mimo, ze w tym momencie, pies mial calkowicie czyste uszka), a inni weci nie stwierdzili, ze ma to na uszy wiekszy wplyw. Nie wyrywam, a moj pies ma juz kilka ladnych lat i z uszami, nie ma problemu.
Psa to nie boli, ale na pewno czuje, ze wyrywamy mu wlosy, a to na pewno jest nic przyjemnego.
Takze yoasiu, poznalas osobe, ktora psu wlosow nie wyrywa i wcale do tej czynnosci nie namawia:)
pozdrawiam
anii

Posted

Puli, szkoda że to radio TOK a nie np. bardziej popularne RMF albo ZET. Ale lepszy rydz niż nic. Na jakich falach nadaje to radio? Już dziś bym posłuchała.

Posted

[quote name='Cockerek']Puli, szkoda że to radio TOK a nie np. bardziej popularne RMF albo ZET. Ale lepszy rydz niż nic. Na jakich falach nadaje to radio? Już dziś bym posłuchała.[/quote]
Mówisz i masz:
[URL]http://nadaje.com/Radio_TOK_FM.html[/URL]
[URL]http://serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,53882,2112579.html[/URL]

Posted

[B]Kama[/B] czekamy, czy już maluszek jest u was? :cool3:
Pewnie leży wpatrzona w śpiącą kruszynke :loveu:
A z tym radiem to świetny pomysł...Puli dzięki :lol: skorzystałam

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=1][COLOR=DarkRed]Pozdrawiam ;)[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

mi sie nie udało nawiązać połączenia z radiem, a dostep miałam tylko w samochodzie i na komputerze( nie chciałam siedzieć w samochodzie a na komputerze nie udało mi sie odsłuchać:|) więc w przyszłym tygodniu posłucham skombinuje jakieś radyjo(wiem, ze sie pisze radio:D) i już:D

Posted

[quote name='Nesjanka']oj szkoda

bo szczerze liczyłam na słodkie zdjęcia
:lol:

ucałowania dla maluszka

pozdrawiam[/quote]

dziekuje, maluszek zostanie wycałowany zaraz jak sie obudzi :loveu:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...